Vervolg “Operation Protective Edge”

Screenshot_10

(Door: Franklin ter Horst)

De camera’s zijn weer gericht op wat Israël ter zelfverdediging aan het doen is in Gaza. De berichtgeving beperkt zich zoals gewoonlijk tot het continu opsommen van het aantal doden en gewonden in Gaza en beelden van verwoeste gebouwen. Wat de wereldburgers door de internationale ‘nieuwsbrengers’ voorgeschoteld krijgen, is voor een groot deel niets anders dan fiction. Israël wordt al jaren afgeschilderd als een bende moordenaars. Ze presenteren de bewoners in Gaza als slachtoffers, die meedogenloos worden gedood door gewetenloze Israëlische militairen, terwijl feitelijke verklaringen van het Israëlische leger niet serieus worden genomen. Men meldt wat de nazi-propagandamachine van Hamas dicteert. De beelden van huilende moeders met gewonde kinderen in hun armen en verwoeste gebouwen op de achtergrond missen hun impact niet. De verhalen worden verder opgesmukt met gruwelijke beelden die in sommige gevallen zelfs uit de oorlogsgebieden in Irak en Syrië afkomstig zijn.

Men laat beelden zien van lijdende kinderen uit Gaza die eveneens in werkelijkheid zijn opgenomen in Syrië. Allerlei feiten worden weggelaten, zoals het veelvuldig gebruik van menselijke schilden, het op grote schaal gebruiken van moskeeën, scholen van de UNRWA, huizen van gewone burgers en ziekenhuizen als wapenopslagplaatsen en van waaruit raketten worden afgevuurd op onschuldige Israëlische burgers. Tijdens “Cast Lead”werden maar liefst tien ziekenhuizen door Hamas gebruikt als wapenopslagplaatsen en schuilplaatsen voor terroristen. Ze verzwijgen dat Hamas-terroristen zich voortbewegen in ambulances zoals hier te zien is. Ze melden niets over de honderden door Israël geleverde vrachtwagens met voedsel en allerlei andere goederen voor de bewoners van Gaza.

Screenshot_11

Deze foto is genomen tijdens de burgeroorlog in Syrië en door Hamas in Gaza gerecycled voor propagandadoeleinden.

Ze vertellen niets over de honderden gewonden uit Gaza die in Israëlische ziekenhuizen worden behandeld. Ze vertellen niet dat Arabische leiders bidden dat Israël voorgoed afrekent met Hamas. Ze vertellen ook niet dat het Israëlische leger een veldhospitaal heeft opgezet aan de rand van Gaza om gewonde burgers op te vangen. Wat ze wel dagelijks laten zien, is het totaal aantal doden en gewonden in Gaza, de door Hamas voorgekauwde zeer succesvolle “dode kinderen strategie”: “plaats zoveel mogelijk kinderen in de vuurlinie en geef Israël de schuld van alle doden en zorg ervoor dat de internationale media het allemaal publiceert”. En precies zo gebeurt het!

De Joden zijn de schuldigen, dat is wat de wereldopinie moet gaan geloven. En daar zijn ze zeer succesvol, gezien de vele anti-Israël demonstraties wereldwijd en niet te vergeten in Nederland. Het enige wat telt, is de Joodse staat zoveel mogelijk te vervloeken. Dat Hamas onmenselijke misdaden pleegt, blijkt niet relevant.

Screenshot_12

Menselijke schilden, waaronder kinderen

Dat de gebeurtenissen in Gaza gekleurd door de nieuwsmedia worden weergegeven en dat ze niets vertellen wat ten nadele van Hamas is, is op zich niet zo verwonderlijk. Men dient zich namelijk volledig te conformeren aan de eisen van Hamas om verslag te mogen doen. Daarnaast heeft een buitenlandse journalist een kruiwagen nodig, een tolk en een adviseur. Noch bij het huidige PLO-bewind noch in Gaza is sprake van vrije journalistiek. Doen journalisten niet wat hen wordt opgedragen, dan is het wegwezen. Daarom worden de door Hamas georkestreerde reportages over burgerslachtoffers, waaronder vooral kinderen, en verwoeste gebouwen eindeloos herhaald en hoort men hoegenaamd niets over aantallen gesneuvelde terroristen. Ze doen net alsof die helemaal niet bestaan, maar volgens het IDF zijn tot dusver (laatste update: 24 juli) 200 terroristen gedood en 500 gewond geraakt. Ook zijn er honderden opgepakt. Op 23 juli arresteerden Israëlische grondtroepen ca. 150 terroristen, waaronder een terrorist in een uniform van het Israëlische leger. Ook werd bij het uitkammen van het ondergrondse tunnelnetwerk een hele voorraad Israëlische uniformen, explosieven en geweren ontdekt. Dagelijks worden nieuwe tunnels gevonden. Het dodental onder Israëlische militairen is opgelopen tot 33 (laatste update: 25 juli).

Ook de Pallywood media-leugenmachine van Hamas en de “Bende van Ramallah” draait weer op volle toeren. The Telegraph publiceerde twee jaar geleden een slachtoffer van de Syrische burgeroorlog en dat plaatje duikt op 12 juli 2014 op de Facebookpagina op van ‘Free Palestine’ als een zogenaamd “meisje uit Gaza dat werd neergeschoten door de Zionistische bezetter.” Hamas weet dat deze Pallywood-producties klakkeloos door tenminste een deel van de ‘nieuwsbrengers’ worden overgenomen en dat de onwetende lezers/kijkers geen idee hebben dat ze op een schandalige manier worden gemanipuleerd. Ze hebben geen idee dat het gaat om foto’s uit de oorlogsgebieden in onder meer Syrië en Irak. Al deze nazi-propaganda draagt er zelfs toe bij dat de VN en allerlei wereldleiders Israël beschuldigen van oorlogsmisdaden.

Intussen gaan de gevechten onverminderd door en laat Hamas zien dat ze sinds de grondoorlog in 2009 niet stil heeft gezeten getuige de enorme voorraad raketten, allerhande wapentuig, wapenopslagplaatsen, tunnels enz. Israëlische militairen zeggen verbijsterd te zijn over de niets ontziende meedogenloosheid waarmee Hamas haar eigen burgerbevolking in de vuurlinies plaatst, huizen van burgers ondermijnt met boobytraps en hen dwingt hun huis niet te verlaten. Ze geven niets om het menselijk leven. Gewonde Israëlische militairen die in ziekenhuizen worden behandeld, vertellen schokkende verhalen aan hun ouders, zoals het gebruik van jonge kinderen door Hamas. Ze hebben jonge kinderen gezien in de wijk Sheijaya in Gaza met wapens in hun handen om daarmee Israëlische militairen aan te vallen. Een van de militairen vertelde dat een terrorist in hun richting rende met een baby op zijn arm en een geweer in zijn andere hand.  En dan te bedenken dat velen in het Westen nog steeds zeer gecharmeerd zijn van deze barbaren.

Screenshot_13

Israëlische militairen huilen bij de begrafenis van Sgt. Adar Barsano op zondag 20 juli in Nahariya

Op deze video is te zien hoe tien idolen van velen in het Westen via een tunnel in Israël infiltreren om daar een slachting aan te richten. De groep splitst zich in tweeën, waarbij de ene groep zich beweegt in de richting van de kibboets Erez en de andere richting kibboets Nir Am. Ze verbergen zich in het gras, maar worden opgemerkt door Israëlische troepen. Een drone elimineert de groep op weg naar Erez en grondtroepen elimineren de andere groep. Klik hier voor een andere video, waarop Israëlische militairen strijd leveren met tunnel terroristen. Tijdens een infiltratiepoging op 21 juli werden Israëlische troepen geconfronteerd met terroristen in uniformen van het Israëlische leger waarvan sommige zelfmoordbomgordels droegen! De Israëlische militairen hadden eerst niet in gaten dat het om terroristen ging, maar toen ze binnen het gezichtsveld kwamen, zagen ze dat het om een terreurcel ging. Toen de terroristen in de gaten kregen dat ze waren betrapt, openden ze het vuur op de Israëlische eenheid die vervolgens negen terroristen wist te doden. Een wist te ontsnappen.

Op dinsdag 22 juli was het huis van aartsterrorist Mohammed Deif in Khan Yunis doelwit van een bombardement. Deif is commandant van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de zogenaamde “militaire vleugel” van Hamas en één van de breinen achter de terreurorganisatie. Deif houdt zich net als de andere terreurleiders, schuil in een bunker, waarschijnlijk onder één van de ziekenhuizen in Gaza, zoals dat ook het geval was tijdens Cast Lead. Daarnaast zijn er de laatste dagen maar liefst 9 commandanten van Hamas en de Islamitische Jihad gedood tijdens vuurgevechten met Israëlische grondtroepen in Gaza. Kunt u zich voorstellen dat een leger een gezworen vijand van elektriciteit en medicijnen voorziet en vrachtwagens vol voedsel en allerlei andere levensbehoeftes? Israël doet dat. Kunt u zich voorstellen dat een land een mobiel ziekenhuis opzet om de gewonden te verzorgen van de vijanden die de hulpverlener trakteert op duizenden raketten? Kunt u zich voorstellen dat een land dat in oorlog is de vijand waarschuwt voor komende bombardementen, zodat ze nog op tijd weg kunnen komen?  Dit land is Israël! Er spelen zich tragedies af in Gaza, maar de schuld ligt niet bij Israël, maar bij de barbaren van Hamas die de bevolking die onder hun bestuur vallen rechtsreeks naar de vuurlinie stuurt.

Screenshot_14

Intussen wordt internationaal de druk op Israël opgevoerd om de gevechten te staken en het leger terug te trekken uit Gaza en te onderhandelen met Hamas. Het is niet alleen Ban Ki Moon die probeert Hamas van de ondergang te redden, ook Barack Hussein (drone) OBOMba is die mening toegedaan. Hij heeft John Kerry weer naar de regio gestuurd met een gift van 47 miljoen dollar voor Hamas en de Islamitische Jihad terreurbeweging. Ze missen nooit een kans hun anti-Israël gevoelens te laten blijken en hun vrienden in Gaza te helpen. Ze zeggen wel dat het gaat om “humanitaire hulp”, maar iedereen weet wie er aan de macht is in dit terreurbolwerk. Daarnaast had Kerry een reddingsboei bij zich om Obama’s Moslimbroeders net als in 2009 te behoeden voor een totale vernietiging. Dat is kennelijk nog even mislukt. Bij zijn bezoek aan de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi moest Kerry een metaaldetector screening ondergaan. Niet lachen!!! Egypte weet dat hij en zijn baas sympathiseren met de Moslimbroederschap en dus tegenstanders zijn van het huidige Egyptische bewind en dat ze in Cairo dus op hun hoede moeten zijn.

Obama en zijn lakeien zijn mede verantwoordelijk voor de huidige situatie in Gaza, want ze hebben Hamas na de nederlaag in de oorlog van 2009 alle ruimte gegeven zich volledig te herbewapenen, terwijl ze Israël continu hebben bekritiseerd. Brussel volgt normaal gesproken slaafs, maar Israël werd op 22 juli plotseling aangenaam verrast toen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie met de eis kwamen dat Hamas en haar terroristische bondgenoten dienen te worden ontwapend!!!

Screenshot_15
Door:
Franklin ter Horst

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, IDF, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, propaganda, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vervolg “Operation Protective Edge”

 1. johannes zegt:

  ik heb een jankende moeder wel 4x op het tv journaal met een dooie baby voorbij zien komen,
  t’lijkt de site xn wel 1 johannes geblockt meteen er na een nieuwe ,maar dan naar zijn zin ,gecr eerd,

  Like

 2. MDM zegt:

  Leuke site waar men ook eens berichtenkan vinden die de andere kant van het verhaal weergeven. Daar moet je niet bij de VRT, NOS, of een DeMorgen (die zich vooral kritisch journalisten noemen) zijn daar hoor je alleen maar praat van linkse despoten.

  Like

 3. vigilante zegt:

  Zon 35% van de raketten afgevuurd vanuit gaza komt in gaza terecht…
  Word het niet eens tijd dat de al aqsa moskee in Jeruzalem een VOLTREFFER krijgt.
  Liefst vrijdag laat op de middag.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Prima verwoord Franklin ter Horst. En het is gewoon een feit: Israël vecht om te overleven, Hamas en ander moslims om alle Joden te vermoorden, en Israël te vernietigen. Maar dat zal onze smerige RODE OMROEPWERELD NOS,VARA,VPRO, NOOIT TONEN, de juiste gang van zaken. De RODEN/LINKS zijn satanisch bezig m.b.t Israël!

  Like

 5. fleckiechn5 zegt:

  NIW 25 juli 2015,door TAMARA BENIMA,………………..RAMP……………….
  ‘KHOMEINI wist precies wie de satan was in deze wereld,……….Mogadishu,(,SOMALIË ),11 doden/17 gewonden,DIANA(Kenia),0/10),BEIROET(Libanon,5/20),Bald RUZ(Irak,19/37),NOORD SINAI(EGYPTE,1/2),BAGDAD(IRAK 20/55),KIRKOEK(IRAK,2/55),BAGDAD(IRAK23/25),KAFAT(SYRIE,18/tientallen),Karachi (Pakistan,4/4),Bagdad(IRAK ,13/28), MARTOONG(PAKISTAN,5/4),
  KABOEL(Afghanistan,2/20),Bagdad(Irak,11/28), maiduguri (Nigeria,30/50), Bagdad(Irak,40/88), Shatub(Irak,18/16), Jarablus(SYRIE,26, tientallen), Hermel(Libanon,5/42),Rajanpur(Pakistan,3/15), Bangkok(Thailand,1/35), Kaboel(Afghanistan,21/12).Dit is iets meer dan de helft van wat er in januari dit jaar aan aanslagen werden gepleegd. Er volgden er die mand nog twintig ,met 253 doden en minimaal 516 gewonden(bij EEN aanslag was het aantal gewonden onbekend). Bij de aanslagen in Thailand en Madagaskar was die maand geen sprake van een moslimconnectie.
  Er zou een soort Tisja Beav moeten komen voor de wereld:een Dag van Rouw voor alle doden en gewonden die er zijn gevallen door terreuraanslagen. wat mij betreft op 1februari. Op die datum in 1979 keerde ayatollah Khomeini terug naar Iran.Toegejuicht als held van de oppositie tegen de sjah van Perzië,die net was verjaagd. We zijn 35 jaar verder en de erfenis van deze geestelijke wordt zichtbaar aan de bovenstaande lijst. De aanslagen zijn te vinden op een lijst op WIKIPEDIA. Per maand is geregistreerd wie waar is opgeblazen,en soms ook door wie.
  De cijfers zullen niet altijd kloppen,maar het algehele beeld wordt duidelijk. Khomeini wist precies wie de satan was in deze wereld:de Verenigde Staten de Grote Satan en Israel de Kleine Satan. Volgens mij was hij het zelf……………De jaren 70,toen de PLO af en toe een vliegtuig kaapte,lijken bijna idyllisch bij wat er nu,maand na maand aan politieke moorden wordt gepleegd. Die worden niet alleen door sjiieten gepleegd,geïnspireerd door Khomeini en met geld van de Iraniërs;ze worden ook geïnspireerd door soennitische leiders en betaald met Arabisch geld.
  Ook zonder de wereld kunnen we aanstaande Tisja Beav de Ramp Khomeini herdenken. Niet alleen een ramp voor Israel dat strijden moet tegen HAMAS,het lievelingetje v..d.Iraanse machthebbers,maar ook voor de rest van de wereld. Zijn diep-zieke invloed is nog lang niet uitgewoed.###################################################################

  Like

 6. Jan zegt:

  Gelukkig, Israël zegt dat zij geen boodschap heeft aan Kerry’s ‘staakt het vuren’

  Israel’s security cabinet rejects cease-fire proposal
  http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/07/25/israel-gaza-conflict/13147175/

  Like

 7. windwens zegt:

  De andere kant van Gaza,ze zijn denk ik net de luier ontgroeid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s