Onze soldaten zijn onze kinderen!

Screenshot_4

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Maandag zijn er tien Israëlische soldaten in de Gazastrook gesneuveld. Daarmee bedraagt het aantal gesneuvelde Israëlische officieren en soldaten 53. Meer dan 140 Israëlische militairen, waarvan acht zwaargewonden, liggen in Israëlische ziekenhuizen, hoofdzakelijk in het Soroka-ziekenhuis in Beër Sjeva. De Israëlische soldaten zijn voor ons onze kinderen. Ook al zijn het getreinde soldaten, desondanks zijn ze onze kinderen. Ieder van ons heeft kinderen, kleinkinderen of familieleden in het leger.

Tegen de avond wordt ons door de media meegedeeld hoeveel soldaten er de afgelopen 24 uur in de oorlog tegen Hamas gesneuveld zijn. Daarbij wordt eerst alleen het aantal genoemd, niet de namen. Die worden pas bekendgemaakt als de onheilstijding werd meegedeeld aan de desbetreffende families. Ja, we zijn allemaal bang dat we namen en gezichten tegenkomen die we kennen. En als onze familie of onze omgeving niet direct geraakt wordt, dan zijn het vrienden of broers en zussen van vrienden van onze kinderen in het leger.

Amit Yoeri (20) uit Jeruzalem is vier dagen geleden gesneuveld in de strijd tegen Hamas. Zijn jongere zus Noam was een schoolkameraad van mijn zoon op het gymnasium in Jeruzalem. Drie weken na het einde van de school zit mijn zoon nu ook in het leger. De hele school, leerlingen, leraren en de directeur hebben Amit samen met zijn kameraden op zijn laatste weg begeleid (foto boven).

De dood verrast deze kinderen vaak sneller dan we allemaal denken en voor ouders is de dood van hun kinderen bijna ondraaglijk. Dit is slechts een verhaal van vele, die achter deze jonge gezichten verborgen zit. Geen van deze jonge soldaten werd opgevoed om andere mensen te doden. Ze werden opgevoed om hun land en hun volk te verdedigen. En daar wil niemand van afzien. Inmiddels zijn dagelijks op de voorpagina´s van alle Israëlische kranten de foto´s van de gesneuvelde Israëlische soldaten te zien. Het eerste dat de meeste mensen doen, is kijken of ze iemand kennen. Ieder gezicht heeft een verhaal en dat doet iedereen pijn in het volk.

In het buitenland worden de Israëlische soldaten, onze kinderen, vaak in diskrediet gebracht als moordenaars. Maar wie onze kinderen zo veroordeelt, heeft een fundamenteel probleem met het bestaan van Israël. Israëlische soldaten verdedigen het land en moorden niet. Wie het verschil tussen moorden en doden niet kent, heeft daarom een probleem met Israëls recht op zelfverdediging.

Screenshot_5

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, IDF, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

21 reacties op Onze soldaten zijn onze kinderen!

 1. aquarius4422 zegt:

  Een volk dat vecht om te overleven verdient alle steun, geen afkeuring.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Israël heeft het volste recht om zich te verdedigen! En eenieder die dat ontkent, beschouw ik als een hater van Israël en zijn volk.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Diepe droefenis vervult mijn hart om zoveel mooie jonge mensen die hun leven geven voor hun land. Een oorlog die ze niet gewild hebben, een oorlog die ongewild en onbedoeld hun levens beeindigd. Laten we de GOG van Abraham, Izaak en Jacob bidden voor vrede over Jeruzalem en heel Israel.

  Like

 4. Geronimo Pratt zegt:

  Je hebt je kant al gekozen zie ik E J Bron ! Wat een eenzijdig artikel zeg! Denk je niet aan alle mensen die zijn gestorven , meer als 700 palestijnen waarvan heel heel veel kinderen!
  of zijn die minder in jou ogen? Het is echt beschamend dat je het hier alleen maar hebt over de Israëlische zijde, over de 53 soldaten die zijn gesneuveld tijdens hun werk! Waren die kinderen ook aan het werk die jongens van 15, 18 of 21? Neee die waren geen militair, dat waren gewoon mensen net zoals jij en ik, maar door van die sick fucks aan israélische zijde en sick fucks aan hamas zijde, moeten er heel veel onschuldige mensen het leven laten waaronder heel veel kinderen, en dat is mijn beleving zoals onze neppe timmermans het al zei, dispicable!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ja, ik ben 100% op de hand van Israël. Is dat verboden soms!?

   Webmaster

   Like

  • Harry zegt:

   G.P.
   Op deze site stond pas een mooie statistiek van de leeftijden van de palestijnse ” slachtoffers ” . De overgrote meerderheid waren jonge mannen van pakweg 18 tot 35 jaar .
   Dat is wel de leeftijd dat ze vechten en terreur bedrijven .
   En dat eeuwige gezeik van : ” vrouwen en kinderen ” die allemaal slachtoffers zouden worden is dus gewoon gelogen .
   Trap toch niet in die islamitische propaganda !
   Wie is er begonnen met schieten ? De palestijnen .
   Wie bedrijven er aan de lopende band terreur ? De palestijnen .
   Wie jammert er het hardste als ze op hun donder krijgen ? De palestijnen .
   Wie zijn er geboren leugenaars ? De palestijnen .
   Ik heb in die landen gewerkt , G.P. , ik weet uit ervaring dat alle andere arabieren een bloedhekel hebben aan ? De palestijnen !

   Wie is er nou nog zo stom om in die propaganda van die lui te trappen ?

   Ooit gehoord van een Jood met een bomgordel om ?
   Word wakker , man !

   Like

   • Geronimo Pratt zegt:

    @ Harry, fijn dat je hebt gereageerd, ik wil je verhaal serieus nemen en vind het ook erg fijn om te horen dat jij in die landen gewerkt hebt !
    Maar aan de andere kant vraag ik me af.
    Hoe kan jij zeggen, dat het gelogen is dat vrouwen en kinderen slachtoffer zijn?
    Hoe kan jij zeggen, dat alle Palestijnen geboren leugenaars zijn ?
    Hoe kan jij zeggen, dat alle andere arabieren de Palestijnen haten ?
    Hoe kan je praten over propaganda vanaf een kant, terwijl iedereen weet dat bijna elke media groep propaganda gebruikt, dus ook vanaf Israëlische kant ?

    Hoe kom je hierbij? Heb je bronnen? Heb je feiten ?

    Een nee ik heb nog nooit gehoord van een jood met een bomgordel !
    Maar wel van joden die op een berg zitten met uitkijk over Gaza en zitten te wachten op granaat inslagen in woonwijken daar, Om het vervolgens te vieren !
    Belachelijk!
    En ja
    Moslims met bomgordels zijn ook belachelijk!
    Zie je niet dat het geloof meer oorlogen brengt dan vrede ?

    Daarom vermijd ik de koran, de bijbel, de torah etc

    De geschiedenis is geschreven door de winnaars, en door de jaren heen gecensureerd en ja ook door de winnaars! Zo ook de bijbel, koran, torah.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Geronimo Pratt: 13.10. uur. Ieder menselijk slachtoffer is te betreuren, echter ik wijs U er met klem op, dat HAMAS, de Palestijnen en alle moslims, ALLE JODEN willen vermoorden! Of ontkent U dat, dan stel ik U voor op de Joop.NL, uw commentaar te zetten!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Geronimo Pratt. Interessant…
   Welke kant heb jij eigenlijk gekozen? Ja…/ Nee…/ Weet niet. Natuurlijk…Dàt zal het zijn.
   Geronimo weet het niet. Hij ziet alléén de vervolgschade. Maar van de werkelijke oorzaak en toedracht wordt krampachtig weggekeken. Stel je voor dat wij dit in de jaren 40-45 ook hadden gedaan!? Dan was jij er nooit geweest want dan waren je ouders overleden in die beestenwagen op weg naar Silezië Geronimo!

   Like

   • Geronimo Pratt zegt:

    @ Paulzwueste. wat is de werkelijke oorzaak en toedracht dan, leg het me eens uit dan ?

    Moet je je zelf nu eens horen ? Je leeft in in de geschiedenis met de geschreven geschiedenis ! Met je vergelijking na de jaren 40/45 ? stel je voor dat wij? wie zijn wij? wij waren het gewone volk wat voor de gek gehouden is in de wo2 Toen werd iedereen al voor de gek gehouden door de propaganda, dat die oorlog kwam wisten velen al van te voren, nooit gehoord dat Juliana zei, wij hebben nederland nog nooit verlaten in 400 jaar koninkrijk (bullshit) en nu zal dat ook niet gebeuren! wat bleek het asiel was al lang aangevraagd voordat de oorlog begon !
    En wat kregen de mensen toen een pamfletje uit de lucht met de tekst :

    Neen, het was geen vlucht die U deed gaan
    maar volgen waar God riep
    vraag niet, wat in U is doorstaan
    een strijd zoo zwaar, zoo diep

    wij knielen met en naast U neer
    tot God, de blik de hand
    geef Neerland aan Oanje weer
    Oranje aan Nederland

    en komen dan wat komen mag
    we aanbidden, zwijgend stil
    zwart zij de nacht, omfloersd de dag
    Geschiede Heer, Uw wil

    en daar moesten ze het maar mee doen !

    weet je niet dat de geschiedenis geschreven word door de winnaars ! ?

    Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Geronimo Pratt zegt:
   30 juli 2014 om 13:10

   Uw reactie komt op mij over dat u Israel verwijt dat zij haar mensen beschermt tegen de aanvallen van hamas.

   hamas (geen H-letter) geeft zonder schaamte toe, dat ze mensen/kinderen als levend schild gebruiken met als doel, om medelijden te krijgen. Dat zeggen ze zelf.
   Als je mensen als schild gaat gebruiken, dan weet je dat de kans HEEL groot is dat ze kunnen sterven.

   Men kan Israel niet verwijten dat hamas weigert de ‘palestijnen’ te beschermen en hen opoffert in ruil voor medelijden, en de Israeliers niet verwijten dat ze minder doden hebben omdat zij schuilkelders hebben gebouwd.
   De ‘palestijnen’ willen dolgraag als martelaar sterven. dat is hun streven en doel. Dat zeggen ze zelf. Maar als ze dan naar het paradijs gestuurd worden, dan lopen ze opeens te janken.
   Het probleem met hamas is, dat ze Israel willen beschieten, maar willen niet dat Israel iets terug doet. Ja, kom zeg, zo is het leven niet.

   Het feit is: hamas haat de ‘palestijnen’ en Israel houdt van haar mensen.

   Like

 5. Misschien een rare gedachte,maar het eerste wat door mijn hoofd schoot bij het lezen:bedankt,trut Halsema!Al is het niet in Nederland,zij is degene die de islamisering ongebreideld vrij baan heeft gegeven.En islam is,wereldwijd,moord en doodslag!Man,wat heb ik een tering hekel aan dat wijf!

  Like

 6. johannes zegt:

  Tom Hendrix
  zo is dat en wie oorlog heeft met Israel heeft oorlog met mij.

  Like

 7. Ahava zegt:

  Dat meevecht-advies in Gaza neem ik terug, waaraan het feit zij toegevoegd dat er minstens 160 palestijnse kinderen zijn gedood bij de bouw van de terreurtunnels. Die lui geven geen donder om mensenlevens, in tegenstelling tot Israëli’s die elk verlies van mensenlevens – ook aan de door hen bevochten kant! – betreuren en trachten te voorkomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s