De woede van de Nederlanders op de primitieve rebellen

Screenshot_6

(Door: Leon de Winter – Vertaling: E.J. Bron)

Bij de vliegtuigramp boven het oosten van de Oekraïne kwamen bijna 200 Nederlanders om het leven. Hoe de rebellen op de stoffelijke resten van de slachtoffers rond stampten, heeft de natie geschokt. Het was een heilzame schok.

In Tel Aviv hoorde ik dat er een vliegtuig was neergestort. Het was in Amsterdam gestart en op weg naar Kuala Lumpur. Donderdagavond, na een diner in de oude haven van Tel Aviv, toen ik een schuilplaats zocht tegen enkele raketten die Hamas in onze richting had afgevuurd, checkte ik mijn iPhone en de eerste berichten werden bevestigd. Er kwam veel mensen om het leven, heel veel mensen. Fatsoenlijke, geciviliseerde mensen uit Nederland. Hele gezinnen verdwenen. Hele gezinnen uitgeroeid.

Stel je eens de orde van grootte voor: bijna 200 doden in een land met 16 miljoen inwoners – dat zou overeenkomen met 1000 doden in Duitsland. Iedereen van ons kent mensen die de doden kende. Een goede vriend van me had kort daarvoor nog E-mail contact met een vriend, die met zijn vrouw en dochter aan boord zat, een sympathieke, hartelijke professor in de rechten. Alledrie dood. Neergeschoten uit de hemel boven de oostelijke Oekraïne door een raket die in Rusland werd geproduceerd.

Ja, wij, mensen in Nederland, wij dachten dat de conflicten in de wereld in principe een gevolg van slechte communicatie waren. Mensen, die gewelddadig zijn, agressief en van haat vervuld, zouden alleen slachtoffers van bepaalde misverstanden zijn, maakten we onszelf jarenlang wijs. Wij, in onze comfortabele en goed onderhouden huizen, zouden alleen maar onze hand naar hen moeten uitstrekken en goed naar ze moeten luisteren.

Ze graaiden in gewijde spullen

We waren vergeten dat er grove, simpele, idiote mannen bestaan, wier levensdoel het verwoesten is. Die nog altijd naar de oude stem luisteren die hen koortsachtig beveelt om te veroveren, te verkrachten, te verminken en te doden. Het kwaad in de wereld bestaat – maar ontwikkelde mensen in de moderne welvaartsstaat kunnen zich dat gewoon niet meer voorstellen.

Onze doden interesseerden de pro-Russische rebellen niets. Ze rommelden tussen de puinhopen en lichaamsdelen rond met hun van drank opgezette gezichten en graaiden in wat onze landgenoten achterlieten: een pop, een boek, kledingstukken. Gewijde spullen. Met zware laarzen aan liepen ze rond op het verse dodenveld, alsof onze doden geslachte dieren waren. Respect voor de lichamen van gestorvenen – daar begint civilisatie. Wie de doden eert, is zich bewust van de heiligheid van het leven.

Onze minister van Buitenlandse Zaken verklaarde in het VN-gebouw in New York dat de mensen een politiek spel met de stoffelijke resten van onze geliefden spelen. Hij was bijna in tranen. Ja, dat doen ze. De vijanden van Israël kennen dat spel maar al te goed, en nu waren het plotseling gewelddadige mannen in de Oekraïne die hetzelfde spelletje met de Nederlanders speelden.

Wat hebben wij met de Oost-Oekraïne te maken?

We wisten niet dat we vijanden hadden. We leefden gelukkig in de zeepbel van de welvaartsstaat. En plotseling vermoordden ze onze mensen. Amerikaanse militaire deskundigen zeggen dat het een ongeluk was. De rebellen hadden een ander vliegtuig uit de lucht willen schieten, een Oekraïens militair vliegtuig. Ze wilden dus andere mensen doden, niet de onze. Maakt dat enig verschil? Maakt het hen minder schuldig?

Onze machteloosheid is bijna onverdraaglijk. We hebben ons leger zo goed als afgeschaft. De Israëli´s zouden op zoiets gereageerd hebben, zeggen veel commentatoren in kranten en op websites. Ze zouden vliegtuigen en helikopters hebben gestuurd met bevelen en ze zouden de lichaamsdelen van onze geliefden verzameld hebben, terwijl ze tegen de rebellen gevochten zouden hebben. Omdat een trotse natie het niet kan toestaan dat haar doden geschonden worden. Dat is fundamenteel voor datgene wat wij zijn.

Wij echter moesten stilzwijgend mee aanzien hoe deze boeven op de stoffelijke resten van onschuldigen stonden rond te trappelen. Het is net alsof er een natie wakker wordt na een hele lange droom om te ontdekken dat de wereld nog net zo slecht is als hij altijd was. Wat hebben wij met een gewelddadig conflict te maken dat zich duizenden kilometers ver verwijderd van onze slaapkamers afspeelt? Alles. Omdat zij onze mensen gedood hebben, is dit verre, vreemde conflict plotseling volledig het onze.

De EU daagde de Russische beer uit

En laat niemand zeggen dat we hier niet aan bijgedragen hebben. We hebben de val van een democratisch gekozen Oekraïense president ondersteund, we beschouwden de Europese Unie als onoverwinnelijk en schoven onze grenzen op tot aan de rand van het Russische rijk. Onze politici hielden opwindende toespraken in Kiev en beloofden welvaart en vrijheid en ieder denkbaar mensenrecht.

Wij dachten het machtsspel te kunnen spelen zonder de prijs ervoor te betalen – nee, erger nog: Wij hadden geen idee dat het een gewelddadig spel was wat de Europese elites voor ons opvoerden. Onschuldige mensen op de vakantiereis van hun leven betaalden de prijs voor het meedogenloze gedrag van carrièrepolitici, die blind de Russische beer uitdaagden. Er laaide een wild vuur in de Oekraïne, en wij brachten de lucifers naar Kiev.

De stoffelijke resten van onze mensen lagen dagenlang in de Oekraïense zomerhitte, onbeschermd, zonder dat iemand het interesseerde. Ze voelen niets meer, zeggen velen – maar wij voelen alles. Ze maakten ons ooit aan het lachen en aan het huilen, ze vertelden ons leuke en rare dingen. Ze hadden hoop en verwachtingen, ze wilden de wereld beter maken. Wij hielden van deze lichamen.

Nederland in zijn ultieme geciviliseerdheid

Toen ze eindelijk naar huis kwamen, probeerden de Nederlanders hen de waardigheid te geven die de rebellen hen geweigerd hadden. Het ceremonieel was tactvol. De Nederlandse instellingen maakten van verdriet en verschrikking een adembenemende stilte, gepersonifieerd door de koning en zijn vrouw, en de hele afzichtelijkheid van de rebellen veranderde in een ritueel voor de doden, gesymboliseerd door een eindeloze rij zwarte lijkwagens en honderdduizenden die de straten omzoomden.

Het was een stil gebed. Het was Nederland in zijn ultieme geciviliseerdheid. De Nederlanders hadden de gruwel in een daad van schoonheid veranderd. Dat was de enig voorstelbare wraak. De dodelijke daad van de simpelste onmensen werd geneutraliseerd door de genade van een natie.

We weten nog niet of we met het plotselinge besef kunnen leven dat er eindeloos kwaad in de wereld bestaat. We voelden ons gelukkig en opgelucht met het oog op het idee dat wij hiervan bevrijd zouden zijn, dat het ons niet meer zou kunnen raken en dat wij voor altijd zorgeloos zouden kunnen leven.

Ja, misschien zouden de Israëli´s ten strijde zijn getrokken om deze lichamen te bergen. Wij, de welopgevoeden aan de westelijke rand van het moderne Europa, wij hebben dat niet gedaan. Wij moesten mee aanzien hoe de rebellen de doden schonden, en we wisten allemaal dat ze ons iets aandeden dat we niet kunnen vergeten. Pijnlijk en plotseling wordt het ons duidelijk wat we vergeten waren: dat er waarden bestaan die het waard zijn om voor te vechten.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Leon de Winter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Oekraïne. Bookmark de permalink .

70 reacties op De woede van de Nederlanders op de primitieve rebellen

 1. chris2 zegt:

  Nou, nou Leon. Toch wel erg op de emotionele toer wat de situatie kort na de ramp betreft. Hoewel de msm er niet over berichtten zijn de separatisten begonnen met het bergen van de lijken nadat ze een aantal dagen vergeefs hadden gewacht op de OVSE en ze de lichamen niet langer in de brandende zon konden laten liggen.
  Is er respectloos met de lichamen van de slachtoffers is omgegaan? Bedenk bij de mensen in O-Oekraïne de lichamen na de ramp met het vliegtuig door de daken heen kwamen, in tuinen en op velden vielen en verspreid lagen over vele tientallen vierkante kilometers landbouwgrond waar de gewassen hoog opgroeien. Daar kun je niet komen met rouwauto’s en fatsoenlijke grafkisten. Daar kan alles slechts te voet en zijn bodybags de aangewezen ‘hulpmiddelen’.
  Binnen een paar dagen echter was het merendeel van de lichamen door de bewoners van dat gebied verzameld in een straal van minimaal 25 km2, in bodybags gelegd en naar de trein getransporteerd. Dat alles in een verzengende hitte tussen 30 en 35 graden.

  En al die tijd werden deze mensen ook nog eens gebombardeerd door de vliegtuigen van Kiev! Kiev bleef die regio beschieten terwijl de doden geborgen werden en zoog verhalen uit de duim over hoe onze doden onteerd werden door de separatisten, verhalen die later – ondersteund met bewijs – als propaganda zijn ontkracht.

  Alexander Borodai, premier van ‘republiek Donetsk’, zei in een interview met de BBC dat de OVSE-waarnemers doelbewust in Kiev (dus door het Westerse marionettenregime) werden opgehouden. Vervolgens zette de OVSE de separatisten onder grote druk om de lijken niet te verplaatsen. “Dus hebben wij gewacht; een dag, twee dagen, drie dagen. Maar er kwam niet één expert. Wij vroegen: waar blijven jullie? Waar is de internationale gemeenschap? Ze blijven in Kiev rondhangen. De lijken liggen hier bij 30 graden hitte. Dat is absurd, gewoonweg onmenselijk. Een scene uit een horrorfilm.”
  http://hinter-der-fichte.blogspot.de/2014/07/ardreuters-jetzt-erfinden-wir-buk.html

  Al vanaf het allereerste begin is de tegenwerking NIET van de separatisten gekomen. Zij hebben de lichamen verzameld en overgedragen terwijl Kiev alleen maar tegengewerkt heeft!

  Like

  • bobzelf zegt:

   dank ,dank, dank, dank , dank , dank , dank , dank ,dank ,dank U ,

   met een hele grote U !!!!!!!!

   als ik de laatste dagen reacties lees b.v. bij Elsevier , is de omslag aardig bezig ,

   nou de DDS in zo’n beetje boven zijn/haar enkels afgezaagd door de reageerders ,
   mijn dank daar voor , !!!!

   maar jezus christus , soms loop ik ook helemaal leeg op de onzin die nu nog na pakweg 8 / 9 maanden de kranten in geslingerd wordt !!!!

   Dat deze mensen nu nog niet weten wat er vanaf dag 1 gebeurd is !!!!

   en maar dom blijven lullen over de geweldige regering in KIEV en over Putin die de Krim innam .

   dus nogmaals dank, dank , dank

   gr. bob

   Like

   • Igor zegt:

    Ja Bob,

    Het onbenul loopt soms je TV uit.
    Gore anti Russische stemmingsmakerij.
    Dit had ik zeker van de Winter niet verwacht, in feite steunt hij nu de nakomelingen van de Bandera moordenaars (kamp kapo’s) van zijn eigen joodse volk.
    Weet hij dan niet dat veel joden in Odessa, na het bloedbad daar door Kiev, gevlucht zijn.
    Via de TV wordt verteld dat de seperatisten huizen bombarderen en kinderen vermoorden, terwijl dit gdverr de g…. door de kiev fascisten wordt gedaan.
    Al die kiev fascisten zijn in Polen opgeleid, het land wat stiekum continu de boel aan het opnaaien is.
    De Winter, die MH 17 is door het Kiev leger neergehaald, vandaar dat ze nu de boel al die tijd al lopen te traineren.
    Ze vallen nu expres het ongevalsgebied aan, traineren.
    NL forenzen vroegen veilige 40 km2 zone, Kiev heeft dit beperkt tot 20 km2 en vielen daarna ook gelijk dit gebied aan.
    Dus de Winter, voortaan eerst wat follow up doen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Of je nou voor de oekraïne bent of voor Kiev, het is daar (overal en altijd geweest en zal atijd zo zijn!…) een héle gróte schórembènde.
    Leon de Winter heeft het alweer perfect verwoord, vanzelfsprekend op een zeer beschaafde wijze zonder scheldwoorden en hoofdletters!!!!
    Voor ons heel normaal.

    Like

   • Igor zegt:

    Ik ken een nog grotere schorembende Paulzwueste, en wel die oplichters in Brussel.
    Door dit schorem worden wij dag in dag uit belazerd en uitgeperst met de medewerking van eenzelfde zooitje schorem ook wel genaamd de NPO en de rest van de schrijvende pers. En vergeet uiteraard uw vuurrode Vlaamse omroep niet.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Beste Igor,

    zwijg die klootzak toch gewoon dood, pleurt hij vanzelf weer naar de NRC

    D’66 stemmer, geeniD’66 , zeg maar, is onbegonnen werk ,

    SOORT HERSENBESCHADIGING , EN WILLEN GRAAG BIJ DE LANDVERRADERS HOREN !

    de hele familie liep vroeger voorop mee bij de NSB .

    betere benaming is : MAFKEES !!

    GR. BOB

    Like

   • Igor zegt:

    Hoi Bob,

    Je hebt gelijk, maar het ging mij een beetje te ver dat dit sujet alle Oekraïeners schorem noemt, want dit betekend dan, dat mijn vrouw en mijn familie ook allemaal schorem is, en dat neem ik niet van die afgekeurde Belg.
    Ik blijf zelf altijd fatsoenlijk en verwacht dit ook van anderen aan deze discussie, want anders ontaard het in een wederzijdse scheldpartij.
    Vandaar Bob, mijn reactie.
    En verder Bob, hij komt op mij over als iemand die de zak heeft gehad van een Oekraïense schone.
    Verder zal ik geen aandacht aan dit sujet schenken.

    Gr. Igor

    Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHAHA, vraag of hij zijn pasfoto opstuurt !!!
    hug xxx

    gr. bob

    Like

  • cat zegt:

   Hier nog een: dank U

   Like

 2. Lucie zegt:

  Deze Leon de Winter moet zich eerst eens goed informeren op internet.
  De man heeft er geen flauw benul van wat er echt gebeurd is in Oekraine.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Ik ben veel eerder woedend op de Malaysiche Air line om over een oorlogsgebied te laten vliegen, en de kanst bestaat dat het Viegtuig afgeschoten wordt.

  Like

 4. Jaantje zegt:

  De klok horen luiden maar geen idee waar de klepel hangt…..een morele naprater……
  Foei Leon de Winter!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nog zo iets! Wat is nu in Godsnaam weer een: “morele naprater…”
   Heb je dat zelf bedacht? Verklaar uzelf?

   Like

   • koloth zegt:

    Doe ff niet zo bijdehand man, je weet toch op welk blog je hier zit ?
    Dan weet je ook onze mening over de situatie en die is: Dat het westen liegt, wij zijn pro Rusland hier. Dus niet van die achterbakse opmerkingen.

    Like

 5. Vederso zegt:

  Uitstekend artikel weer van Leon de Winter. Terwijl de Winter hier meestal met z’n artikelen hoog scoort is er nu opeens van relatief veel mensen een lage score. Zouden zij vinden dat er geen waarden zijn om voor te vechten?

  Like

 6. manna zegt:

  Mooi stuk Leon. Maar zoals velen ben je misleid. Het tuig zit in Kiev. En Brussel. En Washington. Ons interbellum van vrede zal snel ten einde zijn. En de hoofdoorzaak is de nietsontziende graaiende linkse elite in het Westen…

  Like

 7. Op 1 van de foto’s is te zien dat de MH17 cockpit is geraakt en dat het kogelgaten zijn

  Volgens een Duitse expert is aan de hand van restanten van de cockpit vast te stellen dat deze is doorzeefd met een 30 mm kanon.

  Dit is de standaardbewapening van de SU25 straaljager van de Oekraïense luchtmacht, het vliegtuig dat is gesignaleerd naast vlucht MH17 die is neergestort.

  Het werkelijke beeld van wat er is gebeurd met de rampzalige vlucht MH17 begint met de dag duidelijker te worden.

  Zoals wij eerder vandaag schreven, heeft het toestel op het allerlaatste moment een bocht naar links gemaakt, wat verklaarbaar is als de cockpit van het toestel werd doorzeefd met kogels.

  Op de volgende foto zie je zo’n doorzeefd deel van de cockpit links en rechts waar het stuk hoort te zitten in een compleet vliegtuig.
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8185%3Acockpit-mh17-aan-flarden-geschoten&catid=20%3Ahet-complot&Itemid=33

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gryazev-Shipunov_GSh-30-2

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Leon de Winter een uitstekend journalist, schrijver en analist, maar ook een enorme draaikont die nu als mosterd na de maaltijd. Het dovende vuur van de media hype rondom de tragische vlucht MH 17 opnieuw leven in probeert te blazen. Verder blaast hij zijn deuntje vrolijk mee aan deze extensie van opgelegde rouw, verder zoals chris2 hierboven, die een realistisch beeld schetste wat werkelijk de feiten waren waarvoor de Winter zij ogen sloot.

  Like

 9. Ik ga helemaal in de mening van de eerste 2 inzenders mee , Leon geloof je ook is Sinterklaas & Allah ???

  Zo Nee geloof dan ook de propagandamachine van die ” NIEUWE NAZI’s ( EU & de V.S. ) absoluut NIET alsjeblieft ?

  Ik geloof veel liever halve waarheden van die Rus , dan de volle 100% Leugens en volksopruiing van die NIEUWE NAZI’s

  Die Rus nog die rebellen hebben baat bij wat er is gebeurt , die EU daar in tegen wel met hun onstilbare macht en grondgebied honger .

  Beste Leon is jou niet opgevallen dat nadat WO 2 was be eindigt we helemaal NIET bevrijd waren , maar er slechts een nieuwe machtsgeile bezetters waren gekomen in Europa ?

  De Rus oostelijk , de Yanks westelijk namelijk .

  Nou waren ze in het westen vrij mild maar bezet waren we wel degelijk , de raketjes etc. hier stonden allemaal op het oosten gericht !

  Als ” we ” bevrijd waren waarom waren er dan Yanken basissen in Europa ?

  Na de val van het communisme liet Rusland zijn ” bezet gebied” vrij , die verdomde bezetters in het westen waren er als de kippen bij om hun onstilbare macht en grondhonger te gaan stillen met de voormalige door de Russen bezette gebieden !

  Eerst de DDR weer bij Duitsland , wat de gemiddelde Duitse burger NIET eens wilde !

  Toen Polen , de CZ etc. etc. ,

  Rusland annex Poetin wenst niet mee te doen aan de NWO , hij heeft notabene al eerder oorlog voorkomen ( Syrie )

  Nu de macht en hongergeile EU op de stoep stond om Ruslands hoofd marinebasis ( de Krim ) in te pikken , en ook de bevolking niet wenste te worden opgeslokt door de NARCISTEN van die EU .

  Moest Rusland wel ingrijpen .

  Niet voor Europa is er oorlogsdreiging , maar juist voor Rusland !

  De Narcisten in Brussel werken heel nauw samen , met de NARCISTEN in Kiev .

  Leon ik zou bijna een enorme weddenschap met je willen afsluiten , dat MH 17 is neergehaald i.o.v. ( geheim ) door de Oekrainse luchtmacht , om ons tegen de Rus op te ruien .

  En een oorlog te creeren , om ons ( gewone burgers van die EU & Rusland ) in het verderf te storten , en de zakken van de industrielen weer verder te vullen .

  Oorlog is n.l. vernietiging van van alles , en na zo’n oorlog moet er weer van alles worden opgebouwd en hersteld , geld geleend van de BANKSTERS !!!!!

  Dus jajajajaja kassa voor de NWO , voor / in WO2 gebeurde er n.l. ongeveer precies het zelfde !

  Werden de nazi’s niet gesponsord door de industrieelen ????

  Leon zet alsjeblieft je oogkleppen af , want met je kop tegen de muur knallen doet pijn hoor !

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Sjonnie Simpel: 14.45. uur. Dat heeft U bijzonder goed verwoord, Sjonnie! Potverdomme ik zie die “dikke vette BILLIE TURF-van BAALEN-met de gebitsgehandicapte PSYCHOPAAT VERHOFSTAD, de NAZI MEUTE nog ophitsen tegen een democratisch gekozen President! Het is de vuile smerige RODE EUSSR, en de vuige OBAMA MOSLIM, die ons een 3e WERELDOORLOG wensen aan te doen. Ik hoop dat dat hele vuige zooitje, ter plekke stikt!

   Like

   • Ik wou dat ik het meerdere mensen aan het verstand kreeg , we zouden eerst die ” smerige zichzelf legaliserende staatsmaffiosa ” in het Haagje bij Scheveningen de pier af moeten drijven , Ton de meeste mensen willen maar NIET zien dat we sowiso in NL gedicteerd worden door de vertegenwoordigers van 2,5 % PARASIETERENDE Nederlanders !

    Die notabene zichzelf in allerlei bochten wringen om maar in Brussel te komen , om NOG meer van ” ons” afgeperst geld op te strijken .

    Of als beloning voor hun ” WANDADEN & HOOGVERRAAD ” een hele dik betaalde job krijgen .

    Ik durf het haast niet te zeggen , maar volgens mij hebben ze ooit Anton Mussert voor veeeeeeeeeeeeeeeeel minder geexcuteerd

    Like

   • cat zegt:

    Goed zo !! 100 % mee eens

    Like

   • Lucie zegt:

    Tom vergeet die iankerd Timmermans aub.niet.
    Deze smeerlap was er ook bij,hij is dus mede schuldig aan de dood van al deze mensen.
    Dat dat varken nu steeds op tv staat te janken,zegt genoeg dat hij zeker weet dat hij ook dader is.
    De hele Haagse meute heeft getekend om Oekraïne bij de EU te krijgen,dus heel de regering hoort voor het tribunaal,bijltjes dag!

    Like

  • bobzelf zegt:

   is een heel luid BRAVO, BRAVO , en een hele diepe buiging genoeg ??

   gr. bob

   Like

 10. volkegem zegt:

  “Toen ze eindelijk naar huis kwamen, probeerden de Nederlanders hen de waardigheid te geven die de rebellen hen geweigerd hadden. ”
  Wel ik ben het helemaal niet eens met de retoriek van deze auteur. Hij volgt geheel het script van de VS als het erop aankomt de rebellen-ik noem ze vrijheidsstrijders- valselijk te beschuldigen. De vrijheidsstrijders waren niet dronken, hebben niets onrespectvols gedaan, werden verplicht door de OVSE om de lijken 3d in de brandende zon onaangeroerd te laten liggen, hebben de lijken en lichaamsdelen in plastic zakken gestopt omdat er anders niets voorhanden was. Ik wil graag nog het eerste bewijs zien dat deze vrijheidsstrijders, die tegen de nazi’s vechten nota bene, onrespectvol zijn geweest. De beelden op onafhankelijke media bewijzen het tegendeel.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het wordt steeds idioter hoe lager je komt in de rij reacties. Symbolisch natuurlijk.

   Like

   • Benesha zegt:

    Jammer dat er nog steeds mensen zijn die door de propaganda verdoofd blijken. want alles wat op het journaal wordt verteld is waar hé Mijnheer. Dat noem ik pas idioot.

    Like

  • koloth zegt:

   Die hele rouwstoetceremomie was pure propaganda, ja het volk is er weer ingestonken.
   éérst die mensen de dood in jagen en dan net doen alsof je het heel erg vindt, stelletje achterbakse hypocrieten.

   Like

 11. U.G. Kempenaer zegt:

  Warrig verhaal van deze naïve romanschrijver. Een alpha met een gebrek aan analytisch vermogen zoals de meeste van zijn schrijvende collega’s. Bovendien is hij zijn geloofwaardigheid verregaand verloren na zijn gedweep met sadist en psychopaat Badr Hari.
  Dat vliegtuig had daar nooit mogen vliegen (schuld van MA/KLM, de Nederlandse overheid en de falende veiligheidsdiensten). Het is vooralsnog volstrekt onduidelijk door wie het vliegtuig is neergehaald. Er zijn aanwijzingen dat het vliegtuig door een Oekraïense jager is neergeschoten. De regering van de Oekraïne doet zijn best om alle bewijzen te vernietigen met een nieuw en volstrekt onverantwoord offensief op de plek van de resten van het vliegtuig. Waar zijn de gesprekken van cockpit met vluchtleiding gebleven?
  De EU had in de achtertuin van Rusland nooit zo’n conflict mogen aanwakkeren, de regering Hussein Obama steunt de meest walgelijke islamitisch haatgroepen en is uit op oorlog met Rusland.
  Kortom, ik hoop dat Rusland, Israël, China en Europa gaan samenwerken en dat de regering Hussein Obama snel omver geworpen zal worden.
  Het is 5 voor 12. U bent gewaarschuwd.

  Like

 12. Waar komt die Poetin-verering toch vandaan op deze website?
  Alleen maar uit de afkeer van het Oekraïense bewind?
  Ik heb meer de neiging tot het commentaar dat Kissinger ooit gaf bij de oorlog Iran-Irak: “Kunnen we ze niet allebei laten verliezen?”

  Like

  • john zegt:

   Het is geen verering, maar gezond verstand en nuchterheid.
   Als ik Poetin vergelijk met het GAJES in Brussel en Den Haag, geef mij dan Poetin maar.
   EN als je alle feiten bij elkaar optelt… de leugens, de misleiding, de propaganda, van de Kiev, de EU, en Amerika.
   Maar in sommige ogen blijft Rusland altijd FOUT.
   Terwijl Amerika bijvoorbeeld de halve wereld afvliegt met zijn bewapende drones, en niks fout kan doen.

   Like

   • cat zegt:

    Ik ook. Poetin. Misschien ga ik wel emigreren? Moslim vrij natie, althans daar durven moslims niets.

    Like

  • U.G. Kempenaer zegt:

   Het heeft niets met verering te maken. Poetin heeft Rusland door een bijzonder roerige periode geleid de afgelopen jaren. Erg knap. Voor hetzelfde geld was het één grote anarchie geworden na het ineenklappen van de Sovjet Unie. Het was niet zo dat Boris Jeltsin een stabiel land had achtergelaten.

   Obama daarentegen voert een bizarre politiek van het steunen van de meest barbaarse islamitische bewegingen. Amerika heeft in de recente geschiedenis de wereld meerdere keren faliekant voorgelogen en de Arabische wereld in de hens gezet.

   Kortom, de keuze is vrij eenvoudig. Moslimbarbaar Obama en zijn slaafse EU-knaapjes of het Rusland van Poetin. Doe mij de laatste maar. Bovendien volkomen terecht dat hij Assad steunt. En de bizarre praktijken van het Westen in Ruslands achtertuin zijn ook om te janken zo triest.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ach ja Martien, maar Kissinger was dan ook een heel erg intelligente man.

   Like

  • Benesha zegt:

   Wie heel deze affaire rond de Oekraiëne een beetje gevolgd heeft en over enige intelligentie beschikt kan niets anders concluderen mijn waarde. Wie voert er een agressieve geopolitiek en wie verdedigt zich op een hele bedachtzame manier? Wie heeft via de vreedzame en door de burgers gewilde terugname van de Krim aan het Westen duidelijk gemaakt dat het genoeg was met hun geopolitieke spelletjes? Wie Rusland ook een beetje kent weet dat de media vol staan van de propaganda tegen dat land. De boutades en vooroordelen werden weer allemaal uit de kast gehaald.

   Like

 13. Zilvermeeuw zegt:

  Hoewel ik het heel vaak met Leon de Winter eens ben, had ik na 3 regels al genoeg van dit artikel want ik lees her en der al méér dan genoeg vooringenomen msm geleuter. M.a.w. spreekbuis van Washington en Brussel.
  Het is een verademing om de commentaren hier te lezen!

  Like

  • bobzelf zegt:

   WELKOM , bij mensen op deze site , die weigeren hersenloos achter landverraders , NSBers , en HOESSEIN ISLAMBAMA FIGUREN aan te lopen , en klakkeloos hun mening te geven .
   Soms hebben er hier hele hevige discussies plaats, en dat kan dan ook !!

   HEERLIJK, HEERLIJK, HEERLIJK , en ik kan zeker zeggen ,

   UW OGEN ZULLEN OPEN GAAN ,

   GR. BOB

   Like

 14. Observer zegt:

  Wat een pijnlijke misser heer de Winter!
  Ik krijg nu toch een andere kijk op u.
  De voorgaande reacties bewijzen dat er gelukkig ook nog mensen
  zijn, die oog hebben voor de andere kant van de ons opgedrongen “waarheid”.
  Dat u dat van die pop aanhaalde is ook een enorme blunder, want
  de betrokken separatist bleek in de desbetreffende video behoorlijk
  emotioneel aangedaan te zijn.
  Kortom want een misselijkmakend stuk van u !
  Helaas.

  Like

 15. Ahava zegt:

  Johnny, Chris, Theo, Manna e.a.: met jullie eens, dat Leon – die ook ik normaliter heel hoog heb – ditmaal de plank mis slaat. De waarheid omtrent het drama met het toestel van Malaysian Airways en de bijna 300 onschuldige doden zal wel nooit boven tafel komen, zeker niet nadat de neonazi’s van Kiev bijna een week hebben gewerkt aan de vernietiging van elk bewijs tegen ze.

  Like

 16. bastiaan zegt:

  Als zo’n braindeath links propaganda auteurtje iets op papier zet, ach.
  Het zegt iets meer op de persoon die deze verdraaiingen, van de nog onbewezen geschiedenis, vertaald en op zijn site, klakkeloos dumpt !
  Een platform te verstreken voor valse propaganda uitingen, valt me erg tegen van EJ.Bron.
  Misschien zegt het meer iets over EJ.Bron dan deze “auteur”!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   “Misschien zegt het meer iets over E.J. Bron dan deze ´auteur´!” Jij durft wel zeg. Je eerste comment op mijn blog en direct al weten hoe de vork in de steel zit?! Man, lees je eerst eens een paar jaar in op deze site, dan zou je niet van die diarree spuien!! Imbeciel.

   E.J. Bron

   Like

   • koloth zegt:

    Denk om uw bloeddruk heer Bron, Heelaas bestaan er ook nog achtelijke mensen en idd. ik kan me er soms ook vreselijk kwaad over maken, maar ja.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Niks mis met de bloeddruk hoor! Maakt u zich geen zorgen. Alleen ergernis over zoveel grenzeloze naïviteit…. 😦

    E.J.

    Like

   • Heer Bron er lopen enorm veel gekken los , reageer toch a.u.b. niet op elke mafkees die u uit de tent lokt !

    Nette mensen beledigen u NIET , andere Jan Jokers & Charlatijns KUNNEN het NIET !

    Like

 17. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHAHA, GAAN MET DIE BANAAN BERT !!!!!!!!!!!!!!!!!
  NET BOVEN DE ENKELS HEEE ???
  MAG DAT TROUWENS VOLGENS DE BLOG REGELS ??

  WHAHAHAHAHAHA , GOE GEDAOOOOON, JOCHIE

  gr. bob

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @bobzelf

   Ik wel! Blogregel 4:

   4. Op deze site wordt met open vizier gediscussieerd en er wordt NIET op de man/vrouw gespeeld! Dat recht heeft alleen de webmaster.

   E.J.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Heer Bron. ik denk toch dat we een collecte moeten houden om (verwijderd door webmaster)

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Heer Bron. Ik ben verbijsterd! Ik heb van in het allereerste begin gedacht dat deze site werd bevolkt door keurige lezers en reageerders, maar nu merk ik pas dat er een heleboel kaf onder het koren zit! “Kaf”, dat het héél gewoon vindt om iemand die er een andere mening op na houdt op de meest ordinaire en grove wijze te beledigen, om hem of haar de mond te snoeren. Ik vind het niet kunnen dat u dit gewoon toelaat… Erger nog, als ik een antwoord schrijf op de stompzinnige en beledigende uitlatingen van met name “bobzelf”, die zoals altijd overigens, geen enkele meerwaarde in onze discussies vertegenwoordigen, wordt mijn, hooguit sarcastische reactie, door u nu als onacceptabel verwijderd!… En dit terwijl deze “heer” bij voortduring op de meest gemene en provocerende wijze bij u zijn gang mag gaan…
    En dan heb ik het nog niet over de andere reacties bij dit artikel, en ik mag wel zeggen ‘uiterst onfatsoenlijke reacties’, gericht aan mijn persoon, die u ook en zonder enige waarschuwing laat staan. U kunt zich voorstellen, denk ik toch, dat ik deze gang van zaken uiterst merkwaardig en onacceptabel vindt.

    Zoals u in het verleden al enkele malen hebt geschreven zouden er op uw site geen “op de man geschreven reacties worden getolereerd…”. Een nobel streven! Maar toch vindt u bovenomschreven gang van zaken kennelijk normaal.
    De een mag het wel, de ander dus niet.
    Logische gevolgtrekking, vindt u niet Heer Bron? Dit kan natuurlijk niet. Dàt zult u met mij eens zijn. Maar alvorens u zich nu gaat uitputten in het opsommen van bewijs ontlastende verklaringen, welke tot doel zullen hebben mij duidelijk te maken dat ik onzin uitkraam (Misschien zelfs zult u zeggen dat ik niet op uw site thuishoor.), en wellicht antwoordt u al helemaal niet, wil ik u simpelweg dit zeggen Heer Bron: “U verziekt zèlf uw site Heer Bron. En dit door uw, ik mag wel zeggen intolerantie tolerantie waardoor uw site
    een “Bron” wordt van dezelfde intolerantie die wij, U, ik, en velen van uw lezers verafschuwen. Ik bijvoorbeeld ben hélemáál geen corrupte abjecte tegenstander van Poetin. Ik vind de man zelfs een interessante pion in het politiek slagveld tegen de morbide EU en Obama. Ik vind wel dat hij eindverantwoordelijk is voor de moord op bijna 200 volkomen onschuldige Nederlanders. En daar ging het verhaal van Leon de Winter over. Ik weet overigens héél goed dat u het in uw hart met mij eens zal zijn, want u bent een eerzaam man! Ik denk dat ik u ken.

    Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahahaahaha
    ja er lopen er meer buiten het gekkenhuis ,

    dan er inzitten !

    wat is het alarmnummer ?? nog steeds 112 ?

    Like

 18. bobzelf zegt:

  Beste Bert , komt die NRC lul nou om ruzie te zoeken , ik lees 6 x een opmerking die nergens op slaat , geen argument , alleen mensen opnaaien ??
  Ik wil zelf wel reageren maar, die grapjas heeft een bord voor zijn kop , dus ????
  gr. bob

  Like

 19. Tom Hendrix. zegt:

  @Sjonnie Simpel: 20.38. uur. Zo is het helaas, Sjonnie!

  Like

 20. zrast zegt:

  Beste mensen, ik hoor net van mijn schoonmoeder in Odessa dat er heel veel tanks rijden daar….misschien via de haven van Odessa naar de Krim?! Ik hou mijn hart vast…..

  Like

  • bobzelf zegt:

   putin heeft al 16.000 soldaten aan de grens staan !!
   en dus zou Ukraine Rusland aanvallen !!!!

   mooi, is al dat gezeik over 18 uur over,

   oekraine volledig russisch !!!!!

   De eu naar huis lekker verder Europa naar de kloten helpen

   PROBLEM SOLVED !!

   gr. bob

   Like

 21. zrast zegt:

  Kissenger wordt hier bij sommigen ook zeer onterecht opgehemeld. Het is een onbetrouwbaar sujet gezien hij een vaste klant was/is van de Bilderberg club: de volgende jaren gaf Henry Kissinger acte de presence bij het luguber gezelschap van Bilderberg:1957, 1964, 1966, 1971, 1973, 1974, 1977, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 56th United States Secretary of State

  Like

  • Lucie zegt:

   @zrast
   Inderdaad,iedereen die bij de BB regelmatig komt,is een NWOer,zoals ons zeer geliefd koningshuis,ahum.
   Deze lui hebben één ding in het hoofd,een wereld met maar een half miljard bewoners.
   Dat ze daarom over de hele wereld oorlog voeren,mensen vergiftigen en barbaren in het Westen toelaten,zegt alles!

   Like

 22. Jan zegt:

  IK heb van alle critici van De Winter geen enkel argument gehoord. Feit is dat de oorzaak bij de EU ligt die meende de Oekraïne binnen de EU te kunnen halen zonder de mening van het volk te horen. Wil een meerderheid dit wel en een een klein deel dit niet dan legt het zich neer bij de beslissing van de legitieme regering en als de Russen in Oost-Oekraïene dit niet willen, nemen zij maar een enkele reis Rusland. De huidige regering van de Oekraïne heeft er niets te zoeken, is een illegale kliek aan de macht gekomen door een staatsgreep. Dus wat er mis is met het stuk van De Winter is volslagen onduidelijk omdat iedereen deze maanden terug deelde. De aanbidding van Poetin neemt hier lachwekkende en ronduit geesteszieke vormen aan, is even stompzinnig als het gedrag van links volk met hun ‘medeleven’ en ‘medelijden’ voor ‘Palestijnen’.
  Feit is ook dat in dit geval Nederlanders slachtoffer werden van het gedrag van Brussel. Al het geleuter dat de huidige ‘regering’ is Kiev het vliegtuig heeft neergehaald en niet de Russen in Oost-Oekraïne behoort tot het rijk der fabelen, is een broodje aap verhaal.
  ‘bobzelf’ is duidelijk uit een krankzinnigengesticht los gelaten.

  Like

  • bobzelf zegt:

   IS ER ERGENS 1 ARGUMENT, OF DIT WAS HET WEL ?
   Heeft euqulypta Jan, de stoere vibrator draagster , ook op de maidan gestaan ?
   ook de Svoboda binnen zien komen , ??? met de molotov cocktails , geweren en pistolen ,
   OOK DE usa SNIPERS GEZIEN DIE HONDERD + MENSEN DOOR HUN HOOFD SCHOTEN ?
   en nog 148 argumenten maar, tegen een hersenloze pot, is geen argumenteren aan .!
   veel succes nog , zoek eens een vent , misschien :
   BLIJKT EEN DUWTJE BETER TE WERKEN DAN EEN LIKKIE.
   ZO LAATSTE KEER DAT DEZE OMGEBOUWDE VENT EEN ANTWOORD KREEG !

   GR. BOB

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s