Koerden laten ISIS-tuig zien hoe je demonstreert

Screenshot_17

Een groter contrast tussen de Koerdische anti-ISIS demonstratie gisteren in Den Haag en de Jodenhaat die donderdag door islamisten werd tentoongespreid, is nauwelijks voorstelbaar.

Lezen jullie mee, jihadfanboys? Waar jullie demonstratie donderdagavond uitliep op een orgie van Jodenhaat, agressie en intimidatie, lieten Koerdische Nederlanders gisteravond in dezelfde stad zien dat een demonstratie ook vreedzaam, waardig en met respect voor de regels van de democratie kan worden gehouden. Het aantal demonstranten was ongeveer gelijk aan dat van donderdag, op het hoogtepunt waren er zo’n 100 Koerden bijeen op het plein aan de Delftselaan in Transvaal, maar daarmee hielden de parallellen ook wel op.

Anders dan de ISIS-sympathisanten hadden de Koerden wel degelijk iets om voor (of tegen) te demonstreren, want waar de salafisten net deden of het lot van de Palestijnen in Gaza hen interesseerde (dit was niet meer dan een doorzichtig excuus om hun antisemitisme en haat tegen het Westen te spuien), maken de Koerden zich oprecht zorgen over de toekomst van hun volk. Want waar zij in het verleden al werden vervolgd in Turkije en Irak, wordt nu hun naakte bestaan bedreigd door de slagers van de Islamitische Staat.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Koerden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Koerden laten ISIS-tuig zien hoe je demonstreert

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Waren dat aantal politieagenten maar aanwezig bij de 2 demonstraties van de ISLAM NAZI’S! Durf je nu wel, zak hooi, van Aartsen? Volgens mij, omdat je van de Koerden NIETS te vrezen hebt qua molest aan lijf en leden, bij de BOOSBAARDEN weet je dat niet zeker! Hulde voor deze Koerden! O ja, miezerig ventje Pechthold, wanneer maal jij nu excuses voor de schofferingen tegen de PVV en Dhr. Wilders? O ja, wanneer onderstreept D66 ook de genocide op de Armenische bevolking, door de Turken, tijdens de eerste Wereldoorlog! Vragen, vragen,….

  Like

 2. jitskesez zegt:

  Dit is op My Blog herblogd.

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Tot zover ik de PKK altijd begrepen heb, is het nooit zozeer een terroristische organisatie geweest als wel een authentieke bevrijdingsorganisatie, in de oorspronkelijke zin van het woord dus. Koerden zijn door Turken altijd als minderwaardig beschouwd, juist in eigen land. Ze hebben altijd in de omgeving gewoond waar ze nu wonen, verdeeld over vier verschillende staten. In Turkije is hen pas na jarenlange strijd enige culturele zelfstandigheid bij wet toegestaan. Dit, nadat Erdogan doorkreeg dat hij met Ocalan aan zijn zijde in plaats van opponent, zijn machtsbasis in Turkije zelf zou kunnen vergroten. Dat neemt niet weg dat diverse Turkse regeringen in de jaren 1990 beestachtig hebben huis gehouden op het Koerdische platteland. Weer zo’n vergeten oorlog waar in het Westen nauwelijks aandacht voor was.

  Nu Erdogan steeds openlijker antisemitisch wordt en voor de hele wereld duidelijk is geworden dat juist hij de bemanning en bewapening van Isis mogelijk heeft gemaakt, moet het ook voor starre ‘correcte’ leiders in het Westen makkelijker worden afstand te nemen van deze maniak.

  Like

 4. Marc,deden ze dat maar!Om te beginnen stoppen met de financieele ondersteuning van Erdogan!En zeker nooit bij de Eu!Maar ja,daar heb je ruggegraat voor nodig en die is bij onze regering niet aanwezig;die voeren alleen nog bevelen van Brussel uit!

  Like

 5. W zegt:

  Voor de duidelijk de Joden steunen al honderden jaren de koerden en ook andersom. De joden en de Koerden delen de dezelfde voorouders en wij hebben mekaar altijd gesteund in de geschiedenis die al meer dan 2000 jaar bestaat tussen de Joden en Koerden. Zelfs toen Jerusalem belegerd werd door zowel de tempeliers als de moslims destijds hebben de koerden onderdak en bescherming geboden aan de Joden.

  Dank u wel Israel dat jullie voor een onafhankelijk Koerdistan steunen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s