Waarom demonstreren moslims nooit als moslims elkaar vermoorden?

Screenshot 1

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

“Welt Online” publiceerde eergisteren het uitstekende commentaar “Zijn moslims werkelijk niet in staat tot zelfkritiek?”. De schrijver is Oliver Jeges, zoon van een Oostenrijkse moeder en een Egyptische vader. Hij benadrukt de absolute noodzakelijkheid van kritiek op de islam en bekritiseert dat het Westen deze “religie” van haar verantwoordelijkheid voor terreur ontslaat: “De gangbare mening in Europa is tegenwoordig dat terreur in naam van de islam geen verband houdt met de islam. Dat is net zo absurd als de bewering dat godsdienstoorlogen niets met godsdiensten te maken hebben.” We komen in de publieke discussie steeds dichter bij de kern van de zaak…

Zo lezen we:

Er wordt in de islamitische wereld en de Arabische gemeenschappen uitsluitend geprotesteerd als moslims slachtoffers van het Westen, van Amerika of van de “zionisten” zijn. Als moslims echter zelf daders worden, heerst er stilzwijgen.

Wanneer bijvoorbeeld Israël na een maandenlange raketbeschieting door Hamas gebruik maakt van zijn recht op zelfverdediging, gaat er een golf van protest door de Arabische wereld. Als een terreurmilitie zoals IS, voorheen ISIS, echter de halve Levant terroriseert, op haar weg naar het kalifaat zowel sjiieten als soennieten beestachtig afslacht en islamitische heiligdommen verwoest, komen moslims slechts zelden op het idee om hiertegen hun stem te verheffen.

Ook wat betreft de inmiddels 180.000 doden in Syrië blijft het stil. Er is op dit moment veel sprake van de “proportionaliteit” van de Israëlische aanval op Gaza. Over de “proportionaliteit” van islamitisch gemotiveerde protesten spreekt men bijna nooit.

Als christenen, Joden, boeddhisten, hindoes of andere “ongelovigen” massaal door mohammedanen om zeep worden geholpen, zijn er sowieso geen islamitische protestdemonstraties. Dat is immers per slot van rekening volledig koranconform doden van de levensonwaardige “kafirs”. De schrijver spreekt ook de ijzeren samenhang van de oemma aan, de wereldwijde gemeenschap van alle moslims. Overal demonstreren ze voor hun geloofsbroeders in Gaza:

Het zijn niet alleen Palestijnen in ballingschap die de aandacht willen vestigen op de situatie in hun thuisland. Ook Turjen, Libanezen, Egyptenaren, Syriërs en Irakezen scanderen voor hun “broeders in Palestina”. Dat is ongeveer net zoiets als wanneer Finnen, Polen en Italianen zouden opkomen voor de geplande separatie van Schotland van de rest van Groot-Brittannië.

Maar een Turk of een Marokkaan heeft met Gaza net zoveel te maken als een Scandinaviër met de Commonwealth. Natuurlijk demonstreren er ook christenen, Europeanen, atheïsten voor Gaza, omdat het hen vast en zeker ook om het tragische lot van de Palestijnen gaat. Maar je mag je wel afvragen waarom de pan altijd weer overkookt als moslims het doelwit van derden zijn, niet echter als moslims de slachtoffers van moslims worden.

Nog een ander punt: Moslims zien zichzelf nooit als daders, maar altijd alleen maar als betreurenswaardige slachtoffers:

Enkele dagen geleden schreef een Duitse student met Arabische wortels me over zijn onvrede. Hij had gezien dat ik een artikel over islamitische fanatiekelingen geschreven had. Met slechts drie woorden vatte hij zijn slachtofferhouding samen: “Moslims moorden niet.”

Dat is een houding, die men steeds opnieuw bij moslims aantreft: Turkije ontkent de volkerenmoord door de Ottomanen op de Armeniërs, 9/11 is naar keuze een complot van het “wereldjodendom” of een inside-job van de Amerikanen, ISIS wordt door de “zionisten” aangestuurd, Osama bin Laden was een CIA-agent, Boko Haram zouden geen “echte moslims” zijn, en alle aanslagen van Madrid tot Bali hebben volgens deze interpretatie niets met de “ware islam” te maken.

Want de anderen hebben altijd de schuld. Slechts van één ding is geen sprake: Dat een moslim kwaad doet. Omdat blijkbaar iets niet kan bestaan wat niet mag bestaan.

Lees hier het hele artikel bij “Welt Online”.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Islamkritiek, Moslims. Bookmark de permalink .

13 reacties op Waarom demonstreren moslims nooit als moslims elkaar vermoorden?

 1. lucky bee zegt:

  Om dat alles zwart op wit in hun heilige boeken geschreven staat?dat het toe is gestaan.?Tot Allah als overwinnaar alleen blijf staan?

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Is niet interessant, dat is normaal voor de eencelligen van Mo de pedoprofeet! En ook de RODE LINKSE KERK hoor je daar niet over, neen, Israël demoniseren, dat is HUN DING!

  Like

 3. kernrob4 zegt:

  Fantastische artikel! Bedankt voor het vertalen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad, Robert, dat is nu weer echt zo ’n artikel van de hand van ‘onze kleine, dappere man in München, zoals ik Michael Stürzenberger pleeg te noemen.
   U bent vast wel op de hoogte van de onvolprezen ijver waarmee hij elk weekend in naam van Die “Freiheit” pleit voor de goede zaak.Wat deze kleine dappere man bij die gelegenheden al voor zijn kiezen heeft gekregen, niet mooi meer, maar tot nu toe weigert hij pertinent, op te geven.
   En daarnaast zijn zijn artikelen óók alleszins de moeite waard!
   Nee, gelooft U me: Zoals Michael Stürzenberger zijn er veel en veel te weinig op de wereld!
   Waren ze er wel, dan zag alles er héél anders uit, zeg ik U!

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @theresa

    Michael Stürzenberger is absoluut géén kleine man! Ik denk dat je in de war bent met Michael Mannheimer! Zie de foto:

    Stürzenberger links en Mannheimer rechts op de foto:

    https://i1.wp.com/i64.photobucket.com/albums/h173/szodavisz/mmms.jpg

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J.: Nee, ik weet qua gezicht heel goed, wie Michael Stürzenberger is.
    Dat ‘kleine’ moet je ook niet te letterlijk nemen: Het is meer iets gevoelsmatigs van mij, in overdrachtelijke zin.
    Zoiets. als de -dappere- roepende in de woestijn; de Einzelgänger, die overal alleen tegen opbokst. De eenzame vechter “Kleiner Mann, was nun?”
    Puur gevoelsmatig, dus…….

    Like

   • E.J. Bron zegt:


    Oké, snap het. Een zéér dapper man, ben ik helemaal met je eens!

    E.J.

    Like

 4. bigljohn zegt:

  Waarom demonstreren moslims nooit als moslims elkaar vermoorden? Maar dat is toch simpel !
  Iedere andersdenkende die afwijkt van de zogenaamde pure Islam, moet er aan geloven. Het maakt niet uit wie ze moeten vermoorden. Christenen, Joden, hindoes, Boeda mensen, ongelovigen, en mede Islamieten die wat afwijken van de originele leer. Ze dromen er zodoende stiekum van de gehele wereld als hun territorium te kunnen aanschouwen. Op deze manier zouden er van de 6 miljard aardbewoners, er slechts 1 miljard overblijven; moordlustige Moslims ! Misschien gaan ze daarna elkaar om zeep helpen, net zolang totdat er op de aarde alleen maar planten en dieren overblijven. Moslims, een bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid !

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Er staat Europa veel meer ellende te wachten: Alleen Putin kan door VS gewilde wereldoorlog nog voorkomen.

  ‘Het lot van de mensheid hangt af van de Russische president Vladimir Putin.’

  Paul Craig Roberts, voormalig assistent-minister van Financiën onder president Reagan en oud mederedacteur van de gezaghebbende Wall Street Journal, schrijft dat het er sterk op lijkt dat ‘Europa zich heeft neergelegd bij Washingtons drang naar oorlog met Rusland, een oorlog die voor de mensheid waarschijnlijk de laatste zal zijn.’ In Roberts ogen kan alleen Putin een verwoestende Derde Wereldoorlog nog voorkomen. Dat zou hij dan moeten doen door zich veel harder op te stellen dan nu het geval is.

  Door gematigd en zonder echte dreigementen te reageren heeft Putin het verkeerde signaal afgegeven, stelt Roberts. Het Westen heeft daardoor de indruk gekregen dat de Russische president zwak en angstig is. ‘Daarmee heeft de Russische regering Washingtons streven naar oorlog aangemoedigd.’

  ‘Russen willen comfortabel bestaan niet kwijt’

  De grootste zwakte van de Russen is dat het kapitalisme veel mensen een goed en comfortabel bestaan heeft gegeven. Dat prettige leven komt in gevaar als er een oorlog met het Westen uitbreekt. De meeste Russen zitten daar niet op te wachten; zij willen dezelfde levensstandaard als in Europa bereiken of behouden.

  Roberts geeft het historische voorbeeld van de ooit gevreesde woeste Vandalen in Noord Afrika in de 6e eeuw. Die konden uiteindelijk door een klein contingent soldaten van het Oost Romeinse Rijk worden uitgeroeid, omdat de Vandalen -na rijk te zijn geworden door hun veroveringen op de Romeinen- hun wil om te vechten waren kwijtgeraakt.

  Stopzetten energieleveranties zal EU in chaos storten

  ‘Rusland moet de wereld van een oorlog redden, maar het vermijden van oorlog vereist dat Rusland de Europeanen duidelijk maakt welke prijs ze moeten betalen,’ aldus Roberts. Tot nu toe heeft Putin echter alleen gematigde tegenmaatregelen, zoals importverboden van groente en fruit, voorgesteld als vergelding voor de Westerse sancties, die feitelijk kunnen worden opgevat als een oorlogsverklaring.

  Putin zei zelf dat hij voorzichtig wilde blijven ‘zodat de consumenten niet worden getroffen.’ Met andere woorden: Rusland lijkt in het defensief gedrongen, en dat terwijl het Kremlin –en niet het Witte Huis, en zeker niet de onmachtige EU- alle kaarten in handen houdt. Putin kan enkel door de energieleveranties stop te zetten de economieën van Europa onmiddellijk doen instorten en de EU in totale chaos storten.

  ‘Putin hoeft dat niet lang te doen voordat Europa Washington vaarwel zegt en toegeeft aan Rusland. Hoe langer Putin wacht, des te langer heeft Europa om zich voor te bereiden tegen het beste wapen dat Rusland kan gebruiken om het door Washington gestarte conflict op vreedzame wijze op te lossen.’

  ‘Putin moet Europa laten kiezen tussen vernietiging of vrede’

  De agressie van de Amerikaanse regering stopt in Roberts ogen pas zodra Putin zich realiseert dat hij de enige is die de troefkaart in handen heeft, en deze ook gebruikt. ‘De wereld heeft genoeg van Washington, zijn constante leugens en constante oorlogen en intimidaties. Putin zou er goed aan doen een paar uurtjes door te brengen met Belisarius, de geweldige generaal van Justinianus de Grote.’

  Belisarius zei dat hij zijn vijanden tegemoet trad met in de ene hand de onvermijdelijke verwoestingen, en in de andere hand vrede en vrijheid. ‘Dat is precies de positie van Putin tegenover Europa. In één hand heeft hij de vernietiging van Europa, in de andere hand vrede en vrijheid in de betrekkingen van Europa met Rusland. Dat moet hij de stompzinnige Europese ‘leiders’ laten weten.’

  Als Putin dit nalaat, dan zal de regering Obama zijn zin krijgen, vreest Roberts. ‘Dan zal Washington erin slagen de wereld in een oorlog te storten, en zullen de ‘uitzonderlijke en onmisbare’ Amerikanen samen met alle anderen sterven.’ >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Alleen-Putin-kan-door-VS-gewilde-wereldoorlog-nog-voorkomen

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  EU en VS overmoedig op weg naar een alles vernietigende oorlog
  Zal Poetin beseffen dat hij de beste kaart in handen heeft?

  Het zijn de zwakke Europese politici die hebben toegestaan dat de EU aan het handje van de VS rechtstreeks op een oorlog afstevent met Rusland. Een oorlog die waarschijnlijk de laatste in de geschiedenis van de mensheid wordt.
  Door een ‘softe’ en niet dreigende reactie van Rusland tegen de agressieve opstelling van Washington, trekt het westen de verkeerde conclusie dat Rusland zwak en angstig is, waardoor Washington zich gesterkt voelt om de richting van een oorlog te kiezen.
  Het lijkt erop dat de grootste zwakte van Rusland is, dat het kapitalisme de Russen genoeg heeft opgeleverd om een comfortabele levensstandaard te bereiken. De dreigende oorlog waar Washington hen mee confronteert is ‘eng’ en de Russen willen deze liever vermijden om te kunnen blijven leven als decadente West-Europeanen.
  Oorlog voorkomen
  Rusland moet de wereld redden van oorlog, maar het voorkomen van oorlog vereist van Rusland dat de kosten ervan aan de Europeanen duidelijk moet worden gemaakt. Geconfronteerd met economische sancties, die hoofdzakelijk bestaan uit illegale en oorlogszuchtige acties, door Washington en EU-muppets opgelegd aan Russische burgers en bedrijven, heeft Poetin de Russische regering gevraagd te komen met tegenmaatregelen in verband met de niet gerechtvaardigde sancties tegen Rusland.
  Terughoudendheid
  Maar, zegt Poetin, Rusland moet terughoudend zijn: “Natuurlijk moeten we het voorzichtig doen om de binnenlandse producenten te ondersteunen, maar de consumenten geen kwaad doen”. Met andere woorden, Poetin wil sancties opleggen die eigenlijk geen sancties zijn, maar iet dat lijkt op ‘lik op stuk’.
  Troefkaart
  Het verbazingwekkende van Rusland bij het vinden van zichzelf in de verdediging over de sancties is, dat Rusland en niet de VS of de machteloze EU alle troefkaarten in handen heeft. Poetin kan de economieën van Europa laten instorten en héél Europa in een politieke en economische chaos storten door het simpelweg af te sluiten van de energievoorziening.
  Poetin zal de energievoorziening niet voor lange tijd hoeven af te sluiten omdat Europa ruim voor die tijd afscheid zal nemen van de Verenigde Staten om weer in het reine te komen met Rusland. Hoe langer Poetin wacht, hoe langer Europa de tijd heeft om zich voor te bereiden tegen dit machtige wapen van Rusland. Deze tijd kan worden gebruikt om een vreedzame oplossing te vinden voor het conflict dat door Washington georkestreerd is. De agressieve handelingen van Washington zullen niet stoppen totdat Poetin beseft dat hij de beste kaarten in hand heeft en (héél belangrijk) ze ook uitspeelt.
  De wereld heeft genoeg van Amerika
  De wereld heeft genoeg van de leugens van Washington, zijn constante oorlogen en voortdurende pesterijen. Poetin zou er goed aan doen om een paar uur met Belisarius, de ‘grote generaal’ door te brengen. Die zei ooit: Toen ik mijn vijanden behandelde, was ik meer gewend raad te geven dan raad te ontvangen. maar in de ene hand had ik de onvermijdelijke ondergang en in de andere vrede en veiligheid.
  Kiezen voor totale ondergang of vreedzame oplossing
  Dit is precies het standpunt van Vladimir Poetin met betrekking tot Europa. In de ene hand houdt hij de ondergang van Europa en in de andere vrede en veiligheid in de relaties tussen Rusland en Europa. Als Poetin niet hard en hoorbaar met zijn voet op de grond stampt en aan de Europeanen duidelijk maakt wat er op het spel staat, zal Washington erin slagen de wereld in een oorlog te storten waarin de ‘uitzonderlijke en onmisbare’ Amerikanen zullen sterven, samen met de rest.
  Hij moet de oerstomme Europese leiders wakker schudden door hen dat te vertellen. >>>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/08/eu-en-vs-overmoedig-op-weg-naar-een-alles-vernietigende-oorlog/

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Peterselie1: 17.37. uur. Toeval of niet Peter, ik heb laatst uit de bibliotheek een boek geleend en gelezen over de grote generaal Belisarius! Gaat inderdaad over het Oost/Romeinse rijk. Heel interessant om te lezen. Verder ben ik het eens met jouw reactie!

   Like

 7. René zegt:

  Islam of Moslim maakt niks uit ze rennen allemaal één doel achterna de niet gelovigen in hun ogen worden de kop afgesneden . Wat is hun geloof jonge meisjes van 8 jaar verkrachten en ermee trouwen. Hun profeet was net zo een barbaar en pedofiel daarom denken ze dat ze dat ook kunnen doen . Het wordt tijd dat de wereld van dat moordende tuig verlost wordt .

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ik word misselijk van die rot koppen op de foto, wat een lelijk volk. Er is geen charme te bekennen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s