Voor Hamas zijn de doden van Gaza pure noodzaak

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Sinds 1950 zijn elf miljoen moslims door geweld – exclusief ’gewone’ moorden – om het leven gekomen. Iets meer dan 0,3% daarvan is gestorven in het conflict met Israël, ofwel 1 op 315 moslimdoden. 90% van het totaal aantal doden stierf in conflicten met andere moslims.

Deze getallen komen van de lijst die al enkele jaren geleden is gemaakt door Gunnar Heinsohn, de opmerkelijke Duitse wetenschapper die zich gespecialiseerd heeft in de relatie tussen geweld en het aantal jongemannen in een samenleving (hoe meer zonen een vrouw baart, des te groter het gevaar van geweld: bendeoorlogen, burgeroorlogen, oorlogen tussen naties).

Als hij de lijst op dit moment zou maken, zou hij de verhoudingen moeten aanpassen. In verhouding tot wat moslims elkaar onderling aandoen, vormen de doden in Gaza een klein getal. Ja, u leest dat goed: klein. Maar elke dode is er één te veel – zeker wanneer het gaat om kinderen, horen wij, verlichte en ontwikkelde westerlingen, daar direct aan toe te voegen. Maar er zijn veel moslims (met name die in de Arabische wereld leven) die daar anders over denken. In hun tribale eer-schaamtecultuur is de uitroeiing van de vijand en zijn familie een geaccepteerd principe. Trots tonen de jonge strijders van ISIS de afgehakte hoofden van hun slachtoffers.

De propagandisten van Hamas bepleiten de totale vernietiging van het Joodse volk. De aantallen slachtoffers die momenteel in Syrië en Irak vallen – moslim tegen moslim – zijn verbijsterend hoog.

Lees verder>>>
(h/t katan & Robert Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

7 reacties op Voor Hamas zijn de doden van Gaza pure noodzaak

 1. guusvelraeds zegt:

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Leon de Winter zet hier de allerbeste analyse neer van het probleem GAZA die ik tot nu toe heb gelezen. Israël is geen probleem. GAZA is het probleem. Israël moet en zal GAZA elimineren wil het voorlopig weer verder kunnen. De islam heeft dan verder geen directe emotionele motivatiemiddelen meer om de links georiënteerde emoties van de burger in het decadente Westen te beïnvloeden. Dit is bijzonder belangrijk. De islam zal dan naar buitenproportionele middelen moeten grijpen die Israël het recht zullen geven haar en onze doodsvijanden definitief te vernietigen.

  Like

 3. Jan zegt:


  Ik verwijder je comment even Jan. Ik heb het stuk klaar staan om mee aan de slag te gaan. Hopende op je begrip.

  Webmaster

  Like

 4. Auke zegt:

  Op zich een schijnbaar goede analyse van de situatie in Gaza en verder in de Arabische wereld.Lijkt allemaal zeer analytisch en gedegen, omdat hij denkt dat er onderliggende oorzaken zijn van dit conflict, zoals te veel jongens, stammenstrijd en een uitzichtloze positie. Hij haalt daar zelfs een onderzoek voor aan. Het probleem van te veel jongens is bekend, dat geeft nu eenmaal spanningen, net als uitzichtloosheid en de zogenaamde stammencultuur. Het punt is: er zijn stammen die elkaar niet uitmoorden, er is een land met een groot overschot aan jongens, zoals China en heel veel mensen leven in uitzichtloze posities. Ook op kleine stukjes grond. Het echte probleem wordt zijdelings benoemd: Het probleem is namelijk dat de mensen die in de gaza wonen en de rest van het MO de islam als enige ware godsdienst zien, waar alles en iedereen voor moet wijken. In deze godsdienst is iedereen die geen moslim is: een kafir en een kafir moet of bekeerd worden of gedood worden. Voor christenen en joden geld de uitzondering dat ze hun leven mogen behouden, als ze de belasting maar willen betalen en zich zeer slaafs gedragen.
  Wanneer de heer de Winter had opgelet, had hij geweten dat de mensen die in de Twin Towers zijn gevlogen (de rest ging tegen hun zin) goed opgeleide mensen waren, met een toekomst en wonend in een land met veel zand (tenminste de meeste van de daders) en weinig mensen.
  Jammer dat het atheïstisch humanisme zoveel goede denkers op een dood spoor brengt en de ware feiten als bijzaken toont..

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Auke. Ik denk dat je het artikel van Leon nog maar ’n keer (maar dan serieus) zou moeten lezen.
  Leon analyseert hier op een glasheldere wijze de werkelijke achtergronden in relatie tot de huidige situatie waardoor, bij de objectieve lezer tenminste, de linkse antisemitische propagandamachine als een kaartenhuis in elkaar stort.
  De onderliggende oorzaken die jij noemt en die inderdaad (uiteindelijk en helemaal aan het begin der tijden) ten grondslag liggen aan het probleem in GAZA, worden door hem naar jouw zin niet uitvoerig genoeg genoemd?
  Maar Leon gaat er van uit dat men dit genoegzaam weet. Je kunt natuurlijk ook bij Mozes in het Oude Testament beginnen maar ik kan me voorstellen dat hij zich niet belachelijk wenst te maken.

  Like

 6. Jan zegt:

  Hamas eist verklaring van Israël waarom het Hamas-terrorist doodt

  In its first reaction to this evening’s events, Hamas’ Ezzedine al-Qassam brigades is demanding that Israel disclose why it attacked the Gaza City home of the A-Dilu family, killing at least two people, one of whom was apparently Mohammed A-Dilu, the head of Hamas’ rocket division
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2014/08/hamas-demands-to-know-why-israel-went.html

  Zou het hier iets mee te maken hebben? Een weg in Tel Aviv

  Like

 7. Jan zegt:

  Colonel Kemp over de vermeende mensenrechtenschending van het IDF

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s