Industriebaas uit Parijs: “Frankrijks economische situatie is catastrofaal.”

Screenshot_4

De Franse president Hollande heeft zo langzamerhand geen ideeën meer in de strijd tegen de hoge werkloosheid

(Vertaling: E.J. Bron)

De chef van het Franse ondernemersverbond slaat alarm: Frankrijks economie verkeert in een desolate toestand. Er is nauwelijks nog sprake van investeringen en nieuwe aanstellingen in de ondernemingen. De ontwikkeling in Frankrijk kan effect hebben op heel Europa.

De Franse economie bevindt zich in een desolate toestand. Reden daarvoor zijn vooral de ontbrekende investeringen en de hoge werkloosheid, zei de chef van de ondernemersvereniging. De regering rondom president Hollande moet heel snel maatregelen nemen om de economische groei aan te zwengelen.

“Er wordt niet meer geïnvesteerd en er worden geen nieuwe mensen aangenomen. Ik zie bij de ondernemingen vooral afwachten en wantrouwen. De economische situatie van het land is catastrofaal”, zegt de Franse industrieel Pierre Gattaz in een interview met “Le Figaro”. Gattaz is voorzitter van het Franse ondernemersverbond MEDEF.

Het zogenaamde “Pact van verantwoordelijkheid” van de regering Hollande beschouwt Gattaz als ontoereikend. Het pakket maatregelen geldt als ondernemersonvriendelijk. Het dient de loonkosten te verlagen en de bepalingen op de arbeidsmarkt te versoepelen – net zoals de “Agenda 2010” in Duitsland. Hollande heeft hiervoor speciaal zelfs Peter Hartz als adviseur gehaald (meer hier).

Het Pact is niet toereikend om de economie nieuw leven in te blazen. Wij zullen op onze zomerschool een tiental ´turbomaatregelen´ presenteren om snel arbeidsplaatsen te creëren”, aldus Gattaz verder. Bovendien verlangt Gattaz van de Franse regering dat ze haar plannen voor 75% belasting op zeer hoge inkomens intrekt. De exorbitante belasting is volgens hem een destructief symbool dat de wereld rondgaat en binnenkort overal tot toepassing kan komen, aldus de ondernemer.

De jeugdwerkloosheid in Frankrijk neemt nog steeds toe. De situatie op de Franse arbeidsmarkt wordt steeds slechter en de regering reageert hulpeloos (meer hier). Vooral het Front National van Marine Le Pen profiteert van de desolate situatie op de arbeidsmarkt (hier).

Op de lange termijn kan Frankrijk een staatsbankroet vermoedelijk niet meer afwenden, zeggen de economen Matthias Weik en Marc Friedrich in een interview met de Deutsche Wirtschafts Nachrichten (hier). Het land bevindt zich in een unieke neerwaartse spiraal.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Industriebaas uit Parijs: “Frankrijks economische situatie is catastrofaal.”

 1. bobzelf zegt:

  Uw geweldige grapjas , AFGESTUDEERD OP HET OPJECT “”KOEIENSTRONT ” in Wageningen
  UW GOEROE DIE U ECHT MOET BLIJVEN VOLGEN : DUS “” DE LUL DIJSSELBLOEM ” ,

  vertelde toch pas nog, DE CRISIS IS OVER , VANAF NU GAAT HET WEER BETER , ALLES TREKT AAN, OOK UW ONDERBROEKEN , EN DE RIEM OM UW MIDDEL WEER EEN GAATJE VERDER !!!!

  Toegangskaartjes “” de EFTELING , 36 EURO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  O, wat houd ik toch van al die HERSENLOZEN , DIE SNEUNEUZEN,.

  wat wordt deze mensen nou op scholen bijgebracht ??? , o ja, hij is van de P.v.dA

  ONGELOFELIJK !!

  HUG BOB

  Like

  • Sjaak zegt:

   Ik reken altijd nog met gulden en DM !
   Dan is ook meteen te herkennen hoe de vieze vuile graaiers te werk zijn gegaan !
   36 euro oftewel 72 gulden voor een kinderpretpark !?
   Richt een stichting ( vennoodschap) op en in korte tijd heb je bij deze prijzen het geld
   bij mekaar voor een pretpark waar arbeidsplaatsen ontstaan en die niet van een graaier
   in bezit is !

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Sjaak: 11.51. uur. Ook ik reken nog steeds terug, Sjaak. En ook ik zie hoe de RODE SMEERLAPPEN der EUSSR, ons belazerd hebben met de KLOTE EURO!

    Like

  • Sjaak zegt:

   EFFE(LINK)!

   Like

 2. wouteenhoorn zegt:

  Ach hij heeft nu geen tijd. Al zijn energie gaat op in het zwart maken van Sarkozy.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Het verbaast me niets dat Frankrijk er allerberoerdst voorstaat! Kijk alleen maar eens naar die enorme aantallen allochtonen in dat land. Het is bekend dat moslims veel grotere gezinnen hebben dan de autochtone Fransen. Als je zóveel kinderen per gezin op de wereld zet, is het dan vreemd dat er niet voor iedereen een baan is? En omdat er geen werk voor deze jongeren is, gaan ze totaal gefrustreerd de straat op om te gaan te rellen, maar daarmee schep je geen banen. Ze geven alleen de oproerpolitie weer een heleboel te doen.
  Frankrijk had jaren geleden deze bui moeten zien aankomen, en tijdig een immigratiestop moeten instellen. Maar alles wat er nu bedacht wordt is te laat; het land is niet meer te redden.
  Ik denk niet dat alleen Hollande de schuld in de schoenen geschoven moet krijgen, want de presidenten die hem voorgingen hebben ook niets gedaan om de toestroom van Marrokkanen, Algerijnen en Tunesiërs te stoppen.
  Allen hebben schuld aan de teloorgang van Frankrijk, maar Hollande heeft er ook nog eens op financieel gebied een zootje van gemaakt!

  Triest.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  In het landen waarin de araber in het straatbeeld overweegt
  is een bankroet zo goed als zeker ! Ze leven van soziale voorzieningen,
  hebben een grote bek en worden van de arbeidgevers gemeden als de
  pest ! Ergo ! Wanneer je een bankroet wil, gooi de grenzen maar open
  en laat ze maar binnenstromen ! Ook de aangedachte hulp voor de eigen
  bevolking (de voedselbank) is inmiddels door 80 % buitenlanders in
  beschlag genomen ! Ga zo maar door Europa ! De drie apen vieren
  inmiddels hoogtij ! ( NIKS HOREN-NIKS ZIEN-NIKS ZEGGEN !)

  Like

 5. meneertje zegt:

  Zoals iedereen weet, brengt de E.U. overal enorme welvaart, verhoging van de koopkracht en in het algemeen gesproken: een gigantische opbloei van de economie.

  Nou ja, in Frankrijk dan blijkbaar nu even niet. Kan gebeuren.
  O. En in Griekenland, Cyprus, Italië, Spanje, Portugal ook niet?
  ’t Is in de meeste van die landen economisch nog nooit zo slecht gegaan als sinds ze lid van de E.U. zijn?
  Nou ja, dan is er blijkbaar ergens een kleinigheidje misgegaan.

  Maar over één ding behoeft u zich niet ongerust te maken.
  De schitterende salarissen, toeslagen, presentiegelden, extra-vergoedingen enz. van de leden van de Europese Commissie, het Europarlement en hun ambtenaren zjjn gegarandeerd veilig. Die worden tot de laatste euro uitbetaald.

  En ook voor analfabeten en criminelen die Europa binnenstromen, kan nog steeds financieel alles prima worden geregeld. Daarover hoeft u zich dus ook al geen zorgen te maken.

  Er is echter wel één klein probleempje.
  Dit alles geldt slechts tot het laatste E.U.-lid failliet is, zodat er dan uit geen enkel land meer belastinggelden naar de E.U. kunnen worden gepompt.
  Tja, als ’t zo ver komt, zou je je haast gaan afvragen of die E.U. nu werkelijk zo’n geweldig idee was..

  Weet je wat, dat vragen we aan Pechtold en andere D’66-leden. Want die weten het best de zegeningen van de E.U. te bejubelen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Let maar op, de EUSSR gaat ONS Nederlanders dwingen, om FRANKRIJK te gaan helpen. Met andere woorden, WIJ worden “zwaar de sjaak”. En onze lachebek RUTTE (VVD) brengt op BEVEL der EUSSR wel de miljarden van ons afgeperst geld, zogenaamd om Frankrijk te helpen. De EUSSR brengt ons naar de afgrond!

  Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   We liggen al in de afgrond, ze zijn nu bezig de moslims een schop te leren gebruiken resp. bedienen dan kan de afgrond dicht gegooid worden.
   De ondergang van Europa is die bende van Europa, die bende moet eerst uitgeschakeld worden willen we welvaart, veiligheid en leefbaarheid.
   Het politiek gespuis is meer bezig met die roma roversbendes en met dat gewelddadig moslim gespuis dan met de toekomt van eigen volk, een zaak begrijp ik nog steeds niet nl. Waarom laten 500.000.000 Europeanen zich vernietigen door ong. 750 lafaards en verraders?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jean: 16.04. uur. Ook ik begrijp de 500 miljoen Europeanen niet, Jean. Of wat mogelijk is, het verraad der RODEN in heel Europa, dezelfde RODEN die overal geïnfiltreerd zijn, en de TV in hun greep hebben, net als de rest van de MSM.

    Like

 7. Nico zegt:

  Afgezien van de bekende oorzaken die het gevolg zijn van massa immigratie zijn er ook andere zaken die meespelen. Het Franse arbeidsethos is niet iets om over naar huis te schrijven. Een bekend voorbeeld zijn de stakingen bij de Goodyear fabriek. De Amerikaanse eigenaar besloot onderzoek te doen naar de kosten per product in de Franse tak van het bedrijf. Hieruit bleek dat de werknemers per dag zo’n 3 uur effectief aan het werk waren terwijl zij voor 8 uur werden betaald. Dit geldt niet alleen voor Goodyear maar voor de gehele linie. Kijk maar naar het optreden van de politie tijdens demonstraties. Niet zo vreemd dat het slecht gaat met Frankrijk.

  Like

 8. Jean zegt:

  De eikel in het midden kijkt naar alla en hoopt op steun, ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.
  De broek hangt al op de enkels nog enkel naar voren buigen eikel, ha ha ha ha ha h ha ha.

  Like

 9. Harry zegt:

  Socialisme en ambtenarij zijn op zich al redenen voor een failliet .
  De combinatie van die twee is zeer dodelijk voor de economie .
  En allebei hebben ze als bijwerking dat ze de instroom van ongewenst tuig faciliteren .
  Uitroeien , die zooi !

  Like

 10. Fred zegt:

  Maar in Frankrijk wel allemaal op je zestigste met pensioen.
  De domme Hollander met 67 jaar.

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Ook de Islam doet een flinke duit in het zakje. Frankrijk word feitelijk door de Islam verzwolgen. Duitsland mag dan nog wel een welvarend land zijn, maar door de toenemende immigratie van Moslims, gecombineerd met het linkse gevaar, kon het ook wel eens snel afgelopen zijn. Alles draait om de centjes en de uiterst giftige linkse politiek,met haar sympathisanten nietwaar ? Hoe je het ook bekijkt, het blijft als een feit overeind staan dat alle economieen in compleet Europa naar de Filistijnen toe gaan, en de Sharia het overal voor het zeggen krijgt. Dat klinkt hard, maar het is niet anders ! En nogmaals; Ook Duitsland gaat op zijn billen, Engeland en Zweden zijn sowieso al verloren aan de Islam, De Benelux zal alras volgen, alsmede alle andere Europese landen !

  Like

 12. Republikein zegt:

  De fa. Enschedé vraagt personeel, zie de profielen, en geen kleptomanen.
  http://www.joh-enschede.nl/werken-bij-joh-enschede

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s