Brandaanslag op synagoge in Wuppertal

Screenshot_29

(Door: Verena B. – Vertaling: E.J. Bron)

In het kader van het conflict in de Gazastrook vlamt overal in Europa heel openlijk de mohammedaanse Jodenhaat op. Heette de oproep tot het inbrand steken van synagogen in |Duitsland vroeger “Heil Hitler!”, tegenwoordig heet hij “Allahu Akbar!” – een volledig nieuwe antisemitische kwaliteit in het midden van de Duitse samenleving. Dat zeggen de laffe politici echter niet, want zij zijn zelf immanent verantwoordelijk voor de geïmporteerde Jodenhaat uit de islamitische landen.

Staan weldra de synagogen weer in brand?”, vroegen we ons bijna twee weken geleden bezorgd af. In de nacht naar dinsdag vlogen om 02.30 midden in Wuppertal molotovcocktails naar de Bergische synagoge in het stadsdeel Barmen. “Vuur voor de synagoge” hadden ooggetuigen gemeld aan de brandweer, omdat de straat voor het gebouw brandde.

Dichtbij de plaats van de misdaad pakte de politie een van de daders op. Welke rol hij bij de aanslag speelde, was volgens “Bild” eerst nog onduidelijk. De politie gaf ook geen informatie over de nationaliteit van de dader: een dader met Duitse wortels, een Duitse nazi dus, kon het dus niet zijn. Twee andere daders zijn nog op de vlucht.

Zoals de “Berliner Zeitung” intussen echter meldt, werd een naar eigen zeggen 18-jarige kort na de daad in de buurt van de synagoge gearresteerd. De jongeman was in het bezit van een “verblijfsrechtelijke dulding”, deelde het openbaar ministerie Wuppertal mee. Zijn nationaliteit was op dat moment nog niet duidelijk. Tegenover de politie had hij zich Palestijn genoemd. Hij betwistte de daad gepleegd te hebben.

Bij de ingang van het gebouw vond de politie meerdere, deels gebroken flessen. De andere beide vermoedelijke daders zijn nog steeds voortvluchtig. Het onderzoek wordt voortgezet. Er was niemand gewond geraakt, berichtte de politie. Na eerste onderzoek bleek er geen schade aan het gebouw te zijn aangebracht.

Volgens informatie van de hoofdofficier van justitie, Hans-Joachim Kiskel, gaat het bij de door een buurvrouw gemelde brand vermoedelijk om een brandbom, die bij een van de daders uit zijn handen was gevallen. De naar de ingang gegooide molotovcocktails waren echter niet geëxplodeerd, omdat de brandversneller niet in brand was gevlogen. De flessen waren tegen de buitenmuur kapot gesprongen. Als de molotovcocktails in brand gevlogen waren, was er volgens Kiskel grotere schade mogelijk geweest. “als een benzine-oliemengsel brandt, is dat een behoorlijk gevaarlijke zaak”, zei Kiskel tegen Reuters.

In aansluiting op de anti-Israël demonstraties van gewelddadige, racistische moslims en linksen heeft de politie van Nordrhein-Westfalen de veiligheidsmaatregelen voor joodse en Israëlische objecten nogmaals verhoogd. Er is echter geen 24-uurs bewaking van de synagoge, zei een woordvoerder van de politie van Wuppertal. Er was geen sprake van een sterkere bewaking van christelijke kerken. Als die binnenkort ok in de brand vliegen, zijn de christenen zelf schuld.

De minister van binnenlandse Zaken van de deelstaat Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), sprak openlijk van een brandaanslag. “Het gaat om een laffe en achterbakse daad. Geweld en antisemitisme zijn met niets te rechtvaardigen”, zei hij (zoals altijd). De politie van Nordrhein-Westfalen treedt “vastberaden op tegen antisemitische hetze en gewelddadigheden.” Op welke wijze dat dan zal gebeuren, zei hij niet. Bij islamitische grondwetvijanden, Jodenhaters en racisten moet men behoedzaam handelen, want ze zijn de toekomst van Duitsland! Zeggen in ieder geval, naast vele anderen, de Duitse president Joachim Gauck en Cem Özdemir van de Groenen, en die moeten het immers weten, want zij willen alleen het beste voor Duitsland!

Screenshot_30

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Verena B.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Duitsland, Islam, Islamisering, Jodenhaat, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brandaanslag op synagoge in Wuppertal

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  HOOGSTE TIJD om in te grijpen… reeds ‘overdue’ zelfs!
  ‘WIJ’ mogen niet langer wachten…
  verenigt u….

  Like

 2. jans zegt:

  We zijn weer terug in de aanloop van 1938, de Kristalnacht.
  De politiek leiders doen en zeggen er niets van, wat een slappe eikels.

  Like

 3. Zij zijn de toekomst van Duitsland?????Pardon?Heel Europa moet en zal islamvrij worden,en wel met spoed!Het loopt verdomme de spuigaten uit wat die haatzakken zich veroorloven kunnen!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  “De toekomst van Duitsland?” Fijne toekomst!
  Het typische is, dat men dat in de Jaren ’30 van de Nazi’s zei en men zich daar zo ’n 20 jaar later weer de haren over uit de kop kon trekken….
  En wat de huidige ellende betreft kan men rustig stellen: Probeer maar niet langer zijweggetjes te vinden om de schuld op het klassieke extreem-Rechts te schuiven, want uit die hoek komt het nu toevallig ècht niet.
  Of de politici het nu leuk vinden of niet : Bij de islam en niets dan de islam moet je het deze keer zoeken.
  Weiger dat ronduit toe te geven en de kanker zal zich onbekommerd blijven invreten.
  En wat hier voor Duitsland geldt, geldt voor heel Europa.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Mijn hart bloedt! Ik zit met tranen in de ogen, dit bericht tot mij te nemen. Krijgt het volk, van Abraham, Isaac en Jacob dan nooit rust en vrede! Schande, schande!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De verantwoordelijke politici moeten ter verantwoording geroepen worden !!! Ook in Nederland !!

  Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  Tuig. Maar wees gerust het zal vandaag wel op de TV komen. Lachen.

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Ach, dit tuig moet dadelijk ook niet gaan zeuren als de haters van moslimextremisten eens een keer hun moskeeën, waar zij haat tegen het westen en joden prediceren, in brand zullen steken zoals dat ooit in 2004 al eens gebeurde in Nederland! Denken zij nou werkelijk dat ze zich geliefd maken met hun afschuwelijke ideeën en voelen ze soms dankbaarheid jegens hun akelige linkse bondgenoten van politici ? Eens zullen ze oogsten wat zij zaaien en reken maar dat ik met dat uitschot en hun linkse vriendjes zeker GEEN medelijden zal hebben!

  Like

 9. Pingback: Nordrhein-Westfalen: Synagogen in brand steken is “Israël-kritiek” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s