Het echte Palestijnse bloedbad

Screenshot_14

(Door: Jonathan Messing -Vertaling: Vederso)

Het vluchtelingenkamp Yarmouk was het thuis van de grootste Palestijnse vluchtelingengemeenschap voordat het conflict begon. 180.000 Palestijnse burgers noemden het kamp hun thuis. Nu zijn er nog slechts 20.000 van over. Voedsel en medische voorraden worden stelselmatig de toegang geweigerd en honger is een van de drie belangrijkste doodsoorzaken. Onlangs werden in de buurt van Jarabulus 22 mensen gedood en op straat geworpen om de bevolking angst aan te jagen. Sommigen van hen waren kinderen.

Amnesty International heeft opgeroepen tot de onmiddellijke opheffing van de belegering, de stopzetting van de beschietingen en andere willekeurige aanvallen en om humanitaire organisaties vrije toegang tot het gebied te laten hebben. De disproportionele aanvallen op burgers moeten stoppen.

Weg met Israël? Niet helemaal. Yarmouk en Jarabulus bevinden zich in Syrië.

In feite keuren velen in dat land het gebrek aan aandacht voor hun situatie af en ook het feit dat foto’s en video’s vaak alleen aandacht krijgen als ze ten onrechte worden gepresenteerd als zijnde uit Gaza. Marc Lynch, de directeur van het Instituut voor Midden-Oosten Studies van het aan de GWU, zei het in het kort zo: “Het moet lastig zijn om [eerst] te controleren of het dode kind uit Gaza of Syrië komt, alvorens te besluiten of men moreel verontwaardigd is”.

Dus voor hen die Israël veroordelen: Ben je pro-Palestijns of ben je eigenlijk gewoon anti-Israël? Velen van jullie geven er zogenaamd zo veel om, terwijl het je echt zo weinig kan schelen. Zoals Leon Wieseltier van de New Republic ooit schreef: Het is gemakkelijker “niet te diep in iets te duiken. Het geeft minder directe voldoening dan vloeken en iets of iemand anders de schuld te geven”.

Mijn Twitter en Facebook doen me geloven dat het enige noemenswaardige militaire conflict in de wereld van vandaag de dag het conflict tussen Israël en Hamas is. Ofwel velen van u geven alleen om de oorlog alleen als het gaat om een ​​Jood met een vuurwapen of je bent je hopeloos niet bewust van wat er gaande is in de wereld. In het laatste geval, en ik hoop oprecht dat het dat is, is hier een (zeer) onvolledige lijst van het aantal doden in andere lopende conflicten. In willekeurige volgorde:

Syrië: 162.000 +

Mexico: 80.000

Nigeria: 5000

Zuid-Soedan: 10.000

Gaza: 600

Dit wil niet zeggen dat aandacht en sympathie moet afhangen van het aantal slachtoffers. Alle burgerdoden zijn tragisch. Bovendien vertellen dergelijke cijfers ons niets over de morele status van de strijdende partijen, met name niet in het geval van de asymmetrische oorlogsvoering die Hamas voert. Immers, de Verenigde Staten verloren ongeveer 450.000 levens door te vechten in de Tweede Wereldoorlog, terwijl de nazi’s meer dan zeven miljoen verloren, maar ik zou willen wedden dat niemand van u denkt dat de nazi’s het morele gelijk hadden. Tenminste, dat hoop ik. De verwrongen logica en het morele relativisme van een aantal van de berichten die ik lees doet me dat afvragen.

Wat uit deze cijfers blijkt, is dat, terwijl elke oorlog een tragedie bevat, ook die in Gaza en Israël, alleen slachtoffers gelinkt aan Joden de kreet van verontwaardiging lijken op te roepen die we hebben gehoord naar aanleiding van het aantal doden in de Gazastrook. Een aantal dat verbleekt in vergelijking met andere conflicten en grotendeels te wijten is aan de groteske tactieken van Hamas. Hoewel ik weinigen van jullie als individu zou willen beschuldigen van vijandigheid ten aanzien van Joden, zijn er velen van jullie die deelnemen aan een wereldwijde, collectieve media-aanval op Israël, die echt suggestief is of op iets nog veel duisters wijst.

Ik vraag je niet om er niet om te geven. Integendeel, ik hoop dat jullie er allemaal meer om beginnen te geven – om de vele problemen in de wereld. Dan zou misschien het uiten van jullie veroordeling van Israël – hoe moet ik het zeggen – meer proportioneel  kunnen zijn.

Bron:
www.algemeiner.com

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, political correctness, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het echte Palestijnse bloedbad

 1. Harry zegt:

  Goed artikel , Vederso ! Nuttige informatie .

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  En weer een stuk berichtgeving waar je echt iets aan hebt. Dank daarvoor!

  Like

 3. Rick zegt:

  Hier nóg een gouden kans om eens tegengas te geven:
  Dit verzamelplatform organiseert een demonstratie tegen de salafisten in Den Haag op 10 augustus!

  De ISIS aanhang in Nederland kan al een tijd ongestoord demonstreren en manifesteren in de zo geheten Sharia Driehoek. Dit gebied ligt in de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk. Een gebied waar de sharia wetgeving in de praktijk wordt gebracht op straat.

  Tijdens de laatste manifestatie waar ook de ISIS aanhang aan deelnam op 24 juli 2014 was er volgens de burgemeester van Aartsen niets strafbaars gebeurd.

  Toch werd er opgeroepen tot het doden van Nederlanders, werden er journalisten geintimideerd en bedreigd. En de politie? Die zag het, hoorde het en keek de andere kant op. Dit is Nederland anno 2014.

  Op de politie hoeven wij als volk niet te rekenen. De politici in de ivoren toren kijken de andere kant op terwijl delen van ons land wordt ingepalmd. En het zijn niet een paar gekken. We hebben het over honderden salafisten in Den Haag alleen al.

  Deze pagina is opgezet om zoveel mogelijk mensen te verzamelen. Een burgergroep die doet wat de politiek en de politie na laat. Om een duidelijk signaal af te geven aan de salafisten in Nederland: Tot hier, niet verder en terug als het moet.

  Want helaas grijpt de politiek en politie pas in wanneer het volk zich roert. Wij moeten in verzet komen om onze vrijheid te behouden, om een toekomst veilig te stellen voor de generatie na ons.

  Daarom roepen wij elke Nederlander op om op zondag 10 augustus mee te lopen in een mars door Den Haag. Om te laten zien dat ook de eerder genoemde wijken Transvaal en de Schilderswijk nog steeds Nederlands gebied is. Als signaal aan de salafisten: Dit is ons land, met onze regels. Bevalt je dat niet?~Pak dan jouw spullen en vertrek!

  Nodig jouw vrienden uit voor deze pagina en/of meld je aan voor de mars door Den Haag! Genoeg is genoeg! Geen woorden maar daden!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Prima gedaan, Vederso!

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Foto boven dit artikel werd vandaag op twitter geplaatst als zijnde uit Gaza.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s