Waarom Israël een dichtbevolkte buitenwijk van Gaza aanviel

Screenshot_2

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

Na meer dan twee weken in de actuele Gaza-oorlog heeft Israël op 20 juli 2014 de eerste zware internationale beschuldigingen moeten accepteren, nadat er die zondag 13 Israëlische soldaten en meer dan 70 Palestijnen gedood werden. Als je de Palestijnse bronnen gelooft, waren de meeste doden burgers, gewone mensen uit Shejaia, een buitenwijk van Gaza-Stad.

De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki Moon, noemde de Israëlische operatie een “gruwelijke actie” en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, sprak op sarcastische toon van een “werkelijk nauwkeurige operatie”.

Minister-president Benjamin Netanyahu legde echter uit dat de aanval op Shejaia onvermijdelijk was, omdat van daaruit ongeveer 150 raketten op de joodse staat waren afgevuurd en dat zich daar nog steeds veel van zulke projectielen bevinden.

Shejaia ligt ongeveer 2 kilometer voor de grens met Israël. De buitenwijk is een enorm steunpunt van Hamas. Er bevindt zich een verstrekkend netwerk van tunnels, waarin raketten liggen opgeslagen. Ook worden de tunnels gebruikt om op Israëlisch grondgebied te geraken.

Netanyahu benadrukte dat men deze strategische bedreiging niet anders kon aanpakken. Op de persconferentie, waarin hij de dood van 13 Israëlische soldaten bekendmaakte, zei de minister-president:

“Bij de actie afgelopen nacht hebben we opnieuw tunnels gevonden, waarvan sommigen tot in Israël reikten. In de tunnels vonden we handboeien en middelen om iemand te verdoven. Het lijdt geen twijfel dat de tunnels strategisch belangrijk zijn voor Hamas… als we ze niet gevonden hadden, was onze situatie op dit moment veel erger.”

Over het grote aantal Palestijnse slachtoffers zei Netanyahu dat zij dagen voor de operatie gewaarschuwd werden en in de gelegenheid waren de stad te verlaten. “We riepen de bevolking er dagenlang toe op om te evacueren d.m.v. flyers, radio-oproepen en telefoontjes. We wilden dat ze vertrokken en niet tussen ons en Hamas kwamen te zitten”, zei Netanyahu. “Het was Hamas die de burgers beval te blijven. Het was Hamas die wilde dat ze bleven om hen als menselijk schild te gebruiken.”

Zelfs de voormalige president Bill Clinton, die veeleer kritisch tegenover Israël staat, heeft enkele dagen geleden verklaard dat het grote aantal doden hoogstwaarschijnlijk bij het “barbaarse plan” van Hamas hoort. “Hamas volgt de strategie Israël ertoe te dwingen burgers te doden, opdat de wereld Israël veroordeelt”, zei Clinton tegenover een Indiase televisiezender.

Hamas had steeds meer aanvallen op Israël uitgevoerd en provoceerde zodoende het onvermijdelijke antwoord. De internationale gemeenschap heeft de provocatie bewust genegeerd. Als de wereld werkelijk de dode Palestijnen zou betreuren, had ze al lang opgetreden toen Hamas jarenlang haar enorme wapenarsenaal opbouwde.

Analisten en journalisten staan Israël weliswaar het recht op zelfverdediging toe, maar ze volharden in hun kritiek, zonder daarbij realistische alternatieven voor Israëls optreden te kunnen noemen. Wat had Israël anders kunnen doen om de raketinstallaties, wapendepots en terreurtunnels in Shejaiai onschadelijk te maken? Israël moest handelen, omdat de internationale gemeenschap niet bereid was deze vraag te stellen, laat staan iets te doen. Niemand is blij met Shejaia. Maar er biedt ook niemand een andere oplossing aan voor een niet langer te tolereren situatie.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, IDF, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, Westen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Waarom Israël een dichtbevolkte buitenwijk van Gaza aanviel

 1. yes google share werkte in het artikel weer wel

  Like

 2. bigljohn zegt:

  In mijn krant (Het Brabants Dagblad) staat bij de lezersbrieven een soortgelijk relaas (van een lezer) als het verhaal hierboven, maar dan in een beknoptere versie. Ik wist niet wat ik las. Een MSM krant die een jaar en wat verder terug mijn stukjes (E.U.- Islam – Israel) weigerde te plaatsen, de krant kwam dan met dooddoeners) en die nu opeens een fel tegengeluid geplaatst heeft bij de ingezonden brieven. Ook bemerk ik dat de krant de laatste maanden voor het eerst rechtse geluiden ook zo nu en dan een podium geeft. De krant verklaart momenteel een onafhankelijk podium te zijn waar een ieder zijn mening kan geven. Ik ben benieuwd hoelang dit stand houdt !

  Like

  • treintrien zegt:

   MSM heeft nu eindelijk door dat het ouderwetse censureren niet (meer) werkt.
   Zélfs de NOS komt er niet meer onderuit om ook HAMAS hun vet te geven.
   De Volkskrant drukt hele artikelen van Geert Wilders af, zomaar, zónder commentaar 😉 Dat was tien jaren geleden nog onwaarschijnlijk, niet?

   Ik denk dat het BD in de laatste jaren óntzettend veel lezers is verloren, door de opkomst van internet (dus geen noodzaak meer om de krant te lezen), maar ook door het onjuist en propagandistisch verslaggeven. Ik ken helemaal níemand meer met een abonnement op de krant. Ik vind ook geen krantjes meer in de trein. Ja, die gratis dingen. En zoals nu, met die aanslag, als er echt wat ergs is gebeurd, dan vind je nog wat echte kranten: ik neem aan dat dat losse verkoop is.

   Ik zie dit plaatsen van zo een rechts geluid als een soort noodsprong voor het faillisement. Wel jammer hoor. Ik gun die journalisten hun broodwinning wel, maar het is een aflopende zaak, die krantenwereld.

   Like

 3. Jade zegt:

  Wat mij betreft veranderen ze de Gazastrook straks
  in een grote parkeerplaats. Dat de “goeden” dan onder de
  kwaden moeten lijden maakt me geen éne reet uit.
  200 onschuldige Nederlanders worden tenslotte ook zo maar
  even opgeofferd voor weer een mislukte false-flag van Amerika.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Helemaal mee eens Jade, zelfs Obama begint al te spreken van dronken soldaten die per ongeluk die raket hebben afgeschoten,
   Als hij nu ook nog toegeeft dat het ukrainse soldaten waren kunnen we excusses enz. gaan vragen.

   Like

 4. Ik sta nog steeds achter Israel,en dat zou ieder mens met een beetje gezond verstand moeten doen!Zoals ik al eerder schreef:je kunt niet eeuwig de andere wang toekeren!Maar dat wordt wel van Israel verwacht!Nou,die tijd is dus [en terecht!]voorbij!

  Like

 5. Het verbaast met niets! Alleen groepen met de herseninhoud van een garnaal verzinnen zoiets! Zij baseren alles op hun eigen barbaarse strategie, waarbij ze hun eigen kinderen opofferen om zo de de publieke opinie te beïnvloeden. En dit soort halen we hier met miljoenen binnen omdat ze zo “zielig” zijn….

  Like

  • fleckie zegt:

   al in maart 1990 , was er een artikel van ;Christenen voor Israel’ bekendgemaakt :
   “MISBRUIK VAN KINDEREN”, waarin”Volgens artikel 28 van de Vierde Geneefse Conventie van 1949 is het VERBODEN OM BURGERS IN TE ZETTEN IN EEN MILITAIR CONFLICT. Op basis van deze conventie is wettelijk vastgesteld dat de zwakkeren in elke samenleving,zoals bejaarden,zieken en KINDEREN,beschermd dienen worden tegen de gevolgen van gewapende conflicten. Elke regering of organisatie die deze groepen desondanks aanmoedigt om deel te nemen aan een conflict of deze gebruikt ..als..verdedigingslinie,…is daarom verantwoordelijk voor de doden of gewonden die daarbij vallen. DAAROM OOK zijn niet de ISRAELISCHE SOLDATEN schuldig aan al het leed dat die jonge kinderen wordt aangedaan,maar de leiding v.d…….samen met de PLO.
   HET ISRAELISCHE LEGER DOET NIETS ANDERS DAN DE wet handhaven EN ZICHZELF BESCHERMEN TEGEN AANVALLEN.”_____________________________________________________________

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @fleckie: 07.12. uur. Maar beste fleckie, die BESCHAVING kunnen we niet verwachten, van de volgers der NAZIE IDEOLOGIE ISLAM. Deze onmensen hebben lak, aan beschaving en MENSENRECHTEN, NEEN alles wat in hun GRUWELBOEK de KORAN staat, daar gaan ze voor, mark my words.

    Like

 6. Thomasson zegt:

  Israël kon een “vriendelijke pincettenoorlog” voeren zolang de omstandigheden er voor waren. Een oorlogje voeren met monnikengeduld en veel voorzichtigheid aan het werk gaan. Dat ging vaak ten koste van het leven van eigen soldaten. Nu is de grens bereikt en er is geen plaats meer voor spelletjes. De VS heeft nu een negatieve reisadvies voor Israël omdat een raket van de Hamas viel anderhalf kilometer van de Internationale luchthaven Ben Gurion. Andere raket of raketten vielen heel dicht bij de kerncentrale van Dimona. De tunnels moeten direct worden gebombardeerd met bommen van 500 tot 1000 kilo of door zware explosieven die ze men man en muis laten instorten. Zware bombardementen hebben prima bijeffecten. Door de trilling van de grond worden ook tunnels die nog niet zijn ontdekt als plumpudding in elkaar gestort en door de hitte exploderen de raketten en al de munitie die zich ondergronds bevindt.. Wat de “arme vrouwen en kindekes” betreft. Ze worden gewaarschuwd op tijd te vluchten. Meer kan het Israëlische leger niet doen en hoeft ook niet te doen. Poetin heeft de bewoners van Grozny niet gewaarschuwd toen hij de hele stad in as had gelegd.
  In de Tweede Wereldoorlog hadden de Amerikanen over de Duitsers gezegd: “They had asked for it and they get it.now!”.
  Luister naar de volgende hits uit de WOII om te weten hoe toen werd oorlog gevoerd: https://www.youtube.com/watch?v=cLkhRMBOtzk Een Duitse propaganda op Swing stijl met Charley’s Orchestra. De Tweede is een Amerikaanse hit uit 1941
  na het bombardement op Pearl Harbour https://www.youtube.com/watch?v=I037uoBMWZQ
  Teddy Powell Orchestra Goodbye Mama I am off to Yokohama (1941).

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Thomasson. Hartstikke goeie muziek overigens. Toen hadden ze geen last van
   links-politiek-correcte landverraders want die hadden ze gewoon opgesloten of op de stoel gezet! Lets go bomming!

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta volledig achter Israël en haar IDF. Israël vecht om te OVERLEVEN, de MOSLIMS om alle JODEN te vermoorden! Dat is het VERSCHIL!

  Like

 8. fleckie zegt:

  “BOZE JONGE MANNEN”, VAN Leon de Winter, in h.NIW van 17jan. 2003.
  ‘Wat heeft de Gretta D.show uiteindelijk opgeleverd?Is er ook maar een milimetertje toenadering ontstaan tussen de partijen? Heeft zij feiten benadrukt die ongebruikt in de la lagen? Heeft zij mensen de ogen geopend die voordien met oogkleppen door de straten wankelden?
  Het zijn retorische vragen. Gretta was uit op een narcistische kick en die heeft zij gekregen. Zij heeft de naam van haar man ten volle gebruikt om zelf in de spotlights te komen. Haar grote gevoelens hadden ook kunnen samenhangen met dolfijntjes of de globale opwarming,want ze waren niet gestoeld op ook maar de geringste kennis van zaken. Voor sommige commentatoren was dat een teken van grote kwaliteit:ze wist niks maar voelde heel veel,schreven ze bewonderend…….Gretta had geen idee wat de befaamde 242-resolutie inhield,simplificiteerde op basisschoolniveau en was bezig de situatie voor sommige Nederlandse joden – die zij aansprak alsof dat handjevol Nederlandse joden van groot belang waren bij de ontwikkelingen in het Midden-Oosten..-..op de spits te drijven………..In de vele jaren die aan haar doorbraak voorafgegaan zijn,heeft zij nooit van zich laten horen. Geen publicaties,geen opiniestukken, geen bijdragen aan debatten. Wat wel? Zij heeft veel tranen vergoten bij onrecht. Makkelijke tranen die nooit tot enige verplichting leidden. Ondertussen wist zij zich via invloedrijke mannen naar het politieke en economische establishment te………. Daarvoor moet je over vaardigheden beschikken die niet elke vrouw gegeven zijn,maar het zijn niet de vaardigheden waar je de joods-islamitische oorlog
  (ja,ik weet wat daar staat) mee kunt beeindigen………..DE FEITEN BLIJVEN Lastig voor alle betrokken partijen. Ze zijn vaak ook verre van ondubbelzinnig. Tussen 1967 en 1989 beleefden de BEZETTE GEBIEDEN een bloeiperiode. De scholing,gezondheidszorg en economie kregen enorme impulsen en de Palestijnse bevolking kon de grote achterstanden t.o.v.de Israeli’s enigszins inlopen. In die periode waren de Palestijnse Arabieren vrijer en rijker dan alle andere olieloze Arabieren,zelfs als stemloos volk onder een bezetter in geen enkel Arabisch land bestaat de mogelijkheid om de heersende politieke elite weg te stemmen,ontbreken meedogenloze geheime diensten en worden dissidenten niet van hun bedden gelicht. Vergeleken met de standaardsituatie in de Arabische wereld was de Israelische bezetting een verlichte bezetting,die EDUCATIE,WELVAART en een zekere mate van persvrijheid toeliet. Het bleef,dat moet benadrukt worden,een bezetting,en daarvoor werd met de eerste intifada de rekening betaald. Die eerste was een complex verschijnsel en het was duidelijk dat de vooruitgang die in de voorafgaande 22 jaar was geboekt geen garantie bood voor rust of berusting integendeel,het leek wel of het verlichte karakter v.d.bezetting de onvrede stimuleerde. Een fataal proces ontstond. De repressie nam toe en daarmee ontstond een vicieuze cirkel,die niet te doorbreken valt. Minder repressie geeft ruimte a.h.ventileren van verzet, meer repressie biedt de brandstof voor verzet. Een volledige terugtrekking zal het verzet zonder twijfel tot ongekende hoogten doen oplaaien. Het is het materiaal waarmee Griekse noodlotstragedieen zijn opgebouwd.
  In…1967…leefden er iets meer dan een milioen Palestijnse Arabieren. Nu zijn het er meer dan 3 miljoen. De bevolking is er dus in 35 jaar verdrievoudigd…….GEEN ENKELE ECONOMIE IN DE WERELD KAN EEN DERGELIJKE BEVOLKINGSEXPLOSIE VERDRAGEN. GEEN INFRASTRUCTUUR IN WELK LAND DAN OOK,ONTWIKKELD OF NIET, IS BIJ MACHTE DERGELIJKE DRAMATISCHE DEMOGRAFISCHE ONTWKKELINGEN BIJ TE HOUDEN.
  De Palestijnse gebieden waren gedoemd economisch te stranden. De helft van alle Palestijnen die onder de bezetting leven is jonger dan 16 jaar, Voor de meerderheid is er geen toekomst. Er is geen werk,geen perspectief,geen hoop op een behoorlijk bestaan. Het ontbreken van bestaansmogelijkheden heeft FEITELIJK niets met de bezetting te maken. De Palestijnen zijn door hun nakomelingschap in een economische hel beland en daarmee ONDERSCHEIDEN ZIJ ZICH NIETvan bijna ALLE ANDERE ARABISCHE LANDEN…………….Er leven in de Arabische wereld VEEL BOZE JONGE MANNEN. Net als in Afrika heeft de invoering van moderne medische en hygienische middelen de hel van massale kindersterfte en lage levensverwachting gereduceerd tot dragelijke omvang. Daarvoor in de plaats is de hel van ONGECONTROLEERDE BEVOLKINGSAANWAS en MACHTELOZE ECONOMIEEN gekomen. Daardoor staan de instituties in de Arabische landen op instorten………………….Wie dat Israel verwijt,wie MOEDWILLIG OPZIJ KIJKT BIJ DE SCHIER ONOPLOSBARE PROBLEMEN,WAARMEE DE ARABIEREN EN PALESTIJNEN zichzelf hebben opgescheept,is niet alleen eenzijdig maar vraagt om de klappen,die al die radeloze en boze jongemannen de WESTELIJKE WERELD,die zij zowel haten als benijden..-..willen uitdelen.#################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘EEN KANJER VAN EEN LEUGEN’, UIT H.NIW VAN 3.12’99, DOOR Z.L.G.PH.MOK;;;;;
   Een kanjer van een leugen”Miljoenen palestijnen moesten in 1948 wijken voor nabestaanden(sic) v.d.nazi-vervolging in wat toen PALESTINA heette”. Die leugen stond in het Dagblad De Telegraaf van vrijdag 26 november j.l.,en er zijn 2 mogelijkheden:ofwel correspondent Hans Kuitert van dat blad loog en er welbewust op los teneinde de lezers van Neerlands grootste krant antipathie voor die joodse overlevenden v.Hitlers concentratiekampen bij te brengen en daamee in EEN adem ‘begrip voor de ‘palestijnse zaak’,ofwel hij zit al een aantal jaren in Israel uit pure domheid en historisch onbenul niet van z’n gezond te weten…………….Laat ons,ik vrees ten onrechte,van die laatste mogelijkheid uitgaan. Misschien kent Kuitert het bestaan niet van …UNITED NATIONS RELIEF and WORK AGENCY UNRWA-rapport uit juni 1982,waarin het toenmalige totaal aantal ‘palestijnse vluchtelingen’ werd beraamd op 1,9 miljoen,van wie slechts 676.127 gehuisvest ‘in vluchtelingenkampen’. En misschien kent hij evenmin de statistieken v.d.VERENIGDE NATIES uit 1948,waarin het totale aantal arabische vluchtelingen in dat jaar ‘op iets minder dan 500.000’ is geschat-nota bene een te hoge taxatie.Welnu,laat mij dan de heer Kuitert v.d.Telegraaf een tip geven die er heel misschien voor zou kunnen zorgen dat hij een dergelijke blunder in de toekomst kan vermijden.::::::::::EEN v.d.BEST GEDOCUMENTEERDE BOEKEN over dit onderwerp is het standaardwerk ‘FROM TIME IMMEMORIAL-THE ORIGINS OF THE ARAB-JEWISH
   CONFLICT OVER PALESTINE’ v.d.hand van Joan Peters daterend uit 1984,uitgegeven door Harper &Row, isbn 06-o91288X). In dit gedegen, en het zij toegegeven saaie studiewerk,zet de Amerikaanse journaliste Joan Peters,die jarenlang voor The New Republic werkte,uiteen,hoe zij oorspronkelijkin 1973 naar Libanon ging om er te schrijven over het lot vd.palestijnse vluchtelingen’en daar tot de toen voor haar verbazingwekkende ontdekking kwam dat er al VELE JAREN met de cijfers over het aantal vluchtelingen werd GEMANIPULEERD. …………….In 1948 gingen de Verenigde Naties ertoe over hun definitie voor vluchtelingen in het ‘klassieke’ Midden-Oostenconflict op een heel bijzondere wijze aan te passen. Werd overal ter wereld volstaan met de eis dat mensen om aan de kwalificatie’vluchteling’ te voldoen van hun permanente huis en haard moesten zijn verdreven, bij de palestijns-arabische vluchtelingen kwam er het vereiste bij dat het ging ‘om mensen die TENMINSTE TWEE JAAR VOOR DE STICHTING VAN DE STAAT ISRAEL in 1948, IN PALESTINA HADDEN GEWOOND’.
   De reden werd de Amerikaanse onderzoekster snel duidelijk: in de periode van het BRITSE MANDAAT tot 1948 voerde Groot-Brittannie een tweezijdig beleid dat gericht was op arabische immigratie uit omringende landen en HET BUITEN DE DEUR HOUDEN van JOODSE IMMIGRATIE. Dat de Britten daarbij zelf verschrikkelijk ver gingen is overbekend:joodse overlevenden van Hitler’s concentratiekampen werden op CYPRUS IN NIEUWE KAMPEN ACHTER PRIKKELDRAAD OPGESLOTEN, en zelfs naar het Duitse Hamburg ‘teruggestuurd’…………….Misschien is het niet nodig hierbij nog het voorbeeld te geven v.d.EXODUS,een schip dat tjokvol geladen met overlevenden uit de Franse haven SETE vertrok,en waarvan het lot heel de wereld destijds in beroering heeft gebracht. Misschien was het niet nodig om dit te noemen. Maar ik deed het toch,in de denkelijk ijdele hoop dat ook dit voorbeeld bij de redactie v.d.Telegraaf een licht zal doen opgaan……………Ben ik een illusionist?Nee,ik maak mij geen illusies,en al helemaal niet met betrekking tot het merkwaardige geval v.een dagblad dat in politiek opzich steeds als’rechts’gedoodverfd wordt,maar met betrekking tot Israel allang een bizar anders gerichte koers vaart:wat Israels knalrode Arbeidspartij uitspookt is wel gedaan, de’rechtse’BENJAMIN NETANYAHU kon geen goed doen, het ‘VREDESPROCES’ wordt met zoveel sympathie bezien dat onwelkom nieuws als de merkwaardige socialistische manipulaties ter demonisering van al wat ‘rechts’ is tot dusverre niet eens gemeld zijn. Goed, daarin staat dit dagblad niet alleen,overal ter wereld worden de in Israels media de laatste tijd verschenen onthullingen over als ‘rechtse extremisten’ voor een tv-filmpje poserende Sjabak-agenten beoogklept over het hoofd gezien.
   Deze week heeft koningin Beatrix voor het forum v.h.GENOOTSCHAP VAN HOOFDREDACTEUREN DE VADERLANDSE PERS GEGISPT ALS ‘LEUGENACHTIG,’ EN NATUURLIJK HEEFT ZIJ DAARBIJ NIET GEDOELD OP DE BERICHTGEVING INZAKE HET MIDDEN-OOSTEN…….Maar wat zij,op grond van haar eigen erveringen met het geroddel over het koningshuis,heeft opgemerkt,sluit naadloos aan bij de zogenaamde ‘TERWILLE VAN VREDE’VERSPREIDE LEUGENS en VERZWEGEN WAARHEDEN. Plus dan nog de baarlijkse nonsens die worden gedebiteerd……………..Maar kom,laat mij eindigen met ook een stukje juiste berichtgeving van diezelfde Kuitert. Maandag deze week meldde hij onder het kopje’ Critici van ARAFAT gearresteerd’ dat president Jasser zich door vooraanstaande PA-burgemeesters te arresteren,’dit weekeinde andermaal heeft laten gelden als een ‘normale’ARABISCHE ALLEENHEERSER die GEEN TEGENSPRAAK DULDT’, en dat hij al vaker is becritiseerd om zijn TIRANNIE,CORRUPTIE en WANBELEID’. Wel dat klop tenminste.##############################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘DEKSEL EUROPESE SCHATKIST GAAT OPEN VOOR ARAFAT’ NIW 26.2.1999.
    ‘De leider v.d.palestijnse autoriteit vertelt hoe hij heeft geprofiteerd van de
    LEWINSKY-AFFAIRE., …DOOR RACHEL LEVY UIT BONN.
    ‘EREDOCTORAAT van MAASTRICHT’.
    DE PALESTIJNSE LEIDER J.ARAFAT ONTVING 3 WEKEN GELEDEN EEN eredoctoraat V.D.MAASTRICHT SCHOOL of MANAGEMENT. deze internationale business-school werd in 1952 opgericht d.d. Technische Universiteit Delft en de NUFFIC, de Ned.organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. De academie biedt een breed scala aan managementopleidingen. Zusterinstellingen zijn gevestigd in SJanghai,CAIRO,DELHI,SHENZHEN,BAGKOK,SINGAPORE en JAKARTA. De Maastrichtschool of Management biedt o.m.hulp bij de ontwikkeling van MANAGEMEN-KENNIS..op..de..WESTELIJKE..JORDAANOEVER..EN..IN..de..GAZA-STROOK.
    Eind maart lunchte het hoofd v.d.onderwijsinstelling,dr.M.S.S. EL-NAMAI, met PA LEIDER Jasser Arafat, nadat deze samen MET PREMIER KOK op de ERASMUS UNIVERSITEIT had gesproken.;;;;;;;;;;De officiele uitreiking v.h.eredoctoraat aan Arafat zal donderdag 22 april plaatsvinden in de aula v.d.MAASTRICHT SCHOOL of MANAGEMENT……
    “DIT eredoctoraat voor mijn kwaliteiten als manager,bewijst dat Nederland en Palestina SINDS DE JAREN ZEVENTIG een INNIGE RELATIE HEBBEN OPGEBOUWD. Wij hebben een vriendschap waarin wederzijds begrip en respekt voor elkaar centraal staan”.Dat verklaarde de voorzitter v.d.palestijnse autoriteit(PA) Jasser Arafat tijdens zijn bezoek aan BONN deze week, n.a.v.de onderscheiding die hij v.d.Maastricht School of management heeft gekregen. Op deze academie geven bekende politici als HELMUT KOHL, SJIMON PERES, EN NELSON MANDELA REGELMATIG gastcolleges,en met h.luisteren en evalueren van de adviezen van J.Arafat zullen de studenten er binnenkort studiepunten kunnen halen…………….Zondag arriveerde Arafat in Duitsland,waar hij met bondskanselier Gerhardt Schroder sprak over de wederzijdse betrekkingen en het Mi-Oostenbeleid v.d.EUROPESE UNIE. Volgens Arafat IS ER MEER GELD NODIG voor de PALESTIJNSE ECONOMIE op de been te houden. Maandagochtend zou de palestijnse leider tijdens zijn ontbijt om 7.00 uur, tien minuten beschikbaar hebben voor een interview. EIS VOORAF: de journaliste moest een uur van te voren aanwezig zijn en ALLE VRAGEN MOESTEN van te voren per FAX WORDEN VOORGELEGD aan zijn arabisch-Israelische ..adviseur..ACHMED TIBI.En de arrestatie van Ocalan en de Koerdische crisis,de Israelisch-Palestijnse onderhandelingen en de verhoudingen tussen de PA en de HAMAS mochten niet worden besproken.
    Plaats v.ontmoeting is het Hilton-hotel in Bonn,een torenflat aan de rand v.h.centrum,waar bij alle uitgangen Duitse en palestijnse bewapende agenten staan. Arafat zelf resideert in een suite op de 4e verdieping. De Palestijnse Autoriteit heeft de hele etage afgehuurd. Ook hier bij alle uitgangen agenten.”Palestina heeft een speciale positie in DUITSLAND”, legt een Duitser uit. “Wij begrijpen dat wij wapens moeten dragen om de veiligheid van ABOE AMMAR te kunnen garanderen”. Een uur en drie veiligheidscontroles later is het eindelijk tijd voor het gesprek met de leider,die ook op zijn kamer goed wordt bewaakt…………….Aan een tafel zit Arafat samen met TIBI papieren door te nemen. Arafat-die wat bleek oogt- draagt zijn bekende militaire tenue en kefija;Tibi is zoals gewoonlijk gekleed in driedelig zwart. Tibi schuift voor de journaliste een stoel aan. Handen worden NIET UITGESTOKEN. Op de tafel staan een bord met sneetjes Duits brood,kleine zuurdesembroodjes,wat schijven tomaat en ui en een pot thee met witte kop en schotels. Dan begint Arafat zacht te praten, zijn gesprekspartner priemend aankijkend. Hij begint meteen over het eredoctoraat dat hij v.d.MAASTRICHTSE ONDERWIJSINSTELLING HEEFT GEKREGEN……
    “Na de Nobelprijs voor de Vrede dacht ik:dit is de hoogste vorm van erkenning die mijn volk kan krijgen”.zegt de palestijnse leider.”Ik wil benadrukken dat het voor mij geen persoonlijke erkenning is. Mijn strijd is altijd voor mijn volk geweest,nooit voor mijzelf.Inmiddels weet ik dat de Nobelprijs niet het summum is.Palestina is vijf jaar verder,en heeft een nieuw stadium bereikt. De Nobelprijs was een erkenning v.h.palestijnse volk en de palestijnse vredelievendheid. De toekenning v.h.eredoctoraat voor mijn kwaliteiten als manager gaat over dat tweede ontwikkelingsstadium. Palestina is nu een volwaardige politieke entiteit,waarin goed management essentieel is. Dat bevestigt de onderscheiding. Maar het is het is meer dan EEN SYMBOOL. IN POLITIEKE KRING OPENT HET NAMELIJK DEUREN, EN MET NAME DE POORTEN NNAAR DE FINANCIELE SCHATKIST VAN EUROPA. Dat is voor mijn volk broodnodig”.

    “Vooral onder de regering-Netanyahu heeft ISRAEL er alles aangedaan om mijn reputatie als manager door h.slijk te halen.““““`Israel vertelde de hele wereld dat ik miljarden verduisterde. Ze beschuldigden mij ervan de MILJOENENSUBSIDIES v.d.EUROPESE UNIE te hebben toegeeigend en verzochten de GELDSTROOM naar PALESTINA te staken. Dat heeft mij jarenlang in een moeilijke positie gebracht t.o.v.de Ver.Staten,waar men geneigd was deze verhalen te geloven”…….”Israel blijft obstakels opwerpen voor de ontwikkeling van onze handel”,zegt Arafat.”Netanyahu wil voorkomen dat wij economisch onafhankelijk worden. Zo probeert hij wederom de status van Palestina te bepalen. Dat is waarom ik in Duitsland ben:de DUITSE,maar vooral de EUROPESE FINANCIELE STEUN VOOR PALESTINA MOET NETANYAHU’S TEGENWERKING NEUTRALISEREN”…….ARAFAT pakt met twee handen- hij lijdt aan Parkinson- zijn halfvolle kop thee op en neemt voorzichtig een slokje………..”In die zin waren de AFFAIRES van CLINTON een UITKOMST’,vertelt Arafat verder,terwijl hij vriendelijk glimlacht. “Steeds wanneer de Amerikaanse president vroeg waar het EUROPESE GELD WAS,zei ik:de praatjes over het verdwenen geld zijn net zo waar als de rodddelpraat over jouw vermeende affaires. Dat heb ik tijdens de AFFIRE-LEWINSKY ook steeds volgehouden. Dat CLINTON uiteindelijk WEL EEN RELATIE met haar te hebben gehad,was mijns inziens dan ook het resultaat v.Israels bemoeienis met de interne Amerikaanse politiek………..KIJK, wij Palestijnen zijn in geen enkel opzicht antisemitisch- de PLO was slechts tegen h.zionisme-maar naief zijn wij natuurlijk niet. Een kind van vier ziet dat er een relatie is tussen mejuffrouw Lewinsky en Israel. …..Door CLINTON te dwingen ZIJN RELATIE TOE TE GEVEN,WERDEN DE PALESTIJNEN OPNIEUW ONDER DRUK GEZET”……….Toch heeft Arafat nooit antwoord gegeven op de vraag v.d.speciale gezant v.d.EUROPESE UNIE,Miguel Angel Moratinos, WAAR het geld is dat de UNIE de palestijnen tot nu toe heeft geschonken. Zowel Israelische,Palestijnse als WESTERSE ORGANISATIES hebben inmiddels aangetoond dat slechts een klein deel ervan voor de daarvoor bedoelde projecten zijn gebruikt. Het meeste geld zou naar PERSOONLIJKE BANKREKENINGEN van ARAFAT EN EEN aantal ANDERE PALESTIJNSE politici zijn DOORGESLUISD. op een vraag daarover verstart Arafats blik.Woedens’Leugens! Allemaal leugens! Waarom zou ik geld verduisteren dat voor mijn volk bedoeld is? ZElf geef ik niet om geld. En wie zou ik het moeten geven?”
    Dat is eenvraag die de Organisatie ter Bevordering v.d.Democratie enkele maanden geleden ook heeft onderzocht. Deze palestijnse instantie trok alle geldstromen na en concludeerde dat Arafat sinds zijn komst naar de Gazastrook diverse villa’s voor privegebruik liet bouwen,waarvan twee met zwembad en tennisbaan. Ook zou Arafat HAMAS-LEIDERS,zoals de oude blinde sjeik Achmed Jassin,geld geven in ruil voor hun steun…………….Op een opmerking daarover reageert de palestijnse leider opnieuw woedend. Hij draait zich om naar zijn adviseur Tibi en overlegt in het arabisch. Zijn op tafel liggende handen trillen nog meer dan gewoonlijk. Na bijna 5 minuten overleg deelt Tibi in het Hebreeuwsch mee dat ‘ABOE AMMAR nog EEN verklaring over dit onderwerp aflegt. Maar er worden geen vragen meer gesteld”……………ARAFAT:”DE VERHALEN DIE U NOEMT,ZIJN WAT IK ZEG:VERHALEN. VERZINSELS. De EUROPESE UNIE heeft zich te lang laten opjutten door NETANYAHU. Ik hoop dat het eredoctoraat hier een einde aan maakt. Ik denk eigenlijk dat dat al is gebeurd. De dag nadat de media over mijn onderscheiding berichtten,ben ik gebeld door MORATINOS. HIJ ZEI DAT HIJ DE EUROPESE SUBSIDIES AAN PALESTINA per OMMEGAANDE GAAT HERVATTEN. Uw premier WIM KOK heeft mij ook al persoonlijk gefeliciteerd en mij op 22 april uitgenodigd op het CATSHUIS, om de NEDERLANDSE HULP aan PALESTINA te bespreken. U weet dat wij van Nederland JAARLIJKS VEERTIEN MILJOEN GULDEN krijgen”. Een bedrag dat de Ned.ontwikkelingshulp aan bijvoorbeeld Cambodja,COLUMBIA vele malen overtreft. Naar verwacht zal dit ook na de hervorming v.minister van ONTWIKKELINGSSAMENWERKING ..EVELINE HERFKENS zo blijven. Arafat:”Is dat zo?Dan bewijst dit allen maar hoe hecht de Nederlandse relatie met de palestijnen is. Wij zijn de afgelopen twintig jaar naar elkaar gegroeid. Wij hebben hiervoor allebei veel moeilijkheden moeten overwinnen. Maar u weet wat men daarover zegt:als je samen moeilijkheden hebt getrotseerd,is je relatie onwrikbaar. Nederland is EEN van de BESTE PALESTIJNSE VRIENDEN, en PALESTINA HOUDT VEEL VAN NEDERLAND.
    ######################################################################

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Fleckie: Respect voor alles wat je zo vriendelijk bent, onder onze aandacht te brengen.
    Hartstikke goed! Even het volgende wat betreft die beatrix.
    Van haar is, zoals je weet, de uitspraak: “De Leugen Regeert!”
    Het merendeel van het volk bedacht toentertijd natuurlijk dat zij (beatrix dus) in haar onfeilbare grootheid en grenzeloze meedogendheid bedoelde dat zij, (het volk dus) dagelijks bedot werden door corrupte media en politici. Het aantal vlaggetjeszwaaiers was
    dientengevolge op de 31ste aprillen alras niet meer te tellen!
    Ach ja, het volk is zó dom en heeft een geheugen zo kort als een konijnenstaartje
    (Jef Geeraerts).
    Maar goed. Het koningshuis is ZÈLF één grote complete leugen!
    Ze horen niet meer te bestaan in onze huidige 21ste-eeuwse democratie en zie, ze bestaan tòch… Dit dankzij de gratie van ’n ongelofelijk grote leugen die onze democratie met voeten treedt en dewelke volgens “Privé en Story” voor het volk wordt uitgelegd als: “Het Sprookje van het Koningshuis!”
    Naar mijn mening moest de arrogantie van iemand die wezenlijk als presentatrice van dezelfde grote leugen optrad grenzen aan absolute en criminele waanzin!
    En deze criminele waanzin wordt heden ten dag gewoon voortgezet. Dit getuige de uitspraak van een nakomelinge van massamoordenaar Soriëta, (de vader van onze koningin maxima.) Van haar is de uitspraak dat Nederlanders geen enkele identiteit bezitten! Je moet maar durven als koningin van datzelfde volk!
    Opnieuw hèt ultieme bewijs van dezelfde grenzeloze en criminele arrogantie tegenover datzelfde volk! Hoe eerder dit zogenaamde “koningshuis” wordt opgedoekt, hoe beter!

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Helemaal mee eens!Zouden die lui die als idioten met vlaggetjes langs de kant staan ook nog in Doornroosje geloven?Moet haast wel!Juliana presteerde het in haar tijd om met de trein door Oss te rijden,alwaar vele schoolkinderen met vlaggetjes langs het station stonden,om de gordijntjes van de coupe dicht te doen!Ach ja,klootjesvolk,plebs,hoe ze het ook noemen!Daar vermoei je je ogen toch niet mee,als keununklijke zijnde?

    Like

 9. Theodoor zegt:

  Ik kan niet begrijpen dat er nog mensen zijn met een beetje analytisch vermogen die niet beseffen dat wat er heden ten dage gebeurt in de wereld en daarbij nog achter het bloedige geloof staan, of ze moeten al linkse gedachtengangen hebben, werken bij de Publieke Omroep of lid van de PvdA/GroenLinks/ D66. Die mensen zijn natuurlijk niet meer te redden.

  Like

  • Theodoor zegt:

   En nog steeds hoor ik dat zooitje Islam liefhebbers niet over de doden die oa Boko Harum, Issis, de anti Syrië, de anti Irak en die in de landen Libië, Pakistan en Afghanistan worden geproduceerd.
   Alsmede de vernielingen die de moslims veroorzaken in de steden waar ze tegen het Joodse volk demonstreren.
   Ja dat wordt allemaal door bovengenoemde islamlovers gepikt en zoveel mogelijk buiten de media gehouden omdat het stemvee het niet mag weten.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theodoor: 09.12. uur. U vergeet een paar landverraders en hun partijen, namelijk het CDA en de VVD. Zij horen ook bij de islamlovers!

   Like

 10. win zegt:

  hup! israel

  Like

 11. alidas1 zegt:

  Ik hoop dat Israel stand kan houden en sterker zal zijn dan die moslim landen.
  We zijn al half verloren maar dan helemaal dan worden we moslim slaven

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Als je een critisch geluid laat horen over de islam en daar bewijsmateriaal in de vorm van gruwelijke foto’s en afschuwelijk gruwelijke video’s bij voegt, wordt je uitgemaakt als rascist en het verbreiden van MOSLIMHAAT!!!! Jawel!!! MOSLIMHAAT!!!!
  Absurder kunnen ze het onmogelijk maken! Alléén elke dag opnieuw NOG ONMOGELIJKER voor jou om door te gaan… Dóór je te isoleren!
  Je mag je eigen mening voortaan niet meer verkondigen en de werkelijke dagelijkse afschuwelijke realiteit benoemen!!!!! Je zal geïsoleerd worden. Je beste vrienden zullen je verlaten. Je familie zal zich tegen je keren! Alles onder het voorwendsel dat je hun te schande zet!!!!

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Het is ook geen makkelijke strijd. Veel mensen die over moslims praten hebben nog nooit een koran gelezen. Ik blijf hun wijzen op de haat verzen die ze momenteel in de zandbak in praktijk brengen.

   Like

  • fleckie zegt:

   voor de lui die de mensen ‘in de steek laten ‘,luidt een spreekwoord ‘door scha en schade wordt men wijs’, maar ook ‘komt tijd, komt raad’, (moed houden is het voornaamste, waarschijnlijk zullen zeer velen met ‘ontkenningen’ te maken hebben, (op deze site van dhr.Bron)

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @paulzwueste: 17.14. uur, op 23/7. Dat klopt helemaal Paul. Compleet gehersenspoeld door de RODE AGITPROP blaten de meeste Nederlanders mee, zonder te beseffen dat ze ook op de lijst staan van de MOSLIMS om vermoord te worden!

   Like

 13. Jan zegt:

  ‘Zomaar’ een huis in Gaza naast een school:

  IDF vindt Claymore naast huis van burgers

  Tunnels onder woningen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s