Is het nog vertrouwd om met een keppeltje de straat op te gaan?

Screenshot_30

(Door: Filipp Piatov – Vertaling: E.J. Bron)

Als Jood in Duitsland leeft men intussen weer gevaarlijk. Dat gelooft u niet? Brengt u dan eens een bezoekje aan de volgende “pro-Gaza demonstratie”. Ga gewoon af op het geschreeuw “Joden in het gas!”

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders een ketting met een Davidsster als hangertje. Ik draag deze vaak openlijk en wordt daar af en toe over aangesproken. Het is maar een hangertje, zoals zoveel mensen eentje hebben. Geen teken van het geloof of van de totale verbondenheid, alleen maar een stukje identiteit. Maar zodra in Israël de raketten weer vliegen, word ik voor veel mensen een Israëli. En wat dat betekent, was onlangs weer bij demonstraties in Frankfurt, Bremen en Parijs te zien.

“Jullie Joden zijn beesten”, had een deelnemer aan de demonstratie in Frankfurt op een bord geschreven. Uit fatsoen had hij het weer een beetje doorgestreept en een andere spreuk op de achterkant geschreven. Genoeg fatsoen om het bord thuis te laten, had hij niet.

Verder werd er met vlaggen van internationale terreurorganisaties gezwaaid en “Kindermoordenaar Israël!” geschreeuwd, niets bijzonders, helaas. Opmerkelijk was alleen dat tegenover de ongeveer 2500 demonstranten slechts enkele tientallen politieagenten stonden. Toen jonge radicale islamieten in razernij ontstaken, was de politie machteloos. Om te de-escaleren, liet men zelfs een politiebusje over aan de demonstranten – uit de microfoon waarvan eveneens “Kindermoordenaar Israël!” klonk.

Politiebescherming voor voorbijgangers? Vergeet het maar!

Ook in Bremen escaleerde de situatie. Een voorbijganger werd neergeslagen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, een redacteur van de “taz” werd aangevallen en bedreigd. De demonstratie, die agressief eindigde, werd maar door één politieauto begeleid. In werkelijkheid hadden de demonstranten geen politiebescherming nodig, alle anderen echter des te meer.

Het is helemaal oké om de mensen in Gaza te ondersteunen. Het is helemaal oké om Israël heftig te bekritiseren. Vrijheid van meningsuiting staat boven objectiviteit. Maar als Israëlkritiek antisemitische hetze wordt, is er een grens overschreden.

Voor Joden komt het gevaar al lang niet meer alleen van rechts. De meesten hebben nog nooit een nazi gezien. Maar joodse scholieren krijgen antizionistische dreigbrieven als Israël reageert op de raketbeschieting door Hamas. Het luidste deel van de ondersteuners van Palestina heeft iedere maat verloren en geeft iedereen de schuld die keppeltjes of Davidssterren dragen. Dat is racisme.

In Duitsland viert men iedere NPD-demonstratie als happening. Antidemonstranten uit alle leeftijdsgroepen en politieke stromingen komen bij elkaar voor een vrolijk feest van tolerantie van het nieuwe Duitsland. En wanneer de neonazi´s onder massale politiebescherming wegtrekken, schijnt de strijd tegen nationalisme en antisemitisme gewonnen, steeds opnieuw. Dat er ondertussen antisemitische leuzen en geweld onder het voorwendsel van Gaza verbreid worden, krijgt nauwelijks aandacht.

Jood is Jood, in Israël of in Essen

In Essen kwam het nu zelfs tot een politieactie voor de geplande protesten. Er werden 14 personen opgepakt, omdat zij blijkbaar een aanslag wilden plegen op de Oude Synagoge. Met Israël en Gaza heeft dat niets te maken. Want wat kunnen overwegend Russische Joden in Duitsland doen aan het optreden van de Israëlische regering? De opgepakte mannen maakt dat uiteindelijk niets uit. Een Jood is een Jood, in Israël of in Essen.

De Berlijnse demonstranten zagen dat precies zo, toen ze voor een synagoge stonden en riepen “Jude, Jude, feiges Schwein, komm heraus und kämpf allein!” (“Jood, Jood, laf zwijn, kom naar buiten en vecht alleen!”). Dat zij zelfs met een meute waren en helemaal niet alleen, stoorde ze niet. De politie stond er doodgemoedereerd naast en tolereerde de antisemitische spreekkoren zonder met de ogen te knipperen.

Screenshot_32

Wat er op 13 juli in Parijs gebeurde, bereikte een nieuwe dimensie. Een in het begin vreedzame demonstratie ter ondersteuning van de Gazastrook eindigde ermee dat groepen jonge demonstranten op weg gingen naar joodse instellingen, terwijl er op dat moment in een synagoge 200 mensen aan het bidden waren. Slechts met moeite konden joodse veiligheidskrachten, vrijwilligers en de politie de woedende menige ervan afhouden de synagoge binnen te dringen. Meerdere verdedigers moesten gewond naar het ziekenhuis gebracht worden.

Zulke gebeurtenissen zijn in Frankrijk geen zeldzaamheid meer en hebben gevolgen. Franse Joden emigreren steeds meer naar Israël, in 2013 steeg hun aantal met 60%.

Midden-Oostenconflict naar Frankrijk geïmporteerd

De Fransen hebben herkend dat er in de schaduw van de protesten delicten worden gepleegd, die onder het mom van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van demonstratie als escalatie in de mediawirwar ten onder gaan. Wanneer echter honderden van plan zijn een synagoge te bestormen, treden zij de verworvenheden van de westerse democratieën met voeten.

Een voor zaterdag geplande demonstratie voor Palestina werd door de politie verboden, het risico op gewelddadige rellen zou te groot zijn. Prompt kwam het tot heftige rellen. Dat er meer verboden zullen volgen, is waarschijnlijk, want zelfs de Franse president François Hollande sprak ervan het Midden-Oostenconflict niet naar Frankrijk te willen importeren.

En in Duitsland? Angela Merkel heeft de veiligheid van Israël tot reden van staatsbelang verklaard, de Duitse president Joachim Gauck noemt haar in ieder geval “bepalend” voor de Duitse politiek. Maar afgezien van Israël, in de allereerste plaats draagt Duitsland de verantwoordelijkheid voor zijn eigen burgers – ook de joodse.

Wanneer er echter over de veiligheid van Israël als Duitse reden van staatsbelang wordt gediscussieerd, terwijl de veiligheid van de joden in Duitsland wordt overgelaten aan één politieauto, dan klopt er iets niet in het land van diegenen die zo trots op hun lessen uit de geschiedenis zijn.

Met een keppeltje is men in het openbaar niet veilig

Want laten we eerlijk zijn, met een keppeltje of een Israëlische vlag zul je een pro-Palestijnse demonstratie niet zonder kleerscheuren voorbijkomen, zoals we afgelopen weekend in Berlijn konden zien, waar een joods echtpaar werd aangevallen. Als in Gelsenkirchen “Joden in het gas!” wordt gescandeerd en de politie kijkt toe, dan is de enige veiligheidsmaatregel voor Joden in Duitsland hun eigen voorzichtigheid.

En wie zulke oplossingen eenmaal in het openbaar gehoord heeft, zal in het vervolg eerst wel tweemaal nadenken of hij zijn keppeltje niet liever thuislaat. Terwijl enkele verenigingen de publieke opinie ervan willen overtuigen “de nieuwe Joden” te zijn, is het duidelijk wie de nieuwe Joden zijn. Het zijn nog altijd de Joden.

Toen de politie van Duisburg in 2009 bij een demonstratie een woning binnendrong om een Israëlische vlag te verwijderen opdat de situatie niet escaleerde, zette ze een teken. In plaats van de gewelddadige meute de grenzen te laten zien, de-escaleerde men door het slachtoffer in zijn vrijheid van meningsuiting te beperken.

Volstaat mijn aanhanger om antisemieten te provoceren?

Wat in Duisburg voor reacties in het hele land zorgde, is het joodse leven van alledag. Noch op scholen noch op universiteiten of openbare plaatsen kunnen Joden zich onbekommerd als zodanig kenbaar maken. Volstaat mijn aanhanger ook al om antisemitisme te provoceren? Duitsland is geen antisemitisch land. Maar het staat toe dat de joodse en pro-Israëlische houding de facto uit het openbaar verbannen wordt.

Wanneer Günter Wallraff als Afrikaan de Duitse vooringenomenheid aan de kaak stelt of wanneer een studente voor RTL II een maandlang een hoofddoek draagt, rijst noodgedwongen de vraag waarom niemand met een Israëlische vlag om de schouders door Berlijn wandelt. Of de moedige verslaggevers dat te gevaarlijk vinden? Of past dit gewoon niet in het beeld om een keer geen rechtsen aan de kaak te stellen?

Antisemitisme lijkt een ziekte van gisteren te zijn, die in het geschiedenisonderwijs voldoende werd behandeld. In andere landen is Jodenvijandigheid nog steeds wijdverbreid en nauwelijks verborgen, maar niet in Duitsland? Brengt u dan eens een bezoekje aan de volgende demonstratie ter ondersteuning van Gaza. Ga gewoon af op het geschreeuw “Joden in het gas!”

De auteur, 23, werd in Sint Petersburg geboren en kwam als kind met zijn ouders naar Duitsland. Hij studeert economische wetenschappen in Frankfurt.

Screenshot_33

Bron:
www.welt.de
Auteur: Filipp Piatov

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland, Islam, Islamisering, Jodenhaat, lafheid, landverraad, Moslims, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op Is het nog vertrouwd om met een keppeltje de straat op te gaan?

 1. Monalisa zegt:

  NEE

  Like

 2. Trucker zegt:

  Israeliërs zijn altijd uitstkend geweest in noviteiten op electonisch gebied maar ook een raketje (peins de ouwe getrouwe) Hellfire door een raam “gooien”.
  SCHITTEREND

  Like

 3. jans zegt:

  We zijn terug in 1934, het zag er toen ook allemaal een beetje vreemd uit na de krach van de beurs. Joden hadden het best goed, de islamieten en domme mensen hebben het minder. Afgunst….

  Like

 4. Avidia zegt:

  Ja Jans, afgunst, dat is waar het omdraait, ze kunnen de intelligentie van het Joodse volk niet uitstaan, al hun uitvindingen, hun vruchtbaar maken van het land, terwijl de omliggende landen liever zitten in het zand lurkend aan hun waterpijp, en verder niets doen, en die lui zitten nu ook hier in ons land, lekker zitten en niets doen, ons belasting geld gaat ook naar hen toe, en wij betalen ons scheel aan dat volk.

  Like

  • Trucker zegt:

   Beste Avida ik weet het niet of het dat is want ook in de Westerse landen is het antisemitisme terug heel sterk aan het oprukken.
   Ik vraag me af waarom is dit zo, waarom wordt dit zo gemakkelijk aanvaard door hele bevolkinsgroepen?
   Dat er lieden zijn die zich met graagte laten leiden door een charismatig figuur is ons allen bekend maar hier is het iets van een totaal andere orde en het perfide aan dit groeiende antisemitisme is dat het o zo gemakkelijk geacepteerd wordt door velen.
   Afgunst is iets dat al eens voor ruzie of conflicten kan zorgen (vaker zelfs tussen bekenden) maar deze georganiseerde Jodenhaat die de islamieten verspreiden en waar er velen niet islamieten gretig aan mee doen is van een andere orde.
   Het gevaarlijke is dat de media dit (on)BEWUST in de hand werken door hun berichtgeving over de “agressor” Israël tegen de “hulpeloze” palestijen.
   Best mogelijk dat er nog steedslvelen zijn die niet (willen) weten wat er gebeurd buiten hun straat maar de redactielokalen van media allerhande weten duivels goed wat er aan de hand is en als zij verdraaide/leugenachtige of doodeenvoudig feiten en/of gebeurtenissen achtterhouden mag dit zonder meer misdadig geheten worden.
   Ben er trouwens van overtuigd dat het gros op Bron’s blog de media voor geen cent vertrouwd.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Frappant is, dat het juist in mindere, of zelfs helemaal niet het zogenaamde ” rechts”, is dat bedreigend voor de Joodse medemensen is, maar dat het zogenaamde “links”, die rol heeft. Het zijn juist socialisten, sociaal-democraten en groenen, die voor 5e colonne spelen voor de Islam, en dat is in Duitsland net zo, als dat in Nederland is! Verder is het een schandaal van de eerste orde, dat Joodse burgers, in Duitsland, Nederland en de rest van Europa, NIET MEER VEILIG ZIJN. En de christelijke kerken, hoort men daar woorden van protest? En de zogenaamde christelijke partijen, hoort men daar woorden van protest? En de zogenaamde politiek-correcte partijen, hoort men daar een woord van protest? Vragen, vragen….

  Like

  • Trucker zegt:

   Juist Tom, de zwijgende meerderheid betekend voor mij de instemmende meerderheid.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Trucker: 09.00. uur. Bedankt Trucker, en het is zoals U het zegt: de instemmende meerderheid.

    Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja Tom daar ben ik het volmondig met jouw redenatie eens, vooral de rol van de christelijke kerk bevalt mij geenszins. Mede gelet op deze rol die de kerkleiders SPELEN, wordt het voor de Joodse gemeenschap heel moeilijk zich te handhaven binnen de zogenaamde seculiere maatschappij.

   Alles steekt zo verrot mogelijk ineen, dat wanneer men er tijd voor heeft om zelf tot de conclusie te komen dat men tegenwoordig in een TOTAAL gecontroleerde maatschappij woont, waar Erich Honecker jaloers op zou worden. Tsa Tom jij en veel reguurders weten dat, maar jammer genoeg is er niets aan te doen. Protest bijeenkomsten op het Malieveld worden door de volksvertegenwoordigers ronduit weggehoond, online petities bij de duizenden worden door de betreffende gelegenheid protestgroep aan de Kamerleden ter kennisgeving aangereikt, ect.

   Tom je kunt vast wel het werk van Pamela Hemelrijk, deze prachtvrouw waar ik diep en diep veel respect voor heb is helaas te vroeg heengegaan hieronder een paar prachtstukjes van commentaar van haar hand.

   Marxistiese rimram
   “Jij altijd”, zei een hoofdredacteur eens tegen me (nadat hij mij met zoveel woorden had verboden om nog langer over Srebrenica te schrijven), “jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid… Da’s allemaal goed en wel, maar wij moeten hier een krant maken, ja?” Datzelfde wijsneuzige gerelativeer hoor ik nu dagelijks om me heen, en het maakt me wanhopig. “Maar Pam, in het buitenland is het toch hetzelfde laken een pak?” “Maar Pam, de strijd om de macht is toch per definitie een smerig spel?” “Maar Pam, je kunt toch van een politicus niet in ernst verwachten dat hij altijd de waarheid spreekt?” “Maar Pam, ambtelijke corruptie is toch onvermijdelijk en van alle tijden?” En dan heb ik het nog niet eens over de scholen voor journalistiek, waar generaties HAVO-scholieren, naast allerlei marxistiese rimram, stelselmatig ingepompt hebben gekregen dat “objectiviteit een fictie is”. Nou, dat hebben die leerlingen zich geen twee keer laten zeggen, als u mij toestaat. Het onderscheid tussen feitelijke verslaggeving en commentaren is in de doorsnee kwaliteitskrant niet meer terug te vinden, en zeker niet bij de politieke redacties.

   Nou is het natuurlijk niks nieuws, dat de media een diepe verering koesteren voor de rooien, en een bloedhekel hebben aan de papen. Zolang de PvdA nog in de oppositie zat, was dat nog tot daar aan toe: toen deden de media tenminste waar ze voor betaald werden, namelijk de regering hinderlijk volgen.
   Algemeen Dagblad 23 mei 2001

   Westerbork
   Nu was het mijn beurt om even naar adem te happen. “Daar schrik ik nou van, van die mededeling”, zei ik “Maar ik waardeer het dat je er zo rond voor uit komt. Je bent tenminste eerlijk. Weet je aan wie ik ineens moet denken? Aan David Cohen, een van de voorzitters van de Joodse Raad. Ook een academicus. Hij bood zichzelf aan om Joods Amsterdam te vertegenwoordigen tijdens de Duitse bezetting. Met fatale gevolgen, zoals je weet. Cohen vond zichzelf namelijk de aangewezen persoon om die taak op zich te nemen. Want, zei hij letterlijk, je kon de leiding over het ‘judenviertel’ toch zeker niet overlaten aan de bakker en de slager? En die bakkers en slagers maar op de trein naar Westerbork stappen. Op dringend advies van de hooggeleerde Cohen. “Om erger te voorkomen” Tot Cohen tenslotte zelf aan de beurt was om gedeporteerd te worden. Naar het propagandakamp Theresiënstadt, welteverstaan. Waar je niet werd vergast, en zelfs vrij behoorlijk te eten kreeg. Hij is dan ook levend teruggekomen, in tegenstelling tot duizenden bakkers en slagers. Nee, van de academici van deze wereld moeten we het echt hebben. Ja, je ziet het: ik kan ook met de Tweede Wereldoorlog schermen als het in mijn kraam te pas komt. Net als Thom de Graaf en Job Frieszo.”

   Gelegenheidswetgeving
   Dat Amsterdam van oudsher een PvdA-bolwerk is, dat wist ik; natuurlijk wist ik dat. Maar dat ze zo gehersenspoeld zijn dat ze nu in de grachtengordel collectief schande zitten te spreken van Gerard Spong en zijn aanklacht, daar sta ik toch paf van. Die aanklacht is, zoals u weet, gebaseerd op artikel 137d wetboek van Strafrecht (aanzet tot haat of discriminatie). Persoonlijk heb ik het altijd een overbodig artikel gevonden, want ook zonder 137d kun je mensen die het op dit gebied te bont maken juridisch aanpakken. Dan vervolg je ze gewoon wegens opruiïng. Dat is namelijk ook een strafbaar feit. Dus van mij had dat stukje politiek correcte gelegenheidswetgeving er nooit hoeven komen. Van Pim Fortuyn trouwens ook niet; dat was nou juist wat hij bedoelde toen hij in dat Volkskrant-interview zei dat hij een tegenstander was van het gebod: gij zult niet discrimineren. De Volkskrant beschuldigde hem er vervolgens van artikel 1 van de Grondwet (“het fundament van onze westerse beschaving”) te willen opheffen, en dat ging er bij de lezers in als koek. Maar dit terzijde. Maar zolang dat artikel in onze strafwet staat, zou ik toch wel graag zien dat het ook zonder onderscheid van kracht is voor alle burgers in dit land, zoals artikel 1 van de Grondwet garandeert. Of is dat te veel gevraagd?

   Grt

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Peterselie1: 09.45 uur. Bedankt voor deze aanvullingen, Peter. Zo verrot is onze zogenaamde democratie geworden.

    Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Het antisemitisme heeft veel jassen. En er zijn veel kapstokken waar die jassen aan opgehangen kunnen worden. Om het beter te kunnen begrijpen is er een grondige analyse nodig. En die kan best wel eens ontluisterend zijn.

  Om een groep mensen allemaal met de neuzen de zelfde kant op te krijgen heeft men een doel nodig. We nemen het volk van Israël, De uittocht uit Egypte, weg van de slavernij, een oud land en nieuwe bewoners die allemaal samengeraapt waren met maar één bindend argument, ze waren ooit in het verleden eens slaaf geweest van de Farao. Er was toen meer nodig om de maatschappij te laten werken, een NIEUW bindend argument en dat was het ontstaan van joodse volk en betekende daarmee ook al een paar keer het einde van het joodse volk. Omdat het joodse volk zich afzet tegen de goy komt er als tegenwerking het antisemitisme. Zonder dat het joodse volk zich afzet tegen de niet-joden is er geen joods volk meer, het gevaar voor het joodse volk is dus niet het antisemitisme maar juist het tegenovergestelde, de volledige acceptatie van het joodse volk in al zijn schakeringen. Want dan is er geen reden meer om zich af te zetten. Het joodse volk dankt zijn bestaan dus feitelijk aan het antisemitisme, maar ik denk niet dat het zinvol is om een dankbetuiging die kant op te sturen.

  De weg die leidt vàn het antisemitisme is de weg waarbij er steeds minder nadruk komt te liggen op het joods zijn. Mensen die denken in hokjes kunnen er niet buiten, zij moeten iets hebben om zich aan vast te klampen. Feitelijk is het hele jodendom nergens meer voor nodig, het joodse volk is reeds lang geleden uit de slavernij vertrokken en ik denk niet dat er iemand nog zo stom is om naar Egypte te verhuizen om daar aan de piramides te gaan werken. Het binden en tot een sterke groep maken heeft dus zijn tijd gehad. Het heeft de oorzaak overleefd, het heeft zijn doel voorbij gestreefd. Nu is men iets te ver doorgeschoten, maar de antisemieten zouden eens op de divan bij de psychiater moeten gaan liggen. Helaas voor hen zijn de beste psychiaters joden en komen ze er niet uit.

  Like

 7. Crusader78 zegt:

  De enige christelijke kerk die zich uitspreekt over de Jodenhaat en de islamisering is de messiaanse Tora Yeshua kerk. Ik kom van hervormde huize maar door interne conflicten over het beleid van de hervormde kerk en de PKN de kerk verlaten. Diverse kerken gehad, van evangelisch tot de RKK, van Oud-Katholiek tot de Russisch Orthodoxe kerk. De Laatst genoemde was nog enigszins anti-islam. Echter ook dat was niet mijn kerk waar ik me thuisvoelde om mn geloof te belijden. Na vele zwerftochten uitgekomen bij Tora Yeshua van pastor Ben Kok. Deze kerk bevalt me wel. Uitgesproken anti-islam en pro-Israel en dito levenswijze. G’d bless them!
  Shalom

  P.S. @ Trucker; Even een offtopic vraag; Zoals je nickname zegt, ben je een ”collega”? (trucker)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s