Griekenland heeft opnieuw 12,6 miljard euro nodig

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

Het volkomen geruïneerde Griekenland dreigt een derde bailout. Het EU- en eurolid is ook na een hulppakket van 240 miljard euro nog niet in staat om financieel op eigen benen te staan. Nu blijkt er opnieuw een financieel gat van 12,6 miljard euro tot 2015 te bestaan, zoals berekend werd door het IMF. Internationale economen zijn het erover eens dat Griekenland nog steeds niet in staat is om greep op zijn financiën te krijgen. Dat betekent dat het IMF, de ECB en de Europese commissie opnieuw diep in de zakken van hun lidstaten moeten grijpen om het insolvente Griekenland weer te voeden.

Athene kon zelf maar 4,5 miljard uitlenen

Dit jaar lukte het de Griekse regering weliswaar om in totaal 4,5 miljard aan staatsleningen uit te geven. Voor de toekomst zijn internationale financiële experts er echter niet zeker van of dit zal functioneren. Door ontbrekende structurele bezuinigingen en een ondoorzichtige staatsbegroting is Griekenland financieel-politiek gezien nog steeds een “patiënt met een hoog risico”.

Daartegenover staat dat alleen minister-president Antonis Samaras een ingetogen optimisme tentoon spreidt. En dat, terwijl het door hem geregeerde land een schuldenberg heeft van 177% van het bruto binnenlands product. En altijd wanneer Samaras de afgelopen jaren financiële problemen had betwist, kwamen ze enkele weken later des te heftiger aan het licht.

Screenshot_6

Antonis Samaras heeft voor zijn land alweer een financiële injectie nodig

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, Europese Commissie, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

17 reacties op Griekenland heeft opnieuw 12,6 miljard euro nodig

 1. Tistochwat zegt:

  Nou, dan moet het eigen risico van de zorgverzekering maar naar de 1250 euro per jaar hè?
  Om te beginnen natuurlijk, want ook dát zal wel weer niet genoeg opbrengen ten behoeve van de miljarden-verkwisting van de dames en heren ‘bestuurders’.
  Gelukkig zijn ze heel creatief, dus zullen ze naast alle reeds bestaande belastingen, vast wel een aantal nieuwe kunnen bedenken.
  Ik las op internet ooit onderstaand commentaar van ene Ruud Lonkhuysen (ik weet niet meer waar het stond, maar het is schitterend) dat ik hier even zal plakken:
  ______________________________________________________

  “Bent u ook al die hoge belastingen en verzekeringspremies zat?
  En wilt u geen belasting meer betalen? Schrijf dan onderstaande brief aan de Belastingdienst:

  Aan de inspecteur van belastingen,

  Het spijt mij u te moeten mededelen, dat het voor mij welhaast onmogelijk is in te schatten of ik mijn belasting tot 31-12-2012 en voor de komende jaren nog wel kan en wil betalen.

  Mijn financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden, dankzij de toepassing van uw Arbeidswet, Auteurswet, Horecawet, Beurswet, Loterijwet, Motorrijtuigenwet, Warenwet, Woningwet, Drankwet, Gezondheidswet, Winkelsluitingswet, Invalidenwet, Vestigingswet, Flexwet, Ziektewet enz. enz., die op een weerloos en verward publiek zijn losgelaten.

  Door al uw wetten ben ik zo terneergeslagen, aangeslagen, uitgeput,…uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik hier nog wel wil zijn.

  Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting en Waterschapsbelasting. En verder voor tabaksaccijns, benzineaccijns, gedistilleerdaccijns, zegelrecht, registratierecht, invoerrecht, uitvoerrecht, statistiekrecht, reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.

  Voorts krijg ik de plicht om bij te dragen aan WAO, AOW, WW, WWW, UWV, VVV, BTW en tal van andere weeën, als ook aan Zorgverzekering, Autoverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering, Ziektegeldverzekering, Brandverzekering, Kostbaarhedenverzekering en andere zekerheden die inmiddels allang niet meer zo zeker zijn met dit kabinet.

  Ik betaal liggeld, stageld, loopgeld, wachtgeld, parkeergeld, tolgeld, sluisgeld, schoolgeld, inschrijfgeld, uitschrijfgeld, lesgeld, kijk- en luistergeld en hoe dan ook: heel veel geld!

  Ik word vergezocht of verplicht om bij te dragen aan Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Leprafonds, Nierfonds, Kinderbescherming, Rampenfonds, Begrafenisfonds, Geheelonthoudersfonds, maar ook het Rode Kruis, Gele Kruis, Oranje Kruis, Groene Kruis, het Witgele Kruis en een regenboog aan andere kruizen.

  De regering en anderen die in hun naam regeren hebben mij zó geregeerd, dat ik niet meer weet wie ik ben, of ik er ben en of ik er nog wel wil zijn. Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, geëvalueerd, gezuiverd, ingesloten, opgesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, gesommeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, voorgelicht, opgelicht en uitgelicht.

  Ik heb tot nu toe mijn leven doorgebracht met het invullen, inschrijven, opschrijven, overschrijven, halen, betalen, opsturen en bekrachtigen en tekenen van formulieren. Ik heb al honderden keren verklaard dat ik ben geboren, waar en wanneer. Ik vraag me soms zelfs af: waarom?

  Ik word achtervolgd door actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen, zowel schriftelijk als telefonisch (liefst onder het eten) en zelfs thuis aan de deur. Mijn enige geluk is dat ik geen geld overheb om te kunnen steken in ING, ABN-AMRO en alle andere Rothchild banken, Palm Invest, Easy Life, Dubai Resorts, IceSave, Fortis of andere oplichters.

  Ik ben zover dat ik mijn huis wil verkopen en mijn leven wil beëindigen, maar daarvoor moet ik eerst een energiekeurmerk aanvragen en betalen én ook nog voldoen aan de Euthanasiewet, waarvoor ik dan weer formulieren moet gaan aanvragen, invullen en opsturen.

  Ik had eigenlijk graag een nieuwe auto willen kopen, maar dan moet ik 42,3 procent belasting betalen over de netto-cataloguswaarde. Waarom is dat? Moet ik straf hebben? Of is dat een boete omdat ik te hard gewerkt heb? Een auto van de zaak wordt ook al bestraft met bijtelling. En binnenkort hebben we ook nog rekeningrijden vanwege het milieu. Ik betaal ook al slurptaks en vliegtaks. Nu moet ik naar Düsseldorf of Brussel rijden, is dat wel goed voor het milieu?

  We hebben ook nog verpakkingstaks, want ook verpakkingen zijn slecht voor het milieu. Volgens mij blijven producten juist langer vers door de verpakking en gooien we ze niet zo snel weg, want dat is pas slecht voor het milieu. En waarom ook niet, Nederland heeft brave burgers, bijna niemand maakt bezwaar.

  We hebben in Nederland voor alles een stichting, praatgroep, actiegroep, commissies van wijze mannen en vrouwen die zich bezighouden met rapporten, die uiteindelijk door niemand worden gelezen, en dit alles aangevoerd door oppersukkel Rutte en zijn vrienden die al jarenlang bezig zijn met kilometerzones, flitspalen, spitsstroken die dichtblijven, dimlicht overdag, rookverbod in de horeca, praatgroepen voor herïntegratieproblemen, tolerantie van minderheidsgroepen, inburgeringscursussen, tekorten in de zorg en het gedaalde libido van de dwergcavia.

  Dat we jaren bezig waren met een HSL-lijn dwars door ons landschap, waarbij u minstens 20 miljard boven het budget bent gegaan, is wel goed voor het milieu??? Weet u wat slecht is voor het milieu? De toegenomen criminaliteit en de excessen in de samenleving, ontvluchte tbs’ers en hangjongeren, die hele wijken en winkelcentra onbegaanbaar maken voor brave Nederlandse burgers die wél om hun leven geven.

  Premier Rutte sponsort wel banken en verzekeraars, die jarenlang casino speelden met het door ons aan hen toevertrouwde geld. En nu, na al hun blunders, moeten wij er nogmaals voor opdraaien om de boel draaiende te houden en de staatschulden in te lopen. Maar als wij burgers omvallen, dan kunnen we nergens aankloppen.

  Nee, ik betaal geen belasting meer! Ik ben gewetensbezwaard geworden en ga niet langer akkoord met uw miljoenennota’s.

  Hierbij verklaar ik – afwachtende op het nieuwe eerlijke financieel-economische systeem – niets te ondernemen tot de gehele politiek, de monarchie en de duistere aansturing is verwijderd en verdwenen.

  Hoogachtend,”

  Like

  • catherine zegt:

   Wat n geweldig epistel. Ik lach er maar om maar het is n trieste werkelijkheid. En maar denken dat ee t zo goed voor elkaar hebben hier. De Grieken haddrn gelijk: vertrouw nooit op de ovrrheid!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 22.35. uur, op 23/7. Schitterend die brief aan de Inspecteur der Belastingen, Tistochwat. Enfin, nu DRAMA GRIEKENLAND, je verwacht het niet hé- sarcasme modus uit-. Want onze BOLLE CDA minister van Financiën heeft zelf gezegd, dat we HET REEDS GEGEVEN GELD MET RENTE-nog wel- ZOUDEN TERUGKRIJGEN! Deze wereld is een compleet KRANKZINNIGENGESTICHT geworden, Tistochwat. De EUSSR brengt ons gewis aan de bedelstaf. O ja, dat drama met het vliegtuig, komt uiteindelijk toch wel goed uit, voor de VVD/PvdA kliek, de EUSSR en de moslim OBAMA. De USA is namelijk ook compleet failliet. Nu kunnen ze natuurlijk gaan kijken of ze RUSLAND niet volledig de schuld kunnen geven, dan rommelen ze ons zo een OORLOG in! Beproefd recept hoor, vaker toegepast door regeringen en heersers.

   Like

  • Sjaak zegt:

   Niet alleen in Nederland maar heel Europa is besmet met deze virus !

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Dat er belasting moet worden betaald om een samenleving te laten functioneren staat buiten kijf. Maar dan enkel de kerntaken van een (zeer kleine) overheid financieren die daar nuttige dingen mee doet. Dit laatste is het probleem..

   Veel Nederlanders zijn te bang om op een alternatieve manier de belastingen te omzeilen, zelfs op een legale manier. Bang om alle verzekeringen te verliezen, problemen te krijgen etc. Terwijl werkgevers best bereid zijn om mee te denken.

   Dus die mijnheer van die toch wel leuke brief moet niet naar de belastingdienst schrijven maar zich wat beter informeren en actie ondernemen, en een beetje meer risico nemen.

   Bail-in´s komen eraan. Ik hoop dat niemand op deze site klaagt, het zou mij echt teleurstellen, gezien de dappere reacties iedere keer, want nu kun je er nog wat aan doen, over een half jaar niet meer.

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  een zwart gat is er niets bij.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  En daar ben ik het helemaal mee eens,want je wordt op alle mogelijke en onmogelijke manieren uitgeknepen tot op het bot!Tenminste ….als je een geboren Nederlander bent!Zo niet,hoef je je nergens zorgen voor te maken;er staan tientallen potjes,regeltjes en wetjes klaar om u nodig of onnodig,te helpen!Om u te bewijzen dat u welkom was,bent en blijft en….belangrijker,dat u meer waard bent en beter dan zo,n verdomde slaaf:de Nederlander!Die moet gewoon zijn mond houden en dokken;blij zijn dat hij hier nog mag [over]leven!

  Like

 4. dutchess43 zegt:

  Griekenland is gewoon een Derde Wereldland dat nooit zelfstandig de eigen broek op zal kunnen houden, ondanks de gigantische “leningen” die ze nooit terug zullen kunnen betalen.
  En net zoals zwart Afrika en landen in het MO die gigantische bedragen financiële steun blijven ontvangen,, zal de EU hun ogen blijven sluiten voor hun tekortkomingen en hun eigen onwil om orde op zaken te stellen. Eisen en chanteren is immers veel makkelijker?
  Ook nu zal de EU liefdevol het benodigde bedrag op tafel leggen, en wie daarvoor afgeknepen moet worden, maakt immers niet uit?
  Smerig vies zootje dat hele EU en ook het IMF.

  Like

 5. Pingback: Daar gaan we weer : Griekenland heeft opnieuw 12,6 miljard euro nodig - JDreport.com

 6. rotsus zegt:

  Alle reacties hierboven ten spijt, inclusief het door mij al veel vaker geziene epistel van “Tistochwat”, verdienen we niet beter want WIJ, de massa (schapen) laten dit toe m.u.v. mijzelf. Sinds een maand of 10 betaal ik nagenoeg helemaal niets meer aan de meeste van de bovengenoemde diefstallen van de ROVERHEID en ik wacht de klap gewoon af. Ik kom er natuurlijk niet omheen om BTW en diverse accijnzen te betalen op goederen welke nodig zijn om mij aan het leven te laten zoals voeding en brandstof, maar ik ben in elk geval geen sponsor meer van deze diefstalindustrie. Na volgende week krijg ik denk ik ook nog wel wat meer tijd om nog harder tegen het systeem te gaan schoppen. Moet nu nog even de laatste eer betonen aan mijn moeder welke afgelopen dinsdag is overleden en om eerlijk te zijn wilde ik haar besparen wat er dan gaat gebeuren want na dit zal ik een ongeleid projectiel worden met voldoende parate kennis in huis om in elk geval voor mezelf en degene die mee wil doen gaten te gaan schoppen in alles wat met overheid en wat dies meer zij te maken heeft. Ik weet wat er speelt op een heel breed vlak en ik weet ook dat ikzelf nooit of te nimmer kan winnen tegen dit systeem maar dat betekent niet dat ik zal opgeven en zal blijven schoppen en saboteren. De eerste verzetstrijders in bijv. WOII hadden ook niet gelijk succes tegen de vijand en ik heb geen illusies dat ik dat wel zal hebben maar ik heb 5 kinderen en wil de deur voor hen al een beetje openbreken en op een kier zetten.
  Voor eenieder die blijft meedoen aan dit systeem wens ik veel succes echter het zal bij kankeren achter de pc blijven, want als er niemand begint met schoppen en gaten boren enzovoort in deze maatschappij van uitsluitend schapen, de goede niet te na gesproken natuurlijk, en die zijn er (helaas niet genoeg) zullen we, en dit weet ik zo zeker als ik hier nu zit te typen binnen nu en 2 jaar allemaal een “chipje bezitten”, al of niet wetend, waarmee we zelfs “uitgezet” kunnen worden. Maar geloof me vooral niet, dat wil ik niet eens. Wat ik me zou wensen is dat de verstandigen onder ons de TV het raam uit zouden kieperen om zodoende breinvervuiling te voorkomen en op internet zelfkennis op te doen waarbij ik wel om helder en eerlijk te blijven erbij moet vertellen dat ook hier reeds steeds meer geïnfiltreerd is door de, jawel, de overheid welke kehard bezig is met het “debunken” van informatie. Het wordt dus ook hier steeds moeilijker om aan de juiste info te geraken.
  Rest mij om u voor nu een fijne dag verder te wensen en verblijf ik met vriendelijke groet,

  Rotsus

  Like

 7. Makropoelos zegt:

  Gezien de toestand in de wereld die compleet op scherp staat, laat ik nog maar eens weten, dat de drie zweren die onze samenleving heeft, namelijk de ‘Banken” de ‘Multinationals’ en de institutiens van de religies, ‘Kankergezwellen blijken te zijn! De zweren bleken een te milde diagnose te zijn.

  Is er genezing mogelijk? Zeker, met een ‘Chemotherapie’ en die moet bestaan uit een ‘TOTALE OPSTAND VAN HET VOLK’!!!

  Maar daar heb ik dan weer mijn twijfels. Kijk, luister en lees zo maar wat om U heen en U begrijpt mijn twijfels.

  Moge het de goede, goed gaan!!

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Als je de letters in GRIEKENLAND door elkaar husselt, krijg je ER KAN GELD IN…

  Like

 9. Jan zegt:

  10 jaar terug werd 7 miljard geïnvesteerd in de Olympische accommodaties, nu zijn het ruïnes. Wij betaalden en betalen nog steeds.
  Een impressie: http://www.ad.nl/ad/nl/10933/Olympische-Spelen/photoalbum/detail/3714993/540691/10/Olympische-stadions-Athene-tien-jaar-later.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s