Het onbegrensde antisemitisme van EenVandaag

Screenshot_24

(Door: Robert Kern)

Ondertussen verbaas ik mij niet meer over de openlijke afkeer van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van Israël. Wie je ook spreekt heeft medelijden met de Palestijnen en sympathie voor Hamas. Dr. Manfred Gerstenfeld zegt het zo:

‘Minstens 5 miljoen Nederlanders hebben een duivelse visie op Israël. Dit valt te concluderen uit het in 2011 gepubliceerde rapport van de Universiteit van Bielefeld voor de Duitse sociaaldemocratische Friedrich Ebert Stichting. Het heeft in Nederland nauwelijks aandacht gekregen. In hun opinieonderzoek vroegen de auteurs of men van mening was dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voerde. In Nederland beantwoordde 39% van de ondervraagden dit bevestigend. Dat was iets onder het gemiddelde in de andere West-Europese landen van het onderzoek: Engeland, Duitsland, Italië en Portugal. Het Nederlandse resultaat viel nog enigszins mee vergeleken met dat van een Eurobarometer- poll uit 2003. Daarin werd gevraagd: ‘welke landen zijn een gevaar voor de wereldvrede?‘ Na Iran kwam Israël op de tweede plaats. Het Europese gemiddelde voor dit standpunt bedroeg 59% en Nederland was het land waar het hoogste percentage van de ondervraagden dit bevestigde: 74%.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het onbegrensde antisemitisme van EenVandaag

 1. windwens zegt:

  Tja het AVRO TROS publiek, is juist het publiek wat lekker te bespelen is. Mensen zijn meer bezig met de lullig liedjes van Jantje Smit lekker oppervlakkige mee galmen verstand op nul en blik op oneindig. Jammer dat wel helemaal zijn afgezonken naar een feest cultuur die nergens meer oog voor heeft dan feesten en beesten lijkt het wel.
  Dan de schandalige 3 miljoen die weer eens over de balk wordt gegooid. Als ik nog terug denk over de blik in de ogen van de man die het bedrag weer even fijntjes mag ontvangen wordt ik nog bozer.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, er ís iets heel erg mis in Nederland. En ik denk nog steeds, één van de hoofdoorzaken te kunnen aanwijzen.
  Dat heb ik al een paar keer gedaan, onder andere in mijn artikel “De Rebelse Roots van het Goedmenschendom” en ik doe het dan nóg maar een keer:
  Dit is nu de terugslag van het krampachtige, pathetische ‘per sé pro Joods moeten zijn ‘ dat de na-oorlogse generatie werd opgedrongen door de laatste vooroorlogse, die zich anders geen raad wist met haar schuldgevoelens over haar passieve houding tijdens de Bezetting. Het werd de jeugd, die er part noch deel aan had, té krampachtig opgelegd met als resultaat wrevel, die vroeg of laat wel een uitweg móest vinden.
  Ik weet dat immers, want ik heb het zelf zo ervaren: Zo zeg ik hierbij eerlijk, dat ik altijd geweigerd heb, “Het Achterhuis” te lezen louter omdat het op school zo pathetisch-enthousiast werd opgedrongen.
  En de twee-minutenstilte op 4 Mei ervoer ik als kind als een gruwel sinds me daarna gezegd werd, “alvast mijn avondgebedje te doen voor alle mensen die in de oorlog omgekomen waren.” Ik had al jong instinctief een afkeer van dat opgelegde ‘bidden’ en dit kwam er als extra associatie bovenop. Het was ècht dat opgelegde, die opgedrongen gevoelens….
  Aan de andere kant hoorde je je vader op een verjaardag met een paar borrels achter z’n kiezen ook weer zeggen: “Ik ben helemaal niet racistisch, maar ik heb een rothekel aan Surinamers, Antillianen en Joden!” En meteen daar achteraan: Ja, dat mag ik niet zeggen, natuurlijk….hehehehe…..” Nou, dan wist je alweer genoeg.
  Dus begrijp ik de frustratie van de babyboomers over al dat opgelegde, dat onechte, dat pathetische héél goed.
  Dat ik mij niet hetzelfde ontwikkeld heb is waarschijnlijk om dezelfde reden: Dat ik een dwarsligger ben. Want ook de normen van de Goedmensch zijn pathetisch, hoezeer ze zich ook tegen die àndere pathetiek afzetten.
  Ik noem mezelf niet overdreven pro-Israël. Maar ik kan nog wel zien dat het de enige westers-georiënteerde democratie van het Midden-Oosten is. Dus is er alle reden om aan hún kant te staan, dat is MIJN drijfveer. Niet bijzonder idealistisch, maar bruikbaar genoeg.
  En die anderen zijn Moslims. En als er één ding is, dat ik zeker weet, is het wel, dat ik de Islam háát. Zodoende.
  Goedmenschen haten normaal elke soort religie. Als ze eerlijk waren tegenover zichzelf zouden ze de islam zéker haten. Maar dat verbieden ze zichzelf.
  Dat is even zo goed pathetisch. Zoals ik al zei: Het is een reflex op die andere pathetiek.
  Ik wijs beide af en kijk naar de realiteit, dat is alles.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Ik kijk niet naar deze uitzendingen, geen tijd voor!
  Wel voor leuke filmpjes.
  http://creepingsharia.wordpress.com/videos2/

  Like

  • Republikein zegt:

   Overigens, welkom terug op het net Bert.

   Like

   • Republikein zegt:

    Vreemd.

    Server Maintenance

    Your server is going through a few minutes of routine maintenance. Please don’t touch your browser for a few minutes.

    What do I do?

    If you were posting a comment or making a post on your blog then do not press BACK on your browser. Wait 5 minutes and press the refresh icon on your browser. Your comment or post will be sent as normal.
    If you are browsing a blog here just wait a few moments and hit refresh. The page you were expecting will appear.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Is niet vreemd. WordPress doet eens in de zoveel tijd onderhoud. Gebeurt vaker.

    Webmaster

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dank u!

    E.J.

    Like

 4. janfreak zegt:

  Waar ik me regelmatig enorm aan stoor is dat de media in ons land de feiten verdraaien. Zo las ik in Trouw, “Israël doorbrak vrijdag het eerder gesloten staakt-het-vuren al na enkele uren. Dat was mede omdat een Israëlische militair door Palestijnen ontvoerd zou zijn.” Dat niet alleen, er waren ook twee IDF soldaten door Hamas doodgeschoten. Wie heeft dan als eerste het staakt-het-vuren bestand geschonden? Of je leest in de Gelderland een vette kop, Israelische luchtmacht bestookt de Gazastrook. Helemaal aan het eind van het artikel staat dan dat dit een vergelding is op eerdere Hamas activiteiten. Maar de kop suggereert heel wat anders. Die had moeten luiden
  Israelische luchtmacht bestookt de Gazastrook als vergelding voor een aanval van Hamas. Maar nu wordt de oppervlakkige lezer op het verkeerde been gezet. Hoe dan ook, het is meer dan duidelijk dat de media niet op de handen van Israël zijn maar liever meehuilen met wat er in de VN gezegd wordt. Waarom noemt Ban Ki Moon de aanval op een school een misdaad terwijl hij blijkbaar het jarenlang afvuren van raketten op Israëlische burgers de gewoonste zaak van de wereld vindt. Want ook dat is een oorlogsmisdaad. En Turkije moet ook niet in de EU want Erdogan heeft het ISIS mogelijk gemaakt zulke slachtingen aan te richten in Syrië. Die speelt een smerig spelletje. Toegegeven, ik ben bevooroordeeld, heb die man nog nooit gemogen, hij doet me sterk aan iemand denken die al eerder de wereld in brand heeft gezet.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik begrijp je Theresa Geissler, alleen ben ik wel pro Israël als ik het moet afwegen tegenover de moslims.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ach, EEN VANDAAG, valt onder de RODE FASCISTISCHE AGITPROP, met voorop de NOS, de VARA, en de rest van de laffe omroepen. En ook de schrijvende pers, is van hetzelfde laken het pak. De rood fascistische, “mars door de instituties”, heeft haar vernietigende werk kunnen doen. En ook de laffe politiek, van met name de RODEN/Socialisten, de nep-liberalen, en de schijn – christenen, heeft het antisemitisme bevordert! En de “stomme massa”, vreet alles, werkelijk alles, als ze dagelijks maar kunnen kijken naar “domme spelletjes”, LINGO, naar “In Holland staat een huis”, en Koning Voetbal kunnen kijken. ZELF NADENKEN, is niet meer weggelegd voor het grootste gedeelte der Nederlanders. DE RODE PEST EN DE ISLAM KUNNEN VOORTWOEKEREN! Helaas, ik vrees dat ons land verloren is….

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  maar na dagelijks is teveel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s