Den Haag, het vuil, de stad en de dood

Screenshot_6

(Door: Filantroop)

In de Haagse Schilderswijk vond afgelopen donderdagavond en voor wat de stad betreft in successie een antisemitisch joelfeest plaats waarbij de politie ook deze keer toekeek en zelfs passief bleef toen de vrije nieuwsgaarders bedreigd werden. Waarschijnlijk ter lering ende vermaak en in opdracht van burgemeester Jozias van Aartsen, hielden ze hun handen in de zakken gestoken. Toch is dit incident niet vreemd aan Den Haag.

Den Haag kwam de twijfelachtige eer toe als eerste naoorlogse stad een burgemeester aan het stadsroer te hebben die een onderduikende Joodse familie in levensgevaar bracht en die dien ten gevolge daarvan omgebracht werd. Niettemin kon Frans Schokking van november 1949 tot juli 1956 burgemeester van de stad blijven en daarna zijn carrière vrolijk voortzetten. Niet zo vreemd, want degene die de taak opgelegd kreeg oorlogsdelinquenten op te sporen met zijn Bureau Nationale Veiligheid was zelf niet zuiver op de graat want was tijdens de bezettingsjaren een van de drie oprichters van de fascistische Nederlandse Unie, die de Nieuwe Orde erkende.

Lees verder>>>
(h/t Martin Bosma)
Filantropius

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Den Haag, het vuil, de stad en de dood

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Filantropius een geweldig artikel, waarvoor hulde. Het laat precies zien, dat de Jodenhaat nooit is weg geweest, niet in Den Haag maar ook in de rest van Nederland. Een grove schande dat is het. Maar ook in Duitsland bleken na mei 1945, veel nazi kopstukken “de dans”, te ontspringen. En dat deden ze heel gehaaid, ze lieten hun “bruine veren”, vallen, en nestelden zich in de zogenaamde democratische partijen zoals de CDA/CSU en de SPD. Zo liepen daar “de hazen”.

  Like

 2. Mooi stuk.
  Een Joodse vriendin zei me onlangs, toen we het hadden over het islamitisch antisemitisme:
  “Onderschat ook het autochtoon Hollandse en Vlaamse antisemitisme niet.”
  En zij bedoelde inderdaad de “rechtse” ouderwetse Jodenhaat, waarover Filantroop het ook heeft, niet eens de linkse collaboratie.

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Ik heb Reiner Werner Fassbinder eigenlijk nooit helemaal begrepen. als kind van de na de oorlog zat hij met de loodzware last van het fascisme op zijn schouders. Het toneelstuk Der Müll, die Stadt und der Tot heb ik nooit kunnen zien. Wilde hij het aantippen of aan de kaak stellen. Naar mijn mening werd in Der Müll juist een smerige oude jood getoond om de kijker een spiegel voor te houden en hem te confronteren met zijn eigen antisemitisme, maar ik kan nergens een torrent vinden, ik ben bang dat dit stuk voor eeuwig verloren is voor de mensheid.

  Like

 4. Wat een stuk;dat doet je de rillingen over de rug lopen!Maar:wat doen we er aan?

  Like

 5. Ik zou graag eens met u en de heer Wilders van gedachten willen wisselen over een en ander,want zo kan en mag het niet door gaan!Desondanks blijft het ook bij de Pvv stil!Tijd van praten[tegen dovemansoren!]is voorbij,veel tijd rest ons niet meer,actie moet er komen!Mijn gegevens zijn bekend bij de heer Bron,alsook bij de vrijwilligers van de Pvv in Brabant!

  Like

 6. Giny zegt:

  Bij de PVV is het stilte voor de storm, Geert is met vakantie!!!

  Like

 7. Filantroop zegt:

  Yvonne van Cleef
  Altijd genegen in gesprek te gaan, vrees ik dat de huidige situatie er een is die pas slapende honden laat ontwaken als het eerst heel veel erger is geworden. Maar hoeveel erger, weet waarschijnlijk niemand.

  Er was nauwelijks misbaar toen in Darfur meer dan 300.000 negers door Arabieren afgeslacht werden. In Syrië staat de teller in de moorpartijen van moslims op moslims ruw geschat op 200.000, en het eind is voorlopig niet in zicht. Maar de Europese straten lopen vol over 1000 slachtoffers in Gaza.

  Het leger van de “hee” dat afgelopen zondag door Rotterdam een tippel maakte blijkt dus in werkelijkheid niet geïnteresseerd te zijn in slachtofferaantallen maar in degenen die ze maken. En dat schreef ik tien jaar geleden ook al.

  Maar let op, in Syrië en in zoveel andere conflicthaarden waarbij de islam betrokken is, zullen de komende tijd nog veel slachtoffers vallen. Naarmate in die gebieden het aantal slachtoffers zal toenemen, zal de agressie tegen Israël en de Joden ook toenemen. Had Benjamin Franklin in 1752 niet de bliksemafleider uitgevonden?

  Er was een tijd dat zelfs de komst van de Bombycilla garrulus, die we beter kennen als de pestvogel, aan Joden toegeschreven werd. Eigenlijk glijden we terug in archaïsche tijden, zeg maar, de vroege middeleeuwen. Tribalisme versus 180 Nobelprijzen.

  http://filantropius.wordpress.com/2014/07/10/zachte-heelmeesters-maken-stinkende-wonden/

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Die Jozias van Aartsen heeft zijn langste tijd als burgemeester in Den Haag doorgebracht.
  Op zich is dit niet belangrijk. Wel belangrijk is te weten waar deze landverrader in de toekomst te vinden zal zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s