DE BELASTINGBOOT

Speedboot

(Door: Frans Brassens)

Kijk eens aan! De kranten bestaan het om de belasting betalende verarmende burger nog eens éxtra te prikkelen met het bootje van € 800.000,- (tegen de twee miljoen ouderwetse harde guldens) dat Lex en Max zich hebben aangeschaft. Als ‘topnieuws’ meldt de Telegraaf voor de simpel geachte lezers (in veel gevallen hebben ze daar nog gelijk in ook): “Naam boot Koning bekend. De splinternieuwe speedboot van Willem-Alexander heeft een toepasselijke naam gekregen.

“(…) Willem-Alexander kocht de ruim elf meter lange Osprey 38 om zich te vermaken bij zijn Griekse villa. De supersnelle boot is vooral geliefd bij de zeer vermogende jetset. (…) De boot heet Aldebaran, zo is dinsdag bekendgemaakt. De naam verwijst naar de gelijknamige oranje ster in het sterrenbeeld Stier, dat tevens het sterrenbeeld is van zowel koning Willem-Alexander als koningin Maxima”.

‘Toepasselijk’ noemt de krant die naam. Hoezo? Kent men de betekenis ervan dan? Denk ik niet. Ze hebben het over de kléur, die naar oranje zweemt, NIET over de naam.

‘Aldebaran’ is de ARABISCHE naam voor die ster. ‘Volger’ betekent dat. Je kunt je afvragen wie of wat er dan gevolgd wordt.

– Is het de harteloze Beatrix die, waar iedereen aan het ‘inleveren’ is, geen cent van haar inkomsten wilde missen om een solidair gebaar te maken en de verbondenheid met ‘haar volk’ aan te tonen?

– Is het papa Bernhard, Benno voor vrienden, die ons voorkomt als ‘de moeder der (overigens tamelijk dubieuze) graaiers’?

We weten het niet.

Er zijn ook andere veronderstellingen omtrent dat ‘volgen’ mogelijk. Die zou ik graag van anderen vernemen.

_____________________

Voetnoot: Ik heb mij in mijn al een beetje langer leven uit belangstelling of uit nieuwsgierigheid met zeer veel uiteenlopende dingen bezig gehouden. Naast mijn dagelijks werk voor brood en beleg, en ongesubsidieerd. Eén van die dingen was dat ik me een aantal jaren (de zeventiger) intensief heb bezig gehouden met (seriéuze!) astrologie. Zozeer zelfs dat ik de (lesgevend in de beginnersgroepen) assistent werd van een destijds zeer bekend astroloog in Den Haag. Ik schreef ook artikelen in zijn tijdschrift. Onder pseudoniem.

Mijn naam daar was …. ‘Aldebaran’. Gekozen omdat ik mij een ‘volger’ achtte van die astroloog, van wie ik bijzonder veel geleerd heb. Een bewust gekozen naam dus. Maar die boot…..ik ben er nog niet helemaal uit zoals ik aangaf. Help!

Door:
Frans Brassens
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op DE BELASTINGBOOT

 1. Monalisa zegt:

  Monalisa zegt:
  augustus 4, 2014 om 3:46 pm
  wie zal dit toch betalen.Hij heeft ook al een dure Audi dit jaar aangeschaft word het niet eens tijd dat deze mensen ook belasting gaan betalen.

  bobzelf zegt:
  augustus 4, 2014 om 3:46 pm
  kostte HEM ???? 800.000 euro ????
  Nou volgens mijn mening heeft die opgeblazen bier verslaafde nog nooit 1 dag gewerkt !
  Dus heeft hij van ons geld een boot gekocht !!
  Nou hij vaart zich maar te pletter , zal mijn best doen in greece eerdaags !
  Enig idee trouwens waarom ze 3 kinderen hebben ??
  Omdat de eerste 2 mislukt zijn !!
  gr. bob
  Beantwoorden

  Like

 2. tjonge zegt:

  volger van de islam ?

  Like

 3. Jan zegt:

  Mij laat het Siberisch wat zij met hun geld doen, al willen zij het in de open haard verbranden. Schaf het ‘koninklijk huis’ af, geef hun een moestuin en installeer een president zoals in Duitsland. Probleem opgelost.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Decadent, dat is het enige woord wat past bij de wijze waarop onze vorst en zijn vrouw willen leven. Eerst een auto van rond de 6 ton (veel minder was er niet te koop) en nu weer een boot van 8 ton, de aanlegsteiger en de omgeving van de vakantievilla moest aangepast worden (nu weten we waarom!), de Griekse bevolking heeft zich maar aan te passen aan de -daar zeg ik het weer- decadente manier van leven van W.A.en zijn gezin, en Nederland zucht steeds zwaarder onder toenemende belastingdruk.
  Als een koning en koningin zó weinig op hebben met hun volk, maar leven voor hun plezier (want wie kan dat wat zij uitvreten eigenlijk nog ‘werken’ noemen?), dan mogen ze hen vandaag nog heen zenden. Moeder Beatrix betaalde geen cent belasting, zoonlief wenst dit ook niet te doen! Willen alle Nederlanders zo eigenlijk niet leven? Ja, iedereen wil zijn loon -wat men bruto noemt- netto in ontvangst nemen, zodat ook wij meer leuke dingen kunnen doen. Nou, vergeet het maar!

  Ach, dat geld verslinden zit hem in de familie. Lees het boek over W.A.’s opa maar eens (Niets was wat het leek), dan weet je meteen wie en wat onze koninklijke familie was en is. Niet zo fraai!

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Ik vind de naam niet byzonder “origineel”. Maar al–laah, hij had het uiteraard niet “varende-trianon” kunnen noemen.
  Er zijn wel een aantal tragische gebeurtenissen geweest in de scheepvaart-geschiedenis met gelijknamige schepen.
  Ook heb ik ooit gelezen, dat die speed-boten bij te hoge snelheid weleens een “pirouette” (vertikaal ) willen maken.
  Hoop hij is volwassen genoeg dat dat niet gebeurt, HOE moet ,t anders met ,t koninkrijk DER Nederlanden ? > ?
  .

  Like

 6. lucky bee zegt:

  In het Hof te Dordrecht werdt besloten dat wij mensen allemaal gelijk zijn geschapen; en boven ons alleen God staat; dus geen koning of zo iets.Hoe zo krijg Willem Alexander van ons een dure boot cadeau?

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Ik heb me ook alweer gruwelijk zitten ergeren aan de zoveelste uitspatting van die egoïstische spilzieke ‘koninklijke’ familie.
  Geen enkel respect hebben die lieden voor hun ‘onderdanen’.
  Geen enkel medegevoel hebben ze voor mensen die niet eens geld hebben om een tweedehands autootje of zelfs maar een nieuwe fiets te kopen.
  Geen enkel medelijden met mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.
  Geen enkel respect voor mensen die doodsbang zijn om straks onder de voet gelopen te worden door de fanatieke volgelingen van hun islam-olieboer-allalala-vriendjes.

  Het geld dat dit nieuwste stukje speelgoed heeft gekost, had beter aan de bejaarden in verzorgingstehuizen besteed kunnen worden!
  Maar dit alles interesseert die ‘oranjes’ immers totaal niet en schaamtegevoel kennen ze ook al niet.
  Wanneer stopt hun ‘veel te grote begeerte’ (die Bea tijdens één van haar kerstpreken zo schadelijk vond voor de aèrde) nu eindelijk eens?!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tistochwat: 13.52. uur. Hoe waar zijn deze woorden, beste Tistochwat. En dan zijn er nog zoveel onnozelen, die met een oranje vlaggetje staan te wapperen op de zgn. koningsdag!

   Like

 8. bigljohn zegt:

  Het is makkelijk om de grote mijnheer uit te hangen met de centen van de belasting betaler. Typisch een PvdA beginsel. Koning pils zit natuurlijk ook bij deze club. Iedereen mag arm zijn, maar voor zichzelf hebben ze de ultieme rijkdom uitgestippeld. Het tegenovergestelde van deze misplaatste rijkdom (volgens PvdA begrippen) heet; Loon inleveren bij gelijkgemaakte uren, overuren worden voortaan normaal uitbetaald, ook op feestdagen en bij nacht arbeid. Flexibel werken in een werkrooster van 7 x 24 uur, en geen vaste contracten meer. Maar daar heeft koning pils geen last van. Als het hem te heet onder de voeten gaat worden (Islamisatie) vertrekt hij met zijn gezin per vliegtuig naar veiligere oorden. En natuurlijk is deze vlucht met medegenomen kapitaal voor onze kosten ! Kan hij via de radio vanuit het buitenland ons gaan toespreken; Dierbaar volk, ik moest helaas vluchten, maar mijn steun en medeleven gaat in de eerste plaats naar u, bla, bla, bla.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Laatst een vallende ster gezien, om 04.00, met een noodgang ging ie, niet bij te houden zo snel.
  Zo snel als een speedboot, verdammt nochmal!
  Die Lex blijft een draak.

  Like

 10. wim peters zegt:

  Ik ben 77 jaar en deze familie niet anders gekend als ,graaiers,zakkenvullers,het trouwen met van
  dubieuze komaf personen etc,etc. Dit zal zo lang er nog massa ,,mee eters en stomme vlaggetjes- zwaaiers,, bestaan, nog wel even voortduren,vraag het maar aan die dikzak, bij nachtprogramma
  van RTL4

  Like

 11. Igor zegt:

  Ach, na het kopvod dat de dames Beatrix en Maxima droegen tijdens het Arabische (olie) staatsbezoek, kon je hier natuurlijk weer op wachten. Gewoon dhimmitude gedrag.
  Het begint bij Alex met de Arabische naam voor een boot en het eindigt met zijn hol omhoog in de moskeet.

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Eens met de vorige reacties!

  Like

 13. Jade zegt:

  Wat zou opa hem allemaal ingefluisterd hebben?
  Je noemt je boot niet zomaar Aldebaran…
  Wat zou WA meer weten, dan wij???

  Like

 14. Avidia zegt:

  Ijk wil mijn gedeelte van belasting geld terug, ben niet van plan om mijn gedeelte te schenken aan een overbodige boot aan een overbodige z.g. koningspaar, ze zwemmen in het geld, dus koop het zelf maar, stelletje verwende mensen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Avidia 7 augustus 2014 om 02:46

   Nee, dat kán natuurlijk niet; hun ‘eigen’ gigantisch grote vermogen hebben ze nodig als ‘appeltje voor de dorst’. Voor hun ‘oude dag’, zal ik maar zeggen.
   Als je bejaard bent, wil je vanzelfsprekend ook nog leuk uit de voeten kunnen zonder afhankelijk te zijn van een thuiszorg-mevrouw die twee keer (als je boft, anders slechts één keer)) per dag een natte dweil door je ‘koninklijke’ reet haalt.
   Hun lustoorden, personeel, kleding, (verre) reizen, privé haventje voor het nieuwe bootje, autopark, gouden koets, ‘koninklijk’ treinstel, privé vliegtuig, het onderhoud van alles, enz. enz. moeten natuurlijk vanuit het belastingpotje worden betaald.
   Zelf dragen die schaamteloze egoïstische ‘levensgenieters’ uiteraard niets bij aan dat potje. En compassie voor de bevolking? *PROEST*
   Welnee: neerslaan moet je die juist; met een tiranniek wetje m.b.t. ‘majesteitsschennis’!

   http://www.nrc.nl/nieuws/2012/08/03/meer-veroordelingen-voor-majesteitsschennis-dan-werd-aangenomen/

   http://www.nrc.nl/troonswisseling/2013/04/25/majesteitsschennis-deze-mensen-zochten-de-grens-op/

   Als pleistertje op de wond doe je dan op gezette tijden even populair met het ‘klootjesvolk’ mee tijdens het koekhappen.
   Of je doet net alsof je ergens in bent geïnteresseerd tijdens een in scène gezet ‘werkbezoek’, zoals bijv. hier:

   Like

 15. Jan zegt:

  Oude woning prinses Beatrix verkeert in penibele staat

  Een huis met loden waterleidingen, niet-geaarde stopcontacten en talloze zilvervisjes. Het zou zo maar een makelaarstekst voor een vervallen boerderij in Roemenië kunnen zijn. Maar niets is minder waar. Het zijn ongemakken waar niemand minder dan prinses Beatrix jarenlang mee te maken heeft gehad.

  Nota bene haar eigen voormalige woning, Huis ten Bosch, blijkt op sommige plaatsen zwaar gedateerd. Naast de waterleidingen (kans op loodvergiftiging) en stopcontacten (kans op kortsluiting) is er in het paleis onder meer ook asbest en houtrot aangetroffen.

  Al met al reden voor het rijk om fors in te grijpen. De komende jaren wordt Huis ten Bosch grondig onder handen genomen. Kosten van de verbouwing: 35 miljoen euro.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3749371/2014/09/17/Oude-woning-prinses-Beatrix-verkeert-in-penibele-staat.dhtml

  Wat spookt Bea eigenlijk uit met haar geld?

  Like

 16. Jan zegt:

  Willem-Alexander en Maxima in financieel dal

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verhuren hun 1500 hectare grote ranch Estancia Pilpilcura aan bed and breakfastgasten.
  Een miljoen euro betaalden prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan voormalig eigenaar Kevin Wesley voor de ranch. Voor deze aankoop putte het paar uit het eigen vermogen.
  http://hollywoodhuizen.nl/maxima/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s