Meer macht voor Brussel: Juncker dient centrale EU-minister van Financiën te installeren

Screenshot_10

Jean-Claude Juncker dient de EU verder te ontwikkelen in de richting van een superstaat. Een eerste stap zou een eigen EU-minister van Financiën kunnen zijn, die de ECB onder curatele van de Europese Commissie plaatst en de eurokoers politiek vastlegt. De Fransen eisen dit al lange tijd. Op de foto Juncker bij het in ontvangst nemen van het Kruis van Verdienste van Angela Merkel en Wolfgang Schäuble op Slot Meseburg bij Berlijn.

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wil vaart zetten achter de transformatie van de EU in een superstaat. Hij is van plan een eigen minister van Financiën aan te stellen. Deze heet weliswaar formeel nog “Eurocommissaris voor financiële markten”, maar dient op de lange termijn taken over te nemen die vroeger onder de verantwoordelijkheid vielen van de ministers van Financiën van de nationale staten. Deze politieke commissaris dient vooral de ECB te controleren.

In de nieuwe Europese Commissie dient volgens een bericht in een tijdschrift een Eurocommissaris te komen die speciaal verantwoordelijk is voor de financiële markten. De Duitse “Wirtschaftswoche” bericht onder verwijzing naar EU-kringen: “De toekomstige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wil een eigen ressort voor financiën creëren.”De nieuwe verdeling van de taken in de Europese Commissie kan bij de Duitse regering op veel instemming rekenen. Tot nu toe was de Fransman Michel Barnier als Eurocommissaris voor de interne markt ook verantwoordelijk voor de financiële markten.

In de sector zijn enorme hervormingen op komst. De nagestreefde bankenunie, waarmee de belastingbetalers in de eurozone in de toekomst beter tegen de gevolgen van financiële crises beschermd moeten worden, is vanuit het oogpunt van de Duitse regering het grootste economische project in Europa sinds de invoering van de euro. Tot het plan behoort het gezamenlijke controlecommissie onder het dak van de Europese Centrale Bank (ECB), die in november met haar werk moet beginnen. De tweede pijler is een afwikkelingsmechanisme voor geruïneerde banken, dat na lang politiek touwtrekken de komende jaren dient te ontstaan.

Met de controle van de ECB wil de Europese Commissie vooral controle over de eurokoers krijgen. De Fransen verlangen al enige tijd dat de geldpolitiek niet meer bepaald wordt door één onafhankelijke centrale bank, zoals indertijd door de Deutsche Bundesbank, maar dat de EU de ECB kan voorschrijven hoe sterk of hoe zwak de euro dient te zijn (meer hier).

Juncker geniet het volste vertrouwen van Angela Merkel, Wolfgang Schäuble, Helmut Kohl en de Bild-Zeitung. In 2013 ontving hij het Kruis van Verdienste in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland.

Angela Merkel liet destijds doorschemeren dat zij nog meer daden voor de EU van Juncker verwacht:

“Ik wil er aan herinneren dat je in 1988 het Kruis van Verdienste met Ster en Schouderband hebt gekregen. Destijds was je begin 30 en stond je op het punt minister van Financiën te worden. Zulke uitreikingen worden in de regel gedaan deels wegens tot dan toe bereikte zaken, deels echter ook als aansporing tot nog meer verdiensten.

De hoop, die er in 1988 in jou werd gevestigd, heb je sindsdien meer dan vervuld. Daarom vindt datgene dat 25 jaar geleden begon, vandaag de verdiende voortzetting. Het is mij een grote eer om jou het hoogste Kruis van Verdienste te overhandigen. Beschouw deze erkenning als de erkenning van je verdiensten, maar wellicht ook als motivatie om Europa niet te vergeten.

Al in je rede van dank bij de verlening van de Karelsprijs in het jaar 2006 heb je gezegd, ik citeer: ´We zijn nog niet klaar met de Europese valutaconstructie.´ Einde citaat. Ik denk dat dit ook nog in 2013 geldt. Jij hebt destijds al lang voor de bittere les van de Europese schuldencrisis al een sterker economisch-politiek kader geëist. Dat we op weg zijn om dit steeds meer gestalte te geven, is ook jouw verdienste.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, ECB, Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Meer macht voor Brussel: Juncker dient centrale EU-minister van Financiën te installeren

 1. bobzelf zegt:

  Kruis, ?? kruis ???, spijker hem er maar aan ,

  DAAR GAAN UW PENSIOENEN,

  OP NAAR DE EEUWIG DURENDE GELDSTROOM VAN NOORD NAAR ZUID !

  HEIL HITLER , DEUTSLAND, DEUTSLAND UBER ALLES .

  iK GA WEL LEKKER BIJ PUTIN ZITTEN , STEELETJE MAFKEZEN

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf: 21.18. uur, op 26/7. “De eeuwige geldstroom van Noord naar Zuid”, heel goed gezien Bob. We zullen en moeten even arm worden als iedere Griek, Italiaan, Spanjaard en Portugees. Ziedaar de communistische heilstaat EUSSR.

   Like

 2. Roger Catrysse zegt:

  Poetin zal nog het enige staatshoofd zijn die ons eventueel nog kan beschermen tegen de islam

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  En de roodkoperen fluit van verdienste, heeft-ie die ook al?

  Like

 4. bigljohn zegt:

  En van het dievengilde Sint Gap, krijgt hij voor zijn jarenlange verdienste als meester dief in Europees verband, een zilveren legpenning met daarin gegraveerd de symbolen van Sint Gap, de Sharia. en het Duizendjarige Rijk. En van mij kan hij ook een mooi kado’tje krijgen; Een fatale hartstilstand.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn: 23.19. uur, op 26/7. Inderdaad al dat EUSSR gespuis is lid van de roversvereniging Sint Gap. Daar worden ze op geselecteerd, John.

   Like

 5. windwens zegt:

  Dat wordt straks zeker massaal asiel aanvragen bij de Russen.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Zoek de overeenkomst;
  Duitsland verovert Europa spelenderwijs met geld en de islam met verplicht willige vrouwen.
  Beiden misbruiken daarvoor onze zogenaamde democratie.

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  Als dit gaat gebeuren dan is dit een gouden kans voor elke lezer hier. Je wordt multimilljonair. De euro zal tot onder de een dollar gemanipuleerd worden op niet al te lange termijn. Frankrijk wil al een hele tijd een lagere euro. Duitsers zullen dit ook aanmoedigen. Het enige probleem is short tegen de dollar die ook op kapseizen staat. Euro´s short t.o.v. canadese, australische, singaporese dollar, zwitserse Frank etc. Maak een mooi mandje. Kan niet stuk.

  Like

 8. Pingback: Meer macht voor Brussel: Juncker dient centrale EU-minister van Financiën te installeren - JDreport.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s