Asiel: Vijf moslims en een baby voor het klooster Thyrnau

Screenshot_1

(Door: Petra Schlierf – Vertaling: E.J. Bron)

In het cisterciënzer klooster Thyrnau (district Passau) woont sinds enkele dagen de eerste baby. Achter dit ongebruikelijke nieuws zit geen kerkschandaal verborgen, maar een familieverhaal met een voorlopig happy end: de zusters van de abdij Sint Josef hebben enkele weken geleden een uit vier personen bestaand gezin uit Azerbeidzjan opgenomen dat op asiel wacht.

Op 30 juni kwam er nog een vijfde medebewoner bij. Moeder Aynur (32) bracht haat jongste dochter Nuray ter wereld. Het kleine meisje is voor de kloosterzusters inmiddels een ster geworden, verraadt abdis Mechthild Bernart glimlachend: “Iedereen komt langs om de baby te bekijken.” De ervaringen in het klooster Thyrnau zijn pionierswerk: nergens anders in het district Passau zijn er volgens het districtskantoor asielzoekers in kloosters ingekwartierd.

Als moslims het klooster intrekken

Een islamitisch gezin trekt het klooster in – deze constellatie doet vrezen voor de nodige discussie, maar het is heel anders, zegt zuster Mechthilde: “Ze zijn weliswaar moslims, de moeder en de grootmoeder van de vader waren echter nog christenen. Dit is hen dus niet vreemd en ze zijn ook niet ultraconservatief ingesteld. Maar de kinderen weten al dat ze een andere religie hebben en zeggen al uit zichzelf dat ze geen varkensvlees eten.”

Het gezamenlijke leven functioneert goed, bevestigen beide kanten, en hoewel razende kinderen voor de 15 cisterciënzer zusters veeleer ongebruikelijke medebewoners zijn, zijn ze welkom. “Het zijn echter ook bijzonder goed opgevoede kinderen”, prijst zuster Mechthild.

Idee van het ministerie

Zo hartelijk de abdis van het klooster met de nieuwe medebewoners omgaat, zo tevreden zijn ook de overige kloosterzusters. Beide kanten profiteren van de situatie. “Zelf zouden we helemaal niet op het idee gekomen zijn dat we asielzoekers zouden kunnen opnemen. Toen het ministerie met het idee kwam dat ook kloosters vluchtelingen zouden moeten opnemen, heeft de burgemeester bij ons geïnformeerd”, legt de abdis uit. Men zou vanaf het begin opengestaan hebben voor het idee om mensen in nood op te nemen.

Bron:
http://www.pnp.de
Auteur: Petra Schlierf

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom. Bookmark de permalink .

23 reacties op Asiel: Vijf moslims en een baby voor het klooster Thyrnau

 1. Willie zegt:

  Infiltratie alom :Trojan Horse

  Like

 2. Zilvermeeuw zegt:

  Nog even en de zusters kunnen ergens anders gaan wonen want zo werkt dat met moslims. Triest dat men zo blind kan zijn. Adders aan je borst koesteren heet dat. De EISEN beginnen al: “we eten geen varkensvlees” en over een jaar hebben ze het klooster overgenomen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Zilvermeeuw: 22.17. uur, op 23/7. Dat zou zomaar de werkelijkheid kunnen worden!

   Like

  • fleckie zegt:

   hoe ‘ONNOZEL’ mensen kunnen zijn, al zijn het nonnen.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Juist omdat het nonnen zijn. De kinderen kunnen straks oefenen voor het paradijs omdat nonnen per definitie maagd zijn, toch?

    Like

   • fleckie zegt:

    als men die foto v.d familie goed bekijkt, ziet men dan niet verschil in kleur v.d.armen,v.d.’FAMILIE-VADER?…ziet eruit alsof dat een kunstarm is,tenminste het onderste gedeelte, met kunsthand?

    Like

  • Igor zegt:

   Helemaal gelijk ZM, naïviteit ten top.
   Ook de RK kerk gelooft nog in gematigde moslims, dat die kerk met het Taqiya liegen belazerd wordt, hebben ze nog steeds niet in de gaten.
   Azerbeidsjanen zijn niet gematigd in de islam, ze hebben zich alleen 70 jaar stil moeten houden tijdens het sovjet bewind.
   Ik weet het want mijn christelijke schoonzoon is uit een kindertehuis daar gevlucht, hij was pas 12 jaar toen, maar werd als een (underdog=christelijke hond) behandeld.

   Like

 3. Wans Horst zegt:

  Dit sociale experiment van het ministerie is mislukt wanneer de ‘gematigde’ moslims niet van hun ‘religie’ afstappen. Dat moet wel als je inziet dat je een religie aanhangt die deze mensen die jou vanuit hun menselijkheid hulp bieden een dwingende keuze wil geven tussen bekering of de dood.

  Like

 4. cat zegt:

  Dit soort berichten zijn uiterst slecht voor mn gezondheid ! Kijken de zusters geen nieuws! Massaal worden de Christenen in moslimlanden vermoord, verkracht, onthoofd, beroofd en of verjaagd. Het hele gezin kan een schop van mij krijgen, richting de moslim kalifaat. Een enkeltje te verstaan.

  Like

 5. Driek zegt:

  Een islamitisch gezin trekt het klooster in – deze constellatie doet vrezen voor de nodige discussie, maar het is heel anders, zegt zuster Mechthilde.

  Ach, mijn hemel, die lieve naïeve zuster, het is weer eens een andere manier om ergens binnen te komen, en ja hoor, een islamitisch gezin uit Azerbeidzjan. “ze zijn weliswaar moslims, de moeder en de grootmoeder van de vader waren echter nog christenen. Maar de kinderen weten al dat ze een andere religie hebben en zeggen al uit zichzelf dat ze geen varkensvlees eten.”

  Nou, dan zijn het volgelingen van die misdadige profeet Mohammed, en die zitten dus nu in een Katholiek klooster. Die zusters moeten dat schorem eruit trappen, meteen. Wat zijn die lieden toch ongelooflijk brutaal.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Jezus van Nazareth zou ze er ook niet uitschoppen. Dit is juist de essentie van het christendom. De Paus zal nu niet meer openlijk een oproep doen voor nieuwe kruistochten, maar wat er straks achter de schermen gaat gebeuren weten we niet. Wat we wel weten is dat Paus Johannes Paulus II achter de schermen het communisme volledig heeft afgebroken. Mensen beseffen het nog maar nauwelijks maar naast Ronald Reagan was het vooral deze Poolse Paus die het communisme de doodssteek heeft gegeven. De rancune van de hedendaagse socialisten (socialisme is de weg en het communisme was het bestemmingsstation) op de katholieke kerk is dan ook navenant. Jezus leerde ons liefde maar als het echt moet zal het christendom genadeloos toeslaan.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Johannes_Paulus_II

   Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Naief!!!Ze eisen nu al:geen varkensvlees!Wat is het volgende?Een eigen gebedsruimte?

  Like

 7. dutchess43 zegt:

  Nu neemt het klooster nog vrijwillig moslims op, waarvoor zijn die trouwens gevlucht?
  Nog even en dan gaat er niks meer vrijwillig, dan zullen kloosters verplicht worden de voorlopers van het kalifaat te herbergen.
  Waar dat zal gaan eindigen……? Driemaal raden.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Ja, dan zijn de christenhonden wel goed genoeg !!!!! Wees verstandig trap die lui het klooster uit !!

  Like

 9. Charles Martel zegt:

  Lieve zustertjes, het zijn best aardige mensen, daar gaat het niet om. Jullie collega’s in Mosul, Maaloula, Somalie, Nigeria, enz weten er alles van.
  En is het niet zo dat afvallige christenen de doodstraf verdienen? Of heb ik dat verkeerd meegekregen?

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  We gaan KAPOT aan de GUTMENSCHEN en de SOCIALISTEN en de POLITIEK-CORRECTEN. Want DIE blijven de ISLAM BESCHERMEN en hun volgelingen dus ook!

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  @Driek en Yvonne: Nonnen ZIJN nu eenmaal naïef. En wereldvreemd.
  Op het ogenblik ligt waarschijnlijk het hele klooster ook nog in katzwijm vanwege die pasgeboren beby. Op zichzelf begrijpelijk: Pasgeboren zijn altijd ontwapenend. maar je moet er niet aan denken wat er met een aantal jaren uit kan groeien. Dat zie je nu al: Die kinderen mogen nog zo welopgevoed zijn, ze weten toch maar heel fijntjes hun eetgewoonten kenbaar te maken. Dat je in een gastomgeving althans probéért te eten, wat je wordt aangeboden, is toch maar mooi niet bij die opvoeding inbegrepen. Teken aan de wand!

  Like

 12. Jan zegt:

  Meer idiotie ofwel in Oostenrijk zegeviert de krankzinnigheid

  Salzburger Festspiele beginnen mit “Ouverture Spirituelle” zum Islam
  Die Salzburger Festspiele widmen sich vor Beginn ihres Opern-, Konzert- und Theaterreigens im dritten Jahr hintereinander erneut einer Weltreligion: Der Islam steht seit Freitag im Zentrum der sogenannten “Ouverture Spirituelle”. Das Programm umfasst wissenschaftliche Erörterungen und Diskussionen über den interkulturellen und interreligiösen Dialog. Der Schwerpunkt bei der geistlichen Musik liegt nach Haydns “Schöpfung” auf Sufi-Musik des Islam. Dies will Intendant Alexander Pereira als ein Zeichen verstanden wissen “in Zeiten, die nicht von Toleranz geprägt sind”.
  http://www.abendblatt.de/kultur-live/article130332235/Salzburger-Festspiele-beginnen-mit-Ouverture-Spirituelle-zum-Islam.html

  Like

 13. Tempelier. zegt:

  Wat een smerige streek van het ministerie om de barmhartigheid van naïeve nonnen te gebruiken voor zelf gecreëerde problemen.

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Ik zou zeggen dat er meer dan genoeg gevluchtte christenen zijn om op te nemen.

  Like

 15. rinus zegt:

  En wat houdt dit in? ”De moeder en de grootmoeder van de vader waren ECHTER NOG Christen”. Een Christelijke familie dat moslim is geworden? Van mij mochten ze subiet opzouten met de hele familie incl de ”wij eten geen varken” kinderen erbij.

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Tsa, héél intens zielig. Natuurlijk, de schrijver schrijft ook; “Met een voorlopig happy end!….” Profetische woorden… die een geheimzinnige dreiging doen vermoeden!…
  Enfin, het kloosterzusterbloed zal eerstdaags wel van de abdijtrappen vloeien!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s