GB: De Islamitische Republiek van Tower Hamlets

Screenshot_10

Lutfur Rahman, de burgemeester van het Londense stadsdeel Tower Hamlets

(Door: Jochen Buchsteiner – Vertaling: E.J. Bron)

Bengalen bepalen het leven in een deel van Londen: in plaats van pissoirs zijn er in het stadhuis installaties om de voeten te wassen, van de 45 gemeenteraadsleden zijn er 25 afkomstig uit Bangladesh. Tijdens debatten in de gemeenteraad vergeten ze af en toe Engels te spreken.

“Ik zal u iets laten zien”, zegt Peter Golds. Hij neemt zijn bezoeker bij de hand en leidt hem de gang door, de islamitische gebedsruimte voorbij en ook het kantoor van burgemeester Lutfur Rahman, tot aan het toilet dat gebruikt wordt door de gemeenteraadsleden. Golds wijst naar een kleine plastic schenkkan, die prominent bij de ingang staat, want de pissoirs in de ruimte zijn geweken voor een installatie om de voeten te wassen. “Is zoiets in Duitsland voorstelbaar – in een gemeentehuis?”

De aanpassing van het gemeentehuis aan de islamitische raadsleden is nog het minste probleem dat Peter Golds, voorzitter van de fractie van de Conservatieven in de gemeenteraad, heeft met burgemeester Rahman. Het grotere probleem legde hij in petities vast of in bezwaarschriften aan controlecommissies. Daarin gaat het om dingen zoals ambtsmisbruik, verkiezingsbedrog en contacten met het islamitische extremisme. “De politieke situatie in Tower Hamlets is extreem onaangenaam en betrekkingen tussen de burgemeester en de gevestigde partijen zijn er bijna niet”, schreef hij in november aan de hoofd van de politie. Sindsdien is de situatie nog slechter geworden.

In Tower Hamlets, een van de meest gemengde stadsdelen van Londen, waaide altijd al een nogal gure wind. Het district omvat veel wijken van het East End, dat met zijn haveninstallaties, de Docklands, traditioneel arbeiders en arme immigranten aantrok. Nu behoort ook het bankendistrict Canary Wharf tot het bestuursdistrict, de omgeving rondom Brick Lane is het verklaarde scenestadsdeel geworden en in Stratford is nu ook het Olympiapark, maar niets heeft het stadsdeel zo veranderd als de razendsnelle komst van mensen uit Bangladesh. In Tower Hamlets wonen nu meer Bengalen (32%) dan “blanke Britten” (31%) – en de immigranten zetten niet alleen de demografische landkaart op de kop.

Screenshot_13

Bolwerk van de islam

In de loop van de afgelopen dertig jaar maakten de Bengalen een bolwerk van de islam van het stadsdeel. Volgens een officiële statistiek uit het jaar 2011 bekent 35% van de bewoners zich tot de profeet Mohammed. Slechts 245 gelooft nog in Jezus Christus. In Tower Hamlets, dat ruim 270.000 inwoners heeft, staan tegenwoordig meer dan vijftig moskeeën. Hun meest succesvolle zegetocht hadden de Bengalen in de politiek. Van de 45 gemeenteraadsleden die vandaag het district besturen, zijn er 25 uit Bangladesh afkomstig. Burgemeester Lutfur Rahman werd in mei herkozen – voor het eerst rechtstreeks door het volk.

Zijn winnende “Tower Hamlets First Party” kwam met 18 kandidaten, 17 mannen en één vrouw, in de gemeenteraad, die zonder uitzondering een Bengaalse achtergrond hebben. Vaak voelen ze zich onder elkaar zo zeker van hun zaak dat het Engels vergeten en in de gemeenteraad in het Bengaals discussiëren. Homoseksuele gemeenteraadsleden werden door hen al “poofter”, flikkers, genoemd, honend met “juffrouw” aangesproken of met dierengeluiden geconfronteerd. In de ontvangsthal van het gemeentehuis lagen af en toe de cd´s van de haatprediker Abdur Raheem Green uitgestald.

Onlangs sprak de afgevaardigde van Labour, Jim Fitzpatrick, van een “monocultuur”. “We hebben geprobeerd een open en tolerante gemeenschap in Oost-Londen op te bouwen, en er zijn enkele mensen die ons terug willen voeren, in de rassenpolitiek”, zei hij in een interview. Fitzpatrick, die de kieskring Oost-Londen in het Britse Lagerhuis vertegenwoordigt, maant tot “waakzaamheid”. De gemeentepolitiek in Tower Hamlets wordt steeds meer door radicale islamieten “geïnfiltreerd”.

Dorpspolitiek zoals in de Derde Wereld

Volkspartijen zijn normaal gesproken bij met nieuwe leden, maar de Labour Party moest de afgelopen vijf jaar honderden nieuwe leden afwijzen en talrijke leden op verdenking van extremisme uitsluiten. Ook Lutfur Rahman, ooit de eerste man van de gemeentelijke Labour Party, moest de partij verlaten. Hem werden contacten met het radicale “Islamic Forum of Europe” (IFE) verweten. Omdat er sindsdien in de media aan Rahman de sticker kleeft “door extremisten ondersteund” te worden, diende hij drie jaar geleden een klacht in bij de Britse persraad. Die onderzocht de zaak – en vond dat er op de formulering “niets was aan te merken”. De krant “Times” beschuldigde Rahman er in juni van het stadsdeel aan de rand van een “burgeroorlog” te leiden.

Screenshot_11

De klachten over de politieke omgangsvormen van de burgemeester en zijn “Tower Hamlets First Party” nemen bijna dagelijks toe en houden inmiddels de rechtbanken, de minister voor Gemeentezaken in Westminster, de verkiezingscommissie en regelmatig de plaatselijke politie bezig. Onlangs deed zij een onderzoek naar vandalisme: de zakenman Azmal Hussain had aangifte gedaan nadat de ramen in zijn restaurant waren ingeslagen en zijn bestelauto met witte lak was bespoten. Kort daarvoor had de Bengaal een petitie aan het Hooggerechtshof ondertekend, waarin Rahman van verkiezingsbedrog werd beschuldigd. In de vier jaar die Rahman nu regeert, heeft in Tower Hamlets een “dorpspolitiek zoals in de derde Wereld” opgang gemaakt, zegt Golds. Aan de verkiezingen in mei, toen behalve de EU-afgevaardigden ook de stads- en gemeenteraadsleden werden gekozen, namen bovengemiddeld veel Bengalen deel.

Hun verkiezingsdeelname lag ongeveer bij 70%, die van de autochtone bevolking en andere immigranten eerder bij 30%, zegt Golds. Rahman zou zijn kiezers niet alleen gemotiveerd, maar ook met twijfelachtige middelen een handje geholpen hebben. Getuigen berichten van betaalde helpers van de burgemeester, die voor de stembureaus stonden en druk op de kiezers hebben uitgeoefend. In Bangladesh overleden stemgerechtigden zouden schriftelijk gestemd hebben. Anderen registreerden zich onder een valse naam in het stembureau. Hertellingen leverden deels afwijkingen van 20% op. De rechtbank onderzoekt de beschuldiging dat Rahman zijn ruivaal van de Labour Party, burgemeesterskandidaat John Biggs, in de verkiezingscampagne voor “racist” heeft uitgemaakt. Biggs verloor nipt. Hij kreeg 34.000 stemmen, Rahman 37.000.

“Lichamelijk aanwezig, maar niet geestelijk”

Gemeenteraadslid Golds, die alles heel nauwkeurig bijhoudt, gelooft niet dat het onderzoek tot een resultaat of zelfs tot nieuwe verkiezingen zal leiden. “Dat durven ze niet. Ze zijn allemaal gewoon bang om voor racist uitgemaakt te worden”, zegt hij. Zelfs de BBC, die in religieuze en etnische aangelegenheden bijna onvoorwaardelijk de geboden van de politieke correctheid opvolgt, moest zich de beschuldiging van islamofobie laten welgevallen, toen een redactie in april het beleid van Rahman kritisch belichtte. De journalisten hadden zich door de boeken van de gemeente geworsteld en ontdekt dat Rahman de uitgaven voor Bengalen en Somaliërs tegen de aanbevelingen van de raad in aanzienlijk had verhoogd: van omgerekend 1,9 miljoen naar 4,4 miljoen euro.

Screenshot_12

Een deel van het geld ging naar zogenaamde “islamitische gemeenschapscentra”, waarachter zich in de regel moskeeën verstoppen. Ook Bengaalstalige kranten hebben geprofiteerd, die de naam hebben Rahman te ondersteunen. De burgemeester probeert zijn kiezersbasis met openbaar geld uit te breiden, luidde de beschuldiging van de onderzoekers van de BBC. Dit werd op televisie door een kwade Rahman ontkend. Rahman schijnt zich nauwelijks druk te maken om zijn naam in niet-Bengaalse media. Hij geeft zelden interviews. Een aanvraag van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) werd afgewezen met de woorden dat men “helaas geen gesprek kon aanbieden”, op geen enkel moment. Gemeenteraadslid Golds zegt dat Rahman en zijn politieke vrienden “liever onder elkaar” blijven.

“Dat zijn geen mensen met wie je naar een voetbalwedstrijd gaat en een potje bier drinkt”, zegt hij en voegt er aan toe dat dit helaas voor grote delen van de Bengaalse gemeenschap geldt. Toen onlangs de Tour de France door Tower Hamlets kwam, was het halve district op de been om de wielrenners aan te moedigen. “Echter alleen maar de helft – er was nauwelijks een Bengaal op straat te zien”, zegt Golds. Des te groter is de presentie als het gaat om de verdediging van de islamitische broeders en zusters, bijvoorbeeld afgelopen zondag, toen tienduizenden in Londen tegen Israëls militaire offensief in de Gazastrook demonstreerden. “die zijn niet geïnteresseerd in ons en niet in datgene wat ons interesseert”, zegt Golds. “Die zijn lichamelijk aanwezig, maar niet geestelijk.”

Screenshot_14

De “Islamitische Republiek van Tower Hamlets”, zoals af en toe gezegd wordt, is een etnisch speciaal geval. Nergens anders in het koninkrijk vind je zoveel Bengalen op zo´n kleine ruimte. Islamitische parallelsamenlevingen zijn echter ook elders ontstaan, in wijken in Londen, maar ook in steden zoals Bradford en Birmingham. Ook daar komt het “kapen” van staatsinstellingen in de mode. Veel aandacht kreeg de “affaire Trojaans paard”: Pakistaanse radicale islamieten in Birmingham bedrijven de ideologische overname van staatsscholen met een groot aandeel islamitische leerlingen.

Daarbij wordt steeds duidelijker dat de ondermijning systematisch georganiseerd wordt. De scholeninspectie Ofsted identificeerde zes staatsscholen in Birmingham die onder radicaalislamitische invloed gekomen zijn en plaatste hen onder speciale observatie. Verleden week dinsdag werd het onderzoeksrapport van de voormalige antiterreur chef van Scotland Yard, Peter Clarke, voorgesteld, die de situatie in Birmingham met drastische woorden beschrijft: Er is sprake van “gecoördineerde, goed doordachte en voortdurende acties om een intolerante, agressieve, radicaalislamitische levenshouding op enkele scholen in te voeren.”

Ook hierin doet Tower Hamlets niet onder voor Birmingham. In het begin van de maand kwam Ofsted erachter dat de “Kobi Nezrul School”, een openbare basisschool in de buurt van het Islamitische Centrum Londen, onder radicaalislamitische invloed was gekomen en was afgegleden naar een “onvoldoende” niveau. Het schoolbestuur, waarin ook een lid van de radicaalislamitische organisatie Hizb ut-Tahrir zat, trad inmiddels voltallig af. Kort daarvoor had de voorzitter van de adviescommissie van de Britse media nog geroepen dat zij de scholen en de moslims zouden “demoniseren”.

Screenshot_15

Bron:
www.faz.net
Auteur: Jochen Buchsteiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Bangladesh, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op GB: De Islamitische Republiek van Tower Hamlets

 1. Johan zegt:

  Dit perfect geschreven artikel laat goed zien waar wij staan over 10 jaar hier in Nederland. Want wij weten allemaal dat moslims hier naar europa komen met maar één doel;
  De vernietiging van onze cultuur, geloof, ons ras en het rechtssysteem! En ik denk dat zij daarin slagen, vanwege het simpele feit dat solidariteit bij dit volk wel bestaat.
  Want bij ons ( autochtone ) Nederlanders voert o.a. egoïsme de boventoon!!! Je schaamt je kapot dat je een Nederlander bent, in bepaalde situaties…..

  Like

  • Dot zegt:

   Zij komen oorspronkelijk voor de uitkeringen en het sociaal stelsel en nu willen ze de sharia tot wet maken. Overal in Europa kan men dezelfde foto’s als boven zien, wijken, buitensteden 100% moslim. Frankrijk bouwt één moskee par week.

   Like

 2. Joost Visser zegt:

  Engelse humor is onovertreffelijk. Met een moslim heb ik nooit kunnen schaterlachen, niet eens glimlachen. Wat een armoe voor de wereld als engelse humor zou verdwijnen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Houd je nu liever maar dit voor ogen:
   DIE VERDWIJNT NIET!!! NOOIT!!!!
   Vanwege die fucking moslims, zeker! Zou helemààl fraai worden!!!!

   Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Het lijkt Feijenoord wel. Alleen zijn de moslims daar Turken, de cijfers zijn ongeveer hetzelfde.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Waarschijnlijk zijn de autochtone bewoners van dat eiland door inteelt volslagen krankzinnig geworden.
  Ze zijn daar al afgezakt naar de duistere middeleeuwen, hoe ver kan een land zakken.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM is de PEST voor de WERELD. Overal in Europa zitten we opgescheept met deze NAZI IDEOLOGIE!

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Gaat de moslim naar de sonnenbank
  Komt de geur van knoflookstank

  Like

 7. Jan zegt:

  In Preston wappert vrolijk de ‘palestijnenvlag’, nu ander woord voor djihadvlag, bover het stadhuis

  Preston City Council will be flying the Palestinian flag above the town hall tomorrow as a mark of solidarity with the people of Gaza.
  http://www.asianimage.co.uk/news/11363624.City_Council_to_fly_Palestinian_flag_above_town_hall/

  De socialisten hebben het dan ook behoorlijk voor het zeggen in Preston:
  http://www.preston.gov.uk/democracy/election/6/councilcontrol

  En niet iedereen is bepaald ingenomen met de fascisten, aka, Labour, zoals uit commentaar blijkt:
  http://www.lep.co.uk/news/local/palestinian-flag-to-be-flown-over-town-hall-1-6748402

  Wie deze Muktar Master is, een volksmenner en notoire antisemiet:

  (2009)

  Een ander figuur, ook al een beroepsantisemiet is Ismail Timol. In 2009 was hij ook van de partij en actief binnen http://www.stopwar.org.uk/ , http://www.meetup.com/americansabroad/messages/boards/thread/5994861/100, een organisatie die Israël beschuldigd van genocide en het vermoorden van zwangere ‘palestijnse vrouwen’.
  http://www.stopwar.org.uk/news/the-reason-why-israel-is-killing-so-many-pregnant-women-in-gaza

  Like

 8. Republikein zegt:

  Mijn schoonzus woont in de buurt van deze mooie stad.
  Haar vriend kan waarschijnlijk een goede baan vinden in Doha.
  Ze moeten dan wel verhuizen, kan geen bezwaar opleveren.
  De praktische ervaring kunnen ze goed gebruiken.
  Ik dacht trouwens dat ze in Bangladesh bang waren voor natte voeten.
  Dat heeft ons veel geld gekost, die [koud]watervrees.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s