COMMENTAAR: Esther Voet is ongeschikt voor haar functie (deel 2) – Een foute advertentie en het schofferen van Wilders is onvergeeflijk

Screenshot 15

(Door: Martin van Vliet)

Eergisteren schreef ik naar aanleiding van een uitzending van Knevel & Van den Brink dat mevrouw Voet ongeschikt is voor haar functie, omdat zij de voornaamste bron van het hedendaagse antisemitisme, de islam, niet durft te benoemen. Nu heeft deze kwestie een nogal onverteerbaar vervolg gekregen. Het CIDI kreeg het idee om antisemitisme in Nederland  te bestrijden door de volgende advertentie te plaatsen in De Telegraaf:

De strijd tussen Israël en Hamas wordt steeds vaker ook in Nederland ‘uitgevochten’. Op sociale media, maar ook op straat wordt gescholden en gedreigd. Niet alleen tegen Israel, maar ook tegen Nederlandse Joden. Sommige demonstranten roepen hardop “Dood aan de Joden”. Dit moet nu stoppen. In Nederland moet iedereen veilig en in vrede kunnen wonen, ook de Nederlandse Joden. Ongeacht wat er in Israël gebeurt. Wij roepen de Nederlandse bevolking op om antisemitisme onder geen voorwaarde te tolereren. Dit is geen solidariteitsverklaring met de Israëlische regering, wij als ondertekenaars verschillen daarover ook van mening. Maar over één ding zijn wij het eens: Kritiek op Israël? Oké. Jodenhaat? Nee!

Nu is het een volstrekt ongepaste advertentie. CIDI is een afkorting van  Het Centrum Informatie en  Documentatie Israël. Terwijl Israël vecht tegen Hamas en beschoten werd door meer dan 3.300 raketten zegt het CIDI doodleuk dat kritiek op Israël mag. In plaats van uit te leggen dat Israël geen ander keuze had dan te vechten voor haar bestaan en uit te leggen dat demonstraties tegen Israël hysterisch en psychopathisch zijn. Dat Israël in vier weken oorlog minder doden veroorzaakte dan IS in één dag. Dat Israël voorzichtig is en dat er een zorgvuldige documentatie bestaat van elke Israëlische aanval, die de onvermijdelijkheid van de actie bewijst. Het CIDI weet dat de aanvallen uitgelokt werden door Hamas die haar burgers gebruikt als menselijk schild en Israëlische burgers met raketten bestookt. Een dubbele oorlogsmisdaad dus. Terwijl de vreedzame demonstranten Israël betichten van oorlogsmisdaden. Want moslims en hun nuttige idioten kennen geen reflectie op eigen gedrag.

En dan FREE PALESTINE. Gaza is door Israël verlaten in 2005. Tot 2007 waren er geen blokkades tegen GAZA en de bewoners van GAZA konden in Israël werken. Pas na vele aanslagen heeft de Israëlische regering besloten een gedeeltelijke blokkade in te stellen. Dagelijks gaan honderden vrachtwagens met voedsel naar Gaza en de elektriciteit van Gaza wordt grotendeels door Israël geleverd. Tijdens de laatste oorlog heeft Israël en ziekenhuis ingericht aan de grens voor gewonde Gazanen.

Welnu, de taak van het CIDI is om dit aan het licht te brengen en Israël te verdedigen en niet m advertenties te plaatsen met de tekst:”Kritiek op Israël? Oké.” Neen. Dat is niet oké, mevrouw Voet. Kritiek op Israël in Nederland is niet oké. Het is een onredelijke kritiek, geschreven en geuit door angst voor moslims. In 1967 en 1973 stond Nederland als één man achter Israël en nu uit angst voor moslims verbergen Joden hun Davidsster diep in hun overhemden. Om over de keppeltjes maar helemaal te zwijgen. Hoever zijn we gezonken in Nederland!?

Wilders

Nu heeft Wilders ondanks deze bedenkingen deze advertentie getekend op verzoek van het CIDI. Zijn naam is echter niet geplaatst, omdat hij een brief schreef aan Rutte met het verzoek moslim-antisemitisme aan te pakken. Dit was een reden voor mevrouw Voet om Wilders van de lijst van ondertekenaars af te halen. Wilders zegt hierover:

Vanochtend publiceerde De Telegraaf een paginagrote advertentie  tegen Jodenhaat die ondertekend was door bekende Nederlanders. U was door mevrouw Voet van het CIDI benaderd de advertentie te ondertekenen, maar zag uw naam niet terug. Schrok u?

“Ik vind dat onbegrijpelijk. Ik kreeg dinsdag een brief van mevrouw Voet zelf. Ik heb binnen een half uur gereageerd dat ik natuurlijk wilde ondertekenen. Vanzelfsprekend. Ik heb daarna overigens niets meer van haar gehoord.”

Dus u was verrast toen u vanochtend de krant opensloeg?

“Ja, ik zat mijn naam te zoeken en ik vond hem niet. Ik dacht ‘wat krijgen we nou…’.”

Volgens mevrouw Voet bent u van de lijst gehaald, omdat u de gezamenlijke verklaring van het kabinet en de Joodse organisatie een “flutverklaring” noemde.

“Ze had mij even kunnen bellen om de situatie uit te leggen. Door het aan mijn kritiek op de verklaring op te hangen, diskwalificeert Esther Voet zich als bestrijder van het antisemitisme en belangenbehartiger van de Joodse gemeenschap in Nederland. Het is alsof zij niet tegen kritiek kan. Ik vind dat jammer, want ik had hem graag ondertekend.”

En wat schrijft de CIDI hierover:

“Vanochtend verscheen in De Telegraaf een oproep van 86 vooraanstaande Nederlanders die zich keren tegen Jodenhaat. Deze oproep is uitdrukkelijk een verklaring van de 86 ondertekenaars zelf. Het is een belangrijke boodschap aan de samenleving. Het is eigenlijk treurig dat zoiets nodig is. Zoals in media-uitingen naar voren kwam, heeft het CIDI deze oproep gecoördineerd. Als er meer tijd zou zijn geweest, zouden vele honderden nog hebben kunnen tekenen. Ook de heer Wilders, fractievoorzitter van de PVV, is, net als alle andere fractievoorzitters, gevraagd te tekenen. Hij heeft daarop onmiddellijk ‘ja’ gezegd. Zijn naam komt evenwel onder de 86 niet voor, omdat later bleek dat de heer Wilders in een open brief aan premier Rutte schreef dat ‘het aanpakken van de islam’ de oplossing is voor het huidige antisemitisme. Daarmee koppelt de heer Wilders de huidige uitingen van antisemitisme aan de islam als geheel. Hij doet met deze uitspraak onrecht aan de geschiedenis van het antisemitisme en doet precies wat de opstellers van deze verklaring zo bezorgd maakt, namelijk het importeren van het conflict in het Midden-Oosten naar bevolkingsgroepen in Nederland. Om die reden is te elfder ure besloten om de naam van de heer Wilders niet toe te voegen aan de lijst van ondertekenaars. Door alle drukte hebben wij verzuimd hem hierover tijdig te informeren. “

En ik vind het in één woord een grote Gotspe.

Achter de coulissen

Nu is het de vraag waarom mevrouw Voet zo hardnekkig het moslim-antisemitisme ontkent. Het is zeer ernstig, dat bent u met mij eens. Het is alsof we begin jaren-30 van de vorige eeuw het antisemitisme van de nazi’s zouden ontkennen en we weten het vervolg. Welnu, het antwoord is :deze aanpak is een kabinetsbeleid om de problemen met moslims toe te dekken met de mantel der liefde. Vooral ontkennen en niet benoemen. Denkt U dat Rutte het probleem ziet? Ja, dat weet ik zeker. Het was tenslotte Jort Kelder, een boezemvriend van de premier, die het probleem in de uitzending helder heeft verwoord. Als Kelder het ziet, dan Rutte ook en ook Voet dus. Zij hebben besloten om er niet over te spreken.

Van Pechtold geloof ik wel dat hij het probleem niet ziet. De man is misleid en blind. Maar Rutte ziet het wel en zuiver ook. Maar hij doet er niets aan. Dus hij is ongeschikt om  premier te zijn van ons land.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Geert Wilders, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse joden, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op COMMENTAAR: Esther Voet is ongeschikt voor haar functie (deel 2) – Een foute advertentie en het schofferen van Wilders is onvergeeflijk

 1. janfreak zegt:

  Denk dat mevrouw Voet ook maar beter op kan stappen. Haar gedrag is niet acceptabel.

  Like

 2. Igor zegt:

  Goed geschreven Martin, ben het uiteraard helemaal met je eens dat 1. Rutte een flapdrol pûr sang is en 2. dat deze Voet totaal niet geschikt is voor deze functie bij het Cidi. Een pappen en nathouden mevrouw met een Stockholm syndroom.

  Like

 3. maria zegt:

  Derderangs artiesten, bedenkelijke politici en journalisten, beroeps-aanstellers en “de bloemist”…
  Laat Wilders nou maar blij zijn dat hij niet tussen dit rijtje staat. En het CIDI valt me zwaar tegen!

  Like

 4. Harry zegt:

  Nou vond ik haar voorganger ook al niet zo leuk , tjonge , wat een dorre stok was dat , maar deze juffrouw bakt er niks van .
  Hopelijk komt er gauw iets beters bovendrijven om de belangen te behartigen .
  Het is belangrijk genoeg , tenslotte .

  Like

  • kernrob4 zegt:

   Haar voorganger Ronny Naftaniel was prima en nog steeds verdedigd hij Israël dagelijks op Twitter. Volg hem aub @RonnyNaftaniel

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ha, ha, frappant, dat je hier mee komt, Harry!
   Nu een jaar geleden, om precies te zijn op 7 Augustus 2013, schreef Roelf-Jan Wentholt namelijk ook al een nogal snijdend artikel over de halfslachtige opstelling van Esthertje, vooral met betrekking tot haar houding tegenover Harry (Ja, je naamgenoot; kan er niets aan doen) van Bommel. Waarop ik me per comment afvroeg of er sprake was van opzet, dat ze zulke slappelingen op de media afstuurden. Nou, daarop kwam weer een comment van Martien (Pennings) dat aldus luidde, ik citeer:
   “Geen opzet, Theresa, en geen complot.
   Ronny Naftaniël, Voets voorganger als directeur was ook een halve zachte.
   Ik heb eens een keer per telefoon een mogelijk project met hem doorgesproken, dat ik zou verzorgen.
   Binnen 5 minuten had ik ruzie met hem en heb ik de telefoon tierend neergekwakt!”
   Tja…….

   Like

   • Harry zegt:

    Tja , tegengestelde meningen ; wie moet ik nu geloven ?
    Geloof dat ik het maar bij mijn digitale vriendin houd .
    Sluit zoals altijd beter aan bij mijn eigen ervaringen .
    Sorry Rob .

    Like

   • Harry zegt:

    Theresa , in dit verband denk ik er ook wel eens over om m’n naam te veranderen , maar op welke naam rust geen smet ?
    Je raakt er ook zo aan gewend he , na 65 jaar .

    En dan een beetje off topic ;
    ik heb ooit eens negen maanden in Spanje gewerkt . In Santander .
    Daar had ik een geweldige vriendin, genaamd Theresa , schat van een meid , had ik moeten bewaren …………….
    geloof niet dat dat het alleen is waardoor ik je wel waardeer .

    Maar ik weet nou echt even niet meer of “what’s in a name” nou steekhoudend is of niet !?
    Maar die misselijke Van Bommel doet er geen goed aan !

    Like

 5. helletocht zegt:

  Dit past exact in de politiek-correcte bewustzijnsvernauwing die velen in de greep houdt. De angst om eerlijk en standvastig te zijn verlamt alles. Men vergeet dat de laatste twee zaken de elementen bij uitstek zijn die een land nodig heeft om te overleven.Te lang verloochenen we onszelf. Elke dag opnieuw horen we de stemmen van de zich aanpassenden. Elke dag opnieuw geven we een stuk vrijheid weg aan degenen die het hier willen overnemen. In Duitse steden is het nog erger. In vrijwel alle Duitse middelgrote en grote steden roeren de extremistische islamieten zich op een angstaanjagende wijze. Niet alleen de Joden zijn daarbij een mikpint, ook de vredelievende varianten van de islam worden bedreigd, evenals de autochtone Duitsers zelf. Wat moeten we nog meer doen? Wachten tot Mark en Jort het oplossen onder een glas wijn? Nederlandse bestuurders die niet alles doen om ons hiertegen te beschermen moeten absoluut direct het veld ruimen. Zij zorgen voor een angstaanjagend toekomstbeeld.

  PS: Wie de vrijheid lief heeft, verdedige hem!!!!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Fantastisch geschreven. Ook mijn maag kromde toen ik las “”kritiek op Israël óke””. Normaal gesproken is het redelijk dat er kritiek geuit kan en mag worden op beleid van naties. Maar gezien de hele context en de dubbele agenda in het Israël debat en de vele achterbakse desinformatie die al decennia rondom Israël uitgestrooid wordt is deze woord keuze absoluut te verwerpen bij een gebruik hiervan door een orgaan als het CIDI. Het linkse gif strooien en verhulde antisemitisme dringt diep door in de maatschappij en is bij het links policor angeheugte volksdeel nooit weggeweest sinds 1945. Zelfs het CIDI ontkomt er niet aan. Aan de schandpaal moeten ze allemaal met het NOS voorop. Het is honderd procent waar, ze doen het in hun broek voor de Islam. Allemaal, of ze nu in het catshuis zitten of aan de touwtjes trekken bij de diverse NGO’s, media organen meegeteld. Maar let op mijn woorden de botsing tussen de niet islamitische bevolkingsgroepen enerzijds en de islamitische infiltratie anderzijds gaat onherroepelijk komen. Het veroorzaken van botsingen is namelijk de essentie van de islamitische doctrine. Kijk er de geschiedenis maar op na. Ook onze tot premier gemaakte geschiedenis leraar mag dat een keer doen en de hevigheid en bloederigheid hiervan zal geheel op het conto geschreven kunnen worden van de laffe wegkijkers van vandaag. Wij weten wie het zijn en zijzelf weten dat ook en dat laatste maak hun niet alleen laf maar ook voor een deel gewetenloos. Stel voor je weet dat Israël in Gaza dagelijks honderden vrachtwagens doorlaat met goederen voor het levensonderhoud, dat Israël wekelijks honderden burgers uit Gaza behandeld in Israëlische ziekenhuizen enzovoorts en je spreekt ondanks deze kennis van een blokkade. Dan ben niet meer en minder dan een lage smeerlap en een antisemiet. de Driessen van Agt, De Gretta’s en al die anderen die de vuiligheid van Hamas en P.A. niet benoemen zijn dat wat ze zijn. Antisemiet tot op het bot.

  Like

 7. Pingback: COMMENTAAR: Esther Voet is ongeschikt voor haar functie (deel 2) – Een foute advertentie en het schofferen van Wilders is onvergeeflijk | E.J. Bron | kernrob4

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Kan mij goed vinden in de voorgaande reacties. De politiek, heeft deze moslims massaal toegestaan in Nederland te verblijven. We koesteren een “adder aan onze borst”, genaamd de islam. Voorop staan de partijen die sinds 1972 Nederland hebben geregeerd, zij dragen de verantwoordelijkheid , voor het huidige antisemitisme. En het zal geen verrassing zijn, dat dat nou toevallig CDA,PvdA,VVD en D66 zijn. En geloven we nu werkelijk, dat de veroorzakers van deze miserie, het gaan oplossen? Neen, beste mensen, dat zullen ze niet! Ze profiteren van het feit, dat de meeste Nederlanders de leugens van hen, en de rode pers en omroepen slikken. Aan de hoogste bomen zouden ze moeten hangen!

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Als iemand als Voet de kar moet trekken om het Joodse volk te beschermen, dat staat bij voorbaat het resultaat al vast.

  Ze is teveel PvdA, die ook voor de islam kiest.

  Trouwens veel Nederlanders zijn ook aan het lijntje gehouden door de NOS en de Volkskrant en over Trouw maar niet te spreken.

  Like

 10. kernrob4 zegt:

  Israel als wisselgeld van de CIDI.Israel aanvallen mag laat ons maar met rust.Joden verraden Joden.Cidi=Joodse Raad

  Like

 11. Cidi staat op de bres voor Israel?Ja,zolang ze niet op de welbekende,te lange,moslimtenen moeten gaan staan!Laf!

  Like

 12. Marc Bouwman zegt:

  Valt geen Speld tussen te krijgen.

  De (opzettelijke) weeffout in het hier geponeerde politiek correcte is te vinden in de volgende zinsneden van CIDI: “Hij (Wilders dus) doet met deze uitspraak onrecht aan de geschiedenis van het antisemitisme en doet precies wat de opstellers van deze verklaring zo bezorgd maakt, namelijk het importeren van het conflict in het Midden-Oosten naar bevolkingsgroepen in Nederland.”

  1. Hij doet met deze uitspraak onrecht aan de geschiedenis van het antisemitisme
  2. en doet precies van te opstellers van deze verklaring zo bezorgd maakt, namelijk het importeren van het conflict in het Midden-Oosten naar bevolkingsgroepen in Nederland.

  Ad.1 De geschiedenis van het antisemitisme, beter gesteld ‘de geschiedenis van het anti-joodse sentiment’, is niet één geschiedenis, maar op zijn minst twee, namelijk het ons bekende antisemitisme op christelijke grondslag, en het op islamitische grondslag ontstane antisemitisme. Waarom is dit onderscheid van belang? De christenen, Europeanen of Westerlingen hebben grondig geleerd van door hen of / en in hun naam begane misdaden, in het bijzonder die tegen de joden. Dat is onze geschiedenis, niet die van de islam!
  Het islamitische antisemitisme kent, zoals Van Vliet terecht opmerkt, geen enkele vorm van ‘reflectie op eigen gedrag’, iets wat Westerlingen juist kenmerkt, de politiek correcte meute daargelaten.

  Ad.2 De facto importeert Wilders geen enkele conflict naar geen enkel land of regio. Er is hier te lande absoluut sprake van een uit het Midden-Oosten geïmporteerd conflict, maar dan wel letterlijk en ‘in den vleze’, namelijk door onbelemmerde ‘immigratie’ vanuit juist islamitische landen. Cidi weigert dit gegeven te onderkennen en schuift, geheel te onrechte, de schuld van het de facto bestaan van dit uit het Midden-Oosten geïmporteerde conflict, in de schoenen van Wilders, terwijl ze de eigen politiek correcte goegemeente eens flink onder de loep had moeten nemen.

  In dit verband staat Pechtolds uitspraak dat vanuit het Midden-Oosten mensen komen, en geen korannen, opnieuw in schril contrast met de nu voor ieder waarneembare werkelijkheid.

  Like

 13. Bob Fleumer zegt:

  Het lijkt me best erg als je morele kompas zo is ontregeld dat je niet meer weet hoe te denken en handelen en dat is voor de meeste politici in Nederland het geval.
  Israel is onze voortuin en die moeten we koesteren en bijstaan, als zij verloren zouden gaan is het voor ons ook afgelopen dan worden we door het maagzuur van de islam verteerd!

  Like

 14. Giny zegt:

  Ook ik vind het een goed stuk, helemaal mee eens!!!

  Like

 15. Pingback: Comment en oproep van Ya´akov Siepman | E.J. Bron

 16. Jan Van zegt:

  Broeva! Haro! Goed stuk.
  Ben wat laat met lezen. Zal me weer aanmelden voor de nieuwsbrief….
  Mvg, ….oh, en, ik zou best wel meer op de hoogte gehouden willen worden over demonstraties pro-Israel.

  Like

 17. Wim Peters zegt:

  Op deze late zondag avond heb ik op deze site plm 20 reacties gelezen,alhoewel de ene iets anders van toon dan de andere,ze zijn bijna alle met de zelfde mededeling en wel ,,RUTTE GO,,
  Hebben al deze mensen, inclusief mijzelf,het bij het verkeerde eind ? Om over die trol van een
  Mej. Voet maar geen worden mer vuil te maken !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s