NOS-journaal: antisemitisch, incompetent, misleidend

Screenshot_32

Vakantiedorp “Dolfijnclub” nabij Rafah in Gaza

(Door: Martien Pennings)

Al vele malen schreef ik over het NON-journaal. Vandaag fileer ik het acht-uur NON-journaal van 25 juli 2014. Kijk vanaf 23:25. Ventje Rik van de Westelaken presenteert:

“Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er strafbare leuzen zijn geroepen, gisteravond bij een demonstratie in Den Haag. De deelnemers, sympathisanten van de radicale islamitische beweging ISIS, protesteerden tegen het geweld van Israël in de Gazastrook.”

De gemiddelde NOS-journaal-consument die subliminaal en expliciet geconditioneerd is Israël te haten, zal denken:

“Tsja, dat moet toch kunnen niet waar? Je zóú toch ook radicaal worden van al dat geweld dat Israël pleegt?”

En dan de verslaggeefster met het dunste zeikstemmetje van de hele televisie, Pauline Broekema:

“Zo’n 50 demonstranten droegen vlaggen van ISIS die een fundamentalistische islamitische staat heeft uitgeroepen In Irak en Syrië.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Desinformatie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, NOS. Bookmark de permalink .

8 reacties op NOS-journaal: antisemitisch, incompetent, misleidend

 1. Vederso zegt:

  Om met Krauthammer te spreken: Het was nog nooit zo overduidelijk.

  Like

 2. rotsus zegt:

  Beste heer Pennings,
  Ik heb betreffende stukje NONjournaal bekeken en vastgesteld dat er stelselmatig én met opzet leuzen werden geroepen welke vér elke grens van het toelaatbare hebben overschreden. Mijn gal kwam omhoog bij het bekijken ervan overigens, ronduit schandalig wat er in dit steeds achterlijk wordende en zombieland aan het gebeuren is en dat ONDER ONZE OGEN EN OREN!!! Ik vind het dan ook beneden alle peil dat er Nederlandse politieagenten bijlopen en NIET optreden en de hele zooi achterlijken (ze hangen namelijk een achterlijke pre-middeleeuwse cultuur aan) met gepast geweld in de boeien slaan en afvoeren. Dit gaat als WIJ ons niet hiertegen verzetten met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uit de hand lopen en ik vraag me dan ook af of dit geen opzet is dat men zulks toelaat. Dat de gemiddelde straatagent het IQ van een vlieg +3 heeft is me al heel lang duidelijk maar deze moeten dan niet denken dat we hun als ze weer bonnetjes aan het uitschrijven zijn voor het niet dragen van een gordel enz,, en daarmee uitsluitend de minister van financiën helpen de schatkist te spekken waarna hij het vrolijk over de balk kan gooien naar bijv. top corrupt Brussel en andere zaken welke niet nodig zijn, hen nog serieus nemen!!! Overigens doe ik dat al geruime tijd niet meer maar begin me nu toch echt daadwerkelijk te ergeren aan hun gedrag welk netjes uitgedrukt op zijn minst laakbaar is en beneden alle peil
  Maar nu moeten mijns inziens zelfs deze erg domme agenten toch wel zo langzamerhand inzien dat ze voor een baas werken die alles behalve rechtmatig bezig is en willens en wetens vele wetten, welke in dit land van kracht zijn met voeten treedt!!!!
  Ik zou de goeden dan ook aanraden om te beginnen met op zijn minst de wet te handhaven want anders maken zij zich schuldig aan het meewerken aan misdrijven en ik weet niet of zij dat weten maar daar staat een gevangenisstraf op en omdat het politie agenten zijn en een eed hebben afgelegd gelden voor hen zelfs aanzienlijk zwaardere straffen, ik weet niet of ze zich dit realiseren!!!
  Ik moet prive nog een aantal zaken regelen tot het midden volgende week maar ik stel voor dat WIJ hier, al is het maar met een klein aantal mensen van dit blog, eind volgende week de straat opgaan en de grenzen van het toelaatbare opzoeken, gebruik makende van ONS (Nederlands) grondrecht en leuzen op doeken zetten in de context van “Israël heeft het volste recht om zich te verdedigen etc, en hiermee van Limburg over de A2 naar den Haag LOPEN om zodoende ook een beetje goed op te vallen. Ik stel daarbij voor dat ik ALLEEN begin ter hoogte van laat ik zeggen Roermond, zodoende (als ik ALLEEN begin heb ik géén vergunning nodig) val ik buiten de plicht tot het aankondigen van een demonstratie, en als zich dan mensen bij me aansluiten kan IK daar natuurlijk niets aan doen.
  HET WORDT TIJD DAT DIT ACHTERLIJKE ZOMBIELAND, WAARVOOR IK ME DIEP SCHAAM, EENS EINDELIJK WAKKER WORDT.
  Te verliezen heb ik toch niets meer nu want ik ben alles al kwijt en sinds kort ook nog alles wat ik zo’n beetje liefhad op mijn kinderen na.
  Nederland moet gered worden van de gewisse ondergang en ik zal wel zien wat er gaat gebeuren. Iemand zal moeten beginnen en mijn kookpunt is bereikt en de zekeringenkast staat in brand.
  Rotsus baalt ervan en wordt langzaam een ongeleid projectiel!!
  Fijn weekend voor degenen die het verdienen, de meeste van dit blog dus, en ………

  Rotsus

  Like

 3. koddebeier zegt:

  De NOS betaald van Uw en mijn belasting geld het is een grove schade dat deze onbenullen partij kiezen voor een stel moordenaars. Trap dat zooitje van de buis af !!

  Like

 4. Philippine zegt:

  Vanaf de eerste keer dat ik Pauline Broekema hoorde moest ik haar niet.
  Haar stemgeluid maakt geen verschil tussen haar eigen opinie en het nieuws dat ze brengt.
  Ik zet haar gewoon uit.
  Ze heeft geen niveau.
  En degenen die haar een baan gunnen en haar die baan laten houden OOK niet.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Zouden er nog copieen/videos bestaan van de NOS-journaals uit de jaren 60. Vlak na de zesdaagse-oorlog.
  Over de hele wereld kon je toen instemmende geluiden horen en beelden zien van het door de Israeliers BEVRIJDE JERUSALEM.
  Ook werd er langdurig aandacht aan besteed hoe de arabieren vanaf 1948 tot 67 hadden huisgehouden met Joodse bezittingen en monumenten, begraafplaatsen en andere gebouwen moedwillig hadden verwoest.
  Zoals een NL-s TV-programma heet:
  “Andere tijden andere…………!”

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Tja, Martien…..Conclusie: De mannen, die in dienst zijn bij het NOS- journaal zijn weliswaar eveneens geprogrammeerd op liegen en draaien, maar de vróuwen spannen wat dat betreft nog steeds de kroon.
  Nóg weer gemakkelijker te programmeren, veronderstel ik.
  Daarom zitten er natuurlijk nog steeds meer vrouwelijke dan mannelijke presentatoren bij de NOS, niet alleen vanwege de verschijning. -Hoewel het één het ander absoluut niet uitsluit.
  Je aversie is alleszins invoelbaar, maar toch zou ik ze in jouw plaats iets minder ‘doortrapte ratachtigheid toedichten: Dat is te veel eer voor die wijven:
  Als ze namelijk beter in staat waren tot dóórdenken, zouden ze, als vrouw, pertinent weigeren om voor de buis ook maar iets te zeggen ten gunste van van nog altijd de Islam is…….
  Maar tja…..

  Like

 7. Republikein zegt:

  Vannacht een rondje gedaan met de afstandsbediening.
  Alle kanalen spreken een schande uit voor Israël.

  Like

 8. Rick zegt:

  Tjonge jonge, wat een zionistisch geschreeuw op deze site. Mijn perceptie van het NOS journaal is een beetje anders. Ik heb de redactie de volgende mail gestuurd ;

  Beste redactie,

  Ik ben erg ongerust en ook kwaad, dat het NOS journaal zo eenzijdig, oppervlakkig en pro-Israël bericht over het conflict, nee, de slachting in GAZA. Er wordt nooit benadrukt dat in de perioden tussen de grote conflicten zoals die nu plaatsvinden de Palestijnen in Gaza en ook op de Westbank voortdurend worden geterroriseerd, gediscrimineerd, getergd, opgepakt en gemarteld. Gemiddeld elke drie dagen wordt er een Palestijns kind doodgeschoten door het IDF. JAAR IN JAAR UIT!

  Er wordt hier nooit iets over gezegd. Althans niet dat ik weet.

  De context van het conflict wordt eigenlijk voortdurend verzwegen. Dat een organisatie als Hamas een uitvloeisel is van de decennia durende onderdrukking wordt niet benoemd.

  Waar ook geen nadruk op wordt gelegd is dat Israël de kampioen is in het negeren van VN resoluties.Hoor ik jullie niet over binnen de context van dit drama.

  Israël staat binnen het internationaal recht AANTOONBAAR aan de foute kant. Hoor ik het journaal niet over. Terwijl het een nuchtere constatering is.

  En als je kijkt wat de beschrijving is van genocide volgens het VN verdrag van 1948, dan pleegt Israël genocide. En dat is geen mening maar aantoonbaar waar. Lees artikel 2 maar. Waarom wordt dit nooit ter sprake gebracht? Daar hoef je geen externe “deskundige” voor te raadplegen maar gewoon het artikel aan te kaarten.

  De zionistische propagandamachine lijkt zelfs het NOS journaal te beheersen. Voortdurend wordt Israël afgeschilderd als het “slachtoffer” dat zich moet verdedigen. Dit is volslagen onzin. Pure propaganda met dat ziekmakende zinnetje: “Israël heeft het recht zich te verdedigen”. De Palestijnen hebben dat recht blijkbaar niet.

  En waarom dan wel niet?

  Leg deze kwestie nou eens voor aan de “onnozele” kijker van het NOS journaal.

  Dat Israël geen slachtoffer is, is ook geen mening maar aantoonbaar waar. Ze hebben een van de sterkste legers ter wereld. Maar blijkbaar ook het lafste. Als het doel van deze actie het uitschakelen van de raketlanceerinstallaties zou zijn dan hadden ze met infanterie naar binnen gekund om deze uit te schakelen. In plaats daarvan drukken ze op knoppen in hun veilige tank, via een drone of F16. Massa’s onschuldige mensen afslachtend.Te laf om zelf verliezen te lijden maar wel zo “moedig” om de mensen in Gaza op te sluiten in de “grootste openluchtgevangenis ter wereld” op alle mogelijke manieren afknijpend en met HighTech wapens plat te bombarderen. Dit is geen oorlog, dit is een eenzijdige afslachting.

  Dat het NOS journaal neutraal wil zijn kan ik begrijpen maar dat zijn jullie niet, want de ruimere context en de hierboven genoemde feiten worden nooit belicht. Aldus kiezen jullie eigenlijk partij.

  Ik vind dit uitermate kwalijk.

  Met vriendelijke, maar ongeruste, groet,

  Rick Rienstra

  P.S. Er zijn trouwens berichten die stellen dat de Gaza oorlog eigenlijk gaat over het immense gasveld voor de kust. Daar wil ik het NOS journaal ook eens over horen. Het is zelfs letterlijk zo gesteld door minister Moshe Ya’alon :

  “It is clear that without an overall military operation to uproot Hamas control of Gaza, no drilling work can take place without the consent of the radical Islamic movement.”
  Moshe Ya’alon,
  Israeli Deputy Prime Minister
  and Minister of Strategic Affairs

  Jullie zijn toch journalisten? Of toch alleen maar papegaaien?

  O ja, en ik verwacht nu eindelijk een keer een reactie van jullie. Zo niet, dan blijf ik jullie bombarderen met e-mails en berichten.

  Zie : http://www.theguardian.com/environment/earth-insight/2014/jul/09/israel-war-gaza-palestine-natural-gas-energy-crisis

  http://www.washingtonsblog.com/2012/11/war-in-gaza-war-over-natural-gas-reserves.html

  http://www.globalresearch.ca/is-israels-operation-protective-edge-really-about-natural-gas/5393103

  http://www.middleeastmonitor.com/articles/middle-east/12971-the-truth-about-israels-new-war-on-gaza–the-energy-rush

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s