Wat gebeurt er als de Palestijnen staken tegen Hamas?

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is verbazingwekkend dat zo weinig Palestijnen in de Gazastrook protesteren tegen de praktijken van hun leiders en niet in opstand komen tegen de radicaalislamitische organisaties die hun hele samenleving onderdrukken en in het verderf storten. Wat is daarvan de reden? Het antwoord is heel simpel: angst.

Dit fenomeen werd maandag pijnlijk en vreselijk duidelijk: Op die dag wilde een groep van ongeveer 20 Palestijnse inwoners van de Gazastrook een korte geïmproviseerde demonstratie houden tegen het afschieten van raketten uit hun omgeving, die tot verwoestende Israëlische tegenaanvallen hadden geleid. Het duurde niet lang totdat de Hamas-leiding van de demonstratie hoorde. Er verging nog minder tijd totdat gewapende Hamas-activisten de demonstratie verboden en de demonstranten in het openbaar hadden terechtgesteld, omdat zij in hun ogen de brutaliteit bezaten hun mening te uiten. Officieel werd er gezegd dat er “collaborateurs” bestraft zouden zijn.

Af en toe berichten de media er ook over dat niet met name genoemde Palestijnen uit de Gazastrook graag willen dat Israël Hamas zou overwinnen. Zulke gevallen zijn echter extreem zeldzaam.

Veel Israëlische waarnemers zien in de ontbrekende kritiek van de Palestijnen op Hamas een bewijs dat de Palestijnen de radicaalislamitische groepering als “vrijheidsstrijders” ondersteunen. Per slot van rekening heeft de Palestijnse burgerij zelf Hamas in de Gazastrook aan de macht gekozen.

Het bloedbad op de ongewapende demonstranten (die ongetwijfeld bij het totaal aantal dodelijke slachtoffers in de Gazastrook door Israëlische aanvallen werden geteld) heeft echter bewezen dat de dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Dictators en Jihadisten voeren een toneelstuk op voor de wereldopinie.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Gazastrook, Hamas. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wat gebeurt er als de Palestijnen staken tegen Hamas?

 1. janfreak zegt:

  Die Hamas idioten eisten toch ook al van de moeders dat ze zouden bidden dat hun kinderen omkwamen door Israëlisch vuur. Ik kan me de angst van vreedzame mensen best voorstellen voor zulke extreme figuren die alleen de dood aanbidden en totaal geen gevoel van menselijkheid bezitten..

  Like

 2. Avidia zegt:

  janfreak zegt:
  onbegrijpelijk dat moeders bidden dat hun kinderen zouden omkomen, moet je nagaan hoe zij denken, niet te begrijpen, wat een stom volk, volgens mij kunnen ze nog niet tot tien tellen.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Zoals je ook in Nederland ziet, de mossels hebben geen kritiek over of op elkaar, misdadigers en overvallers leveren ze niet uit en beschermen ze.
  Ze hebben alleen kritiek op anderen en de overheid, ook voelen ze zich altijd gediscrimineerd.
  Ondanks dat ze altijd worden bijgestaan door de linksen, de gutmenschen en andere landverraders !!

  Like

 4. Jantje zegt:

  De meeste Palestijnen hebben in vrije, eerlijke verkiezingen op Hamas gestemd. Ze zijn het er gewoon mee eens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s