Terreurorganisatie “IS”: De heerschappij van de steentijdislamieten in Irak en Syrië

Screenshot_6

(Door: Martin Gehlen – Vertaling: E.J. Bron)

Zweepslagen in het openbaar, verwoestingen en de jacht op christenen – Jihadisten van de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (IS, voorheen ISIS) willen in Irak en Syrië een eigen staat oprichten. Welk gevaar gaat er van hen uit?

Deze oorlog in de schaduw van de Oekraïne-crisis en het Midden-Oostenconflict lijkt langzamerhand uit het gezichtsveld van Europa te verdwijnen. Daarbij verbreidt de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (IS) in Syrië en Irak een schrikbewind dat dagelijks slachtoffers eist, verwoestingen aanricht en duizenden mensen verdrijft. Haar doel is een eigen staatsbestel en haar wetgeving de sharia.

Wat is de handelwijze van de Jihadisten?

Op hun websites kloppen ze zich op de borst met massa-executies en kruisigingen. Hun schijnbaar eindeloze colonnes splinternieuwe terreinwagens reiken tot aan de horizon. “We komen – verzet is zinloos” is de mediale boodschap aan alle vijanden van de terreurorganisatie. Binnen enkele uren overrompelden hun brigades de miljoenenstad Mosul en verjoegen complete divisies van het Irakese leger. Het soennitische dorp Zowiya in de buurt van Tikrit, dat zich verzette tegen de aanvallers, werd volledig verwoest. Het lot van de bewoners was “een waarschuwing aan iedereen die er ook maar over nadenkt om te vechten tegen de ´Islamitische Staat´”, pochten de aanvallers op internet.

Ontelbaar zijn inmiddels de massa-executies van zogenaamde godslasteraars, leden van rivaliserende extremistische groeperingen of sjiitische gelovigen in Syrië en Irak. In het stadje Manbij hakten de steentijdislamieten vier dieven in het openbaar de handen af. In het Syrische plaatsje Tabaqa lieten ze een vrouw wegens overspel dood stenigen. Bij een andere gelegenheid kregen mensen in het openbaar zweepslagen, omdat ze het vastengebod tijdens de ramadan hadden geschonden. Op internet zijn foto´s te vinden van zes gekruisigde jongeren, die door de fanatiekelingen overdag werden betrapt op eten en drinken. Zelfs Al Qaida distantieert zich inmiddels van dit beestachtige optreden, omdat dit haar te ver gaat.

Screenshot_1

Welke gebieden controleren ze?

De brigades van de “Islamitische Staat”, de jongste en meest bloeddorstige soort onder de soennitische terreurbewegingen in de regio, controleren zowel in Syrië als Irak inmiddels een derde deel van de desbetreffende landen. Zij hebben grotendeels de controle over de grens tussen de beide landen, het IS-territorium is in totaal 700 kilometer lang.

Hoe is de beweging georganiseerd en wie leidt haar?

Sinds 2010 worden de brigades van de IS aangevoerd door een voormalige Irakese islamgeleerde met de oorlogsnaam Aboe Bakr al-Baghdadi. Hij muteerde tot een gewetenloze warlord in naam van Allah. Drie weken geleden liet de tot dan toe “onzichtbare sjeik”, van wie jarenlang slechts twee oude foto´s bestonden, zich met een groot gevolg naar de vrijdagmoskee van Mosul rijden. Vanaf het spreekgestoelte riep hij een pan-islamitisch kalifaat voor de hele Oriënt uit met zichzelf aan het hoofd, waartoe niet alleen Syrië en Irak, maar ook Jordanië, “Palestina” en Egypte moeten behoren.

Onder regie van de nieuwe “kalief Ibrahim” regeert er een uit zeven man bestaand kabinet. Dat bewijzen documenten, die de Britse krant “The Telegraph” werden toegespeeld. Een van de ministers is verantwoordelijk voor de productie van bommen, een ander voor de IS-gevangenen, een derde voor de financiën en de verzorging van de in de strijd gesneuvelde zogenaamde martelaren. Weer een ander is verantwoordelijk voor de ontvangst van buitenlandse en Arabische Jihadisten, hun onderbrenging in hotels en het transport van zelfmoordterroristen naar hun doelwit.

Hoe sterk is het leger van de IS-strijders?

Volgens de hierboven genoemde documenten, die de Irakese geheime dienst in beslag kon nemen, telt de “Islamitische Staat” inmiddels 25.000 strijders, van wie ongeveer 1000 op commandoniveau. Afhankelijk van hun taak schommelen hun maandsalarissen tussen de 300 en 2000 dollar, veel geld in een regio waar het gemiddelde inkomen ongeveer 400 dollar bedraagt. Westerse geheime diensten schatten dat zich ongeveer 4.000 buitenlanders bij de IS-eenheden hebben aangesloten, de meesten van hen uit Saoedi-Arabië en Tunesië, enkele honderden uit het Westen.

Screenshot_7

Kunnen de Jihadisten de veroverde gebieden besturen?

Anders dan haar terreurconcurrentie organiseert de IS in de door haar beheerste regio´s een relatief gedifferentieerde bureaucratie, een eigen soort politie evenals eigen shariarechtbanken en voedselverstrekking aan de armen. Dat dient de veroverde bevolking rustig te maken en de schijn te wekken van openbare orde. In het Oost-Syrische Al Raqqa met zijn 500.000 inwoners, waar het hoofdkwartier van IS is gevestigd, sloten de strijders winkels, omdat de handelaren zogenaamd waren van slechte kwaliteit verkocht hadden. Regelmatig worden supermarkten en kebabzaken op de kwaliteit van hun aanbod gecontroleerd. In veel stadsdelen plaatsten de nieuwe heersers grote dieselaggregaten om stroom op te wekken, repareerden ze stroomleidingen of lieten gaten in de straten repareren. In veel plaatsen richtten ze koranscholen op, waarin kinderen certificaten en beloningen krijgen als ze de heilige schrift van de moslims heel goed uit hun hoofd kennen.

In het Irakese Mosul deelden aanhangers van IS korte tijd na hun komst folders uit aan de bewoners, waarop in 16 punten de nieuwe “Charta van de stad” gedrukt stond. Vrouwen mogen alleen nog volledig gesluierd op straat – en alleen dan als het “absoluut noodzakelijk” is, stond er te lezen. Alle bewoners moeten in het vervolg deelnemen aan de vijf dagelijkse gebeden van de islam. Alcohol en sigaretten zijn verboden. De nieuwe heersers lieten met bulldozers al duizenden cafés en woningen en in beslag genomen waterpijpen in het openbaar vernietigen.

Hoe gaan de Jihadisten om met anders gelovigen?

Vorige week vrijdag werd er via alle moskeeën in Mosul een ultimatum aan de christenen gesteld. Zich tot de islam te bekeren en te onderwerpen aan de sharia of te sterven door het zwaard. Sindsdien zijn ook de laatste 25.000 christenen uit de stad gevlucht. Hun huizen en auto´s werden door de extremisten in beslag genomen, hun eigendommen geplunderd. Mausolea van soefi´s en sjiietische moskeeën vinden als “heidense tempels” in hun ogen ook geen genade. Alleen al in de provincie Niveneh werden afgelopen vier weken minstens twintig gebedshuizen opgeblazen.

IS propageert haar gewelddadige Jihad ook via de digitale media. Het online magazine “The Islamic State Report” maakt reclame voor een leven in het nieuwe kalifaat, waarvoor onlangs de eerste 11.000 paspoorten werden uitgegeven. Met haar eigen Twitter-account worden vrijwilligers gerekruteerd en inzamelingsacties gehouden. Op Facebook echter worden vooral critici met moord bedreigd.

Screenshot_2

Bron:
www.tagesspiegel.de
Auteur: Martin Gehlen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christenvervolging, dictatuur, Irak, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Rotzakken, Salafisten, sharia, sjiieten, soennieten, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op Terreurorganisatie “IS”: De heerschappij van de steentijdislamieten in Irak en Syrië

 1. Dot zegt:

  Nu, verboden betoging anti-israel in Parijs, foto’s
  https://twitter.com/FrDesouche/timelines/493012728957902850

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Met dat paspoort komen ze natuurlijk niet verder dan het vliegveld, want dat rare kalifaatje wordt natuurlijk nergens in de wereld erkend: de vertrekhal als voorportaal tot wat? Een hemel met 72 maagden? Al 2500 jaar geleden maakten de Grieken de scheiding tussen lichaam en geest bekend. Dus wat moet je met een maagd zonder lichaam? Laat staan 72. Bovendien is het niet eerlijk naar de vrouwen toe, want de meesten van hen zullen hetero zijn. Daarnaast ontdekte Luxenberg dat het geen maagden, maar druiven betrof. Niet dat je daar wat aan zou hebben, want zonder lichaam kan je ook niet proeven.

  Ik bedoel maar: waar in dit alles is rede of redelijkheid te ontdekken? En nou maar ijverig paspoorten drukken!

  Like

  • Trucker zegt:

   Ik zou er echt niet zo lacherig over doen als ik jou was, blijkt weerom dat ettelijken de islamiet als strijder echt onderschatten, Hans Jansen om de bekenste te noemen (hoewel op Bron’s blog hebben enkelen er ook het handje van weg).
   DUIZENDEN met trainig zitten hier te wachten, vele honderden wereldwijd gaan alle dagen op weg naar de trainingskampen en dan zijn er de tienduizenden (uit eurabia dus die komen terug) die nu in de strijd zitten in syrie en omstreken.
   Beter ware het rekening te houden mert de toekomst en zeker niet rekenen op de overheid want die volgt orders op uit eurabia HQ brussel.
   Op deze wijze is het plaatje iets anders als jij op een onozel wijze denkt dat het is.
   Ik zou me eerder zorgen maken over men eigen veiligheid als mezelf bescheuren over een “raar kalifaatje”.
   Wij hebben geen leger die opgewassen is tegen de islamiet die geinfiltreerd is op alle echelons, geen leger die de honderduizenden GETRAINDE IN URBAN WARFARE
   gaan tegenhouden (o ja ome agent of het modepopje die bij de cops zit…laat me niet lachen).
   Zeker Touluse vergeten met de moordende islamiet waar de Franse speciale diensten een harde dobber an hadden, dat was maar éne en er zitten hier duizenden net als hem.
   En maar vrolijk doen over “rare kalifaatje” en “ijverig paspoorten drukken”.
   Sun Tzu wist het (denk trouwens dat de islamiet zijn werk heeft gelezen) en nog een “”fan” was… jawel professor Luc De Vos…

   Like

   • Driek zegt:

    Meneer Trucker, ik ben het volledige met u eens, die Marc Bouwman zoude er verstandig aan doen om de islam eens te bestuderen, want Mohammedanen zijn niet grappig, Door heel Europa verspreidt staan fanatieke volgelingen van Mohammed klaar om bij het het eerste teken onze hoofden er af te hakken, en de overgeblevenen kunnen als slaaf gaan werken. Rare Kalifaatje? U bent niet goed snik. Ga eens naar de dokter.

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Driek 26 juli 2014 om 20:50

    Thanks, ik ga er maar vanuit dat het geen ironie is dat u mijn schrijfsel een beetje back up heeft, maar u moet daar zeer voorzichtig met zijn mijnheer Driek want Trucker (ik dus) is een te mijden reageerder op deze blog 🙂 maar ik kan daar prima met om gaan want ik zit in een partij die al bijna dertig jaar een cordon sanitaire krijgt opgelegd dus laat ons zeggen dat ik het klappen van de zweep ken.
    Goed on topic, goed mogelijk dat er lieden zijn die hun vrees zo weglachen of het typische verdringen is door de geeerde S Freud treffend beschreven en ik mag zeggen dat ik van psychologie toch wel wat kaas gegeten heb…moet terug op eieren lopen want sommige lieden kunnen het niet hebben dat een “trucker” toch van bepaalde zaken meer weet als pakweg Jan Modaal (vorige week nog zo éne…die heette me “allesweter” en dat was uiteraaard pejoratief bedoeld), ach ik laat ze maar en grijns een heeeeel breed als ik sommigen hun …laat ik eerlijk zijn onzin lees als het over materies behoord die ik zeer goed onder de knie heb.

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Trucker: 18.04. uur, op 26/7. Zo zie ik dat ook, Trucker!

    Like

 3. Jaantje zegt:

  De eerste communicatie en vervoer middelen kwamen onder andere uit NL kan me nog goed herinneren dat ons werd verzekerd dat de ondersteuning van de rebellen/opstandelingen in Syrië uitsluitend uit dat soort materialen(geen wapens) bestond bv spiksplinternieuwe Toyota terreinwagens en mobieltjes zenders nachtkijkers enz.
  Dat terwijl er hier bezuinigd word op leger en politie hebben nu politie op de fiets…
  Dat de middelen die we ter beschikking stelde gebruikt werden om hele gebieden te onderwerpen en zo een beetje iedereen daar over de kling te jagen was toen al bekend.
  Zelfs strijders die daar heen gingen werden als een soort van hulpverlener gepresenteerd.
  Onze politiek/media stinkt.
  Ik hou mijn hart vast voor de toekomst.

  Like

  • windwens zegt:

   Nou dat was dus de stroom die ik een aantal tijd geleden zocht. Komt het gewoon hier vandaan. Verschrikkelijk aan alle kanten krijgen die luizen steun van uit onze regering. Zitten er soms gewoon IS leden in onze 1e en 2e kamer. Hoe kun je anders tot het oordeel komen om deze steun te bieden. Zit al te denken hoe wij belasting betalers dit soort geld stromen kunnen onder scheppen met bodem procedures tegen de staat, wanneer de bevolking het er niet mee eens is, waar kunnen wij dan terecht. Wie heeft er hier rechten gestudeerd, ik helaas niet. Nu ben ik godver gewoon mede verantwoordelijk voor het feit dat deze lui met zoveel geweld een kalifaat stichten.

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Als het waar is dat IS strijders vechten als Duivels, met gemak een veel groter leger kunnen uitschakelen, ligt het voor de hand dat Europa binnenkort aan de beurt is. Vooral als men bedenkt dat het IS leger jaarlijks flink uitbreidt. Assad mag dan steeds verder oprukken in Syrie, het schijnt dat zelfs IS voor hem een flinke maat te groot is. Krijgen we dat ook weer. Eerst wordt Europa volgepompt met Islamieten die voor 75 % achter de Jihad strijders staan, en vervolgens heeft IS aspiraties om al voor 2020 Madrid in te nemen. En wat daarna volgt met de rest van Europa kan zelfs een klein kind ons vertellen ! Ik heb er intussen al wat nare gevoelens over gekregen.

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Ze vechten als duivels ja sinds ze meest geavanceerde wapens hebben gaat het een stuk soepeler.
  Buiten buitgemaakt om krijgen ze deze wapens ook geleverd via Turkije van wie zijn die geleverde goederen en wapens afkomstig?

  Like

  • windwens zegt:

   Vertrouw jij Turkije ik namelijk niet, corruptie viert daar nog steeds hoog tij, en ligt lekker aan de grens. Tevens alles wat geld oplever voor Turkije hoeveel bloed er ook aan zit, het is prima.

   Like

  • fleckie zegt:

   En de ‘wapens’ zijn …’vrij’ …te koop in PAKISTAN/AFGHANISTAN.:bekend gemaakt d.d.Telegraaf op 15 Jan.2000. ,te lezen op 21.7.2014, onder ‘Afghanistan:familie wil tienjarig meisje doden’.

   Like

 6. lucky bee zegt:

  Dat staat allemaal in Koraan en a Hadith zwart op wit geschreven.Het verbaasd me dus helemaal niet.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  En veel van deze MOORDENAARS lopen in Nederland en de rest van Europa vrij rond. Iedere moslim die ik tegenkom is in potentie levensgevaarlijk voor mij. Maar onze totaal verrotte politiek blijft maar bezig, deze primaten binnen te halen. En de vieze vuile EUSSR TAKKEHEKS Malmström eist dat we nog meer van dat soort parasieten hier moeten toelaten. Persoonlijk vind ik de POLITIEK en de SMEERLAPPEN van BILDERBERG en WERKGEVERS SCHULDIG aan het gegeven dat wij deze BOOSBAARDEN in ons midden hebben!

  Like

 8. Jan zegt:

  Modern Syrië

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Opnieuw Balkan taferelen met hoofden opgespiest ter afschrikking pure horror ^

  Like

 10. Joost Visser zegt:

  Hollywood maakt enorm veel films over de toekomst met niet-aardse creaturen etc. Veel oorlogfilms, maar een naar een film over de toekomstige oorlog tegen de islam zit ik nog te wachten. Durven ze dat niet aan, of is het gewoon verboden?

  Like

 11. waarom blijft de hulp van de mooiprater Frans Timmermans nu uit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s