Gaza-hulpvloot met militaire bescherming gepland

Screenshot_13

De “Mavi Marmara”

(Vertaling: E.J. Bron)

In 2010 bestormden Israëlische militairen een schip dat hulpgoederen naar Gaza wilde brengen. Resultaat: negen doden. Nu plannen de organisatoren van destijds een nieuwe poging onder bescherming van het Turkse leger.

Onder de naam “Freedom Flotilla II” wil de Turkse mensenrechtenorganisatie IHH een tweede poging van de in 2010 mislukte Gaza-hulpvloot wagen. Dit bericht “Middle East Monitor”.

Volgens het blad zei de voorzitter van IHH, Bülent Yildrim, dat men met het papierwerk is begonnen om toestemming voor de overtocht te krijgen. Anders dan bij de missie in 2010 dient deze keer het Turkse leger mee te varen om de veiligheid van de Turkse staatsburgers te garanderen, wordt Yildrim geciteerd.

In 2010 kwam er een bloedig einde aan de tocht aar Gaza: namelijk met de bestorming van het schip “Mavi Marmara” door de Israëlische marine. De soldaten werden door de activisten aangevallen en schoten in het daaropvolgende gevecht negen van hen dood. Ook de NGO “Europese campagne tot beëindiging van de belegering van Gaza”, die er ook in 2010 bij was, wil deelnemen aan de tweede hulpvloot.

Bron:
www.20min.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Gazastrook, Israël, Israël-vijandigheid, Linkse Kerk, propaganda, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

29 reacties op Gaza-hulpvloot met militaire bescherming gepland

 1. janfreak zegt:

  Die zal het dan wel net zo vergaan als de opvarenden van de ‘Mavi Marmara”.
  Denk niet dat Israël zal wijken voor deze ettertjes.

  Like

 2. Perfide Albion zegt:

  de NGO “Europese campagne tot beëindiging van de belegering van Gaza staat ook op de lijst van landverraders. Een lijst die langer en langer wordt…. 🙂

  Like

 3. N.F. van Kleef zegt:

  Moeten ze doen, kunnen ze gelijk zien dat het turkse leger ook geen partij is voor de IDF.

  Like

 4. johannes zegt:

  misschien zetten die honden lullen een oorlog schip in,nou ja na afloop is die nog 15 euro cent per kg waard.slimme lui die turken.

  Like

 5. jacob vresco zegt:

  Gezien de huidige sentimenten in turkije,lijkt mij dit initiatief een duidelijk geval van het uitlokken van oorlogs handelingen,om een rechtvaardiging te creeren,zodat turkije hamas kan bijstaan in hun strijd tegen het IDF.Het gevaar bestaat erin dat turkije als navo lid een beroep gaat doen op andere navo leden,wanneer het gaat beweren dat het aangevallen wordt.Het is heel mischien uitermate paranoide om zo te denken,maar de islamitische denkwijze staat haaks op onze westerse logische redenaties. maar toch goed om in het achterhoofd te houden.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Ik denk hetzelfde Jacob. Dus ik ben misschien ook paranoide. ´We´ worden een WW3 ingefrommeld.

   Like

  • windwens zegt:

   Nou zo paranoide vind ik deze gedachte niet. Ik zie Turken voor van alles aan. Zodra een volk bewierookt is met Islam dan zijn ze voor een halfje meer te vertrouwen.

   Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   Ik ben het met je eens Jacob.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @jacob vresco: 23.25. uur, op 26/7. Dat scenario is nog niet zo gek bedacht van U Jacob. Zo zou de werkelijkheid wel eens uit kunnen zien. Daar zijn we dus mooi klaar mee. KOTS!

   Like

  • Harry zegt:

   Wie de gedachtenkronkels van de heren politici op de voet volgt , weet dat ze dergelijke ideëen gemakkelijk kunnen bedenken en uitvoeren .
   We zitten toch steeds met open mond te kijken naar wat voor onzin ze uitkramen en wat voor debiele acties ze uitvoeren .
   Niks is te gek voor die lui waarvan je je afvraagt ofdat de machtswellust hen naar het hoofd gestegen is ofdat ze gewoon zo stom zijn . Of zelfs de combinatie .

   Ik vind jouw gedachtegang helemaal zo gek niet , integendeel !!!
   Reken maar gerust dat die rotturken het zullen proberen !

   Like

 6. johannes zegt:

  jacob vresco nou zo gek is die gedachte niet ,ik zag dat ook al voor me.

  Like

 7. Torpedo van onbekende afkomst , lijkt me een goed idee.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Dit oorlogzuchtige land is kandidaat-lid EU. Het gekwijl van de Malström puber voor die islamfundi Erdogan kan niet op. Er is nog werk voor de boeg voor Juncker. En binnenkort komt Libie aan de beurt. De Navo staat er bij er kijkt ernaar.

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Die Turken kunnen ook alleen maar provoceren,net als hier met hun kopvodden ,haatjurken en haathutten!Deugen geen van allen!

  Like

 10. Perfide Albion zegt:

  Dat hele Truukije moet sowieso uit de Navo geplurt worden. Om de dooie dood dat ik ze ooit ga verdedigen. Ik wil die Erdogan en zijn kiezers eigenlijk alleen maar aanvallen..

  Like

 11. fleckie zegt:

  Op 6.5.2014,kan men nogmaals het artikel lezen van Leon de Winter onder……..,’ het boek der foutlinxen’..:’Vandamse leugens’.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Mij zal niets verbazen als de Goeie Herder de vloot kelderen laat.

  Like

  • Harry zegt:

   Als er nog eens een Nobelprijs voor hardleersheid ingevoerd wordt draag ik jou voor voor de hoofdprijs , Lucky .
   Die sullige god van jou is niet eens in staat z’n eigen mensen te beschermen , laat staan dat ie een zeeboot kan laten zinken . Gekker nog , een hele vloot !
   Laat die zeepbel toch vliegen , man ! Het is een verzinsel !
   Net zoals de paashaas , de kerstman en de kabouters .
   Daar baseer je toch ook je hele bestaan niet op ?

   Like

   • bigljohn zegt:

    Je kunt Lucky bee ook in zijn waarde laten beste Harry. Vanuit zijn gezichtshoek is het mogelijk dat God gaat ingrijpen. Zulke hypotheses ventileer ik ook wel eens !

    Like

 13. john Tolen zegt:

  als die agressieve turken deze confrontatie willen uit lokken dan hoop ik dat Israel ze in een klap naar die kut maagden jaagt.

  Like

 14. john zegt:

  Het is Obama tot nu niet gelukt om een wereldbrand te ontketenen. Niet tijdens de Arabische lente, niet in Syrië, niet in Oekraïne . Nu mag Erdogan het proberen.

  Like

 15. Paul zegt:

  Turkije is militair sterker als Iran. Erdogan is een islamitische brulaap die mij aan Hitler doet
  denken. Laat Israël dit toe dan is wapentransport onder de bescherming van de Turkse
  marine de volgende fase.

  Like

 16. Igor zegt:

  Erdogan? Is dat die Turkse moslimfundamentalist die Israël verwijt genocide!!! te plegen in de Gaza?
  Kan je nagaan hoe hautain, arrogant, leugenachtig en hondsbrutaal die moslims zijn.
  Ze hebben zelf het christelijke Armeense volk bijna uitgeroeid en zo’n 1,2 miljoen mensen vermoord (lees je mee Pechtold), NET ZOVEEL ALS ER NU IN HEEL GAZA WONEN ERDOGAN, hetgeen ze als enige land in de wereld ontkennen (moslims zijn nu eenmaal leugenachtig).
  Dit toont weer overduidelijk, ER ZIJN GEEN GEMATIGDE MOSLIMS, uit welk land ze ook komen, welke nationaliteit ook, het zijn allemaal in potentie dezelfde zandbak middeleeuwse moordenaars, zonder enig respect voor het leven van de mens.
  M.a.w. dus van een lager niveau dan de dierenwereld.

  Like

 17. aquarius4422 zegt:

  Artikel 5 van het NAVO verdrag geldt niet als een partnerland zelf een oorlog begint of uitlokt.
  Grootmongool Erdogan mag dan wel een grote bek hebben maar als het er op aankomt staat hij er toch alleen voor.

  Like

 18. Duinsnip zegt:

  Lees Zach.12-14 en je weet waar het heen gaat. Deze profetieën zijn lang onder het stof gebleven omdat het de tijd er niet voor was, maar nu zullen zij allen uitkomen. God leeft, en weet alles vanaf het begin tot het eind, en heeft Zijn Zoon gezonden tot verzoening van alle zonden. Er komt echter een tijd dat dit genadeaanbod vervalt en het Lam van God de Leeuw van Juda wordt. Psalm 1en2.

  Like

 19. johannes zegt:

  duinsnip ,mee eens

  Like

 20. Dr.Kwast zegt:

  1400 jaar bestaat deze moord ideologie en wil de wereld kastijden. Een verbastering van de geloven die er al waren. Psalm huppelde pup, wil over het woeste vermoorden van mensen door een alles verzengende woestheid van die in de inborst van kwaad, een genade laten stromen, om de verwoesting in te banen. Ook dit boek is brandbaar en geeft warmte in de winter. Verwoesting tegen verwoesting is de enige uitweg. Zij die over blijven kunnen kiezen, geen geloof in een geloof, of verder moorden.

  Like

 21. cat zegt:

  Turkije hou ik heel goed in de gaten. In de Bijbel wordt Turkije genoemd (Lydia). The anti Christland. Het is een reus tussen EU en het MO en Kaukasus. Allemaal moslins. Turkije heeft 1 na de grootste leger in de NAVO. De banden met Iran zijn erggg warm te noemen. En een groot sterk leger, mannen die niet bang zijn om te sterven. Heel griezelig allemaal. Ik zet geen enkele stap in die landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s