De ontketende dwerg en de geketende reus

Screenshot_2

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

Israël is militair superieur aan Hamas. Desondanks trekt Hamas aan de touwtjes, omdat zij bereid is haar eigen bevolking op te offeren. Dat bepaalt haar kracht.

De afgelopen dagen kwam het in veel Duitse steden tot demonstraties, waarvan de deelnemers gelukkig een einde maakten aan een lang onderhouden legende: De zogenaamde “Israël-kritiek” zou niets te maken hebben met antisemitisme, ze zou zich ook niet tegen Joden richten, maar alleen tegen zionisten, tegen diegenen dus die voor de Israëlische politiek verantwoordelijk zijn of deze ondersteunen.

In Berlijn scandeerden de demonstranten: “Jood, Jood, vuil zwijn, kom naar buiten en vecht alleen!”, in Essen riepen ze “Kut-Joden verbrand!” en hielden daarbij borden in de hoogte waarop te lezen stond: “Stop de Jodenterreur!” en “Zogenaamd vroeger slachtoffers. Nu zelf daders.”

In Gelsenkirchen was de kreet te horen: “Hamas, Hamas, Joden in het gas!”; later maakte de politie bekend dat de demonstratie “over het algemeen vreedzaam” was verlopen. In Frankfurt spande de politie zich in om de situatie te de-escaleren door de demonstranten een geluidsinstallatie ter beschikking te stellen, zodat zij hun “Israël-kritische” leuzen optimaal konden verbreiden.

Op internet en vooral in de sociale media wordt eveneens duidelijke taal gesproken. Op de Facebook-site van Gregor Gysi dacht een bezoeker er “stilletjes” over na “hoeveel vreedzamer het Midden-Oosten geweest zou zijn als de Holocaust succesvol zou zijn geweest?”

Hamas is onvervalst antisemitisch  

De sympathieën voor Hamas, zoals deze op dit moment opnieuw tot uitdrukking komen, hebben niets met de situatie van de Palestijnen te maken; ze zijn veelmeer een uitdrukking van de hoop dat Hamas in “Palestina” het karwei kan voltooien dat een andere grote antisemitische beweging in Europa onvoltooid moest afbreken.

Om eerlijk te zijn, moeten we vaststellen dat de meerderheid van diegenen die in het jaar 2014 “Joden in het gas!” wensen geen autochtone Duitsers zijn, maar mensen met een “migratieachtergrond”, wat door de media graag verzwegen wordt.

Hamas is een onvervalste antisemitische beweging. Het gaat haar er niet om een Palestijnse staat op te richten, maar om een einde te maken aan de joodse aanwezigheid op het grondgebied van Palestina. In artikel 7 van haar Handvest uit het jaar 1988 staat: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de Joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een Jood, kom hier en dood hem’.”

Niet eens de meest begaafde islamappeaser zou in staat zijn zulke zinnen anders te interpreteren dan ze bedoeld zijn: oproep tot volkerenmoord. Desondanks moeten we Hamas dankbaar zijn voor haar oprechtheid. Ze is niet uit op een politiek en/of territoriaal compromis. Ze spreekt niet alleen de “zionistische constructie” het bestaansrecht af, maar ook iedere “niet-religieuze Palestijnse bestuursinstantie.”

De vrienden van Hamas kunnen lezen, toch?

Onderhandelingen en vredesconferenties zijn volgens Hamas “tijdverspilling en vergeefse inspanningen” en “niets anders dan een middel om ongelovigen tot bemiddelaars in de islamitische landen te maken.”

Haar doel is en blijft om “de vlag van Allah boven iedere centimeter grond van Palestina” te laten wapperen. Ook dat zijn duidelijke woorden. En wie nu met Hamas sympathiseert, moet zich er later niet op beroepen haar Handvest niet gelezen te hebben.

De vrienden en begunstigers van Hamas zijn geen analfabeten, ze kunnen lezen en schrijven, ook al hapert het hier en daar aan de spellingbeheersing. De ziekte waar ze aan lijden heeft geen naam. Je zou haar een auto-immuun zwakte tegen de werkelijkheid kunnen noemen. Feiten zijn er vooral om ontkend te worden.

Israël heeft de Gazastrook in 2005 tot op de laatste vierkante meter ontruimd. Toch beweert Hamas dat Gaza nog steeds “bezet” wordt gehouden, omdat Israël de buitengrenzen controleert. Wat zou er echter gebeuren indien Israël de controle van de buitengrenzen zou opgeven?

Gaza is bezet, maar niet door Israël  

Zou Hamas in plaats van zelfmoordterroristen bloemboeketten en cadeaumandjes naar Israël sturen? Of zelfs eisen dat haar martelaren door de Israëlische politie naar de plaats van de misdaad geëscorteerd worden, opdat ze niet verdwalen?

Toch zit er wel een kern van waarheid in de bewering dat Gaza “bezet gebied” is. De bezettende macht is echter niet Israël, maar Hamas. De strijders voor een Allah-staat op aarde hebben de eigen bevolking als gijzelaar genomen en terroriseert haar naar behoeven.

Dat heeft ondertussen zelfs Ulrike Putz van “Spiegel Online” begrepen. Ook de geliefde aanwijzing dat Hamas “democratisch gekozen” werd, is inmiddels verjaard. Inderdaad heeft Hamas de verkiezingen in 2006 gewonnen en heeft zichzelf na twisten met de PLO respectievelijk Fatah een jaar later in Gaza door een staatsgreep aan de macht geholpen. Sindsdien houdt zij deze macht vast, zonder zich nogmaals aan een verkiezing bloot te stellen. Waarom zou ze ook?

Subsidies van de EU voor de comfortabele “openluchtgevangenis”

Hamas wordt door de EU en andere internationale lichamen gesubsidieerd, haar leiders leven in weelde, terwijl een groot deel van de bevolking door de VN wordt verzorgd. Als Gaza een “openluchtgevangenis” is, dan wel een heel comfortabele – evenwel op dit moment even niet.

De voortdurende beschieting van plaatsen in Israël is geen antwoord op de bezetting van Gaza, maar een tegenaanval op het bestaan van Israël, waarbij Hamas zich niet kan en niet zal neerleggen. Het is een goed doordachte strategie om met voortdurende speldenprikken te zorgen voor de Apocalyps, uit de ruïnes waarvan de islamitische Allah-staat dient te ontstaan.

Zulke eindtijdfantasieën zijn niet nieuw; de strijd van Gog en Magog, zoals deze wordt voorgesteld in de Openbaring van Johannes, heeft veel schrijvers geïnspireerd, van Nicolai Gogol (“De dode zielen”) tot Karl Kraus (“De laatste dagen van de mensheid”). Intussen vindt deze strijd allen nog plaats in Hollywood-producties zoals “Armageddon”.

Voor Hamas is het echter een programma, dat door velen verkeerd wordt begrepen als politiek. Aan de ene kant de meedogenloze bezetters, aan de andere kant diegenen die bezet worden, die vechten voor hun vrijheid. Uiteraard – als Israël alleen nog maar zou bestaan uit de strandpromenade van Tel Aviv zou Hamas verder vechten totdat de laatste bezetter gedood of gevlucht is. De overwinning moet een totale zijn.

Bijna zoals David en Goliath, maar alleen bijna

Daarom is de relatie tussen Israël en Hamas meer dan alleen maar asymmetrisch. Militair gezien heeft Hamas weinig in te brengen tegenover de supermacht Israël.

Desondanks trekt Hamas aan de touwtjes, omdat zij bereid is haar eigen bevolking op te offeren. Dat – en niet het aantal of de reikwijdte van haar raketten – bepaalt haar kracht. Israël zou binnen enkele uren een einde kunnen maken aan de strijd door te stoppen met de levering van levensmiddelen, stroom en brandstof aan Gaza en de telefoonleidingen door te snijden.

Het is waarschijnlijk de eerste keer in de geschiedenis van gewapende conflicten dat een staat voor het welzijn van diegene zorgt die aan hem de oorlog heeft verklaard en zich daarmee het verwijt op de hals haalt een “volkerenmoord” te plegen. Terwijl Hamas een kerncentrale in Ashkelon beschiet, die de stroom voor Gaza levert. Kan iemand zich iets dergelijks voorstellen, zouden Tsjetsjeense of Oeigoerse vrijheidsstrijders “zelfgemaakte” raketten op Russische of Chinese doelen afvuren?

De ontketende dwerg en de geketende reus. Dat klinkt als het verhaal van David en Goliath. Met dit verschil dat niemand deze keer kan voorspellen hoe het verhaal zal aflopen.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Hamas, Heilige Land, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op De ontketende dwerg en de geketende reus

 1. paulzwueste zegt:

  Best wel een heel raar verhaal vindt ik (met alle respect natuurlijk).
  Israël zal GAZA nooit meer opgeven. Israël is het beu en zal bovendien als sterkste partij de historie bepalen en NIET Hamas zoals hier gesuggereerd wordt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja…..Je hebt wel gelijk: Het geheel is chaotisch van opzet.
   En Henryk M. Broder is doorgaans toch een analist om U tegen te zeggen. Maar hier lijkt hij om de één of andere reden wat op twee gedachten te hinken.
   Ik heb hier ook wel eens betere stukken van hem onder ogen gehad,dat is zéker.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  We kunnen ons beter afvragen hoe vreedzaam de wereld zonder moslims, socialisten, nationaal socialisten en communisten geweest zou zijn !!! Ze hebben alle vier fascistische trekken !!

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Hamas is niet een onvervalst antisemitisch, hij is wel onvervalst anti-Joods. De Hamas heeft de eer tot deze inferieure club der Semieten te behoren. Hun daden en psychopathische neigingen zijn identiek aan degenen van hun “Brothers in Arms” in Syrië, Iraq en andere dreklanden van de woestijn. De (Europese) Joden zijn anders op elk gebied; aangezien zij maar gedeeltelijk Semitisch zijn. Zij dragen de genen van intelligente Europese volkeren. Dat stelt ze in staat om uit te blinken in landbouw, technologie, wetenschap enz.. De Joden zien dat Semitisch gedeelte van hun oorsprong niet als een grote eer. Zoals een oude overlevende van de holocaust mij eens zei: “Wij en de Arabieren delen een jofele aartsvader genaamd ‘Abraham’ die een psychopaat was. Hij wou zijn kinderen om zeep helpen. Had deze aartsvader nu geleefd dan zat hij kennelijk in de ‘Pieter Baan Centrum gezeten en hij zou Proza (Prozac)” krijgen.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Als Israël Gaza bezet dan is dat voorlopig voor de eeuwigheid. De hele Gazaanse bevolking is geïndoctrineerd met haat voor joden. Dit zal niet verdwijnen. Natuurlijk zullen er ook tienduizenden Gazanen zijn die blij zijn met de bezetting door Israël. Bezetting door Israël schept onnoemelijk veel kansen voor dat gebied en haar bevolking. Israël zal een gewetensvol bezetter zijn, laat dat maar gerust over aan de algemene Joodse culturele waarden van verdraagzaamheid en liefde voor vrijheid. De Israëlische Joden gunnen de Gazanen hun vrijheid maar een volk dat vanaf haar geboorte massief is geïndoctrineerd met haat en geweld kan de vrijheid die Israël hen gunt niet volledig aan. Israël zal dus in haar bezettingsbeleid een evenwicht moeten zoeken in het toepassen van de straffe hand en het geven van vrijheid en alles wat daarbij hoort voor een gezonde maatschappelijke ontwikkeling. Alle mogelijkheden voor een gezonde maatschappelijke ontwikkeling is door toedoen van Hamas en haar toepassing van de islamitische sharia vanaf het prilste begin in de kiem gesmoord. Moet ik het rijtje opnoemen? Nee ik doe dat niet omdat praktisch elk maatschappelijk aspect van geboorte en opvoeding tot dood door de vleesmolen van de sharia getrokken werd. Naast het ontwerpen van schoolprogramma’s die alle islamitische hersenspoeling m.b.t. Joden haat in het bijzonder en haat voor het westen in zijn algemeen zullen moeten gaan ontzenuwen zal israël ook de gehele infrastructuur die behoort bij een gezonde samenleving opnieuw op poten moeten zetten. Hamas heeft alles gedaan een infrastructuur voor terroristische oorlogvoering op te zetten maar geen infrastructuur die het welzijn van de Gazaanse bevolking van dienst is. Sterker ze hebben de infrastructuur die Israël achterliet na hun vertrek in 2005 volledig ontmanteld ten behoeve van hun oorlogsindustrie. Wat je in Gaza tegenkomt zijn de tastbare bewijzen van de reële Islam. Elke islamitische entiteit heeft conform de sharia de plicht jihad uit te oefenen in al die ongelovige gebieden die aan haar grenzen. Zie hier het Midden Oosten conflict in een notendop. Alleen een Islam die haar tanden van geweld en angst voor kritiek getrokken krijgt kan in enige mate functioneren in een democratische samenleving. Een islam die niet bereidt is kritiek toe te staan en haar gewelddoctrine af te leggen is niet in staat haar plek te vinden in humane en democratische samenlevingen. Maar het toestaan van kritiek en het afzweren van geweld is het hete hangijzer binnen alle islamitische gemeenschappen. De beroepsmoslims weten dat als geen ander. Een fatwa afgeven dat kritiek op de ideologie vanaf nu toegestaan is en dat het toepassen van geweld per direct verboden is zullen ze dan ook niet doen. Zouden ze dat wel doen dan zal het hele islamitische bouwwerk van haar fundamenten gestoten worden. Dat weten de beroepsmoslims maar al te goed en daarom hebben ze deze route met hun principe van onvoorwaardelijke algemene instemming (consensus) goed dichtgetimmerd. Alle oorzaken van het conflict in het Midden Oosten vindt je in de leefregels en geboden van de islam. Ebt de islam weg dan ebt ook het conflict weg

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s