Onze redder Alexander Pechtold

Screenshot_30

(Door: Driek)

Zelden, ja, misschien eens in de honderd jaar, verschijnt er plotseling iemand ten tonele  die een bijzondere boodschap verkondigt, één van die bijzondere lieden in de geschiedenis die niet nalaat een stempel te drukken op het Nederlandse volksleven.  Het is daarom vrijwel zeker dat op 16 december 1965 te Delft het geluid weerklonk van een daverende hamerslag, welke de geboorte van veilingmeester Alexander Pechtold aankondigde. Ik althans sluit die mogelijkheid niet uit, want  grote figuren in de geschiedenis, die uitblonken door hun bijzondere daden, hebben nimmer geruisloos hun entree in de wereld gemaakt. En één daarvan – wij kunnen er toch echt niet meer omheen – is toch wel Alexander Pechtold.

Alvorens Alexander zich in 1989 in de politiek stortte en lid werd van D66, dat werd opgericht op 27 december 1966 in het stamcafé van de bevlogen drinkebroer Hans van Mierlo, werd Alexander eerst raadslid te Leiden, en na vele andere benoemingen, waarmee ik de lezer niet wil vermoeien, maar Alexander was zeker niet iemand die zijn dagen sleet bij de dorpspomp, was hij, tijdens zijn studie Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Leiden, veilingmeester te Den Haag.  In 1995 behaalde hij zijn diploma Veilinghouder. In 2007 werd hij gekozen tot politicus van het jaar. Het uur van zijn roem had geslagen. Wij kunnen Alexander Pechtold zeker niet betrappen op nederigheid van geest, die wij zo dikwijls aantreffen bij lieden die zich bewust zijn van hun gebrekkige kennis. Maar, en dat scheelt een hoop, onze Alexander is een man met een vrij gunstig uiterlijk en hij is zo ijdel als een pauw.

Maar, vraag ik mij af, en die vraag omknelt mijn ziel bijna dagelijks, hoe kan iemand als onze kunstzinnig aangelegde Alexander in hemelsnaam, na zo’n interessante studie kunstgeschiedenis, zich begeven in de politieke arena en zich scharen bij een groep dubieuze volgelingen van een befaamd type als Hans van Mierlo? Ja, en dan nog wel een minister van Buitenlandse Zaken, die tijdens zijn ambtsperiode de Surinaamse drugsbaas Desi Bouterse liet ontsnappen. Maar goed, de weg omhoog gaat vaak gepaard met een geestelijke wedergeboorte, en dat geldt dus ook voor onze veilingmeester. Want wat was het geval? Ik dwaal hier even af, beste lezer, maar ik wil het perse onder uw aandacht brengen, mocht u het zijn vergeten, doch u kunt het natuurlijk ook overslaan.

Screenshot_32

In maart 1997 wist Van Mierlo de Nederlandse regering ervan te weerhouden Brazilië te vragen om de arrestatie en uitlevering van Desi Bouterse. De ex-legerleider was in het Surinaamse buurland op vakantie en stond op de internationale signaleringslijst van Interpol. Hij moest een straf in Nederland uitzitten als leider van een internationale criminele bende die drugs smokkelde. Nederland heeft een uitleveringsverdrag met Brazilië, dus is uitlevering mogelijk, zo dacht Van Mierlo’s collega en partijgenoot Winnie Sorgdrager van Justitie. Maar, onze minister Hans van Mierlo stak daar een stokje voor, want onze Hansje was dikke vrienden met de poenige Desi Bouterse, een figuur met de mentaliteit van een ordinaire maffiabaas. Een grote schande voor ons Nederland. Edoch, van Mierlo wist zijn standpunt over zijn beslissing onstuimig te verdedigen. Zo zie je maar weer, drank maakt dus niet altijd kapot wat je lief is.

Wij gaan terug naar Alexander Pechtold, want hij is die sinistere figuur die ons land op de veiling gooit tegen de hoogst biedende, want ten gevolge van de totale onwetendheid van meneer Pechtold inzake de islam – en het lijkt ook wel alsof hij weigert kennis te nemen van de duistere kanten van deze barbaarse ideologie  – zitten wij nu opgescheept met verwilderde lieden uit Afrikaanse landen. En dat worden er dagelijks meer. De oprukkende legers der onverzoenlijke haatbaarden gaan binnen afzienbare tijd ook in ons polderland de dienst uitmaken, het lijkt alsof wij langzamerhand terug gaan naar de duistere middeleeuwen, naar die verschrikkelijke tijd waarin het zwaard, de galg en de brandstapel in heel Europa een normaal straatbeeld waren.

Screenshot_31

Wij, mannen en vrouwen van de 21e eeuw, hebben, terecht of onterecht, een diepgeworteld geloof in het begrip vooruitgang, en of wij deze wereld ooit kunnen vervolmaken, hetgeen het doel is waarnaar wij, Europeanen streven, weten wij niet, maar momenteel ziet het er somber uit. Want zolang onbesuisde lieden als ene Alexander Pechtold driftig blijft hameren op meer Brussel en meer asielzoekers en meer moskeeën, ziet het er beroerd voor ons uit. De droom van een wereld vol schone en interessante dingen zal wreed worden verstoord door domme veilingmeesters, zweverige filosofen als Hans Spekman en geschiedenisleraren als Mark Rutte, lieden die alle aardse streven ten slotte doen verzanden in domme beuzelarijen.

De gewetenloze machthebbers in Brussel zijn tot alles in staat, zonder er zich om te bekommeren wat er met ons gebeurt.  Het door ons bevochten ‘Vrije Woord’, dat eeuwenlang in grijze wolkennevels was gehuld en dat met veel offers aan de ijzeren ketens der Inquisitie is ontworsteld, dat vrije woord komt, dank zij de hierboven genoemde lieden, wederom in de scherpe klauwen der onverdraagzaamheid.

Wat mij steeds weer opnieuw verbaast en mij met grote schaamte vervuld, is onze lakse  houding tegenover de vervolgde christenen in die barbaarse landen – over de Joden heb ik het een andere keer – en het feit dat een praatjesmaker als Alexander Pechtold zich daar nooit eens een keer over uitspreekt.  Het is werkelijk gewoon weerzinwekkend, dat wanneer Geert Wilders zich openlijk uitspreekt over de islam, zoals in het geval met zijn anti–islamboek, het huis te klein is. Wanneer laten onze regeringsleiders nu eens een duidelijk teken van protest horen? En de koning? Waarom zegt zo’n man nooit eens wat? Hij is toch niet achterlijk? Het lijkt mij verstandig wanneer die Koninklijke lieden, die toch niks omhanden hebben, en onze bewindslieden eens spreken over de onmiskenbare ziekelijke symptomen van een misdadige ideologie. En evenals Oriana Fallacci in haar boek  “De kracht van de Rede” roep ik, Driek, heel hard:

“WAKKER WORDEN NEDERLANDERS!!!”

Screenshot_29

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op Onze redder Alexander Pechtold

 1. opa Joop zegt:

  Driek, kijk eens goed om je heen.
  Met name in de kleine en grotere dorpen.
  Waar men het nieuws alleen van de NOS hoort.
  Ga die sukkels eens bekijken die totaal geen notie hebben wat er in de wereld gebeurt.
  Daarom is D66 virtueel inmiddels de grootste van Nederland.
  Dit volk wil niet gewaarschuwd worden. Het blijft liever dom en tevreden.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   D66 is onterecht altijd een vluchtheuvel gebleken voor degenen die niet meer weten waarop te stemmen. CDA was al weg, VVD en PvdA hebben na dit kabinet terecht een enorm zetelverlies in het vooruitzicht, dus van de vier partijen in het machthebbende kwartet in Nederland (CDA/VVD/D66/PvdA) is er alleen nog D’66 over. Alexander houdt zich altijd op de vlakte, steekt nooit zijn nek uit en mensen zullen kennelijk ook moeten ervaren hoe het is met D66 aan het roer voordat deze partij in ongenade valt… Men kijkt apathisch toe hoe alle plezier uit het leven van velen weggenomen wordt, alsof we ons ergens schuldig over moeten voelen!?!

   Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, Wans Horst, in mijn herinnering is het zo, dat, telkens als D ’66 ‘aan het roer’ komt, of althans regeringsverantwoordelijkheid te dragen krijgt, dat partijtje prompt weer keldert.
    Dus vanuit dat standpunt zou je zeggen: Laat maar even begaan……..

    Like

  • Joost Visser zegt:

   En als het volk en hier bedoel ik de stilzwijgende nederlandse meerderheid over een aantal jaren, slim geworden is, zijn ze zeer ontevreden en te laat.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ opa Joop: 20.14. uur, op 22/7. Dat zijn zeer wijze woorden, opa Joop.

   Like

 2. Waarom is dat misneuksel nog steeds niet verzopen . afgeschoten ?

  Anton Mussert is m.l. voor minder gefusileerd !

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Die Pechtold lijdt aan grootheidswaan, heeft een schandalige grote bek,, en heeft alle contact met de realiteit verloren. Volgens mij denkt hij dat hij de re-incarnatie is van die andere Alexander, namelijk Alexander de Grote. Maar die laatste was echt een patser. Dan kan van kereltje Pechtold niet gezegd worden. Integendeel ! Pechtold is net manneken pis, hij zet je in de zeik met zijn tomeloze verering voor de E.U en met de massa immigratie van Moslims. Stop Pechtold samen met Rutte en Samson en nog een paar andere smeerlappen maar in een Amerikaans militair vliegtuig, zet deze op de automatische piloot, en laat ze gaan vliegen over Noord Korea of Iran ! Succes verzekerd Driek !

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Beste Driek, ik heb genoten van je verhaal. Een verhaal dat velen van ons hier met je mee kunnen schrijven en, indien dat niets van zins, op zijn minst kunnen onderschrijven.
  Je slotzin, de oproep aan ‘de Nederlanders’ hebben wij allen hier en elders ook al vaak geroepen en geschreven, maar ‘de Nederlander’ leest en luistert niet. Nog áltijd niet.
  Zullen we het eens gaan proberen met: ‘Ontzagwekkend debiel functionerende, kennisloze, onnadenkende en geestelijk luie, totaal onverantwoorde klootzakken van Nederlandse kiezers, wordt godverdomme wákker!’ ?
  Want dáár ligt het kwaad en de legitimering er van: Bij de Nederlandse sukkels.

  Ik weet dat ook dat niet helpen zal, maar moest het even kwijt.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  “En de koning? Waarom zegt zo’n man nooit eens wat?”

  Waarom zou hij? Hij zit van wieg tot ‘opgezet/bijgezet’ in de kelder op rozen en kan gaan en staan waar hij wil; hopsend van het ene vakantieparadijs naar het andere.
  Er is voor hem geen enkele reden om voor ons op te komen (dat zou trouwens veel te veel op werken lijken) want er zijn genoeg nog ‘oranje boven!’-roepers, zodat hij zich geen zorgen hoeft te maken over de toekomst.
  En mochten zijn islamitische ‘olie-vrienden’ te opdringerig worden, zullen hij en zijn familie als eerste in het door ons betaalde vliegtuig met bestemming het land van zijn schoonpapa zitten.

  Like

 6. Edwin Lauxen zegt:

  Dit was vandaag op radio noord ! http://www.youtube.com/watch?v=UX5TG9xUYF4

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Nu aktueel op ARTE ! Belastingonduiking van de multis !

  Like

 8. Harry zegt:

  Goed gezien Driek !

  “Onze redder Alexander Pechtold” ? als dat sujet ons een reddingsboei toewerpt is ie vast van basalt gemaakt . Nee , daar moeten we het niet van hebben , deze labbekak , hij helpt ons slechts naar de verdommenis .

  En die andere Alexander , met Willem als prefix , reken daar ook maar niet op .
  ALS ie het al snapt , die dombo , dan blijft ie zolang zitten totdat ze hem achterna komen , om vervolgens in een vliegtuig te springen naar een land waar de geitenbrigade het nog niet voor het zeggen heeft .
  Ben sinds 1977 al aan het waarschuwen tegen de islam , waarvan ik door mijn werkzaamheden in buitenland de gevaren ben gaan inzien .
  Waarschijnlijk ben ik te stom om het voldoende duidelijk te maken , want al geven een groot aantal mensen me wel gelijk , ze beseffen niet hoe groot het gevaar is .
  Ik draaf door , ik zie het te zwart en alle problemen lossen zichzelf uiteindelijk op .
  Als het te laat is , helaas .
  Moedeloos zou je er van worden .

  Like

  • Jade zegt:

   Er is een gezegde: “Je bent wat je eet..”
   Blijkbaar is heel Nederland massaal aan de blinde vink.

   Like

  • fleckie zegt:

   neen meneer HARRY, ze hebben gewoon (door oninteresse, voorheen? )de ‘ondergrond’ niet die U wel heeft, en moeten dan ook nog jaaaren ‘overspringen’, wat waarschijnlijk te veel gevraagd is(de inspanning daarvoor dan)/

   Like

 9. lucky bee zegt:

  Bedoel je Iskandar Pechtold de Emir van Erdogans genade?

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En deze meneer Pechthold, had de grootste mond, over de Princenvlag bij de manifestatie op 21 september 2013, op de Koekamp in Den Haag! Als het een flinke vent was, zou hij ook nu tekeer moeten gaan over de NAZI VLAGGEN op de 2 Palestinabijeenkomsten in ISLAMAMSTERDAM. Maar dat durft die “zak hooi”, natuurlijk niet!

  Like

 11. Jade zegt:

  Het lijkt mij zo klaar als een klontje…
  De grootste landverraders hebben straks een vrijkaart
  om zich bij de club van 500 miljoen overlevenden te voegen.
  De rest wordt weldra gewoon over de kling gejaagd.
  Of dat nou gebeurd door de islam, door WOIII,
  door chemtrails, of een hersentumor vanwege mobiel bellen,
  een pandemie, het maakt niet uit, dood is dood.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jade: 21.44. uur. Ik vrees dat U daar gelijk in gaat krijgen, Jade. Maar het zgn. Oranjetrio, en onze VERRADERS van politici, hebben dan al gezorgd voor een vliegticket om op slag te kunnen vluchten!

   Like

 12. Pechtold is een misselijkmakend miezerig ventje met een groot ego;en hij komt er mee weg bij een gedeelte van het stomme volk.Zoals Wouter Bos toendertijd gekozen werd om zijn “lekkere kontje”!Waarop ze Pechtold dan kiezen mag Joost wezen,want ik vind er niks lekkers aan.En van de “keuninklijken”kun je al helemaal niets verwachten;die zijn dikke vriendjes met alles dat islam ademt;Iets met olie,geld,veel geld!Zoveel geld dat ze zich met gemak een veilige aftocht kunnen permiteren met hun privejet,naar een van de vele luxe stulpjes die ze her en der verspreid over de wereld hebben!Zij zullen nooit armoe kennen,dat laten ze aan het klootjesvolk over!Het enige waar zij zich misschien nog toe verwaardigen is misschien een aloud en bekend radioberichtje:beste burgers,hou vol!Hier schijnt de zon en wij hebben het reuze naar ons zin!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ze kiezen voor het braafste jongetje van de klas, Yvonne, het (proest!) ”redelijk alternatief.”
   Omdat ze geen idee hebben, wat ze anders zouden moeten, daárom.
   Goeie basis om regeringsverantwoordelijkheid te gaan dragen. Maar nou lieg ik!

   Like

  • wim peters zegt:

   Yvonne,
   Mooi stukje alleen foutje ,, het bericht aan onze hongerlijdende bevolking was,
   : Beste burgers,hou vol ,WIJ KOMEN. (terug om door te gaan met roven en zakkenvullen )

   Like

 13. koddebeier zegt:

  Pechtold???? Zum Kotzen !!!

  Like

 14. alidas1 zegt:

  Kleine dorpen moeten wakker geschud worden die moeten eens een dagje.,
  Amsterdam
  Rotterdam
  Utrecht
  Amersfoort
  doen zijn ze meteen genezen van alles wat moslim is.
  Een gratis krant in die kleine dorpen lijkt me ook wel wat heb ik wel geld voor over .
  Horen ze niet alleen de leugens van de NOS

  Like

 15. peterselie1 zegt:

  Het miezerige mannetje Pechtold, gooit reeds hoge ogen in de peilingen, door dat de leeghoofden van de PvdA en VVD teleurgesteld over lopen naar zijn D66. In mijn virtuele blikveld zie ik reeds D66 landschappen ontstaan, die in het bestaan van D66 nog niet zijn voorgekomen.

  Bij de volgende tweede Kamer verkiezingen wint D66 dan ook, geen twijfel over mogelijk. Als nationalist zijnde vind ik Nederland een land vol autochtone schijtlijsters geworden met hun grote muilen en het te volgen stemgedrag. En toch zou ik niet uit Nederland willen verhuizen, tsa als ik poen had gehad en ruim 45 jaar jonger was geweest.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Iedereen met een greintje zelfrespect zal met mij vinden dat de mensen die de status quo representeren het Nederlandse volk niet verdienen.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    “het Nederlandse volk niet verdienen” Is mijns inziens een understatement, Wans, kort maar krachtig gereageerd. Voor de rest ga ik mee in de reactie van jouw en die van hierboven.

    Like

 16. catharina zegt:

  Ja een grotere populist moet nog geboren worden. Het linkse volk stemt massaal op dit ventje en denkt dat hij een “redelijk” alternatief voor de titanic van de PVDA-fbraak is.

  Like

 17. Dr.Kwast zegt:

  Geef nou eens niet de gewone man de schuld !!!!!!!! Het plebs weet niet beter. MAAR er zijn veel afgestudeerde mensen met titels van hier tot gunter. MAAR niet een vindt zich bekwaam om de zaak te leiden en Nederland weer op te bouwen. BA BA BA politiek daar wordt ik ziek van. Beter de gewone man de schuld geven, zij kunnen niet kiezen ze weten niks zijn stom en hangen voor de buis en zuipen zich vol. Vaak van ellende omdat er geen goede leiding aanwezig is. Wat let de geleerde om het roer over te nemen van de onwetende die nu aan het roer staan en ons aan de meest biedende te verkwanselen. Er staan er genoeg in geschreven als hand ophouders gelijk de nieuwe instromers, wat led hen om het bijltje over te nemen. Waarschijnlijk zal de prijs van de salaris het vele ondankbare werk hen niet bevallen, liever mee liften en hand ophouden en Nederland verkwanselen wat een zekere Pechtold van plan is te doen. Hoge bomen vangen veel wind, maar in de top is het uitzicht bekoorlijker dan bij de grond. Ook de voeldoening lijkt me navenant voor hen die met eer hun werk doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s