Polen verlangt van de EU schadevergoeding wegens Rusland-sancties

Polen

Polen is een van de grootste appelproducenten van de EU. Het land vindt nu geen afnemers meer in Rusland. Daarvoor moet Brussel de boeren schadeloos stellen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Polen verzet zich tegen de financiële uitvallen die het Russische importverbod op fruit en groente met zich meebrengen. Brussel moet de boeren schadeloos stellen en in ieder geval de productiekosten dekken, aldus de eis. De schade bedraagt ongeveer 500 miljoen euro. Deze schade zou door de Europese belastingbetalers betaald dienen te worden.

De minister van Landbouw van Polen garandeert dat de boeren, die getroffen worden door het verbod, hulp moeten krijgen: “Ik wil dat onze producenten de beste schadevergoedingen als maar mogelijk van de EU krijgen om zodoende tenminste de productiekosten te dekken. Het is niet hun schuld en het is ook niet de schuld van Polen”, aldus Marek Sawicki. De schade bedraagt ongeveer 500 miljoen euro, bericht Polskie Radio.

De minister heeft zijn verzoek al schriftelijk aan de Europese Commissie doen toekomen.

De viceminister-president van Polen vreest dat het Russische importverbod de groei van het Poolse bbp met 6% zal laten dalen tot maar 1%. Warschau hoopt dat een toename van het binnenlands verbruik de omzetdaling iets kan verzachten.

In Polen start een campagne om de fruitverkoop in het eigen land aan te zwengelen.

“We hebben besloten met deze appels de straat op te gaan om Vladimir Poetin te laten zien wat we van zijn politiek vinden en tegelijkertijd onze boeren te ondersteunen. Het hele land zou vandaag appels moeten eten”, citeert Euronews een lid van de partij Burgerplatform.

Rusland verbiedt sinds 1 augustus de import van Pools fruit en Poolse groenten. Het besluit werd een dag na de scherpere EU-sancties tegen Rusland aangekondigd. Rusland dreigt ermee de maatregelen over de hele EU uit te breiden (meer hier).

Ook Rusland van zijn kant verlangt schadevergoeding van Duitsland, omdat de Duitse regering een miljoenendeal met Rheinmetall liet mislukken. De verkoop was bijna perfect, het geld was al overgemaakt. Ook Rheinmetall onderzoekt nu of het klacht tegen de Bondsrepubliek Duitsland gaat indienen (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EUSSR, Polen, Rusland. Bookmark de permalink .

98 reacties op Polen verlangt van de EU schadevergoeding wegens Rusland-sancties

 1. Fred zegt:

  En dit is nog maar het begin denk ik.
  Man, man, man wat zijn we (EU) toch sukkels om sancties tegen Rusland in te stellen.
  We zullen allebei zware verliezen leiden en vooral als Rusland de gaskraan een stukje dichtdraait.
  Of misschien wel helemaal.
  Dan leiden we nog kou ook.
  Maar wie kan die psychopaten in Brussel stoppen?

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja en het mooiste van alles Fred, is dat deze sancties de EU eensgezind maar tandenknarsend door Angela Merkel nooit meer zonder gezichtsverlies teruggedraaid kan worden. De burgers van Europa kunnen lijdzaam toezien hoe zij in een oorlog gesleept worden. Raadt eens wie de lachende derde is; dat is de moslimbroeder Obama.

   Like

   • grijper zegt:

    Fred en Peterselie,jullie hebben groot
    Dan ook van Baalen en Timmermans maar op sluiten
    Of is deze straf nog te mild
    of leveren zij ook salaris in ??
    Ik ken iemand heeft in 10 jaar tijd een mooi bedrijf opgebouwd in Rusland,waarde nu NUL

    Like

   • Monalisa zegt:

    Bron telegraaf
    Merkel en Obama waarschuwen Moskou

    WASHINGTON –
    De Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zijn het eens dat een Russische interventie op Oekraïens grondgebied niet zonder gevolgen zal blijven als dat gebeurt zonder toestemming van de Oekraïense regering. Dat heeft het Witte Huis zaterdag laten weten na telefonisch overleg tussen Obama en Merkel over de crisis in Oekraïne.
    President Poetin …politiek spel…
    De NAVO houdt er rekening mee dat de Russen Oost-Oekraïne binnenvallen onder het mom van een humanitaire of vredesmissie. Oekraïense militairen en pro-Russische separatisten vechten in het oosten van Oekraïne tegen elkaar.
    Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken liet zaterdag weten dat minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry heeft gesproken over de situatie in het oosten van Oekraïne. Lavrov heeft Kerry gezegd dat er dringend maatregelen moeten worden genomen om humanitaire ramp in het door oorlogsgeweld getroffen gebied te voorkomen.

    Like

  • Harry zegt:

   Fred ,
   In mijn woonplaats is een grote instelling voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten .
   En aangezien dat aan de rand van de bible belt is , is een groot deel van die stakkers toe te schrijven aan inteelt en incest .
   Maar die patienten zijn nog minder gek en gehandicapt dan het zootje in Brussel .
   En de meesten zien er nog een stuk minder erg uit dan Verhofstadt .
   En die mag over ons beslissen ?

   Like

   • Jean zegt:

    Harry,
    Daar noem je het ergste geval op van zware dementie en die heeft daarbij ook nog de la tourette maar de hele troep wordt vertroffen qua geestelijke dementie door de schijnheilige drievuldigheid samen met die 3 kutwijven uit Zweden, Luxemburg en G.B., een regelrechte ramp voor de Europese burgers, het wordt dus hoogdringend tijd die rotzooi op te ruimen voor er doden vallen.
    Tot overmaat van ramp halen ze nu ook nog duizenden van dat ziekelijk continent naar hier er is nog niet genoeg rotzooi aanwezig…

    Like

  • johannes zegt:

   eindelijk eens goed nieuws in het journaal van 8uur

   Like

 2. Um Shmum zegt:

  Wie zal de langste adem hebben: EU of Rusland?
  YIPPY, EU gaat failliet vanwege ontelbare schadeclaims!!!
  Als de Beer brult, zijgt vrouwe Europa met appelflauwte neer …

  Like

 3. Jean zegt:

  Er zullen hopelijk nog veel landen volgen die de bende van de EU verantwoordelijk stelt voor geleden schade want dat is het enige wat die dementerende bende goed kan nl. schade berokkenen.
  Kijk naar E.T. zijn blik, voor zover dat mogelijk is, en je ziet de dollartekens flikkeren maar ja zo kennen we dat zootje uitgerangeerde volksverneukers.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  ‘Oekraïne zet zware chemische wapens in tegen bevolking’

  Kiev: Buitenlandse soldaten, ook uit NAVO-land Italië, vechten mee tegen separatisten – Westen levert wapens, pantservoertuigen, infraroodapparatuur
  Het Oekraïense leger gebruikt mijnen en bommen gevuld met N-18, een middel dat nog sterker is dan witte fosfor en mensen in het niets doet oplossen.

  Eergisteren berichtten we over een grote Russische strijdmacht die de grenzen van Oekraïne naderde, en een NAVO-generaal die bang is voor een aanval. Dat kunt u vandaag opnieuw in de reguliere media lezen. Minder bekend is dat het regime in Kiev nu officieel heeft toegegeven dat er buitenlandse soldaten meevechten tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land. Daaronder bevinden zich ook ‘burgers’ uit NAVO-land Italië. Tevens is er volgens Moskou hard bewijs geleverd dat Oekraïne zware chemische wapens inzet.

  ‘Vertegenwoordigers uit andere landen nemen deel aan de antiterreuroperatie,’ bevestigde Alexei Dmitrachovski, persofficier in Kiev. Aan de kant van het regeringleger vechten ‘burgers’ uit Georgië, Wit Rusland, Rusland zelf en NAVO-lidstaat Italië mee. Eerder werd dit nog ontkend.

  Daarnaast maakt het Oekraïense leger dankbaar gebruik van de pantservoertuigen, andere wapens en infraroodapparatuur die door het Westen worden geleverd. Ook zou het leger meervoudige rakettenwerpers van het type ‘Uragan’ en kruisraketten inzetten (5).

  Burgers omgekomen bij luchtaanval en artilleriebeschietingen

  Bij de eerste luchtaanval op Donetsk zijn afgelopen nacht minstens drie burgers om het leven gekomen. Sinds dinsdag vonden 18 Oekraïense soldaten de dood in de strijd tegen de separatisten. Oekraïense artilleriebeschietingen veroorzaakten in Gorlovka 33 burgerslachtoffers. Nog eens 129 mensen raakten gewond. (4)

  Sinds eind juli zijn er volgens de VN al 1129 burgers omgekomen bij het conflict, raakten er 3442 gewond, en moesten meer dan 170.000 mensen op de vlucht slaan (1).

  ‘Ondubbelzinnig bewijs voor gebruik chemische wapens’

  Een Russisch onderzoekscomité heeft vastgesteld dat er ‘ondubbelzinnige bewijzen’ zijn dat het Oekraïense leger verboden chemische wapens tegen de bevolking in het oosten van het land inzet. Uit onder andere bodemonderzoek is gebleken dat Oekraïense mijnen en bommen zijn uitgerust met N-18, een sterkere variant van witte fosfor. Dit middel is dermate krachtig dat mensen die erdoor worden getroffen praktisch in het niets oplossen. (2)

  ‘Russische macht staat klaar voor invasie’

  De New York Times bericht dat de Russen de afgelopen 48 uur 17 bataljons met 19.000 tot 21.000 soldaten aan de grens met Oekraïne hebben geposteerd. Deze ‘strijdklare infanterie-, pantser-, artillerie- en luchtverdedigingsmacht’ zou op slechts luttele kilometer van de grens klaar staan voor een mogelijke invasie (3). In totaal zouden er rond Oekraïne zo’n 42.000 Russische soldaten kunnen worden ingezet. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Oekrane-zet-zware-chemische-wapens-in-tegen-bevolking

  Like

 5. Igor zegt:

  Dus omdat de Polen zonodig een grote bek moesten hebben tegen de Russen, zou de rest van de EU (lees Duitsland en Nederland) voor hun schade moeten opdraaien.
  Daarnaast weten de Russen ook wel, dat de Polen de fascisten in Kiev opgeleid en gesteund hebben, en dat diezelfde Polen nu nog steeds dag in dag uit de Russen trachten te vernederen,
  middels opruiende Poolse politici, die ook weer zo corrupt als de neten zijn, net als hun fascistische broeders in Kiev.
  Laten die Poolse breedbek kikkers het lekker zelf uitzoeken en ons er buiten laten. Onze politici hebben al meer dan genoeg op hun geweten, hé van Baalen, Timmerfrans.

  Like

 6. koloth zegt:

  Wat een stelletje ganzen die EU.
  Ik hoop toch zo dat Putin de Oekraine gaat bezetten en het westerse zootje er uit trapt.

  Like

 7. wim van rooy zegt:

  Voor een schadeloosstelling zouden de Polen zich moeten wenden tot de heren Verhofstadt en Van Baalen: die staken het vuur aan de lont.

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Sergeant Verhofstadt en korporaal van Baalen hebben onder leiding van de socialist Timmermans echt VOC-werk verricht in een nog te ontwikkelen ( graaien ) Oost Europees gebied.

  Over mentaliteit, normen en waarden gesproken.

  Helaas, voor de EU en de VS, moet gezien de ontwikkelingen daarna, het plunderen nog even uitgesteld worden vanwege de hobbel Putin.

  Like

 9. Wans Horst zegt:

  Polen heeft gelijk, dat ondoordachte machtspelletje van de heren amateurs daar bij de EU gaat meer kapot maken dan het bedrijfsleven lief is en daarmee de burger.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Wat dacht je van Nederland dat het banen gaat kosten dat is een pre, maar met dank aan de EU en USA misschien word de mens eens wakker wat de hoge heren aan het doen zijn.kijk naar de reactie van Theodoor

   Like

 10. koddebeier zegt:

  De EU slimmerikjes moesten van hun moslimbaasje Obama de Russische Beer wakker schudden en zie hier…………..dit is pas het begin……….er komen ook nog koude winters aan !!

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  En voor deze ELLENDE veroorzaakt door de vuile SMEERLAPPEN der EUSSR, de varkenskop van Baalen en de psychopaat Verhofstad, gesteund door de RODE LAMZAK TIMMERMANS, mogen WIJ dus de beurs weer legen. Want geloof maar niet, dat het zooitje van PvdA en VVD, met de meelopers van CDA, D66, GL,CU,SP,SGP daar wakker van zullen liggen. NEEN, betalen en de mond houden, dat is wat deze klootzakken en partijen van ONS eisen. Sterf vuile EUSSR, en flikker op politieke bende in Den Haag.

  Like

 12. Jan zegt:

  Dat zijn de consequenties als je je handtekening klakkeloos zet onder verdragen zonder deze eerst door te lezen. Weg is je zelfbeschikkingsrecht.

  Like

 13. Trucker zegt:

  Poetin weet heel goed wat hij doet, heb de moslimbroeder hussein barack laatdunkend over Poetin bezig gehoord…die moslimbroeder is geen partij voor een oud KGBer maaar dat beseft die moslimbroeder (nog) niet, trouwens in de letterlijke zin van het woord zou Poetin de moslimbroeder alle hoeken van de kamer laten zien als hij hem in elkaar ramt, that’s for sure..
  Hoe Dat de klootzakjes van eurabia HQ brussel ook een maatje te klein zijn is nu bewezen.
  Poetin, ik weet dat er op deze blog piepeltjes zijn niet hoog oplopen met MIJNHEER Poetin…nou ik WEL.
  Mannen van zijn gerhalte in eurbia en de fucking islamiet wordt vlugger gedecimeerd als hij kan kweken.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Trucker ik ken er een paar ik en bobzelf en vele anderen.

   Like

   • Trucker zegt:

    @ Monalisa 🙂

    Yep, het is of Poetin of een FUCKING moslimbroeder én Israël hater hussein barack zo simpel is het hé.
    Ik voor mezelf nooit gedacht dat ik een hardliner KGB’er uit de communistische school zou verkiezen boven een US president…maar hussien barack is in NIKS wat ik beschouw als een Amerikaan, noch respectabel mens, hij is EVIL in levende lijve en wil de wereldheerschappij van de islam(iet) bewerkstelligen.
    Eén nanoseconde is voldoende om te beseffen dat mijnheer Poetin de juiste keuze is en al heeft hij er tientallen koudgemaakt in zijn aktieve dienstjaren who cares.

    Like

   • Mee eens!En al helemaal sinds Obama zijn land sloot voor Christelijke asielzoekers,maar het wel wijd open zet voor islamitische asielzoekers!

    Like

 14. Zouden van Baalen en Verhofstad trots op zich zelf zijn?In mijn ogen zijn het ordinaire oorlogsmisdadigers met heel veel bloed aan hun handen!

  Like

 15. Monalisa zegt:

  Wand hier gaat het om SANCTIES.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Mona Lisa: 18.57. uur. Inderdaad Mona Lisa, men WIL OORLOG en inderdaad op BEVEL van de MOSLIM OBAMA en de DOLLARBAZEN. Ze haten het Rusland van Putin, vanwege het BRIC verhaal. De schoften offeren met plezier de Europese bevolking op voor hun DOELEINDEN. De NWO en de GELDMAGNATEN eisen oorlog, dus dat gaan ze maken. Alleen zullen ze wel op de koffie komen bij Putin!

   Like

   • Willie zegt:

    Hopelijk gaat die koffie vergezeld worden door een salvo uit een Kalasjnikov???

    Like

   • Trucker zegt:

    Willie zegt:
    6 augustus 2014 om 20:21
    Hopelijk gaat die koffie vergezeld worden door een salvo uit een Kalasjnikov???

    Dit is een goede dit is dus LOL

    Like

   • Monalisa zegt:

    Men fabriceert één man en geeft deze vervolgens de schuld van alles. youtu.be
    De VS met zijn trukendoos en zijn leugens zijn uitgespeeld? Want Rusland is net even machtiger, maar vooral slimmer dan al die landen die de VS ooit heeft bespeeld en uitgemoord. Rusland is niet de rest van de wereld!

    Like

 16. Monalisa zegt:

  Ik zou zeggen polen vreet die appels zelf maar op.

  Like

 17. Tom Hendrix. zegt:

  On topic: Ik lees op http://www.pow.ned, dat Oekraïne bang is voor een inval van Rusland. Ja, dat zegt de NAZI kliek in Kiev! Zo betrouwbaar natuurlijk, kots! Maar ik ben ervan overtuigd, dat de moslim OBAMADRAMA, de ploerten van de NAVO en uiteraard de RODEN van de EUSSR uit zijn iop OORLOG. De NWO zal en moet er komen!

  Like

  • Trucker zegt:

   Hey Tom misschien wordt de NWO wel vervangen door EWO…Ebola virus is op komst…want ze transporteren geinfecteerden over de planeet.
   Hoe lang denk je dat het gaat duren voordat het overal de kop opsteekt en leuk (nou ja) detail er is geen vaccin voor.
   De natuur grijpt altijd in als de tijd er is en misschien is het nu zo laat, ik heb altijd geschreven dat het vijf NA twaalf is maar ja ik ben dan ook geen optimist of struisvogel zoals er hier op de blog vertoeven en die geen slecht nieuws willen horen of zien 🙂

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Trucker: 20.12. uur. Klopt Trucker, met de toestroom van gelukzoekers uit Afrika, kunnen we er gevoeglijk van uitgaan, dat dit virus ook Europa zal bereiken. En daarbij voor ogen houden, dat de haatmoslims er al melding van hebben gemaakt, Ebola in te zetten tegen ONS! Het wordt er echt niet veel beter op, helaas!

    Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   Willen we oorlog vookomen dan moeten we eerst de oorlogsstokers uitschakelen, dat moet toch kunnen met 500.000.000 Europanen, niet?
   Het grootste gevaar voor onze vrijheid en veiligheid is die EU misdaadorganisatie, laten we dat vooral niet vergeten.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Jean: 20.36. uur. Klopt Jean, Europa heeft circa 500 miljoen inwoners. Maar een groot deel daarvan laat zich bedriegen en beliegen door de EUSSR. En dat weten de PARASIETEN in Brussel verdomde goed, Jean!

    Like

 18. Perfide Albion zegt:

  Dat het nog ooit zover komt dat ik zeg: Liever een Rus aan de keukentafel dan een EU functionaris aan de macht!

  Ik hoop dat de Russen in de vrije republiek Donetsk *kuch* humanitair intervenieren, Kosovo style..En dat dát dan een begin is van een lange reeks. Helemaal tot in Brussel en Den Haag.

  Like

 19. Benesha zegt:

  En zeggen dat de Ppolen zwaar boter op het hoofd hebben als het over oorlogsstokerij tegen Rusland gaat. Nu Rusland ze eens in hun hemd zet mag Brussel, lees wij, het weer betalen. Stuur de rekening naar de VS mijnheer Tusk.

  Like

  • Hij mag de rekening ook naar van Baalen en Verhofstad sturen!

   Like

   • Giny zegt:

    Van die twee met hun grote mond hoor je helemaal niets!
    Teruggestuurd in hun hok met een muilkorf voor!!!

    Like

   • Jean zegt:

    Yvonne ze zijn op vakantie die begonnen is op 1 augustus en die loopt tot en met 31 juli…maar dat geldt voor die hele EU troep, eerst alles om zeep helpen en dan belastingen heffen om vriendjes te kunnen plezieren.
    Wij MOETEN die vuile EU troep opruimen willen we nog enige veilige en leefbare situatie bekomen want die vuile troep brengt alleen maar ellende en miserie.

    Like

 20. Rick zegt:

  Ha, ha…Geweldig toch!? Boontje komt om zijn loontje 🙂
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22938101/___LTO_vreest_mogelijk_grote_gevolgen_boycot___.html
  Precies het steuntje in de rug dat onze kwakkelende economie nodig heeft.
  Bedankt van Baalen, Verhofstadt, Timmerfrans en Rutte…Stelletje hersenloze LOSERS!!

  Like

 21. Trucker zegt:

  Vraag me af hoeveel dappere Nederlanders op deze blog vertoeven want MIJNHEER Poetin gaat jullie hard treffen omdat jullie STUPIDE islamofiele multikullende linkse hitsige antisemietische politieke onbenullen een koers hebben gevaren waar ze veel te licht in zijn bevonden.
  Is geen leedvermaak want ook in Vlaanderen tiert deze ferfide soort welig en ook de nicht de rupo de walenland premier van het niet bestaande land pelgie is tegen MIJNHEER Poetin.
  Ik zie Poetin al tegenover de nicht staan, hem breed grijnzend bekijken en met de vlakke hand zijn adamsappel (in de rupette’s geval eerder een Eva’sappel) verbrijzelen. Heel gemakkelijke beweging trouwens.
  Tja ook in Vlaanderen gaan er veel ondernemers tranen met tuiten huilen want ook hier zitten hetzelfde soortement STUPIDE rechtoplopende sujetten aan de politieke knoppen.
  Dat MIJNHEER Poetin de wereld behoed heeft voor een escalerende oorlog in het midden oosten die de moslimbroeder hussein barack tot alle prijze wou weten ze niet want hun neus is richting kont islam(iet)gericht.
  To hell with this crap.

  Like

 22. Avidia zegt:

  Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik ben voor Poetin, die man is een wonder in het voorzien van gebeurtenissen. Hij heeft een vooruitziende blik en koelbloedig heeft hij alles al uitgezet om beslissingen te nemen. Hoe iedereen ook tegen is, deze man heeft het heft in handen, en al de andere softies laten alles maar gebeuren. b.v. wij laten ons overrulen door de moslims met hun grote smoel, dat zou in Rusland niet mogelijk zijn, wij hebben in de regering een stelletje softies zitten die alles maar goed vinden, zoals die islam schreeuwers op de dam, dat zou in Rusland niet kunnen. Wij moeten ook meer optreden tegen het gespuis van al die moslims die Nederland zo haten, maar wel hun hand ophouden voor uitkeringen, maar daar hoor je ze niet over die witjurken, wat haat ik dat volk. Wel profiteren maar de hand bijten die ze voeden. Waarom treden wij eigenlijk niet meer op tegen die haatjurken, waarom sodemieteren wij ze niet het land uit, nee, we staan om hen heen en luisteren naar hun onzin, ik niet, ik zie het op tv, als ik er getuigen van was, waren ze nog niet jarig.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Het is erger dan u vermoed wij faciliteren deze haatjurken als huurleger en geloof me niet alleen in oosterse landen zoals Libië Syrië Irak en ook in Oekraïne nu is Rusland aan de beurt…heb het vermoeden dat als de burgers van de EU wakker worden de hier aanwezige huurlingen flink tekeer gaan(denk aan Servië ) en vrees dat ze de troepen uit het oosten in een wip hierheen verplaatsen.
   Als we nu niet ingrijpen en onze regering dwingen een andere koers te varen is het leed in de nabije toekomst niet te overzien.

   Like

   • Trucker zegt:

    “…nu niet ingrijpen en onze regering dwingen een andere koers te varen….”

    Te laat hé de kiezer heeft gesproken en we weten hoe de kaarten geschud zijn.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Avidia: 02.09. uur. Zo denk ik er ook over. Hier in Nederland en de Eussr, worden WIJ behandelt als tweederangs burgers, en bukken de lafaards in Den Haag voor elke moslim, want ze zijn slechts geïnteresseerd in BAANTJES en GELD. De enige, Dhr. Wilders, die voor ons opkomt, zouden ze het liefste monddood maken!

   Like

 23. Ik zie dat we alleen op 1 lijn zitten.

  Like

 24. Pingback: Gebakken peren | Golfbrekers

 25. Jaantje zegt:

  Angst is een slechte raadgever dat blijkt de angst voor oorlog zit zo diep hier(mede door aangepraat schuldgevoel)dat men prefereert het gevaar niet te willen zien.
  Het gaat nu met een rotgang het is zaak de mensen er van bewust te laten worden.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Deze producten worden door Rusland geboycot
   Van onze financiële redactie
   Rusland boycot vanaf vandaag bijna alle voedsel uit de westerse landen die het land sancties hebben opgelegd rondom de crisis in Oekraïne. Ook Nederland wordt hard getroffen. Dit is de lijst van alle geweerde producten en productgroepen.
   Lees het hele boycotbesluit inclusief de lijst met producten in de pdf naast dit artikel (in het Russisch!)
   – Bevroren, gekoeld of vers rundvlees
   – Bevroren, gekoeld of vers varkensvlees
   – Vlees en slachtafval van kippen, vers, gekoeld en bevroren
   – Levende vis
   – Verse, gekoelde of bevroren vis
   – Verse, gekoelde of bevroren visfilets
   – Gedroogde, gezouten, gerookte of anderszins bereide vis, vismeel
   – Levende, verse en gekookte schaaldieren
   – Weekdieren en ongewervelde waterdieren
   – Melk en room
   – Karnemelk, yoghurt, kefir
   – Overige melkproducten
   – Boter en andere van melk afgeleide vetten en oliën
   – Kaas en wrongel
   – Verse of gekoelde aardappelen
   – Verse of gekoelde tomaten
   – Uien, sjalotjes, knoflook, prei, enzovoort
   – Kool, bloemkool, boerenkool, enzovoort
   – Wortels, rapen en andere eetbare wortelen
   – Komkommers en augurken
   – Peulvruchten, gepeld en ongepeld
   – Bereide, gedroogde en geconserveerde groenten
   – Kokos-, para- en cashewnoten
   – Overige noten
   – Bananen en weegbree
   – Dadels, vijgen, ananas, avocado’s, enzovoorts
   – Citrusvruchten, vers of gedroogd
   – Druiven, vers of gedroogd
   – Meloenen en papaya’s, vers of gedroogd
   – Appels, peren en kweeperen, vers
   – Abrikozen, kersen, perziken, pruimen en sleepruimen, vers
   – Overige verse fruitsoorten
   – Ingevroren fruit
   – Overige gedroogde fruitsoorten, en mixen van gedroogd fruit en noten
   – Worsten, op gelijke soortwijze bereid vlees
   – Moutextracten (90% of meer droge materie)
   – Eetbare producten van plantaardige of dierlijke vetten (15% of meer vet)
   – Verwerkte kaasproducten

   http://www.telegraaf.nl/dft/22940841/__Deze_producten_worden_door_Rusland_geboycot__.html

   Dit gaat heel wat banen kosten in Nederland

   Like

 26. Trucker zegt:

  eurabia HQ brussel zal de boomerang keihard in hun tronie voelen aankomen (hoewel dat zooitje met hun privileges daar geen seconde van wakker zal liggen) de economische rampspoed die op ons afkomt maakt de heersende crisis nog erger.
  Dit is het verschil tussen een man (Poetin) die weet met wat (en hoe) hij bezig is tegenover SCHOFTEN die geen verantwoording schuldig zijn aan de bevolking maar wel de natiestaten NAAR DE KLOTEN HELPEN met hun stompzinnige kortetermijn visie.
  Schaken is de Rus in de moederbuik reeds aangeleerd en dit is een sterk staaltje van Rusland’s sterke man hoe je met één zet iedereen schaakmat zet (mijn favoriete uitdrukking ‘case closed’)
  Hoorde al een econoom WAUWELEN dat het uiteindelijk niet zo lang zal duren want Poetin blabla en nog eens blabla, wil maar duiden dat ik die wishfull thinking idioten hun dromerijen niet nodig heb, Poetin heeft de vergane glorie van Rusland terug in ere hersteld en laat de eurabia dictators (en in dezelfde moeite) de moslimbroeder hussein barack een poepje ruiken.

  Like

 27. Jan zegt:

  Medvedev: Rusland boycot bijna alle voedsel EU

  Rusland verbiedt de invoer van fruit, groenten, vlees, vis, melk en zuivelproducten uit de 28 lidstaten van de Europese Unie. De maatregel geldt ook voor de invoer uit de Verenigde Staten, Noorwegen, Canada en Australië.

  Volgens Medvedev wordt ook overwogen om het Russische luchtruim te sluiten voor vluchten naar Azië van maatschappijen in de EU en de VS. Een besluit daarover moet nog worden genomen. Rusland heeft wel vluchten van Oekraïense luchtvaartmaatschappijen in de ban gedaan.
  http://www.refdag.nl/nieuws/economie/medvedev_rusland_boycot_bijna_alle_voedsel_eu_1_846535

  Op naar de totale destructie.

  Like

  • Jan zegt:

   Als tegenmaatregel tegen sancties door de EU en de VS boycot Rusland voedsel uit westerse landen. Dit is de lijst met producten die Rusland niet meer importeert uit de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Noorwegen.

   – Rundvlees (vers, gekoeld of bevroren)

   – Varkensvlees (vers, gekoeld of bevroren)

   – Vlees en eetbaar slachtafval van pluimvee (vers, gekoeld of bevroren)

   – Gezouten, gedroogd of gepekeld vlees

   – Levende vis

   – Vis (vers, gekoeld of bevroren)

   – Visfilets en ander visvlees (ook fijngemalen) (vers, gekoeld of bevroren)

   – Gezouten, gedroogde of gepekelde vis

   – Gerookte vis

   – Vismeel, -poeder en -korrels geschikt voor menselijke consumptie

   – Schaaldieren (gepeld en ongepeld) (levend, vers, gekoeld, bevroren, gedroogd, gezouten of gepekeld)

   – Gerookte schaaldieren (gepeld of ongepeld)

   – Schaaldieren die ongepeld zijn gestoomd of in water gekookt (ook als ze gekoeld, bevroren, gedroogd, gezouten of gepekeld zijn)

   – Meel, poeder en korrels van schaaldieren, geschikt voor menselijke consumptie

   – Weekdieren (ongepeld of gepeld) (levend, vers, gekoeld, bevroren, gedroogd, gezouten of gepekeld)

   – Gerookte weekdieren

   – Meel, poeder en korrels van weekdieren, geschikt voor menselijke consumptie

   – Ongewervelde waterdieren, andere schaaldieren en weekdieren (levend, vers, gekoeld, bevroren, gedroogd, gezouten of gepekeld)

   – Melk en room (zonder toegevoegde suiker of andere zoetstoffen)

   – Melk en room (met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen)

   – Karnemelk, gestremde melk en room, yoghurt, kefir en andere gegiste of aangezuurde melk en room (ingedikt of niet ingedikt, met of zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen, gearomatiseerd of niet, met of zonder toevoeging van fruit, noten of cacao)

   – Melkwei (gecondenseerd of niet, met of zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen)

   – Melkproducten van natuurlijke bestandsdelen van melk (met of zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen) die elders niet zijn genoemd of onderverdeeld

   – Boter, andere vetten en oliën gemaakt van melk, smeerzuivelproducten

   – Kaas en wrongel

   – Aardappelen (vers of gekoeld)

   – Tomaten (vers of gekoeld)

   – Uien, sjalotten, knoflook, prei en andere eetbare groenten (vers of gekoeld)

   – Kool, bloemkool, spruitjes, koolraap, boerenkool en andere eetbare kolen (vers of gekoeld)

   – Sla en witlof (vers of gekoeld)

   – Wortels, rapen, bieten, schorseneren, knolselderij, radijs en andere eetbare wortels en knollen (vers of gekoeld)

   – Augurken en komkommers (vers of gekoeld)

   – Peulgroenten (gepeld of ongepeld, vers of gekoeld)

   – Andere groenten (vers of gekoeld)

   – Ongekookte groenten, gekookte groenten en gestoomde groenten (bevroren)

   – Houdbare groenten (bijvoorbeeld met toegevoegde zwaveldioxide, zout, zwavel of andere stoffen) niet geschikt voor directe consumptie

   – Gedroogde groenten (heel, gesneden of in poedervorm) die niet verder zijn bereid

   – Gedroogde zaden van peulgroenten (schoongemaakt of onbehandeld, gehakt of gepeld)

   – Maniokwortel, pijlwortel, salepwortel, aardpeer, artisjokken, zoete aardappels en dergelijke wortels en knollen met veel zetmeel of inuline (vers, gekoeld, bevroren of gedroogd) ook indien in stukken of korrels

   – Kokosnoten, paranoten en cashewnoten (vers of gedroogd, gepeld of niet gepeld)

   – Andere noten (vers of gedroogd, gepeld of ongepeld)

   – Bananen en bakbananen (vers of gedroogd)

   – Dadels, vijgen, ananassen, avocado’s, guaves, mango’s en mangistans (vers of gedroogd)

   – Citrusvruchten (vers of gedroogd)

   – Druiven (vers of gedroogd)

   – Meloenen (incl. watermeloenen) en papaja’s (vers)

   – Appels, peren en kweeperen (vers)

   – Abrikozen, kersen, perziken (incl. nectarines), pruimen en sleepruimen (vers)

   – Andere verse vruchten

   – Vruchten en noten (ook gestoomde en gekookte) (bevroren, met of zonder suiker of andere zoetstoffen)

   – Andere vruchten, mengsels van noten of gedroogde vruchten

   – Worst van vlees (alle soorten)

   – Bereide producten, waaronder kaas en wrongel van plantaardige vetten

   – Moutextract (waarvan 90 procent of meer gedroogd)

   – Meel voor menselijke consumptie (specifieke percentages ingrediënten)

   – Voedingsmiddelen (melk-producten van plantaardige vetten) (specifieke percentages van de ingrediënten)

   – Kaasfondue
   http://www.refdag.nl/nieuws/economie/lijst_van_producten_met_importverbod_rusland_1_846596

   Like

   • Jan zegt:

    Timmermans gaat nu naar Moskou zoals hij naar Saoedi-Arabistan afreisde?

    Like

   • Monalisa zegt:

    jan is hij daar dan al geweest, of heb ik wat gemist?????

    Like

   • Jan zegt:

    Nee, het is de vraag die ik mijzelf stel, nadat Timmermans tegen Wilders zo tekeer ging vanwege de sticker. Timmermans deed alsof er een economische ramp in Nederland zou plaats vinden. Ik vrees echter dat de onbezonnen reactie van de EU economisch wel duidelijk merkbaar zal zijn.

    Like

   • Monalisa zegt:

    VS spant EU voor het karretje om sancties op te leggen, en nu mogen wij de klappen en ellende opvangen. Vergeet niet dat ons gas afkomstig is uit rusland. En Rusland vele malen sterker en machtiger is dan word voor gedaan. Dat Poetin reageert op sancties is niet meer als normaal. Nl die nu hard in overleg zit begint over militair ingrijpen. En nemen dan ook de stap voor een 3e wereld oorlog. En wie lacht ons uit , tuurlijk Obama. Want het gaat om niks anders dan politiek gewin en wereld macht. Poetin krijgt van mij gelijk dat hij de boel boycot. Nl die als eerste in de rij staat andere landen te helpen komt door deze monopolie wederom in ressecie. En wie gaat ons daar mee helpen? Noch de EU noch de VS. Het blijkt wel dat onze regering nog steeds gelooft in Sinterklaas. Maar ons leven naar de verdomenis brengt.

    Like

 28. Trucker zegt:

  Kleine updat, de schoft de gught die in het eurabia HQ brussel parasiteert als commisaris of zo de één of andere overboduge functie heeft gezegd dat (en ik citeer die RAT even) “…Russen zullen prijs betalen voor maatregelen die ze nemen…”.
  Goed een woordje duiding, die de gught is die sjoemelaar die met VOORKENNIS heeft gehandeld (TWEE MAAL reeds) maar waar “geen bewijzen voor gevonden wereden”, die schoft heeft in Italië in de buurt van de La Tourette patient verhofstad een optrekje dat net als zijn vriendeje in TIENTALLEN MILJOEN EURO’S loopt dat hij dus net als verhofstad met zijn salaris NOOIT kon verkrijgen NOOIT.
  Goed dus die de gught weet echt geen bal af van de Rus, hij weet niet dat Russen gewend zijn om ontberingen te verdragen, ze kennen dat al hun hele leven maar natuurlijk is die de gught als regelrechte PARVENUE daar niet van op de hoogte…ontberingen kent hij niet of ja misschien in bed met die HEKS waar hij mee samenhokt (dat aartslelijke kreng is rechter moet je dat voorstellen rechter en haar wederhelft zit met zijn KLAUWEN in de potjes met geld en zij vind dat goed natuurlijk, maar de arme sukkelaar ide een brood heeft gestolen want hij had geen geld om één te kopen gooiit dat KRENG in de bak.
  Samenvattend (-ja sosm dwaal ik eens af als er schoften in mijn vizier verschijnen) Poetin zal eens hard lachern om het onbenul de gughts uitspraken en hij weet dat zijn volk daar tegen bestand is zij zijn geen decadente nichten met pluimen in hun kont.

  Like

 29. alidas1 zegt:

  Laat ze eerst maar eens bewijzen wie de schuld heeft.
  Poetin heeft gelijk wie niet horen wil moet maar voelen .
  ik las ergens ze zijn in spoedberaad om het terug te draaien .
  Nou Poetin laat ze nog maar een tijdje bungelen aan dat touwtje met hun grote bek.

  Like

 30. Jan zegt:

  On the orders of President Vladimir Putin, Russia on Thursday cut off over $9 billion in food imports to its market in the most aggressive response yet to Western sanctions over its backing of separatist rebels in eastern Ukraine, escalating an economic clash that has already undermined the fragile Russian economy.

  “Russia is imposing a full ban on deliveries of beef, pork, fruit and vegetables, poultry, fish, cheese, milk and dairy products from the European Union, the United States, Australia, Canada and Norway,” Prime Minister Dmitry Medvedev announced during a government session.

  Agriculture Minister Nikolai Fyodorov said in a briefing Thursday that the government would look to, among others, South America, Central Asia, China, Israel and Belarus to source products.
  While possible in some cases — replacing Norwegian fish imports with South American
  http://www.themoscowtimes.com/business/article/russia-s-food-ban-strikes-its-own-consumers/504773.html

  Hoe ruïneer ik Europa, is het motto van Brussel.

  Like

 31. Monalisa zegt:

  Met dank van Brussel de Navo dhr v Baalen & van Hofstad dat wij nu in zo’n situatie zitten. Heerlijk die expansie drift van de EU en de Navo maar niet heus. Er is een spreek woord een goede buur is beter dan een verre vriend. Haha en wij maar blijven wijzen als niets zeggend landje wat nog geen eens zijn eigen interne problemen kan oplossen, we leren het ook nooit ben in bang.

  Like

  • Jan zegt:

   Echter, elk nadeel heeft zijn voordeel, deze keer voor de consument. Sperziebonen worden momenteel bij AH gedumpt.

   Prijzen groente en fruit zakken fors in
   De marktprijzen van groente en fruit zijn vandaag nog zwaarder onder druk komen te staan door het wegvallen van Rusland als afzetmarkt. Niet alleen de prijzen van producten die vanuit Nederland naar Rusland gaan, zoals tomaten en paprika’s, zakken in. Ook de prijzen van andere producten dalen op de Nederlandse markt doordat andere Europese landen ze in Rusland niet kwijt kunnen en het aanbod dus groter wordt dan de vraag.
   Dat geldt bijvoorbeeld voor bloemkool, zegt secretaris Ad Klaassen van DPA, de Nederlandse branchevereniging van groente- en fruitveilingen. ‘Maar ook spinazie, sla en andijvie worden in de malaise meegetrokken.’

   Minder dan 10 cent
   De sterkste prijsdalingen doen zich volgens hem voor bij tomaten, paprika’s en ook komkommers. Zo brengt een kilo tomaten momenteel 0 tot 10 cent op, waar 50 tot 60 cent normaal zou zijn. Paprika’s doen op de handelsmarkt 20 tot 30 cent per kilo op, terwijl een ‘normale’ prijs ongeveer 80 cent is.
   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3715536/2014/08/08/Prijzen-groente-en-fruit-zakken-fors-in.dhtml

   Eens zien hoe lang de boycot wordt volgehouden als massaal bedrijven failliet gaan en er een tekort komt, want dat is dan weer het gevolg.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Jan klopt maar een kilo tomaten voor de tuinder net op de tv gezien levert 1 tot 5 cent de kilo op en zo gaat het ook met de paprika’s, maar bij AH blijft het nog te duur, kan nog veel goedkoper maar we kunnen ook recht streek bij die teler kopen!!!!maar dat er bedrijven op kapot gaan dat is zeker ook bij de grote zuivelbedrijven krijgen klappen en dan mag de werknemer naar de WW, met 50/55 jaar, en Zij van de regering en de EU maar met hun grote smoel op de tv komen met hun riante salaris, Zij weten alles beter.maar niet heus.

    Like

 32. grijper zegt:

  inderdaad Monalisa,grote bekken hebben ze ,
  Maar je weet hole vaten….
  Laat ze ook salaris in leveren!!
  Nee ze hebben geen ballen
  Komen allmaal uit een ei !!

  Like

 33. joms12 zegt:

  Polen moet uit de EU, is beter voor ons allemaal. Polen hebben anno 2014 een hekel aan hun buren. Al ons belastinggeld naar dat K land. Ze pikken hier nog eens de banen in van Nederlanders. Wij Nederlanders worden gescreend, maar de oost Europeaan komt hier heel makkelijk aan de bak. Gelukkig zijn er sancties van Rusland,Minder Polen nodig in het westland. Minder overlast in Den Haag. De polen die in het westland werken, hebben ook een hekel aan Russen, terwijl ze wel hun voedsel klaarmaken. Hypocrieten. Nederland dient nu uit shengen te snappen, Timmermans dient op te stappen. De slechtste minister van buitenlandse zaken ooit. Door hem zitten we in de shit, en hij beschuldigd een ieder zonder bewijzen te hebben gezien. Het is toch duidelijk wie verantwoordelijk is voor MH 17, Oekraine. oekraine heeft doel bewust gestuurd en vliegtuigen laten overvliegen. Nederlanders worden inderdaad steeds slimmer!!!!

  Like

  • John zegt:

   Volgens mij is Timmermans naar bed geweest met die kale president van de oekraine, hoe je dat kut land ook mogen schrijven. In scene gezette zogenaamde condoleance van die kale aan Timmermans. Die kale is niet democratisch verkozen, heeft een staatsgreep gepleegd en onze domme Timmermans staat vierkant achter zo een persoon.

   Like

 34. Joost zegt:

  Nederlanders met een strafblad (paar vergrijpen) komen nooit niet aan de bak. Maar een Oost Europeaan, alwaar we niets van weten komen hier gewoon aan de bak, zelfs op Schiphol kunnen ze zelfs werken. Wij Nederlanders worden gewoon gediscrimineerd. Liever een Nederlander met strafblad op Schiphol, dan een who the hel is that Oost Europeaan. We zijn zelfs duurder uit, want hij geniet van huurtoeslag vanwege lage loon, laat zijn kinderen hier op school gaan, wat kost dat wel niet!!, Rijdt in zijn witte kenteken, geen tax dus. We zijn dus duurder uit met al die Oost Europeesche arbeid. Laat werkgevers de huurtoeslag, studiekosten voor kids verplicht betalen…, Denk dat ze direct weer overgaan tot het in dienst nemen van Nederlanders.

  Like

 35. John zegt:

  Polen kosten ons alleen maar geld. Het enige land met economische plus is Polen, vindt je het gek. Wij komen in ons eigen land niet meer aan de bak maar zij wel. Polen slepen ons ook mee in een oorlog met Rusland. Polen uit EU. Beter Rusland in EU. Hebben we veel meer aan.

  Like

  • Monalisa zegt:

   John vertel dit maar aan de EU en je regering.

   Like

   • John zegt:

    Gisteren zag ik een documentaire van de VPRO. Op 300 EU ambtenaren banen reageren jaarlijks 50.000 mensen op. De slimsten worden door legpuzzels en al die andere onzin tussen uit gehaald. Slim ben je pas volgens dat nieuwe HRM gebeuren als je goed bent in legpuzzels. Zo komen er meer autisten aan de bak in EU. Je kan zien dat er een autistisch beleid woedt in EU, Rusland wordt vergeleken met een land als Oekraine..Slim he, We zullen nog lang in een crises zitten met al deze slimme verkozen legpuzzel bobo’s, we kunnen ze beter betalen om nog meer te oefenen met al die legpuzzels.

    Like

   • John zegt:

    Beste Monalisa, bijna al die gasten behalve SP denken aan een hoger salaris, denk je nu echt dat ze naar ons burgers luisteren. Ze hebben ons burgers bij de neus genomen in Portugal en toch hun onzin EU doorgedrukt. EU is totaal niet meer democratisch. Ik hoop alleen op een wonder, terug naar EEG, samenwerken ipv overheersing

    Like

   • Monalisa zegt:

    John zegt:
    12 augustus 2014 om 14:37
    Beste John dat zeg ik al jaren, die EEG kunnen we wel vergeten, maar toen liep het ook.

    Like

 36. John zegt:

  Vroeger had je geen HBO HRM banen, we hadden toen ook geen crises. met specialistische HBO banen voor de HRM, zitten we in een crisis en niet eens 1 % groei. Structureren in onderwijs en zeker bepaalde studies zijn totaal voor jan Doedel!!!! AFSCHAFFEN van zinloze studies.

  Like

  • Jurgenn zegt:

   Precies, een Jan doedel verzint een systeem, leerlingen worden gebrainwasht met Jan doedel systemen en in het bedrijfsleven krijg je dan dergelijke Jan Doedel systemen, alwaar het in eerste instantie totaal niet werkt. Maar goed een Jan Doedel consultant heeft daar zijn brood mee verdient, Jan doedels dienden voor dit stereotype jan Doedel systeem te worden ontslagen, alwaar ze later door een Doedel uitzendbureau weer in dienst worden genomen. De Oost Europeaan komt echter eerst aan bod, zelfs voor functies alwaar hij of zij de cultuur niet in mee heeft. Als er dan een boycot komt zoals hier nu het geval is. Dan is het kwaad al geschiedt, want de belastingbetalende jan doedels dienen dan al deze Oost Europeanen te verzorgen. En zij na hun WW uitkering in de bijstand terecht komen. Welke jan doedel verzint nu dergelijke systemen !!??!! En welke Jan doedels van onze overheden laten dit maar toe. De Nederlander wil graag werken en is vele malen goedkoper voor de economie beste Jan doedels.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Ik hoor het Pechtold nog zeggen: ‘ Nederland is van oudsher sterk afhankelijk van de export, daarom KUNNEN we gewoon niet buiten Europa’. Nu de heren in Brussel ‘onze export’ grondig verkloot hebben, hoor of zie je niets meer van Pechtold. Onder welke steen zou hij zich verborgen houden?

    Like

   • Die houdt zich gedeisd in zijn vakantie-oord.En als hij terug komt mag hij weer aanschuiven bij zijn nsb-genoten om te kijken hoe ze ons volgend jaar nog verder kunnen uitkleden en knechten!

    Like

  • Monalisa zegt:

   John vroeger leerde je nog een vak, houd in in welk beroep je ging schilder bouwer monteur en zo kan ik nog wel even door gaan maar ze willen met 30 jaar werken en met 55 jaar stoppen kan helaas niet in deze tijd kon ook niet in onze tijd.weet je nog de vraag aan Ruud Lubbers als er 1 miljoen wwers met ziekte zijn, stapte hij op helaas ze gingen naar twee jaar de WAO in. Dus Ruud Lubbers bleef gewoon zitten.

   Like

 37. Jules Vismale zegt:

  Polen wou zelfs na 80 jaar nog miljarden aan schadevergoedingen van Duitsland hebben oor al het oorlogsleed dat de nazi’s daar tijdens WO II veroorzaakten! Niettemin konden ze daar net zo goed aan Rusland voor miljoenen aan schadevergoedingen vragen omdat dit land sarcastisch genoeg Polen 9x zo lang onderdrukte als Duitsland en de Russen er toen voor zorgden dat dit land na de ondergang van het communisme vrijwel was uitgezogen!
  Dat zelfs Griekenland weer probeert om van Duitsland schadevergoedingen te krijgen om alle veroorzaakte terreur van de nazi’s tijdens WO II is erg hypocriet te noemen omdat dit land al jaren van de EU financieel steun kreeg en leningen! Wie echter aan Grieken geld uitleent hoeft niettemin alleen niet te verwachten dat ze die leningen terugkrijgen omdat die dat vaak nooit teruggeven en ze daar op een veel te grote voet leefden waardoor het land zichzelf heeft geruïneerd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s