Interreligieuze handreiking in het kalifaat: ISIS steekt de zetel van het Syrisch-orthodoxe aartsbisdom in Mosoel in brand

Screenshot_4

(Door: Robert Spencer – Vertaling: E.J. Bron)

“Het is verschrikkelijk. Dit is een schande voor de internationale gemeenschap. Ja, dat is het zeker – dat wil zeggen, de onverschilligheid van de internationale gemeenschap is een schande. Maar dit staat allemaal ten dienste van de “dialoog”, weet je wel. Ter herinnering: “Om over extreme, militante islamitische extremisten te praten en de gruwelijkheden die zij in de hele wereld hebben begaan zouden de positieve successen kunnen ondermijnen die wij katholieken hebben behaald in onze interreligieuze dialoog met devote moslims” – Robert McManus, de rooms-katholieke bisschop van Worcester, Massachusetts, 8 februari 2013. Die “positieve successen” houden niet in om iets aan dit soort dingen te doen.

“Christenen van Mosoel gedwongen om te vluchten”, AGI, 19 juli 2014.

Vaticaanstad, 19 juli 2014 – De zetel van het Syrisch-orthodoxe aartsbisdom van Mosoel in Irak is in brand gestoken door leden van de “Islamitische Staat in Irak en Syrië” (ISIS) en de situatie voor Irakese christenen is dramatisch geworden, vertelde de Syrisch-orthodoxe patriarch, Ignace Joseph III Younan zaterdag aan de Vaticaan-secretaris voor buitenlandse betrekkingen, aartsbisschop Dominique Mamberti. De radicaalislamitische militanten hebben gedreigd christenen te vermoorden als zij zich niet tot de islam bekeren. “Het is verschrikkelijk. Dit is een schande voor de internationale gemeenschap”,zei de patriarch.

Bron:
www.jihadwatch.org
Auteur: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Dhimmitude, Hypocrisie, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, Rotzakken, Salafisten, sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op Interreligieuze handreiking in het kalifaat: ISIS steekt de zetel van het Syrisch-orthodoxe aartsbisdom in Mosoel in brand

 1. Cathja zegt:

  Is denk dat er ook maar eens een paar belangrijke moskeeën in de fik gestoken moeten worden. Welk signaal gaat er anders uit van de christenen? Dat ze tóch alleen maar lijdzaam toekijken als hun godshuizen afbranden? Christenen laten nog veel te weinig van zich horen. Bijbels worden verscheurd en verbrand, en christenen worden als uitschot behandeld door moslims. Waarom dienen wij wel respect te hebben voor een moskee, zelfs zóveel respect, dat de toenmalige koningin Beatrix er voor gek bij liep met die sjaal over haar hoed toen ze de moskee binnen ging? Ze liep niet alleen compleet voor gek, maar ze maakte ook nog eens (indirect) een buiging voor de islam door haar schoenen uit te trekken! Walgelijk!!
  De overheersing door de islam moet worden gestopt, wereldwijd Het is aan ons wat wij accepteren en wat niet. De grenzen van het toelaatbare zijn al vér overschreden!
  Hoogste tijd dus voor een krachtige reactie uit de christelijke wereld!

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Het is volgens mij het bekende christelijke mankement/statement “als je tegenstander je op de ene wang slaat keer ook de andere naar hem toe.”

   Like

   • Cathja zegt:

    Wel @ hans-e-pans 21/7 15:22,

    er staat ook geschreven: “oog om oog, tand om tand”. Dat past mij beter!

    Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Ja, inderdaad, wat een schande dat de moskeeën in Nederland nog niet in brand zijn gestoken. We zijn heel nalatig en houden geen gelijke tred.

  Like

 3. Driek zegt:

  Inderdaad, dit is een schande voor de internationale gemeenschap, maar die gemeenschap laat het gewoon gebeuren, en de schanddaden, begaan door dat islamitische tuig, breiden zich uit en er is niemand die er iets aan doet – , en ik, Driek, kan in mijn eentje niks beginnen. Ik kan alleen maar af en toe mijn stem verheffen, over het onrecht ons aangedaan door een misdadige ideologie, en dan loop ik nog het risico dat ik allemaal verontwaardigde Hollanders over me heen krijg, omdat ik discrimineer. Ik hoop dat ook hier flinke rellen uitbreken, misschien dat die Hollanders eindelijk een keertje wakker worden.

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   In het hoofd van de Cristenen is het er van jongs af aan ingestampt, “heb je naaste lief” en deze doet het ook goed “Geen kwaad met kwaad vergelden.”

   Like

 4. manna zegt:

  In de Bijbel lezen we dat de duivel zich wil voordoen als God. Om dit te bereiken gebruikt hij bedrog en valsheid. Paulus waarschuwt ons hiervoor in 2 Korinthiërs 11 :14 (Geen wonder ook ! Immers, de Satan zelf doet zich voor als een engel des lichts). Johannes voorspelt de Antichrist in zijn eerste brief.

  Allah is in geen enkel opzicht dezelfde God als de enige echte liefdevolle Jahweh-God. Zou het kunnen zijn, dat Allah meer heeft van een afgod, die uit het polytheïsme en het heidendom is voortgekomen en zou hij niet eerder beantwoorden aan de beschrijvingen van de afgod Baäl of Zeus dan aan die van de Bijbelse Schepper-God ?

  Op grond van de bovengeschetste tegenstellingen zou men eerder tot het laatste besluiten.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ manna,

   inderdaad, de god van de moslims is niet dezelfde als de God van de christenen. Sommigen die dat tegenspreken verwijzen naar de koran, waarin o.a. het scheppingsverhaal ook opgetekend staat. Ik geloof vast en zeker dat delen uit de Bijbel overgenomen zijn bij het schrijven van de koran, maar de uitleg van de teksten komt niet overeen met wat de Bijbel bedoelt.
   Zo komt Jeruzalem in de hele koran nooit voor, maar in de Bijbel vele malen. De moslims claimen een ongedeeld Jeruzalem voor zichzelf, maar hun ‘profeet’ heeft Jeruzalem nooit genoemd in de koran, en hij is er waarschijnlijk zelfs nooit geweest. En die hemelvaart van ‘Mo’, vanaf de plek waar nu de moskee met de gouden koepel staat? Pure verzinsels!
   Zeer veel teksten uit de koran zijn verzonnen. Wie het allemaal heeft geschreven is me niet bekend, maar als je al die idiote verzen leest, dan kan dit nooit van onze Schepper afkomstig zijn! Er staan zeer gewelddadige teksten in de koran, en het beroerdste is dat moslims er in geloven, en er naar léven!

   De god van de moslims is voor mij heel duidelijk een afgod. In de Bijbel lezen we: “Gij zult geen andere goden voor Mijn Aangezicht hebben”. Dus God duldt geen god naast Zich. Hij is de Schepper van hemel en aarde. Daar geloof ik in en daar houd ik het bij.

   Like

   • Charles Martel zegt:

    Hij is er zeker nooit geweest, alleen in zijn onnozele fantasie, toen hij in de tempel van allat lag te dromen. Hij bezocht ook de zevende hemel, waar hij Zainab tegenkwam, de vrouw van zijn geadopteerde zoon Zaid, waarmee hij dan maar trouwde. Zaid werd op rooftocht gestuurd tegen een onmogelijke partij; het werkte want hij overleefde het niet. En Zeinab had geen andere keuze dan in de harem van die haar stiefvader te blijven. In de toenmalige bedoienenmaatschappij was dat incest. Er werden dan ook prompt een aantal koranverzen geopenbaard om de hele handel goed te praten.

    Like

  • Driek zegt:

   manna zegt: Allah is in geen enkel opzicht dezelfde God als de enige echte liefdevolle Jahweh-God.

   Dat ben ik met u eens, ik zie Allah niet als dezelfde ‘Almachtige’ als die van het Joden – en christendom, echter er is wel een groot verschil tussen de ‘Wrakende God”uit het Oude Testament, – en de ‘God van de Apostel Paulus’, uit het Nieuwe Testament. En, wanneer u de vijf boeken van Mozes leest, dus te beginnen bij Genesis t/m Deuteronomium, komt u ook wel tot die conclusie, en het verschil met Allah is, dat er met de God uit het Oude Testament valt te praten, vandaar het gezegde: ‘het lijkt hier wel een Joden kerk’ , want in de synagoge worden vele gebeden door de gemeente min of meer luid en op een eigenaardige toon half zingend gezegd; de een doet dit luider, zangeriger, sneller dan de ander. Ook wordt soms door hen, die hun gebed geëindigd hebben, een gesprek aangeknoopt, terwijl anderen nog bidden, waardoor een mengelmoes van ongelijke geluiden ontstaat, dat den niet-jood als een verward gebrabbel in de oren klinkt. het is vaak rumoerig, iedereen praat met de Almachtige.

   Like

   • Charles Martel zegt:

    Allaah is de nieuwe versie van de gesluierde krijgsgodin allaat! Wordt trouwens in het Arabisch op dezelfde manier geschreven (op een trema na, dat eerst later is ingevoerd).

    Like

  • Lucie zegt:

   @manna,
   Er is geen allah,dit gefantaseerde idool van ene pedofiel bestaat niet.
   In de koran staat dat allah geen zoon heeft,laat die idioten maar in hun droom blijven
   Voor mij is de islam een wrede en gestoorde sekte.

   Like

 5. Giny zegt:

  Neem nu een Kees van der Staay van de SGP, aardige man daar niet van!
  Gaat Kamervragen stellen over het wegjagen van Christenen uit Irak, daar begrijp ik nu helemaal niets van. Hij weet dat het kabinet daar helemaal niets aan doet, maar gedoogd met zijn partij het
  kabinet wel!!!
  Kees, als je zo voor je geloof bent, trek dan de stekker eruit man!!!

  Like

 6. Infidel Pride zegt:

  Ik snap de reactie van Cathja wel maar als je puur naar de leer van Yeshua kijkt, is dat niet de weg die christenen zouden moeten gaan bewandelen.
  Want wanneer zouden zij moeten gaan stoppen in het vergelden van de andere (oog om oog…)?
  Dan mogen zij nu al meteen allerlei milities op gaan richten die zwaarbewapend zijn en al (moslims)moordend de straten doorlopen gelijk nu gebeurd in Irak en Syrië (Egypte, Libië, enz).
  Dat is niet de weg die christenen moeten gaan. Het is ook helemaal niet in overeenstemming met Zijn leer. (Dat wil niet zeggen dat je niet hoeft op te komen voor Hem of jezelf maar dat je je niet gaat begeven op hetzelfde pad als je ‘vijand’)
  De diepere achterliggende gedachten is dat het handje vol ware volgers van Hem, als zij het op een gelijke voet zouden gooien, nog geen deuk in een pakje boter kunnen trappen.
  Het zou ook totaal onzin zijn want Zijn leer leert juist dat zij alreeds overwinnaars zijn in Hem die hun is voorgegaan.

  Een moskee in de fik steken?
  Wat zal het voor zin hebben?
  Je maakt hun/de moslimgemeenschap alleen maar weer slachtoffer. Verzekeringsmaatschappijen moeten uit een potje betalen wat ook weer aangevuld moet worden. De politiek gaat zich ermee bemoeien, hele buurten gaan actie ondernemen want het is allemaal zo sneu voor die vredelievende moslims hier in Nederland.

  M.i.z. hebben we hier mensen nodig met ballen. Mensen die een verhaal vertellen waar geen speld tussen te krijgen is. Wilders steekt zijn nek wel uit maar allemaal op zo’n manier dat het allemaal maar weinig zin heeft. Een sneertje hier en sneertje daar. Vaak is het ook alleen maar een reactie op iets. Gezien de ontwikkelingen moeten veel (autochtone)Nederlanders daar al helemaal niks meer van hebben. Het lijkt mij dat dat niet de bedoeling kan zijn.
  Symptoombestrijding kan leuk en lachwekkend zijn (iets met kopvoddentax) maar ondertussen schieten de moskeeën hier als paddenstoeltjes uit de grond.

  En ook dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn als we weten dat die haatpanden veel meer zijn dan wat wij verstaan onder kerken.
  Maar dan moet je wel invloedrijke mensen hebben die dat zo kunnen overbrengen naar de media/de massa en de politiek.
  Mensen met ballen die een verhaal neerleggen/vertellen + bewijzen waar niemand omheen kan. Mensen die linken kunnen leggen tussen de islamisering van Europa, het kapitaal wat wij de Golfstaten schenken en hun visie met de wereld en hoe zij dat willen bereiken.
  Mensen zouden zich kapot moeten schrikken als de ware geest achter de islam duidelijk gemaakt zou worden door dit soort mensen.

  D.m.v. hetzelfde te gaan doen als zij, help je ze denk ik alleen maar.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja @ Infidel Pride 21/7 17:18,

   in grote lijnen kan ik het wel met u eens zijn, maar mijn opmerking over het ‘in de fik steken van moskeeën’ is meer bedoeld om de vijand van de islam te laten voelen wat het is als je godshuis afbrandt. Denk eens naar Syrië, waar mensen verdwaasd rond liepen tussen de verkoolde resten van wat eens hun kerk was! Dat móet wel pijn doen!
   Die pijn gun ik de moslims ook. Met het in de fik steken van een moskee doodt je niemand, maar geef je wel aan dat er grenzen overschreden zijn. Als christenen alleen maar lijdzaam mogen zijn als hun kerken afbranden, houden ze niets anders meer over dan alleen hun geloof, wat ze ten hoogste nog achter de voordeur mogen belijden.
   We vinden allemaal dat Israël zich als land mag verdedigen. Worden ze aangevallen, dan slaan ze terug. Mogen christenen, maar uiteraard ook Joden, dan alleen maar toekijken?

   Like

   • Cathja zegt:

    Excuses, foutje! Tweede zin van boven. Moet zijn: de vijand van de christenen, i.p.v. de islam.

    Like

 7. Marc Bouwman zegt:

  Als iets de inzet van westerse troepen tegen Isis rechtvaardigt, dan is het dit wel.

  Like

 8. Pingback: Dit mag toch ook niet ?

 9. Charles Martel zegt:

  Alleen wanneer die idiote psychotische ideologie is afgeschaft kan er vrede komen in het Midden Oosten, Nigeria, Somalie, Centraal Afrika, Mali, en overal waar dit virus verspreid is. De eerste stap is dat de verspreiding van deze ideologie in Europa een halt toegeroepen wordt. Politici die dit soort moordideologie steunen, verdedigen, subsidiëren moeten voor de rechtbank worden gedaagd evenals de verspreiders van dit akelige boek.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Zodra de eerste kerken in Nederland in de hens gaan, dat gaat gebeuren geloof me op mijn woord, zullen ook her en der de eerste islamitische verzamelplaatsen van haat en oorlogvoering (oftewel moskees) in de fik vliegen. Wat daar in het midden Oosten gebeurd gaat ook bij ons gebeuren. De essentie van de islam is middels geweld het verspreiden van haar ideologie. Kijk bij de anti Israël demonstraties goed naar die islamitische koppen vol haat. Hun opgekropte haat heeft alles te maken met hun levenslange inprenting betreffende hun superioriteit. De Koran maakt hun wijs dat zij de beste mensen op aarde zijn en de Joden en Christenen meteen daaropvolgend zijn het laagste van het laagste. Kijken ze echter met open ogen naar de wereld dan zien ze dat het laagste onder de mensen, de Joden en de Christenen als enige erin geslaagd zijn leefbare en welvarende samenlevingen op te bouwen. Dat moet aankomen als een mokerslag. Het idee aanvaarden dat ze in feite in alle opzichten, zoals: wetenschap, humaniteit, organisatie vermogen enz… de absolute mindere zijn vreet aan hun. In plaats dat ze dan hun best doen ons te evenaren gaan ze nog harder slaan op de achterwaartse mohammedaanse trom. Ze zeggen als excuus Allah heeft ons verlaten omdat we niet in voldoende mate moslim zijn. Hoe kunnen ze Allah voldoende bewijzen dat ze goede moslims zijn? Precies, door de gewapende strijd op te pakken voor vernietiging van alle andere geloven. Zodra de joden weg zijn uit Nederland komen de christenen in Nederland aan de beurt. Daar help geen enkel integratie project tegen en ook ons voortdurende buigen voor de islam zal dat niet kunnen tegenhouden. Sterker het zal de islamiet sneller en feller aanmoedigen zijn pervers veroveringswerk te starten. De islam is een gevaarlijke mentale afwijking die indien we niet uitkijken de hele wereld zal infecteren. Kijkend naar de Europese samenlevingen zien we dat het gangreneuse infectie proces al ver gevorderd is. Hier help geen kuur meer met penicilline in de vorm van dialoog, integratie projecten her en der of smeergelden in de vorm van allerlei subsidies. Hier help alleen nog het wegsnijden van het zieke islamitische weefsel. Doen we dat niet gaan alle Europese samenlevingen naar de mallemoer. Ik zou liever willen dat het anders was, maar dat is niet zo. Voor deze processen je hoofd in het zand steken is een toekomst garanderen waarin onze culturen zullen ophouden te bestaan.

  http://www.deondernemer.nl/buitenland/110784/islam-niet-als-geloof-behandelen.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s