Ontroerende afscheidsbrief van een gesneuvelde soldaat

Screenshot_30

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Voordat Israëlische soldaten de Gazastrook binnentrekken om daar de Hamas-terroristen te bestrijden, moeten ze hun mobiele telefoons uitschakelen en buiten gevechtszone afgeven. Velen van hen schrijven op hun smartphones boodschappen aan hun ouders en vrienden voor het geval ze niet terugkeren. Gisteren werd de 21-jarige soldaat Daniel Pomeranz begraven, die in Gaza gesneuveld is. Hij liet een ontroerende boodschap achter.

Op de dag voor zijn dood, in een laatste gesprek met zijn moeder Varda, had hij haar nog gerustgesteld en gezegd dat hij nu zijn telefoon moest uitzetten en een brief op zijn telefoon had achtergelaten. Hier de vertaling:

Aan mijn geliefde familie.

Ik heb er mijn hele leven niet aan gedacht zoiets te schrijven. Ik weet helemaal niet wat ik moet schrijven en wat ik er aan toe moet voegen…

Ik vind het belangrijk dat jullie weten dat ik blij ben dat ik in deze familie werd geboren, want jullie hebben mij altijd geholpen als het nodig was. Ik ben blij soldaat in de Golan-infanterie te zijn en ik heb het beste gegeven wat ik had. Jullie hebben me altijd aangemoedigd.

Mochten jullie deze brief lezen, dan is dat een teken dat ik mijn carrière in dit leven beëindigd heb. Maar ik heb in ieder geval eervol gestreden en daarover ben ik eveneens gelukkig. Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik gelukkig ben.

Aan Nimrod, Lior en Elad, mijn geliefde en perfecte broers en zus: Niemand is gelukkiger dan ik om zulke broers en een zus te hebben zoals jullie. Aan mijn fantastische ouders, waaruit ik voortgekomen ben: er zijn geen betere dan jullie beide. Nooit was er ergens gebrek aan. Bedankt.

Ik houd heel, heel veel van jullie…

Daniel Pomeranz, jullie kleine….

Met Gods hulp zullen we in vrede terugkeren… en zeg tegen mijn soldaten dat ik van hen allemaal houd!

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

17 reacties op Ontroerende afscheidsbrief van een gesneuvelde soldaat

 1. catharina zegt:

  Hier ben ik écht stil van….Shalom, Daniel. Moge je ouders en je broers en zus rust vinden in het leven hiermee.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Geschreven door een gevoelig en zeer waardevol mens.

  ———————————————

  Heel iets anders dan de tot onmens gedegradeerde moslim.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat bedacht ik nou ook: Nabestaanden van gesneuvelde Palestijnen zullen zo ’n brief niet gauw krijgen. Niet van dit soort.
   Maar daar talen ze ook niet naar, want dat soort gevoelens is ze totaal vreemd!

   Like

 3. DonnaDolce zegt:

  Een liefdevolle brief, inderdaad wat anders dan steeds van die verzengende haatuitspraken….

  Like

 4. johannes zegt:

  dat is pas een soldaat ,een geweldige man ondanks z’n leeftijd een kerel uit een stuk,daar kan een land en ook zijn fam, met recht trots op zijn.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Dit raakt me! Beste Daniël, rust in vrede!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Een dappere jongeman! Hulde!

  Like

 7. Trucker zegt:

  De militairen van het IDF laten voor ze op missie vertrekken een boodschap achter voor wie ze achterlaten…ben je ouder, broer of zuster van een gesneuvelde soldaat en krijg je zijn/haar laaste gedachten te lezen moet hartverscheurend zijn.
  Hulde voor de jongens en meisjes in het IDF die vechten tegen demonen, tegen onmenselijke levensvormen.
  REST IN PEACE Daniel Pomeranz jij die je leven nog moest beginnen en je gevallen medestrijders die de uitverkorenen beschermen.

  Like

 8. Infidel Pride zegt:

  Wat een tranentrekker zeg.
  Idd, hulde! R.i.p.

  Like

 9. de 13de imam zegt:

  Prachtige brief en een dappere soldaat; een van hetzelfde kaliber als de soldaten die lang geleden de stranden van Normandië bestormden. Het is duidelijk aan welke kant een zinnig mens dient te staan in deze oorlog.

  Like

 10. Wat is er in deze wereld aan de hand dat kinderen (want deze soldaten zijn eigenlijk nog kinderen), geen kans meer krijgen om een leven op te bouwen en ouders geen kans meer krijgen om hen te zien opgroeien. Ik ben bang dan dit straks geen uitzonderingen meer zijn maar een trend wordt totdat de geëvolueerde mens geheel is uitgeroeid en alleen primaten de wereld bevolken (back to the stoneage) 😦

  Like

 11. Lucie zegt:

  Dit is een mens met een hart voor zijn naasten.
  Heel anders dan al die barbaren die een familielid uitroeien als HUN eer is geschonden.

  Like

 12. oud-marinier zegt:

  R.I.P. Daniel Pomeranz……..Your family , military outfit , friends , etc etc will miss you for the person who you were…..A good son , brother , friend , soldier …..Shalom ….!!

  Like

 13. Thomasson zegt:

  Gisteren zat ik een broodje haring te happen bij onze visboer in het dorp. Een van de aanwezigen was een vriendelijke, beschaafd uitziende jongen. De jonge verkoopster vond hem blijkbaar aardig, dus ze knoopte met hem een gesprek. Ja!, zei de jongen, die ook met zijn harinkje bezig was. “Ik studeer aan de universiteit van Leiden. Ik ga nu naar de derde jaar”. Toen het meisje naar zijn leeftijd vroeg, antwoordde hij. “Ik ben nu twintig.”. Toen ik dat hoorde, keek ik naar zijn jonge gezicht en dacht: Wat fijn voor deze jongen dat hij kan studeren en zijn levenspad volgen. Hij heeft nog zijn hele leven voor zich. Andere jongens van zijn leeftijd, net als sommige van de soldaten in Gaza, zouden dit geluk nooit meer hebben. Zij zouden nooit gaan studeren of een vak leren, ze zouden nooit trouwen,, ze zouden nooit een gezin van hun eigen hebben. Het is voorbij! Over en uit …Al zijn ze nog zo jong!. Voor hun ouders, die vaak twintig jaar jonger (en meer) zijn dan ik zelf, zal het leven verder een en al pijn en verdriet worden. Sommigen zouden er overheen komen, maar velen ook niet. Ze hebben niet de weerbaarheid voor.

  Als ik er over nadenk, wordt ik razend. Ik weet dat hun vijand, is ook onze vijand hier in Europa. Wij weten het allemaal. Helaas onze leiders willen dat niet weten; nog niet!. Ze leven nog steeds in de illusie van integratie. Ondertussen zwermt de vijand als ratten overal in Europa; wachtend op de dag dat hij ons kan aanvallen en grijpen als een haai of krokodil. Ook onze kinderen en kleinkinderen, die nu in een rustig vriendelijk en geordend land leven, zouden op een dag voor hun leven, volk en vaderland moeten vechten. Het gevecht zal net zo wreed zijn als die in Gaza . .

  Like

  • oud-marinier zegt:

   @Thomasson , 25 Juli 2014, 23:15 u. Ik ben het geheel met u eens !!! Ik denk dat u ook wat jaartjes ouder bent dan ik ,…maar zelf ben ik ook ouder met 3 kinderen , momenteel in de pubertijd,…weldra zullen ook zij gaan studeren . Ben blij dat ik nog van hen mag genieten. Ook al doen ze soms zulke stomme dingen , waarvoor ik ze wel god-weet-wat aan zou kunnen doen. Maar de HERE Almachtige Hemelse Vader, weet dat ik hen liefheb en HIJ laat me een zo goed mogelijke vader zijn. Waarvoor ik HEM dank !

   Like

 14. Super mooie Brief Sjalom vriend Ga met God waar dat ook zijn moge.

  Like

 15. windwens zegt:

  Dat zoveel gevoel, moet wijken voor zoveel haat.
  R.I.P. Daniel Pomeranz

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s