Human Rights Watch: Oekraïne heeft burgers gedood met raketwerpers

Screenshot_3

Raketwerpers van het type “Grad” gelden als onnauwkeurige wapens en mogen daarom niet in bewoonde gebieden worden ingezet

(Vertaling: E.J. Bron)

De mensenrechtenorganisatie “Human Rights Watch” beschuldigt het Oekraïense leger ervan bij hun aanvallen op de miljoenenstad Donetsk raketwerpers tegen woonwijken te hebben ingezet. Daarbij werden talrijke huizen verwoest en 16 burgers gedood. Het inzetten van zulke wapens is in bewoonde gebieden verboden en moet als oorlogsmisdaad bestraft worden, aldus “Human Rights Watch”.

De organisatie “Human Rights Watch” (HRW) beschuldigt het Oekraïense leger van het inzetten van raketwerpers in bewoonde gebieden. HRW heeft vier gevallen van militaire acties door de Oekraïense regering in Oost-Oekraïne onderzocht en heeft bewijzen dat de Oekraïense regering deze raketten heeft ingezet. Het Oekraïense leger heeft de industriemetropool Donetsk tussen 12 en 21 juli met raketten beschoten. Daarbij werden 16 burgers gedood en raakten er tientallen gewond.

Bij de gevechten rondom Donetsk zet het Oekraïense leger raketwerpers van het type “Grad” tegen bewoonde gebieden in, zoals blijkt uit het bericht van HRW. Het inzetten van zulke wapens in bewoonde gebieden is een schending van de internationale bepalingen en moet als oorlogsmisdaad bestraft worden, aldus een woordvoerder van HRW.

“Grad-raketten zijn onnauwkeurige wapens, die niet in bewoonde gebieden ingezet moeten worden”, zei de woordvoerder van HRW, Ole Solvang.

Ook de rebellen in de Oost-Oekraïne zetten “Grad”-raketwerpers in. De mensenrechtenorganisatie riep de separatisten op om niet zulke wapens in bewoonde gebieden te plaatsen, om ze te verschonen van aanvallen door het Oekraïense leger. HRW appelleerde bovendien aan beide conflictpartijen om bij gevechten in bewoonde gebieden helemaal af te zien van het gebruik van deze wapens. De waarschijnlijkheid dat daarbij burgers gedood worden, is te groot.

“´Human Rights Watch´ roept alle conflictpartijen in het oosten van de Oekraïne en vooral de Oekraïense regeringstroepen ertoe op om te stoppen met de inzet van ongeleide raketten in en in de buurt van bewoonde gebieden”, aldus Solvang.

Enkele dagen geleden had de OVSE melding gemaakt van honderden doden, blijkbaar voor het merendeel afkomstig uit de burgerbevolking. De oorzaak voor het grote aantal slachtoffers ziet de OVSE in de wederzijdse granaatbeschieting van woongebieden in de Oost-Oekraïne, vooral in Loehansk.

Video:

 

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Mensenrechten, Oekraïne. Bookmark de permalink .

21 reacties op Human Rights Watch: Oekraïne heeft burgers gedood met raketwerpers

 1. Igor zegt:

  Wat kan je anders verwachten van fascisten, het zijn en blijven doodscultuur aanhangers.
  Dank je wel Brussel en Washington, BillyTurf van Baalen, Verhofstadt, Timmermans om mijn familie en vele andere vredelievende Oekraïeners op te zadelen met deze Hitler aanhangers, (in)direkt ook schuldig aan de vliegramp.

  Like

  • zrast zegt:

   Zo is het Igor, zo denken wij er ook over. Fascist van balen met vriendje Verhofstadt op Maydan. NL is medeverantwoordelijk voor het neerstorten van het vliegtuig. Onze familie komt uit de omgeving van Luhansk, de stad waarop de vuile klote fascisten zich nu uitleven, en je ziet niks in het journaal!!!

   Like

   • Igor zegt:

    Sterkte Zrast, mijn familie zit in de omgeving van Kiev en Chernigov, daar is het gelukkig nog rustig, zeker in het Noorden omdat ze daar een soort WitRussisch dialect spreken en omdat er al meer dan 20 jaar in die regio geen zak is gedaan t.b.v. de werkgelegenheid, trekken ze zich van Kiev geen donder aan. Ze leven daar hun eigen leven.
    Wel hoor je dat ze liever een deel van Rusland of Wit Rusland waren geweest, dan hadden ze het veel beter gehad net als de Belarussen.

    Like

 2. tjonge zegt:

  maar die raketten van de pallies zijn natuurlijk wel ok….

  Like

 3. Marcel zegt:

  Hier nog wat beelden van enige weken oud. De aanval van het leger van Ukraïne op de stad Slavjansk.
  Op de beelden is duidelijk te zien dat de stad beschoten word met brandbommen met witte fosfor.
  Niet op de beelden te zien maar wel op te maken uit getuigenverklaringen is dat bij diezelfde aanval ook clusterbommen zijn gebruikt.
  Het gaat duidelijk om een aanval op burgerdoelen. Dit soort aanvallen zijn dus ook net zo verboden als de inzet van het grad wapensysteem.

  Like

 4. OphEUffen zegt:

  Ik wil bewijzen zien. Altijd en overal. Iedereen roept van alles maar ik vertrouw niemand meer.

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Zucht dit zal niets helpen daar degene die zich verdedigd ook als schuldig aan geweld word aangemerkt.
  Dus er zijn altijd twee schuldigen….of je moet je niet verdedigen en….de hulp inroepen van de bekende NAVO.
  Het recht van verdediging is eigenlijk ontnomen en in handen van huurlegers/wapenfabrikanten gelegd wat een slechte zaak is.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  En “deb Telegraaf”, de RODE NOS en OMROEPEN zullen hier met gemak aan voorbijgaan. De klootzak van Baalen, Verhofstad en Timmerfranss, met de RODE EUSSR, hebben ervoor gezorgd dat een democratisch gekozen president verjaagd is geworden, en zuivere NAZI’S zich in Kiev konden installeren!

  Like

 7. windwens zegt:

  Ik begin het spoor een beetje bijster te raken. Al wat dagen niet gelezen, maar het hele gebeuren lijkt met de dag complexer te worden. Victora Koblenko (vreemd mens). vertelde al dat het in de Oekraïne, allemaal al veel complexer is dan wat er hier getetterd wordt in de media. Jammer dat er niet van haar expertise gebruik wordt gemaakt, want ze weet zeer goed waar ze het over heeft. Maar wordt dan plat geluld aan z’n tafeltje op de tv. Of ben ik nou gek?

  Like

 8. Rick zegt:

  Langzaam maar zeker wordt het steeds meer mensen duidelijk dat de bevolking in het Westen vanaf het allereerste begin is voorgelogen over de ‘Arabische Lente’, de ‘opstand’ in Libië en de burgeroorlog in Syrië. De mainstream media stonden bol van enthousiaste berichten over de komst van ‘vrijheid’ en ‘democratie’ in het Midden Oosten, maar inmiddels is pijnlijk duidelijk geworden dat er juist grote chaos en bruut geweld is ontstaan.

  Nu maken de Westerse politiek en media zij wat de crisis in Oekraïne betreft exact dezelfde fouten door veel feiten rond bijvoorbeeld het neerschieten van de Maleisische Boeing te verzwijgen. Hoewel, fouten? In werkelijkheid werken ze bewust of onbewust mee aan een backup-plan van de globalistische elite om uiteindelijk de Derde Wereldoorlog te veroorzaken.

  ‘Omweg naar WO-3 via Oekraïne’

  Aanvankelijk was het de bedoeling om door een Westerse militaire interventie de doelbewust veroorzaakte burgeroorlog in Syrië aan te grijpen als het startschot voor de volgende wereldbrand. Vooral dankzij briljant –gehaaid, zo u wilt- optreden van de Russische president Vladimir Putin kon dit vorig jaar september op het laatste nippertje worden voorkomen.

  De Amerikaanse inlichtingeninsider die we in de loop der tijd regelmatig aan het woord hebben gelaten, en die wat Libië, Syrië en de Arabische Lente betreft van meet af aan gelijk bleek te hebben, waarschuwde onmiddellijk dat de Westerse globalisten een backup-plan hadden om alsnog oorlog met Rusland (en China) te veroorzaken. Die alternatieve route bleek Oekraïne te zijn.

  ‘W.O.-III moet er hoe dan ook komen, en de situatie is al zo dat de kleinste misstap, fout of veroorzaakte gebeurtenis een wereldwijd conflict kan doen ontbranden dat de wereld voorgoed zal veranderen. Zo simpel ligt het,’ aldus de insider tegen Douglas Hagmann van het onafhankelijk van de Amerikaanse overheid opererende Northeast Intelligence Network.

  Reguliere media schetsen verdraaid beeld

  Mensen die hun mening baseren op de nieuwsuitzendingen van bijvoorbeeld CNN, de BBC en de NOS krijgen een dermate eenzijdig, verdraaid en propagandistisch verhaal voorgeschoteld, dat het niet anders kan dan dat ze het grotere plaatje missen. ‘De supermachten zijn actief betrokken in asymmetrische oorlogsvoering ‘by proxy’ (via derde partijen). Dit kan echter van het ene op het andere moment veranderen. We zien nu al dat landen partij kiezen in het komende wereldwijde conflict,’ aldus de insider.

  Daarbij is het belangrijk te onderkennen dat vrijwel niets bij toeval gebeurt, en dat bijna alle conflicthaarden, hoe ver ze ook van elkaar liggen, met elkaar verbonden zijn.

  Grootste illegale wapensmokkel ooit

  Zo zette het afzetten en vermoorden van de Libische leider Gadaffi de grootste internationale illegale wapensmokkel ooit in gang. De Amerikanen, Britten, Fransen, Qatari’s en anderen voerden de Saudische agenda uit door honderden tonnen wapens naar strategische plaatsen langs de grenzen met Syrië over te brengen, inclusief plaatsen in Turkije.

  ‘Doelwit is en blijft Syrië’

  ‘Het doelwit was en blijft Syrië,’ legt de insider uit. ‘Waarschuwingen van Rusland konden de agenda om Assad uit te schakelen en Syrië in het steeds groter wordende Islamitisch Kalifaat te brengen niet vertragen of stoppen… De door Saudi Arabië gesteunde Westerse plannen gebruikten Turkije om de anders onmachtige anti-Assad rebellen te voorzien van beter materiaal en mankracht.’

  Het is goed mogelijk dat Putin achter de schermen heeft gedreigd dat Rusland de destabilisering van Syrië door het Westerse-Turkse-Arabische blok niet langer zou tolereren. Na vier mislukte pogingen om de geplande interventie te starten, die even zo vaak tijdig werden ontmaskerd, moest de NAVO tijdelijk een stap terug doen, maar begon de organisatie alsnog de rebellen te helpen onder het mom van het ‘beschermen van vluchtelingen en slachtoffers’ van de ‘spontane’ burgeroorlog in Syrië.

  Obama achter het oprukkende Kalifaat

  In 2014 zijn we getuige hoe de door de VS en Turkije getrainde, en met Amerikaanse wapens uitgeruste islamitische terreurbeweging IS(IS), de wreedste oorlogsmachine in onze moderne tijd, een nieuw front tegen Syrië heeft geopend. Ook dit is beslist gepland; het Amerikaanse leger overhandigde zelfs virtueel de sleutels van de wapendepots en militaire voertuigen die het had achter gelaten in Irak aan IS(IS).

  Door middel van ‘proxy’ IS(IS) wordt Irak stad voor stad ‘heroverd’. Syrië is het tweede land op de agenda van het oprukkende Kalifaat; anderen landen zullen volgen. ’En dit alles vindt plaats met de toestemming van Barack Hussein Obama, die in heel zijn optreden een buitenlandse pion van het Saudische koningshuis lijkt te zijn.’

  ‘Met het Midden Oosten in vlammen en op de rand van een wereldwijd conflict is het de hoogste tijd dat we weten waar de loyaliteit van de Afvallige (lett. Renegade = de codenaam die Obama van de Amerikaanse geheime diensten kreeg) ligt, want het is zeker niet het Amerikaanse volk. Noch het Syrische, waar de Westerse steun voor de rebellen meer dan een kwart miljoen doden en miljoenen vluchtelingen heeft veroorzaakt.’

  Proxy-oorlog tegen Rusland

  Na een nadere blik op de feiten zou het voor iedereen duidelijk moeten zijn dat het Westen in Oekraïne net als in Syrië een proxy-oorlog tegen Rusland is begonnen, betoogt de insider. ‘We krijgen een voortdurende stroom misinformatie over Oekraïne en Rusland gevoerd.’ Zo zou Rusland door al zijn uitgebreide radar- en satellietsystemen sterke aanwijzingen kunnen hebben dat de twee Oekraïense jagers die werden neergehaald werden bestuurd door NAVO-piloten en waren opgestegen van NAVO-bases in bijvoorbeeld Azerbeidzjan.

  ‘Hoe zou zo’n onthulling de blik op de wereldgebeurtenissen veranderen, als blijkt dat de NAVO en andere Westerse belangen achter de recente escalatie zitten?’

  De achterliggende reden is dat de NAVO en het Westen feitelijk gevangenen zijn van ‘de Saudische en pan-islamitische agenda die vastbesloten is om de machtsbalans in het Midden Oosten te veranderen, en in het hele noordelijke halfrond een ‘Nieuwe Wereld Orde’ te creëren.’

  ‘Neerhalen Maleisische Boeing kan vonk voor WO-3 zijn’

  Het neerhalen van de Maleisische Boeing, met onder andere 194 Nederlanders aan boord, past eveneens in dit plaatje, en zou wel eens de vonk kunnen zijn die het door de globalisten gewilde wereldwijde conflict in gang zal zetten. ‘Jammer genoeg trappen de meeste Westerlingen in de nauwelijks verhulde propaganda die wordt verspreid door de grote nieuwszenders, en die bewust is bedoeld om het publiek achter een specifieke agenda te krijgen, namelijk: oorlog. We worden misleid, en als we niet begrijpen hoe dit incident in het grotere plaatje valt, zal dat niet alleen ons, maar ook onze kinderen en latere generaties in gevaar brengen ’ (2).

  Waarom hebben de Westerse globalisten Oekraïne gekozen? Omdat met het losweken van Oekraïne uit de Russische invloedssfeer de in de maak zijnde Euraziatische Unie, en tevens de nieuwe ‘zijderoute’ tussen China en Europa, kan worden gedwarsboomd.

  ‘Complete slachting aanstaande’

  Hij benadrukt dat mensen daarom niet de fout moeten maken Libië, Syrië en Oekraïne los van elkaar te zien, want ‘de motieven en bloederige vingerafdrukken van de bekende globalistische verdachten staan overal op. Net als misantropische seriemoordenaars zullen zij niet stoppen voordat ze hun doelen hebben bereikt, namelijk een complete slachting van een misleide en kortzichtige bevolking.’

  Wereldmunt na wereldbrand

  Uiteindelijk willen de globalisten één wereldwijde valuta invoeren, besluit de insider. Dat kan alleen als de wereldeconomie, en vooral de Amerikaanse, samen met de dollar is ingestort als gevolg van een massale oorlog. In deze naar EU-model vormgegeven ‘Nieuwe Wereld Orde’ zal een klein politiek en financieel eliteclubje alle macht in handen hebben en alle welvaart controleren en herverdelen. De complete bevolking, ook in het Westen, zal tot verarmde en monddode slaven worden afgewaardeerd.

  ‘Ons hele bestaan staat op het spel’

  De gefabriceerde crises in Oekraïne, Syrië en Irak zouden wel eens heel snel uit de hand kunnen gaan lopen, waarschuwt hij. ‘Het is tijd om de oogkleppen af te zetten, te stoppen met het accepteren van de officiële berichten en uitspraken, en te begrijpen dat ons hele bestaan op het spel staat.’

  Met dank aan Xander
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/07/Crisis-Oekrane-Backup-plan-globalisten-naar-Derde-Wereldoorlog

  Like

 9. zrast zegt:

  Ondertussen in Den Haag, daar doen ze watten in hun oren en zeggen dat Rusland het gedaan heeft, kut regering.

  Like

 10. Jan zegt:

  Russisch leger heeft Oekraïens leger aangevallen.
  http://www.thenewscommenter.com/news/exclusive-video-russia-firing-artillery-into-ukraine-from-across-the-border/151994

  (Hoor ik iemand van HRW ga ik over mijn nek. )

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Alleen al dat er ´oorlogsrecht´ bestaat, zou de mensheid met schaamte moeten vullen. Je mag iemand zijn leven ontnemen, mits het maar volgens de regeltjes gaat. Eigenlijk is het walgelijk.

  Like

 12. madman55 zegt:

  ik ben niet zo bang van Rusland omdat ik weet wat ze kunnen en willen maar meer bang van idioten in EU zo als van Balen en VS die zijn zeer onvoorspelbaar wat wij horen wat ze zeggen is niet het zelfde wat ze daar zeggen
  mocht er zo ver komen en VS en EU Rusland aanvallen zij zullen ZEKER niet zeggen dat ze als eerste zijn begonnen en dat bedoel ik juist

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s