Tijd om provocerende moslims te laten zien waar de grens ligt

Screenshot_22

Van Aartsen werd beschuldigd van moslimhaat

(Door: Nikki Sterkenburg)

Het is goed dat de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen zich niet laat meeslepen door een clubje provocerende ISIS-sympathisanten. Maar wanneer wordt opgeroepen tot geweld, moet hij ingrijpen.

De Haagse club van ISIS-sympathisanten die gisteren in de Schilderswijk een pro-Gaza-demonstratie hield, speelt al een jaar een kat-en-muis-spel met de Haagse politie. Het begon vorig jaar, met diverse guitige uitingen op sociale media. Daarna zocht de groep de media op door met een ISIS-vlag op een voetbalveldje te zwaaien.

Toen de politie daarop besloot een volgende bijeenkomst – een barbecue waarbij een ISIS-vlag werd getoond – te verstoren, werd de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) beschuldigd van moslimhaat en vergeleken met een nazi.

Lees verder>>>
(h/t Republikein)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tijd om provocerende moslims te laten zien waar de grens ligt

 1. Erik Bink zegt:

  Dit is naar mijn mening weer zo’n om de hete brei heen draaiend stukje van de “liberale” (oorspronkelijk van VVD huize) “Elsevier”. Het blijft gefocust op “een kleine groep radicale moslims”. De klassieke liberaal bemoeit zich niet met fundamentele problemen van de samenleving in haar geheel, als hij zoiets al ueberhaupt zou willen erkennen, want dat zou om grondig ingrijpen vragen en dat wil (vaak misschien terecht) de liberaal niet.
  Alleen wanneer er “grenzen worden overschreden”, dat wil zeggen wanneer er sprake is van iets onwettigs, dan moet er door de overheid ingegrepen worden. Zie onderstaand citaat uit dit artikel.

  “Het is goed dat Van Aartsen zich lang niet heeft laten meeslepen in de provocaties van een kleine groep radicale moslims. Maar als bij protesten elke keer de grenzen van het toelaatbare worden opgezocht, is het ook goed om een keer te laten zien waar de grens ligt.”

  Het gaat er uiteindelijk niet om of er sprake is van provocaties die een grens benaderen, respectievelijk overschrijden, het gaat om de zaak waar deze “provocaties” voor staan: het is de islam waarin Jodenhaat en Jodenvernietiging, maar evenzeer haat tegenover alle andere niet-moslims, centraal staat. Daarvan zijn deze “provocaties” de verschijningsvormen.
  Dat is het fundamentele probleem dat onze samenleving steeds meer verscheurt, de islam die aan dat alles ten grondslag ligt. Dat te durven en te willen erkennen – dat gebeurt alleen op sites als deze en andere – daar deinst “men” nog steeds voor terug, want……? Dat vraagt om grondig ingrijpen, een ingrijpen dat nog niemand kan overzien.

  Like

 2. jitskesez zegt:

  Dit is op My Blog herblogden reageerde:
  Tijd om tegendemonstraties en boze krantenartikelen toe te laten!

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Slap politieke zooitje,waar wij mee zijn behept!Geen een heeft de ballen om dit een halt toe te roepen en die ene die wel de ballen heeft,heeft [nog]geen macht om iets te doen!Waarom zijn Nederlanders niet massaal tussenbeide gesprongen en die gasten een flink pak slaag gegeven?Waarom staat iedereen erbij als een geslagen hond en doet niks?Waarom werd de M.E. niet ingeschakeld?Waarom worden wij verraden door eigen bestuurders,regering en koninklijk huis?Waarom,waarom???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s