Juncker wil instantie oprichten om de bureaucratie af te bouwen

Screenshot_19

Jean-Claude Juncker

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuw gekozen voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, komt met een briljant idee: Hij wil een nieuwe instantie oprichten om de bureaucratie in de EU af te bouwen. Dat werd in Brussel het laatst geprobeerd door Edmund Stoiber, de voormalige langjarige minister-president van de Duitse deelstaat Beieren. Zijn resultaat: hij kon geen enkele resultaat voorleggen.

Jean-Claude Juncker wil de EU dichterbij de burgers brengen. Daarbij dient een eigen instantie te helpen de bureaucratie af te bouwen.

“Het is juist dat er onvrede over bestaat dat de EU zich met dingen bemoeit waarmee ze niets te maken heeft.” De EU moet groot in grote dingen en zeer bescheiden in kleine dingen zijn. Daarvoor zal ik een Eurocommissaris voor Bureaucratieafbouw regelen”, aldus Juncker

Bovendien is Juncker van plan de trojka af te schaffen: “Tot nu toe zitten de Europese Commissie, het democratisch niet gelegitimeerde IMF en de niet gekozen ECB in de trojka. De ministers van Financiën van de EU, die verantwoording moeten afleggen aan de desbetreffende parlementen, nemen niet rechtstreeks deel. Dus hebben we een vervanging voor de trojka nodig, die veel sterker democratisch gelegitimeerd is.”

De aangekondigde plannen kan Juncker nu invoeren, want hij werd onlangs door het Europees Parlement tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie gekozen.

Verzet tegen Juncker kwam echter minder van het Europees Parlement, maar veelmeer van de Europese Raad. Eind juni werden de staats- en regeringschefs het officieel eens over de Luxemburger. David Cameron en de Hongaarse minister-president Viktor Orbán werden daarbij overstemd. Juncker kan daarom nog wraak nemen en Groot-Brittannië benadelen bij de verdeling van de Eurocommissariaten (meer hier).

Verdere ergernis dreigt er voor Juncker als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie ook vanwege twijfelachtige belastingregels in Luxemburg. Volgens deze regels krijgen internationale concerns enorme belastingvoordelen als zij zich vestigen in het groothertogdom. Deze regels had Juncker als minister-president van Luxemburg ooit zelf gecreëerd (meer hier).

Bovendien wordt het zogenaamde “bommenlegger-proces” in Luxemburg heropend. Anders dan tot nu toe bekend, kregen de daders opdracht uit de hoogste kringen. In het kader van het onderzoek kan ook Juncker onder druk komen te staan: hij zou in zijn ambtstijd de controle zijn kwijtgeraakt over de geheime dienst. De affaire kostte Juncker al zijn ambt als minister-president van Luxemburg (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurofielen, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR. Bookmark de permalink .

19 reacties op Juncker wil instantie oprichten om de bureaucratie af te bouwen

 1. paulzwueste zegt:

  Een nieuwe groep ambtenaren aannemen die de bestaande ambtenaren moeten corrigeren!
  Hoe gek kan je het (nog steeds!…) maken!!!

  Like

 2. Rob van Marle zegt:

  dit gelooft geen mens het is enkel bedoeld de zaak te sussen en dan regelrecht een politieke unie volgens het systeem van de DDR of EUSSR, in ieder geval niets te vertellen enkel 751 leden en wat elite van bankiers en politici die hemels zijn over de eu terwijl de koopkracht in Nedeland en overige landen jarenlang is uitgeknepen als een citroen.

  Like

 3. Rob van Marle zegt:

  Nieuwe bankencrisis? Spanje introduceert spaargeldbelasting ; rest EU volgt!
  http://www.beursplaza.com
  Het IMF eist een vermogensbelasting ad. 10% in Europa om zo de grote schuldenlast af te bouwen.

  1 dag 4 uur geleden door Michelxot

  X NUniet

  Economie 34 reacties 515 clicks

  21

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Volkomen ongeloofwaardig deze Juncker. Het is juist het gedrocht EUSSR dat steeds meer controle wenst over het doen en laten, van de Europese burger. Juist door de onzalige EUSSR, is de hele ambtenarij te Brussel verworden tot een groot circus, waar met het GELD van de NEDERLANDSE EN EUROPESE BURGERS, gesmeten wordt. Het interesseert de RODE BOJAREN, o.l.v. deze OPPERBOJAAR JUNCKER, geen ene moer, dat de hele Europese bevolking opgeofferd wordt voor hun waanzinnige VIERTE REICH! De nieuwe HITLER bestaat, hij zetelt nu in Brussel!

  Like

 5. Rob van Marle zegt:

  Nederland moet niet bang zijn voor meer macht EU, vindt Kroes
  http://www.elsevier.nl

  De Europese Unie moet met een veel ambitieuzere economische agenda komen. Het is volstrekt onnodig dat Nederland ‘koudwatervrees’ heeft voor een …

  28 dagen geleden door inter423

  X NUniet

  Politiek 55 reacties 66 clicks

  17

  Like

 6. Rob van Marle zegt:

  Draghi:’Te veel weten over banken zorgt voor paniek’
  http://www.express.be

  Iedereen weet dat onze banken diep in de problemen zitten, maar niemand weet juist hoe diep. Meer nog: niemand mág het weten tot de EU beslist wie …

  Like

 7. Rob van Marle zegt:

  Draghi wil meer macht naar Brussel
  http://www.joop.nl

  Europa moet gaan over de Nederlandse hypotheekrenteaftrek, de arbeidsmarkt, het concurrentievermogen, de bureaucratie en afspraken over de interne …

  30 dagen geleden door Febee

  X NUniet

  Algemeen 5 reacties 15 clicks

  3

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  Een bureaucratische instantie oprichten om de bureaucratie te bestrijden. OMG, het einde is nabij.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Met als resultaat meer ambtenaren.

  Like

 10. Trucker zegt:

  Die flapdrol juncker is een echte (éne uit de oude doos) apparatsjik.
  Technocraten en bureacraten, hoeft het verwondering te wekken dat dat soorten zijn die ik haat (en voeg er maar de intellectueel aan toe die zich (moreeel) superieur waant aan mij)…

  Like

 11. Sjaak zegt:

  SMERIGE BOERENLUL !

  Like

 12. Als het te mooi klinkt om waar te zijn,is het te mooi om waar te zijn!Gewoon:baantjescaroussel!

  Like

 13. Even off topic:Jan Kees de Jager,u weet wel,die ons nog miljarden schuldig is,ja,juist ,die!Die wordt financieel adviseur bij Kpn!Om je te bescheuren!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 23.24. uur, op 21/7. O die BOLLE, die zei: ” We krijgen dat geld-geleend aan Griekenland, maar eigenlijk aan de banken- met rente terug”. Whoehahahaha en ik ben de Keizer van China! Ongelooflijk ze komen met alles weg, onze politici, Yvonne.

   Like

  • Igor zegt:

   Hij krijgt een salaris van 650.000 Euris perjaar, EXclusief emolumenten.
   Kan die ziel(ig)e poot tenminste weer naar een dark room.

   Like

 14. Avidia zegt:

  Geloof niets wat de EU U verteld, geloof nergens in, het enige geloof dat U mag hebben is Uw geld U afhandig gemaakt wordt ten voordelen van zichzelf, We zijn niet voorbericht richting de EU. De bedoeling was om ons van onze spaarcenten te beroven ten gunsten van de “arme landen” zodat we straks allemaal even arm zijn. Het is een communistische organisatie, Uw zuur verdiende centen gaan naar de armere landen. Pikken we dit????? Ik geloof van niet, laat die z.g. arme landen maar eens werken voor hun geld, waarom moeten wij dat doen??? Protesteer tegen de EU, nu het nog kan, tegen al die zwaar overbetaalde mensen die daar zitten en velen NIET zitten door enkel hun aanwezigheid te tekenen en dan naar hun werk gaan, al die mensen betalen WIJ, terwijl ze niet eens aanwezig zijn, denk daar maar eens over na, wat een corrupte bende daar is. Ik pas er voor!!!! Ik ben er witheet over, meer dan witheet!!!!

  Like

 15. helletocht zegt:

  Z|o bouwt deze oen toch de bureaucratie verder uit. Waarschijnlijk moet hij weer een paar ivoren toren figuren aan een baan helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s