Meer dan 200 terroristen moesten een bloedbad aanrichten

Screenshot_1

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van het joodse nieuwjaarsfeest Rosj Hasjana (over acht weken) was Hamas van plan een mega-aanslag te plegen op joodse dorpjes in de buurt van de Gazastrook. Minstens 200 terroristen moesten door tunnels Israël bereiken om daar een bloedbad aan te richten en Israëli´s naar de Gazastrook te ontvoeren. Dat werd nu bekendgemaakt door verschillende bronnen van het leger en andere veiligheidsdiensten.

Israëls regeringschef Benjamin Netanyahu onthulde voor het veiligheidskabinet dat Hamas een catastrofe in Israël wilde veroorzaken. “Het was haar bedoeling om de Israëlische burgerbevolking via de tunnels vanuit de diepte aan te vallen”, aldus Netanyahu.

Tijdens de actuele militaire operatie werden tot nu toe 31 tunnels met meer dan 60 ingangen ontdekt. Ongeveer een derde deel van dit tunnelsysteem werd vernietigd. In Israël is men verbaasd hoe wijdvertakt het ondergrondse tunnelsysteem werd aangelegd, inclusief luchtgaten, bunkers, geheime kamers, opslagplaatsen voor wapens en dynamiet. Enkele uitgangen van tunnels werden tot onder het centrum van Israëlische dorpjes gegraven.

Na het gevangen nemen van meer dan honderd Hamas-terroristen kreeg Israël meer informatie over het tunnelsysteem en de terreurplannen van de radicale islamieten. Israëlische veiligheidsbronnen adviseren de tunnels definitief te vernietigen. Daarvoor heeft men echter nog meer dan een week nodig. Officieren van het leger berichten dat zich in de afgelopen dagen steeds meer terroristen vrijwillig hadden overgegeven en uit hun gaten in de grond gekropen waren. Het moreel van Hamas bevindt zich blijkbaar op een dieptepunt. Daarover hadden ook Arabische media bericht. Vooral nadat er foto´s werden gepubliceerd hoe talrijke terroristen door Israëlische soldaten gevangen werden genomen.

Officieren berichten dat deze ongeplande oorlog in de Gazastrook een catastrofe heeft voorkomen, die qua omvang vergelijkbaar is met de Jom Kipoer-oorlog in 1973. Destijds waren er meer dan 2.200 Israëli´s om het leven gekomen. Hamas was ontevreden met het resultaat van de raketbeschietingen op Israël en begonnen daarom tunnels te graven. De radicale islamieten hadden niet verwacht dat Israël op de tiende dag van Operation Protective Edge met grondtroepen zou binnenrukken. Israëls grondoffensief heeft het grote terreurplan van Hamas voorkomen. Dat deze oorlog is uitgebroken, wordt in Israël beschouwd als een wonder. In de sociale media wordt gezegd dat de drie ontvoerde Israëlische jongeren met hun dood Israël voor een catastrofe hebben gered.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, IDF, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

49 reacties op Meer dan 200 terroristen moesten een bloedbad aanrichten

 1. Cathja zegt:

  Er is er maar Eén Die dit bloedbad wilde voorkomen, en dat is de Leider van het Joodse volk! De drie omgekomen jongens hebben de ogen geopend voor een verschrikkelijk drama, wat stond te gebeuren.
  God zij dank dat dit nog op tijd duidelijk werd. Nu de tunnels vernietigen, en Hamas totaal opruimen.
  Ik wens de IDF en allen die bij deze operatie betrokken zijn de bescherming van de Allerhoogste toe!

  Shalom Israël!

  Like

 2. gielah zegt:

  Op gevaar af dat ik met deze reactie velen zal irriteren ( maar dat móet dan maar…): ik zie in deze ontdekking – op tijd ! – de bewarende hand van de God van Israël.
  Hoewel velen in dit land niet meer in hem geloven ( 8% nog maar, meen ik), blijft Hij aan Zijn beloften aan Abraham, Izaäk en Jacob trouw… en Hij volvoert Zijn plannen.
  Wie de profetiën kent, weet dat het nog vreselijk moeilijk gaat worden, voor Israël én voor de volkerenwereld, voordat we dáár zijn waar die plannen heenvoeren.
  Er is voorzegd dat er een verschrikkelijke tijd komt, die in de Bijbel ‘Jacobs benauwdheid’ heet.
  ( Israël was de nieuwe naam, die God aan Jacob gaf… en deze twee namen betekenen dus allebei het volk, dat uit hem is voortgekomen).
  Israël is er nog niet… en wij zijn er nog niet.

  Ondanks dat….. wat een zegen, dat dit duivelse plan verijdeld is!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik kan met dat wat u schrijft volledig instemmen. We leven in een tijd die als ‘de grote verdrukking’ beschreven staat, en niet alleen Israël, maar ook de christenen zullen een helse tijd mee gaan maken!
   Wat wij als ouderen er nog van zullen merken weten we niet, maar denkend aan onze kinderen en kleinkinderen stemt ons dat vaak verdrietig!
   Wat kunnen we uitzien naar die nieuwe hemel en aarde! Laten we troost zoeken in de beloften die ons in de Bijbel gegeven zijn.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het irriteert inderdaad. Maar de oorzaak daarvan is echt meer gelegen in de openingszin dan in de feitelijke inhoud van het comment.
   Met name het tussen haakjes gezette “maar dat moet dan maar” geeft aan het geheel iets dwingends in de geest van “Jullie moeten en zúllen er kennis van nemen, of je het nu leuk vindt of niet.”
   Had uw overtuiging in deze íets achtelozer ingebracht en de kans was groter geweest, dat men het grootmoedig had laten passeren: Als U dat nou eenmaal zo ziet…..
   Deze krampachtige nadruk is overdone en juist dàt kan wrijving veroorzaken. Een vergissing, die veel gelovigen maken.
   Irritaties worden vaak niet veroorzaakt door de inhoud, maar door de manier-waaróp.
   Een onhandigheidje, zo kan het maar het beste beschouwd worden.

   Like

   • Willie zegt:

    Theresa,uw manier va reageren hierop doet me aan ”leftisme” denken :de linksen die ik vroeger kende reageerden allemaal op dezelfde kouwe manier, tijd voor een zelf-onderzoek misschien ?

    Like

   • Igor zegt:

    Valt me een beetje van je tegen Theresa, waarom nou niet een klein beetje respect, voor wie dan ook, die tegen de dagelijkse terreur van de islam strijdt.
    Uit de ettelijke anti islam stukjes welke Gielah op de diverse sites heeft geplaatst komt een sociaal bewogen goed mens voor de dag, en dat geeft ze ook in bovenstaand stukje aan.
    Zij is overtuigd van het kwade van de islam, dus ongeveer net als wij allemaal. Dat zij dat vanuit haar levensvisie en overtuiging doet soit, het zij zo.
    Als wij zelfs geen echte christenen, die vanuit HUN overtuiging de islam bestrijden, niet meer kunnen respecteren, zijn wij dan niet net zo kwalijk bezig als moslims, die vanuit hun haatboekje leren om ALLE niet moslims NIET te respecteren doch te haten.
    Als ik er ook zo over dacht, als niet gelovige, kon ik dag en nacht ruzie maken met mijn vrouw die diep gelovig is. Doch wij respecteren elkaar voor onze overtuigingen.
    Mijn credo luidt dan ook:
    It’s better to hear the rebuke of the wise,
    then for a man, to hear the song of fools

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “Zelfonderzoek?”Ik dacht het niet, hoor!
    Gelooft U nou werkelijk, mijn beste Willie, dat , laten we het ‘afstandelijkheid ten opzichte van religie’ noemen, alleen bij Links voorkomt?
    Kom, kom, dat is wel wat eenzijdig gedacht, hoor!
    Dan hadden de klassieke, vooroorlogse Liberalen in de geest van Thorbecke wel op het dak kunnen gaan zitten, want met name de welgestelden onder hen moesten niets van religie hebben: Dat stond het “Goede Leven” te veel in de weg; de dure spiritualiën en de vrouwtjes……
    Dat was dan ook de enige ‘zuil,’ die de Joden, althans de liberale Joden min of meer wist te pruimen: Als die maar net zo dachten als zij, dus als levensgenieters, was er niets aan de hand.
    ‘Leftisme!’ Ik kende het begrip tot nu toe niet eens, dus bedankt, maar de hele lading dekken doet het niet, geloof me!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Igor, 15.31u. Valt het U tegen, Igor? Dat is dan jammer.
    Als mijn uitleg aan Gielah, dat niet de inhoud van haar comment, maar de openingszin daartoe dwingerig overkomt -wat ik echt meen- en U dat direct als ‘een gebrek aan respect’ kwalificeert, dan bevestigt U mij -onbedoeld waarschijnlijk- in mijn mening, want dat zou betekenen dat je in alle opzichten, maar dan ook in àlle, je mond te houden hebt omdat er een gelóvige aan het woord is. Terwijl ik niet eens haar overtuiging aanval, maar de manier, waaróp het gebracht wordt, althans in die openingszin. Tenzij U dat anders geïnterpreteerd heeft, zou U dus van mening zijn, dat men dàt niet eens zou mogen zeggen -tegen een gelovige.
    En dat gaat mij wel wat vèr.
    Overigens, op uw laatste opmerking inhakend, geef ik toe, dat IK het met een diepgelovige partner niet zou uithouden; ik zou er niet eens één gekozen hebben. We zijn nu eenmaal allemaal uit ander hout gesneden.
    Tijdens mijn jeugd al genoeg mijn portie gehad, denk ik……
    Voor het overige wil ik er graag op wijzen, dat het begrip “respect” iets is, wat de moslims ook al uittentreure verlangen. Laten we maar liever niet de fout maken, dat over te nemen, wel? Diepgelovig of niet.
    Als het ronduit grof en denigrerend zou worden, is het wat anders, maar niet met zoiets als dít.

    Like

  • E.J. Bron zegt:

   Mij irriteert u zeker niet Gielah. Ik heb respect voor christenen die er ook echt naar leven en dus achter Israël en het joodse volk staan!!

   Webmaster

   Like

   • wouteenhoorn zegt:

    U mag dat zeggen hoor. Alleen vind ik het onzin. Maar dat mag ook, toch? En toch sta ik vierk

    Like

   • wouteenhoorn zegt:

    vierkant achter Israël.

    Like

   • tjonge zegt:

    volledig eens met theresa !

    ps, bron…heb je ook respect voor ongelovige die achter israel staan ? of moeten wij verplicht in dat sprookjesboek geloven om uw respect te verdienen.

    kijk, dit is nu precies zo een voorbeeld waarom ik een bloedhekel aan alle gelovigen heb (op de amish na, voor die mensen heb ik nou grote respect ! als alle gelovigen als de amish waren had ik 1000% geen moeite met het geloof ).

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik ben zelf ongelovig tjonge. Je opmerking slaat echt helemaal nergens op. Ik heb respect voor iedereen die vanuit welke overtuiging dan ook achter Israël en het joodse volk staat!!! 😦

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tjonge, 14.03u: Ik moet er toch echt nog even op inhaken nu je met de Amish aankomt, want dat vind ik nou ook, precies zo!
    Met hen weet je precies waar je aan toe bent: Kun je hun manier van leven niet aan, dan houdt het op. Maar dat is ook alles. Dat weet jij. Dat weten zij. Uitstekend!
    En aangezien ze tegen alle geweld zijn , zullen ze niemand ooit ergens toe dwingen.
    En waar je ècht respect voor kunt hebben, is het principe van de ‘Rumpspringa,’ dus dat ze hun jongvolwassen kinderen de kans geven, enige tijd in de buitenwereld door te brengen en aan àlles deel te nemen, wat die biedt. -Tot de ‘losbandigheid’ aan toe, omdat ze, als ze daarna de keuze maken, toch terug te keren, het ook een echte keuze is.
    Dat is toch schitterend! Welke andere religie brengt dat op?!
    Dus heb je wat mij betreft 100% gelijk: De enige religie, waarvoor ik óók alle respect kan opbrengen is die van de Amish! (natuurlijk is dat iets anders dan er zèlf in kunnen leven.)

    Like

  • breget zegt:

   Mij irriteerd het zeker niet Gielah, en dank u voor de heldere uitleg.mvg

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @gielah: 10.05. uur. Zo denk ik er ook over, gielah.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Als die 8% van nu, de +- 80% van de jaren 50 -60 zouden zijn, had dat hele islam-gebeuren niet zoveel vaste voet in NL noch EU gekregen…………

   Like

  • Ahava zegt:

   Het zelfde geldt voor jouw woorden, Gielah
   תודה רבה

   Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Ironisch dat de Gazaanse terroristen bendes er zelf schuld aan zijn dat deze terreuraanslag tijdig ontdekt is.
  Door veel te vroeg met raket beschietingen op Israël te beginnen dwongen ze een reactie af, met de bekende gevolgen.
  Hetgeen er op wijst dat er geen eenhoofdige bevelstructuur is bij de terreur bendes en daardoor elkaars strategie in de wielen rijden.
  Tot groot geluk van Israël.

  Like

 4. meneertje zegt:

  Er zijn nu telkens gevechtspauzes.
  Dit lijkt mij onverstandig.
  Israël heeft nu de kans voorgoed met Hamas in Gaza af te rekenen.
  Maar dan moet het niet Hamas telkens de gelegenheid geven weer wat op adem te komen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad, meneertje: Israel voelt zich op Humanitaire gronden nog tot te veel verplicht tegenover die monsters.
   En dat is, hoe nobel ook, verkeerd, want elke keer wordt het weer met kwaad vergolden.
   Paarlen voor de zwijnen, zogezegd!
   Het heet dat de lankmoedigheid van Jezus eindeloos was. Edoch -om maar eens in gelovige termen te spreken voor de verandering- De mensheid is Jezus niet.
   Definitief àfrekenen, is op een gegeven moment het devies!

   Like

   • win zegt:

    tja,…jezus was toch ook wel een echte jood he?
    zelf zou ik hamas en aanverwanten volledig platwalsen.

    Like

  • Harry zegt:

   Dat verbaast mij ook Meneertje . Ik had ook zo iets van ; bulldozer maar in één keer door en maak er één grote ruïne van !
   Lijkt van hier uit gezien niet zo verstandig , zo’n pauze .
   Maar wij zitten ver weg , zij er middenin .
   Misschien in verband met de publieke opinie ?
   Misschien ter voorkoming van hinderlagen ?
   Logistiek ? Rust ?

   Maar gezien de verstandige commentaren vanuit Israël en de Joden in het algemeen , zullen ze daar best heel goed en diep over nagedacht hebben !
   We kunnen alleen maar gissen .
   Het komt vast goed , als die stomme turken zich er maar niet mee gaan bemoeien !

   Like

   • meneertje zegt:

    @Harry,
    U zult wel gelijk hebben. De Israëli’s zullen wel weten wat zij doen.
    En toch blijft het me irriteren. Ik blijf denken dat Israël niet gauw meer zo’n kans zal krijgen om met Hamas in Gaza volledig af te rekenen. En dan ook maar zo snel mogelijk, vind ik dan..

    Like

  • bigljohn zegt:

   U heeft volkomen gelijk meneertje. De eerste grote fout werd weer gemaakt door Israel. Een winnend paard moet men namelijk niet uit de race halen, daar er het gevaar schuilt dat de de gevechtspauze definitief word, en Hamas alle gelegenheid krijgt om op om op adem te komen en zijn oorspronkelijke kracht weer te herstellen ! Ook dat waarschuwen vooraf (als er gebombardeerd gaat worden) is de grootste kul die men kan verzinnen. Zie maar eens hoe Hamas en de wereld er mee omgaan. Geen een zichzelf respecterende oorlogvoerende natie haalt van die stomme streken uit !

   Like

   • meneertje zegt:

    @bigljohn,
    Uit mijn eerdere reacties blijkt al dat ik het helemaal met u eens ben. Hoewel Harry toch ook wel een punt heeft.

    Like

 5. Jan zegt:

  Het offensief van de IDF is weer begonnen*. De regering heeft afgelopen week tegen Kerry gezegd dat zij geen boodschap aan hem hebben. Iedere keer komt de Amerikaanse regering voor die bendes op en dat is wel opvallend te noemen. Overigens heeft Sisi van Egypte Kerry ook de deur gewezen. Nu is dit antisemitisch varken naar Turkije gegaan om Erdogan over te halen, samen met Qatar om Israël er van te weerhouden dat Israël Hamas vernietigd**.

  * Israel resumes Gaza offensive after Hamas rockets break cease-fire
  http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Rockets-fired-from-Gaza-despite-Israel-cease-fire-announcement-369035
  ** http://online.wsj.com/articles/u-s-meets-with-qatar-turkey-to-extend-gaza-cease-fire-1406384053
  (en de Gek van het Witte Huis speelt weer golf)

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jan: 10.39. uur. Dat golfspelen, dat is het enige wat de GEK nog kan. Van de rest maakt hij als eencellige MUZELMAN een zooitje! Stom volk de yanks, dat ze deze OBAMADRAMA voor de 2e keer gekozen hebben. Ongelooflijk!

   Like

 6. Jan zegt:

  Hamas and North Korea in secret arms deal

  Hamas has paid North Korea for missiles and communications equipment in arms deal worth hundreds of thousands of dollars

  “Hamas is looking for ways to replenish its stocks of missiles because of the large numbers it has fired at Israel in recent weeks,” explained a security official. “North Korea is an obvious place to seek supplies because Pyongyang already has close ties with a number of militant Islamist groups in the Middle East.”

  Using intermediaries based in Lebanon, Hamas officials are said to be intensifying their efforts to sign a new agreement with Pyongyang to provide hundreds of missiles together with communications equipment that will improve the ability of Hamas fighters to coordinate operations against Israeli forces.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/palestinianauthority/10992921/Hamas-and-North-Korea-in-secret-arms-deal.html

  Betaald door de Amerikaanse junta, wie anders:
  Why would Hamas Negotiate with John Kerry after Getting $47 Million from Him?
  http://www.rightsidenews.com/2014072434615/editorial/rsn-pick-of-the-day/why-would-hamas-negotiate-with-john-kerry-after-getting-47-million-from-him.html

  Like

 7. Jan zegt:

  Fatah, van de ‘gematigde’ Abu Mazen heeft Israël de oorlog verklaard.

  Fatah Declares ‘Open War’ on Israel
  The Al-Aqsa Martyrs’ Brigade, the so-called “military wing” of Palestinian Authority (PA) Chairman Mahmoud Abbas’s Fatah movement, has declared an “open war” against the “Zionist enemy.”

  In a recorded message dated July 23, three terrorists from the organization announced that the Al-Aqsa Martyrs’ Brigade will not sit idly by while Israel’s operation in Gaza continues, adding they intended to launch a campaign in Israeli territory.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183378#.U9S-xMb2Ygk

  Het is te hopen dat Judea en Samaria nou eens definitief van dit schorem wordt gereinigd, de Al Aksa met de grond gelijk wordt gemaakt, ook de Koepel van de Rots.

  Like

 8. Een ongedierteplaag moet je in z’n geheel uitroeien en niet beetje bij beetje, want dan geef je ze de gelegenheid om zich steeds te vermenigvuldigen!

  Like

 9. Marc Bouwman zegt:

  Als dat tunnelstelsel inderdaad zo wijdvertakt is, moet de hele Gazaanse bevolking er vanaf hebben geweten. Kinderen blijven onschuldig, maar die vrouwen dan? Of moeten we beseffen dat de dictatuur van Hamas over Gaza nog totaler is dan we wisten? De conclusie kan nu niet anders luiden dan dat de Israëlische verdediging tegen Hamas buitengewoon gerechtvaardigd is. Ik denk dat Israël nu moet doorpakken en Hamas volledig moet uitschakelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.

  De hypocrisie van Palestijnen, grote delen van de islamieten over de hele wereld, en die van westerse politiek-correcte politici en media (vooral de BBC moet het in mijn ogen ontgelden) is werkelijk buitengewoon stuitend! Niet alleen wegens de juistheid van de Israëlische verdediging tegen Hamas, maar ook vanwege het bewust (!) nu de ogen willen sluiten voor wat er overal elders in de islamitische wereld gebeurt, met name in Irak en Syrië.

  Stuitend; er is echt geen ander woord voor.

  Like

 10. john zegt:

  Snel en efficiënt, met wortel en tak. DDT is goed voor onkruid: voor hamas mag het iets meer zijn.

  Like

 11. Jean zegt:

  Zet die tunnels onder water of gas en dicht de uitgangen af.
  Als morgen de teller op 10.000 dode moslims staat dan interesseert me dat geen enkele flikker zelfs op 100.000 nog niet.
  Israël moet nu het huiswerk afmaken en Europa moet Israël helpen en nooit moslims want hoe minder moslims hoe minder geweld in de wereld.

  Like

 12. Dr.Kwast zegt:

  Het plat walsen van de Gaza? Waarom zo moeilijk? De gaten
  in de grond zijn als sluizen naar allah. Maar Israël wil ze
  er niet naar toe sturen. Schijnbaar willen ze de tegen
  stand niet kwijt. Wat is makkelijker om de boel op te
  blazen terwijl ze onder de grond zitten.

  Like

 13. Jan zegt:

  @tjonge zegt:
  27 juli 2014 om 14:03

  “op de amish na, voor die mensen heb ik nou grote respect ! als alle gelovigen als de amish waren had ik 1000% geen moeite met het geloof”

  En dan te bedenken dat zij een pesthekel hebben/hadden aan Joden vanwege het Judaïsme

  The Amish come to Israel, ask Jews for forgiveness
  The Amish, both in the US and Europe, have a long history of anti-Semitism and have traditionally been firm proponents of Replacement Theology, which claims that God cast aside the Jews for their widespread rejection of Jesus as their messiah. Many Amish once believed the Nazi Holocaust was God’s punishment for that rejection of Jesus, and actually applauded Hitler.
  http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=22352

  Like

  • tjonge zegt:

   jan, ik zou graag de bron van deze aanname willen zien dat amish antisemieten zijn ?
   maarrrrr, vooropgesteld dat het waar zou zijn vind ik het toch maar weer getuigen dat het geweldige mensen het zijn !
   dat ze gewoon speciaal naar israel gaan om vergeving te vragen voor hun daden ! zie dat andere religies nog niet zo snel doen !

   maar ik blijf het een vreemd verhaal vinden, heb er nooit eerder over gelezen en heb toch aardig wat gelezen en docu,s gezien over de amish.
   het feit dat de amish een zeer gesloten gemeenschap is, en nooit, maar dan ook nooit een oordeel over de “buitenwereld” heeft, zij leven juist volledig gescheiden van onze maatschappij.
   de amish staan bekend om hun ENORME vergevingsgezindheid, lees dit stuk maar eens; http://en.wikipedia.org/wiki/Amish_school_shooting#Amish_community_response

   ik kan met de grootste wil van de wereld mij niet voorstellen dat amish haten/hebben gehaat !

   Like

   • tjonge zegt:

    en laat je niet gek maken door die zogenaamde docu,s op national geotraffic, zoals amish maffia e.d.
    is pure zwartmakerij want die documakers weten toch dat de amish 1, geen tv kijken en 2, er toch niets tegen ondernemen.

    dus de amish lekker zwart maken is nogal makkelijk/veilig ziet u.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, nou, ook dàt hebben ze bij deze dan toch gewijzigd. Openlijk.
   Het sterke punt van de Amish is, dat ze beseffen, hún waarheid te hebben. maar tegelijkertijd inzien, dat ze niet mogen eisen, dat het íeders waarheid is.
   Het principe van de ‘Rumspringa’ sluit daar ook op aan. En ik vraag het nog eens: Welke religie brengt dàt op?
   Ik blijf het vinden, hoor: Het mag niet ieders levensbeschouwing zijn, maar die mensen verdienen wèl respect.

   Like

   • tjonge zegt:

    theresa, de amish verdienen zo wie zo mijn respect, ik denk als alle mensen op deze aardbol de mentaliteit, en dan heb ik niet over geloof oid, maar puur over hun mentaliteit/moraliteit, dan zou de samenleving een stuk plezieriger zijn !

    wil niet zeggen dat ze helemaal geen minpunten hebben, zo vind ik het trouwen binnen de gemeenschap omdat ze niet met outsiders mogen trouwen een groot probleem wat voor erg veel inteelt en dus genetische problemen en ziektes zorgt.

    en ik vind het gebruik “shunning” van de amish wel erg heftig en m.i. te ver gaan.

    niet alle amish zijn hetzelfde, er zijn verschillende “sterktes” van het belijden van het geloof en de manier van leven bij de amish,
    “the old order” is de meest “extreme/conservatieve”, die leven echt nog als 200 jaar terug zonder stroom/telefoon/machines,
    maar er zijn ook afdelingen die liberaler zijn en wel gebruik maken van telefoon, auto en elektra e.d.

    maar mijn respect hebben ze ten alle tijde, terwijl ik toch helemaal niets met geloof heb.

    Like

   • tjonge zegt:

    btw, wist je dat ongeveer 85% van de jongeren na de rumspringa terug keren naar de amish ?
    zullen ze toch wel IETS goed doen die “malle ” amish.

    Like

   • Jan zegt:

    Je kunt natuurlijk ook van anti-Judaïsme spreken, maar de uitkomst blijft hetzelfde.

    Aangezien Amish een verzamelnaam is voor diverse richtingen, net zoals protestantisme (hervormden, gereformeerden, gekrookte rieterers, christelijk gereformeerden vrijgemaakt enz), neem ik aan dat de delegatie die hun verontschuldigingen aanbood niet voor alle Amish spraken.
    Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Subgroups_of_Amish

    Like

   • tjonge zegt:

    @ Jan zegt:
    28 juli 2014 om 07:36

    jan, ik twijfel inderdaad over die delegatie die naar israel ging, er gaan allerlei verschillende verhalen rond op het www waar ook de namen van de geïnterviewden steeds verschillen.

    uit 1 verhaal kon ik opmaken dat het ging om ex-amish die “geshunned” zijn,
    en natuurlijk zijn amish die er uit getrapt zijn natuurlijk zeeer representatief voor de amish !(sarcasme modus uit).

    al met al lijkt mij dat antisemitisme van de amish een verhaal enkel om de amish zwart te maken.
    als er 1 volk/religie pacifist is dan zijn het de amish wel ! nog nooit zo een tolerant/integer volk mee gemaakt.

    Like

 14. johannes zegt:

  gielah
  mijn ,schilderachtig taal gebruik zal anders doen vermoeden,maar ik ben het helemaal met je eens.ik mag overigens iedereen hier, de lijm die ons samen houd komt uit een en de zelfde pot.

  Like

 15. windwens zegt:

  145 miljoen wat Hamas nu in een paar dagen heeft binnen weten te harken. Enorm veel geld voor zo kleine bevolking op zo speldenkop land. Dat kan nooit alleen maar nodig zijn voor voedsel en medicijnen. Als Israël nu niet door pakt dan voorspel ik grotere gevolgen in de toekomst. Als ik verhaal zo lees dan is elk dorp wat rond om GAZA licht gewoon nu super onveilig gebied voor Israëlische bevolking. De Palestijnen hebben de afgelopen jaren totaal niet stil gezeten. Al het geld wat ze hebben opgehaald met hun gezever hebben ze gestoken in raketten en het graven van tunnel stelsel. Ze hebben toch wel degelijk veel van Hitler overgenomen, die was ook gek op bunkers bouwen, en ging ook steeds dieper onder de grond zoals in Berlijn.
  Dan is nu pas een derde op gespoord en op geruimd, er is dus nog genoeg werk aan de winkel. Kerry moet maar eens stoppen met gesprekjes voeren, zeker met boeven als de Turken en lui uit Quatar twee moslim staten die alles doen voor geld en zo corrupt zijn de zwarte pest. Als ook Frankrijk wat zijn antisemitisme de afgelopen jaren ook niet onder stoelen of banken stop. Als klap op de vuurpijl is ook uit gerekend Duitsland van de partij. Het kan dan wel 70 jaar gelden zijn dat zij zelf de beest uithingen, maar het is nog steeds niet vergeten, wat geeft hen het recht om Joden terecht te wijzen in zichzelf verdediging. Of vinden ze dat ze maar weer zichzelf lijdzaam naar de slachtbank moeten laten leiden. Wat zou de reden zijn dat America ook uit gerekende deze landen heeft uitgekozen voor een goed gesprek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s