Disproportionaliteit in Gaza

Screenshot_11

Het woord disproportioneel valt de laatste dagen nogal eens als het om de huidige gevechtshandelingen tussen Israël en Hamas gaat. De Belgische demissionair premier Di Rupo veroordeelde zelfs het “disproportionele Israëlische geweld”, overigens als enige Westerse premier.

De eveneens Belgische militair deskundige professor Luc De Vos heeft een meer wetenschappelijk gefundeerde visie:

“Wat is disproportioneel? Het militair principe is dat men altijd maximaal zal reageren in een zo kort mogelijke tijd. De reden hiervan is simpel, je moet proberen het conflict zo vlug mogelijk te beëindigen. Bijgevolg kan een militair optreden nooit disproportioneel genoemd worden. Wat natuurlijk moet vermeden worden is de zogenaamde ‘collateral damage’. Maar iemand die jou dood wil, mag je volgens hetzelfde principe ook uitschakelen, het geweld is dan nog steeds proportioneel.”

Dus of de verhouding nu 1000 doden tegen 1 is of anders, doordat de Israëlische acties bedoeld zijn om strijders te doden die de wapens tegen Israël hebben opgenomen, is de strijd proportioneel.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, IDF, Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Disproportionaliteit in Gaza

 1. janfreak zegt:

  Hamas wist dat Israël niet oneindig geduld zou hebben wanneer ze maar bleven doorgaan met het afvuren van raketten, ze zijn ook voldoende door Netanyahu gewaarschuwd. Maar Hamas speelt nu een smerig spelletje, ze proberen zoveel mogelijk burgerslachtoffers te laten vallen zodat de buitenwacht zou gaan roepen dat Israël disproportioneel op zou treden. Men moet dus niet Israël verwijten maken, maar Hamas die daarmee gewoon oorlogsmisdaden mee pleegt.
  Moeders moeten van Hamas bidden dat hun kinderen omkomen, hoe meer bloed er vloeit des te welgevalliger zou dit Allah zijn. En ze geven handgranaten aan kinderen om naar de IDF soldaten te gooien. Tuig is het, een ander woord is er niet voor.

  Like

 2. manna zegt:

  Hamas leden leven om te sterven. Israeli’s leven om te leven.
  Ik ondersteun en support beide groepen in hun steven en hoop met heel m’n hart dat ze hun doel bereiken….

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Ach ja, die Di Ruppo. Zogenaamde premier van het meest belachelijke staatje in West Europa!
  Iedereen glimlacht of barts in lachen uit als men het over BELGIË heeft! België bestaat alléén tijdens ’n WK-voetbal en zelfs DAN krijgen ze het massaal voor elkaar om zich volslagen belachelijk te maken voor de hele wereld! Laat dat corrupte presidentje van het meest corrupte staatje van Europa maar blaten (in het Frans natuurlijk!).

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het VERSCHIL is dat Israël moet vechten om te OVERLEVEN, de HAATJURKEN en PALESTIJNEN (ISLAM) vechten omdat ze alle JODEN WILLEN VERMOORDEN! Dat is een zeer groot VERSCHIL dunkt mij. Leve ISRAËL!

  Like

 5. Jan zegt:

  De Verenigde Nazi’s hebben hun resolutie tegen Israël al klaar liggen: Israël is schuldig aan alle ellende

  Like

 6. oud-marinier zegt:

  Wat er ook gebeurd,…mijn steun aan Israel blijft ONVOORWAARDELIJK….daar NIET Israel fout is maar Hamas/Palestina. Hun spelletje is mijzelf al meer dan vertrouwd genoeg , daar ik van ’86 t/m ’87 zelf gestationerd was als VN militair op het grens gebied tussen Libanon en Israel. Israel ….Shalom Alecheim…Go on with what you are doing and HIT them HARD those motherf*ckers !!

  Like

  • Trucker zegt:

   Denk hetzelfde oud-marinier ONVOORWAARDELIJK want zij zijn de uitverkorenen,de fucking islamiet zal in staat zijn om de hele wereld te veroveren maar niet Israël daar gaat de fucking islam(iet) zijn tanden op stukbijten.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @Trucker, 24 Juli 2014 , 00:06 uur . Dank u Trucker . Maar er zullen ook Christenen zijn die straks deel uitmaken van “GOD’s” rijk . Ook deze mensen zullen de Islamieten ( Duivels aanbidders) NIET klein krijgen. Indien ik mij niet vergis heeft u net als ik een goede Bijbel kennis , en weet/begrijpt u wat ik hiermee bedoel. Nogmaals …..GO ISRAEL …Shalom Alecheim…..

    Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Het is dus merkwaardig dat de Belgische premier niet doet wat premier Rutte wel heeft gedaan: de schuld van de Palestijnse burgerslachtoffers neerleggen waar die hoort. Bij Hamas.

  Kan ook niet, want Elio di Ruppo is een notoire socialist. We weten allemaal waar socialisten voor staan. Socialisten staan voor ontmanteling van alle westerse samenlevingen die gebaseerd zijn op maximale vrijheid voor elk individu. Israël is het prototype van zo’n vrije samenleving. Socialisten houden niet van zelfstandige vrije voor zichzelf zorgende en opkomende individuen. Nu de Jood middels Israël laat zien voor zich zelf te kunnen zorgen lust de socialist hem niet meer. Vrije mensen is een gruwel in het oog van de socialist. Waarom? Omdat het hem brodeloos maakt. Socialisten leven in een door hun kunstmatig geconstrueerde wereld van onderdrukkers en onderdrukten. Zij die het hardste roepen onderdrukt te zijn worden derhalve door de socialist omarmd. Dat ze historisch gezien juist hierdoor altijd foute keuzes hebben gemaakt en nog steeds maken komt in het socialistische reptielen brein niet op. Waarom dat niet in hun brein opkomt? Omdat ze zelf ideologisch in de foute hoek zitten. Ook de ontwerpers en uitvoerders van de holocaust waren onversneden socialisten.

  http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/18785/domela-was-een-platte-antisemiet.html

  Like

 8. Trucker zegt:

  Ik lees dat een gewaardeerd reageerder reeds heeft geduid wat Vlaanderen (en bij uitbreiding HELAAS pelgie) betekend op internationaal vlak…kleine toevoeging die nicht de rupo (geen socialist, nee nee een Nationaal Sociallist) de premier die iedereen in de wereld ons benijd is in de jaren ’90 beticht geweest van pedofilie let wel PEDOFILIE maar als een goede walenkop met vele vriendjes in allerlei regionen is hij erin geslaagd de zaak de laten seponeren en de jongen die hem daarvan betichte net niet te laten opsluiten.
  Aaaaaaach professor Luc De Vos…de jaren ’90 en de oorlog in irak, hij kwam op het scherm en ik was daavan niet meer weg te branden, einedloos luisterde ik naar zijn tussenkomsten en slorpte zijn deskundigheid op als en spons.
  Militair deskundige en professor aan de krijgschool in pelgie…helaas heeft het lot er anders over beslist of ik was in zijn colleges verzeild want ik opteerde voor een gevechtseenheid na mijn legerdienst maar dat ging niet door de enige lotwending die ik nu nog betreur…godverdomme.
  Wat niet belet heeft mezelf te “drillen” en ander praktijken te leren en gebruiken die courant waren in het militaire wereldje.
  Had zeer veel materiaal van professor Luc De Vos op video maar die zijn onbruikbaar geworden voordat ik ze transfereerde naar digitale opslag.
  Luc De Vos één van de weinige intellectuelen die ik respecteerde want 99.99 deugd VOOR GEEN MILLIMETER van dat soort volk,ik lees en hoor ze nog alle dagen.
  Jawel Luc De Vos over die man kon ik lyirisch worden eijn rustige bedaarde spreekwijze en de stoome ambtenaren vande openbare KRomroep BRT die hem steeds onderbraken (en dan zag ik hem lichtjes geirriteerd worden want die blaaskaken weten nog niet het verschil tusssen een mortier of een raket) maar hij bleef vriendelijk en geduldig (ik zou zo’ n stomme oen die mij onderbreekt om te vragen hoe hard een kogel vliegt (sic) een knal tegen zijn kanis te verkopen en de studio uit gaan maar dat ben ik) zijn deskundigheid delen met stommelingen die denken dat ze iets voorstellen omdat ze dagelijks met hun rotkop het scherm teisteren.

  Like

 9. Jan zegt:

  MSNBC-geschifte: “Wie zegt dat Hamas mensen als schild gebruikt is een racist”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s