Buitenlandse journalisten in Gaza over Hamas

Screenshot_1

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Buitenlandse ooggetuigen in de Gazastrook doen verslag over datgene waarvoor Israël steeds weer voor waarschuwde: Palestijnse Hamas-terroristen verschansen zich achter de Palestijnse burgerbevolking. Ze verkleden zich als vrouwen en dragen in dekens gewikkelde geweren in hun armen, alsof ze baby´s dragen. Hier enkele ooggetuigenberichten uit de Gazastrook:

De verslaggever van de Washington Post, William Booth, 15 juli: “In het Sjifa-ziekenhuis in Gaza hebben honderden Palestijnen de Palestijnse minister van Gezondheid met eieren en schoenen weggejaagd. Het ziekenhuis werd in feite de commandocentrale voor de Hamas-leiders en dit was duidelijk zichtbaar in de gangen en in de kantoren van het ziekenhuis.”

Hufftington Post, verslaggever Sophia Jones, 15 juli: “Hamas heeft ons, journalisten en gewonde Palestijnen, eraan gehinderd om via de grensovergang Erez Israël binnen te komen.”

De Washington Post, verslaggever William Booth, 17 juli: “Tijdens het staakt het vuren vertelden Palestijnen dat ze de groene ramen van een moskee in Noord-Gaza wilden schoonmaken, die een dag daarvoor deels door een Israëlisch bombardement beschadigd werden. In werkelijkheid echter werden ze erbij geobserveerd hoe ze raketten in de moskee verborgen.”

Globe and Mail, verslaggever Patrick Martin, 20 juli: “In Shaiya waren duidelijk bewapende terroristen te zien toen tijdens het humanitaire staakt het vuren beide zijden, Israëli´s en Palestijnen, hun gewonden en doden uit de gevechtszone verwijderden. Gewapende terroristen zijn met hun machinegeweer op de schouder gevlucht en anderen, ik heb er in ieder geval twee gezien, verkleedden zich als vrouw en stopten hun geweren onder hun kleren. Ik heb één terrorist gezien die zijn geweer in dekens wikkelde en het droeg als hij een baby in zijn armen hield.”

Canadese televisie, verslaggever Janis Mackey Frayer, 20 juli: “In Shaiya hebben we ettelijke terroristen gezien die zich als vrouw verkleed hebben en bij wie onder hun kleren de geweren te voorschijn kwamen.”

Wall Street Journal, verslaggever Nick Casey, 21 juli: “Ik ben benieuwd hoe de Palestijnse patiënten in het Sjifa-ziekenhuis zich voelen als ze leden van Hamas in het ziekenhuis zien hoe deze ongestoord en in alle veiligheid interviews geven aan de media.”

Mainichi´s (Japan), 21 juli: “Hamas heeft kritiek op Israël een bloedbad op de burgerbevolking te hebben gepleegd. Maar aan de andere kant gebruikt Hamas haar burgerbevolking en journalisten om hen te verbieden uit de gevechtszone te vluchten. Ze worden teruggedreven en als menselijke schilden misbruikt. Daarmee neutraliseert Hamas de guerrillatactiek. De tactiek van de menselijke schilden past Hamas ook toe bij buitenlandse journalisten. Daarom heeft Hamas een groep van 20 journalisten verboden uit de Gazastrook te vertrekken. Hamas vertelde ons dat het checkpoint naar Israël geblokkeerd was. We hebben het Israëlische leger gebeld en dat deelde ons mee dat het checkpoint geopend was. We discussieerden met Hams en toen hebben ze tegen ons geschreeuwd dat Israël over vijf minuten Gaza weer ging bombarderen. Ze zijn allemaal teruggereden naar Gaza. Maar we herinneren ons dat Hamas ook in het conflict in 2012 alle checkpoint naar Israël met opzet blokkeerde.”

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Israël, Persvrijheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Buitenlandse journalisten in Gaza over Hamas

 1. Jan zegt:

  Islamic Jihad Said to Have Iranian ‘Judgement Day’ Missile*

  Islamic Jihad has “many more surprises up its sleeve,” said Abdullah Shalah, head of the terror group said Sunday. In an interview on an Arab satellite station, Shalah said that “We have a store of strategic weapons that we have never used,” but was prepared to bring out against Israel if the war in Gaza continued. With that, he did not specify what those weapons were.

  According to sources in Gaza, those weapons are Iranian-made “Zelzal” missiles, an unguided missile that can carry a payload of up to 600 kg (1,323 pounds) of explosives for a distance of up to 200 kilometers. Speaking to the Donia Alwattan news site, the sources, which claim to be close to Islamic Jihad, did not say how many such missiles the terror group had, adding that “this is their ‘judgement day’ weapon.”
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183401#.U9VElLMrA

  * http://defense-update.com/Images_new3/zelzal_double.jpg

  Graag de luchtmacht inzetten na deze mededeling en de Gazastrook volledig wegvagen, met iedereen er bij.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Als journalisten eerlijk over Gaza berichten, dan schijnen ze vervolgens bedreigd te worden.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat zijn getuigenissen van journalisten die er niet om liegen!En nog is men tegen Israel en voor Hamas;ben ik nou zo stom,of zijn zij stom en kwaadaardig?

  Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Every single civilian casualty in Gaza is caused by Hamas, who will not stop attacking Israel, and who will not build shelters for their kids, and who hide behind civilians.

  Like

 5. Jean zegt:

  Zou Boerzwam dat ook lezen? Ik hoop het en hopelijk stopt hij dan met het subsidiëren van die barbaarse smeerlapperij en worden alle lopende tenten opgepakt kwestie vn veiligheid van eigen volk.

  Like

 6. Jan zegt:

  Olifanten in dierentuin van Tel Aviv beschermen gezamenlijk de kalven als de sirenes loeien

  Kun je niet van die islamitische barbaren zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s