Al-Quds-dag in Berlijn: Jodenvijandige aanvallen

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

Vrijdagmiddag trokken in Berlijn ongeveer 1200 mensen vanaf de Adenauerplatz over de Kurfürstendamm : antisemitische leuzen en arrestaties, lichamelijk letsel, oproep tot moord, jachtscènes tussen de politie en demonstranten. Bij de anti-Israëlische Al Quds demonstratie is het vrijdagmiddag op de Kurfürstendamm tot grote antisemitische onlusten gekomen.

Talrijke pro-Palestijnse activisten riepen o.a. leuzen zoals “Dood, dood, Israël!”, “Sieg Heil!” en “Israël, Israël, laf zwijn, kom naar buiten en vecht alleen!”. Volgens de politie namen er in totaal ongeveer 1200 mensen aan de demonstratie deel.

Politie

Tijdens de manifestatie kwam het steeds opnieuw tot gewelddadige botsingen met pro-Israëlische antidemonstranten en de politie. Bijvoorbeeld toen de deelnemers aan de Al Quds manifestatie ter hoogte van de Bleibtreustraße op demonstranten van de pro-Israëlische demonstratie stuitten. Af en toe kon de politie de situatie niet de baas. Steeds opnieuw konden activisten ontsnappen, hoewel ze leuzen zoals “Zionisten in het gas!” hadden geroepen.

Screenshot_3

De Israëlvijandige Al Quds demonstratie werd gedragen door een breed antizionistisch bondgenootschap. Aan de manifestatie namen o.a. ondersteuners van de terreurorganisaties Hamas, Hezbollah en Fatah deel, evenals sympathisanten van de Islamitische Republiek Iran.

Bovendien bezochten ook vertegenwoordigers van de antizionistische sekte Neturei Karta en aanhangers van de antizionistische vleugel van de politieke partij Die Linke de manifestatie, die van de Adenauerplatz via de Kurfürstendamm naar de Wittenbergerplatz leidde.

Tegen 18.30 uur werd de demonstratie officieel als beëindigd verklaard. Volgens informatie van een politiewoordvoerder werden meerdere anti-Israëlische activisten gearresteerd wegens het toebrengen van lichamelijk letsel en het scanderen van grondwetvijandige leuzen.

Aanval

Zoals de politie van Berlijn meedeelde, werd er donderdagavond al een 18-jarige naar eigen zeggen tegen 18.25 uur in de Augsburger Straße door een onbekende in zijn gezicht geslagen. Daarna trapte de dader blijkbaar opzettelijk de bril van de man kapot die op de grond was gevallen. De jonge man vluchtte een na bijgelegen synagoge in. Volgens hem werd hij aangevallen vanwege zijn keppeltje. De dader sloeg op de vlucht.

Screenshot_6

Organisatoren

In Duitsland wordt de Al Quds dag sinds de jaren-80 “gevierd”. Sinds 1996 trekt de belangrijkste manifestatie ook door Berlijn. Tot de organisatoren behoorden o.a. het door Iran aangestuurde Islamitische Centrum Hamburg (IZH). Ook het sjiietische webportaal Moslim-Markt roept regelmatig op tot deelname. Sinds 2003 wordt de dag georganiseerd door de radicaalislamitische groep “Quds-AG” van de Berlijnse Vereniging van Islamitische Gemeenten van Iraniërs in Berlin-Brandenburg, die door de binnenlandse veiligheidsdienst wordt geobserveerd. In 2013 deden er ongeveer 800 mensen mee.

De Al Quds dag werd in het leven geroepen door de Iraanse revolutieleider ayatollah Khomeini. Sinds de islamitische revolutie in het jaar 1979 eisen bij de Quds-demonstraties in Iran ieder jaar honderdduizenden mensen het einde van de joodse staat. Een vast onderdeel van de demonstraties zijn leuzen zoals “Dood, dood, Israël” en “Bevrijd Jeruzalem van de zionistische bezetters!”

Behalve in Iran wordt de dag ook in veel andere landen van de islamitische wereld gehouden. Meestal in die landen die een groot sjiietisch respectievelijk Palestijns bevolkingsaandeel bezitten. En ook in de westerse wereld, zoals in de VS, Canada, Groot-Brittannië en Zweden,  gaan inmiddels radicale islamieten en Israëlhaters deze dag de straat op om tegen Israël te demonstreren.

Screenshot_5

Bron:
www.juedische-allgemeine.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, antizionisme, Berlijn, Iran, Islam, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat, Linkse Kerk, Moslims, Rotzakken, sjiieten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Al-Quds-dag in Berlijn: Jodenvijandige aanvallen

 1. Th.M. van Baarle zegt:

  Denk mee om een intelligente, risicoloze maar effectieve tegenactie te organiseren. Alle reaguurders samen vormen een krachtig denkraam.
  Zoek contact en bundel de ‘mentale’ krachten.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Islam is racisme, dat door onze ‘leiders’ en ‘rechters’ wordt gedoogd.

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  en door de media wordt verzwegen.

  Like

 4. Jan zegt:

  Een Qudsdag toegestaan door een kut-regering

  Like

 5. Jan zegt:

  Netanjahoe wil vastleggen dat Israël alleen van Joden is

  Premier Benjamin Netanjahoe werkt aan een wetswijziging die Israël omschrijft als ‘de natiestaat van één volk: het Joodse’. Het land is nadrukkelijk ‘van niemand anders’.
  De toevoeging is subtiel, maar heeft duidelijk symbolische waarde. Het canon van Israëls meest elementaire wetten (het land heeft geen formele grondwet) vermeldt nu alleen dat de staat Joods is. Netanjahoe vreest dat die formulering op termijn te mager is.
  ..
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3649146/2014/05/05/Netanjahoe-wil-vastleggen-dat-Israel-alleen-van-Joden-is.dhtml

  Heel goed. Er lopen teveel gekken rond als Van Agt. De PKN zijn ronduit geschift en geen enkele moslim is kosher als het er op aankomt.

  Like

  • Cathja zegt:

   Heel verstandig van Nethanyahu! Nu hij nog in de gelegenheid is om een wetswijziging door te voeren, moet hij met veel voortvarendheid te werk gaan. Israël is met recht alleen van het Joodse volk, en laat dit dan ook maar grondwettelijk en zwart op wit worden vastgelegd.

   Like

   • Sylvia Groot zegt:

    Goed idee, moeten ze ook in Nederland doen: de natiestaat Nederland is van 1 volk: de Hollandse. Schept meteen duidelijkheid aan allen met een dubbele nationaliteit.

    Like

 6. Sjaak zegt:

  En wat Duitsland nog te wachten staat
  zijn meerdere uitingen op you tube van
  tientallen vakkrachten die onder ons zijn !
  Hier eentje daarvan ! En ook op PI – Duitsland
  is een vrouw met de zelfde uitlaatingen te zien !

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  En weer zijn er RODEN bij betrokken. Ongelooflijk, dat SOCIALISTEN de 5e colonne vormen, van de ISLAM door heel Europa. Schofterig vind ik het, vuile landverraders dat zijn het. Ik ben in ieder geval blij, dat de Duitse Politie i.i.g. is gaan optreden tegen de HAATBAARDEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s