Waarom zou Israël zich ervoor moeten verontschuldigen minder doden te hebben?

Screenshot_13

Raketalarm in de regio Tel Aviv. Moeders zoeken met hun baby´s bescherming in het trappenhuis  van het kinderziekenhuis

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Vaak heb ik het gevoel dat Israël zich ervoor moet verontschuldigen dat het minder doden en gewonden heeft dan de Palestijnen. Mensen vragen zich af waarom Israël zo gewelddadig en gewetenloos tegen te Palestijnen in de Gazastrook optreedt. Ze schelden op Israël dat het zo buitenproportioneel reageert op de zogenaamde “onschuldige raketaanvallen” uit de Gazastrook. Meer dan 1000 dode Palestijnen tegenover 43 dode soldaten en drie burgers aan Israëlische kant. Mensen die geen enkel idee hebben van het Israëlisch-Palestijnse conflict beoordelen vaak aan de hand van het aantal doden. Wie de meeste doden heeft, krijgt hun medeleven.

Anderen op hun beurt nemen een politiek standpunt in, of voor Israël of voor de Palestijnen. Iedere zijde motiveert zijn standpunt met historisch en religieus recht, dan doet Israël en dat doen ook de Palestijnen. Israël neemt de Bijbelse rechtsaanspraak op het land als motivering en de Palestijnen doen hetzelfde vanuit islamitisch oogpunt. Net zoals Israël vrienden in het buitenland heeft, hebben de Palestijnen deze ook, overigens meer dan Israël. Deze vrienden zijn automatisch ingesteld tegen Israël en zien eerst het leed van de Palestijnse kant. Het klopt, iedereen heeft het recht zelf zijn vrienden uit te zoeken.

Voor diegenen die de Palestijnse bevrijdingsstrijd tegen Israël ondersteunen, maakt het helemaal niets uit hoe Israël zich in de oorlog gedraagt. Israël wordt vanaf het begin veroordeeld. “Als de Palestijnen tegenover een andere vijand stonden, zoals Poetin of een Arabische dictator, dan was alles binnen enkele uren opgelost.” Dit denken veel Israëli´s. niemand zou ooit zoveel rekening hebben gehouden met de Palestijnse burgerbevolking als Israël.

Kijk naar de protesten in de grote steden van Europa. Zodra Israël een rol in het conflict speelt, wordt het wild. Als het de mensen echt om liefde, rechtvaardigheid en vrede in het Midden-Oosten gaat, dan hadden dezelfde mensen ook tegen de Syrische burgeroorlog (200.000 doden) gedemonstreerd of tegen de christenvervolging tijdens de opmars van ISIS in Irak.

Maar nee, Israël moet zich voor zijn zelfverdediging verontschuldigen of aan zijn vijanden uitleggen waarom zijn raketafweersysteem zo goed functioneert en mensen het leven redt. Waarom heeft Israël alarmsirenes, bunkers en openbare schuilkelders en de Palestijnen niet? Dat de Hamas-regering honderden miljoenen Amerikaanse dollars aan de bouw van haar tunnels heeft verspild daarvoor betaalt nu de Palestijnse bevolking de rekening. Natuurlijk zien hun vrienden in het buitenland dit anders, want die geloven dat het land van de Palestijnen is en dat hun strijd tegen Israël gerechtvaardigd is.

Bovendien worden Israëls voorstellen voor een staakt het vuren niet serieus genomen, evenmin zijn strenge veiligheidsmaatregelen, die te midden van een oorlog ondanks gevaar voor zichzelf rekening houden met de Palestijnse burgerbevolking. Evenmin interesseert het de mensen dat Hamas-terroristen volgens informatie van de VN raketten hebben verstopt in UNRWA-scholen, moskeeën en ziekenhuizen. Alle middelen om Israël te bestrijden schijnen oké te zijn. Vanwege de jongste oorlog in de Gazastrook exploderen mensen uit haat tegen Israël, bij velen borrelt zelfs hun antisemitische geest naar boven.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Waarom zou Israël zich ervoor moeten verontschuldigen minder doden te hebben?

 1. janfreak zegt:

  Het is toch niet zoiets als een voetbalwedstrijd. Dat er aan de kant van de Palestijnen zoveel doden te betreuren zijn is gewoon de schuld van Hamas, die gebruikt zijn burgers als menselijk schild en dan hoef je niet raar te kijken wanneer er dan veel burgers de dood vinden. Israël heeft echt niet de intentie veel burgerslachtoffers te maken, daarom waarschuwen ze de bevolking van de Gazastrook ook eerst voordat de daar iets onder vuur nemen. Hamas daarentegen blijft raketten op Israël afvoeren met de bedoeling wel burgerslachtoffers te maken. Verder denk ik ook dat ze het aantal doden wel manipuleren, fraude is hen nog nooit vreemd geweest.

  Like

 2. Jan zegt:

  Er zijn veel te weinig Arabische doden. 1 Israëlische soldaat (Shalit) was immers 1000 terroristen waard, dus de stand zou nu 43.000 Arabische doden moeten zijn. Links jammert en mekkert zoals gewoonlijk, lees: spuwt weer haar antisemitische gal.

  Like

 3. Jeanôt Cohen zegt:

  Heel goed bericht, bedankt en shalom

  Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op My Blog herblogden reageerde:
  The VN zwijgt stille over de moordende ISIS, je hoort ze ook niet over Boko Haram — nee Israel die verzet biedt aan dergelijk schorum, die moeten ze hebben.

  Like

 5. Rimon zegt:

  De Britse kolonel Richard Kemp, een militair expert en aavoerder in Afghanistan, zegt dat de Israëlische troepen hun best doen om onschuldige burgers te sparen. “Maar dat is in een oorlogssituatie nooit helemaal mogelijk, zeker niet wanneer een organisatie zoals Hamas net wil dat hun burgers worden gedood”.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Het interesseert al verlogen huichelaars die nu zogenaamd voor die arme Gazanen demonstreren geen zak hoeveel doden er vallen.
  Het is gewoon een smoes om hun antisemitisme uit te schreeuwen.

  Like

 7. Jan zegt:

  De Werner von Braun van Hamas heeft zijn 72 maagden:

  Hamas’s drone and rocket development chief killed in IAF strike
  A senior Hamas member in charge of advanced weapons development was killed in an IAF airstrike on Friday, security forces announced Sunday.

  The target, Ismael Muhammad Sa’ad Akluk, 25, was in a vehicle which was targeted by the IAF, acting on information from the Shin Bet intelligence agency.

  The Shin Bet said Akluk had been involved in weapons production centers and weapons research and development for several years, describing him as a key figure in Hamas’s drone and rocket research program.
  http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Hamass-drone-and-rocket-development-chief-killed-in-IAF-strike-369048

  Like

 8. Ik kan het woord Gaza onderhand niet meer horen!Staat bij mij op hetzelfde level als evil,islam,addergebroed en nog meer van dat fraais!

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Als je leger zich niet achter de bevolking verschuilt……..heb je minder doden !

  Like

 10. Jan zegt:

  Cameron tegen Israël: “Handen af van Hamas”

  UK to suspend military exports to Israel, if fighting in Gaza resumes
  Britain said on Tuesday it would suspend 12 licences to export military items to Israel, including tank, aircraft and radar parts, if hostilities with Hamas in Gaza resumed, citing concerns the exports may be used to breach international laws.
  http://www.jpost.com/Middle-East/UK-says-to-suspend-some-Israel-arms-exports-if-Gaza-truce-fails-370873

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s