Totalitaire religie

Screenshot 15

(Door: Frank A. Meyer – Vertaling: E.J. Bron)

Moderne civilisatie betekent de vrije samenleving van de christelijk-joodse cultuurkring. De islam echter functioneert als een reactionaire tijdmachine, schrijft de columnist voor het Zwitserse “SonntagsBlick”, Frank A. Meyer.

Hoe luidde hij nog maar, die zin van de Byzantijnse keizer Manuel II Palaiologos, die door paus Benedictus XVI. in zijn veelzeggende Regensburger rede in september 2006 werd geciteerd?

“Laat mij toch eens zien wat Mohammed voor nieuwe dingen gebracht heeft, en je zult alleen maar slechte en inhumane dingen vinden zoals deze, dat hij heeft voorgeschreven het geloof dat hij predikte door het zwaard te verbreiden.”

Voor de toenmalige bisschop van Rome werd het optreden een ramp op public relations gebied. Hoe staat het nu met het acht jaar oude citaat, met de 600 jaar oude zin? Blijkt deze uitspraak niet dagelijks waar te zijn?

De islam woedt door bijna alle regio’s die hij religieus bepaalt: bloedbaden onder moslims, terreur tegen anders gelovigen, ontvoering van meisjes, vernedering van vrouwen, vernietiging van cultuurgoed, tot slaaf maken van arbeiders.

De lijst is eindeloos. De islam beheerst het nieuws, nog steeds en voortdurend.

De islam? Onder linksen, Groenen en links-liberalen geldt de officiële terminologie dat de verschrikkingen, zoals deze dag en nacht uit Allahs soevereine gebieden te vermelden zijn, niets, maar dan ook helemaal niets met de islam te maken hebben, dat het veelmeer om “islamisme” zou gaan, om “Jihadisme” zelfs, dat – toegegeven – het kwaad zou zijn, echter geheel in tegenstelling tot de vredelievende en liefdadige islam. Want deze religie zou goed zijn.

Het was Benedictus´ fout dat hij zich in Regensburg niet aan zulke nieuwe taal hield. Het is de fout van de islamitische islamcritici Necla Kelek en Hamed Abdel-Samad, zoals het überhaupt de fout is van iedereen die in Mohammeds verkondiging de schoot zien waaruit het monster kroop en kruipt en zal kruipen.

Zou het kunnen dat het zo is zoals het lijkt? Zou het kunnen dat een historisch heilloos verlate religie het heden teistert met haar eis dat de geschiedenis teruggedraaid moet worden met minstens 300 jaar, namelijk in de tijd voor de Verlichting?

Zou het kunnen dat de islam functioneert als een reactionaire tijdmachine?

Het koran-complex, waartoe de sharia en de zogenaamde overleveringen te rekenen zijn, maakt onverbloemd aanspraak op macht zowel over de samenleving als over de gelovigen. Dus de totale macht over het menselijk leven – totalitaire macht, zoals geen enkele seculiere despoot of dictatuur ooit in staat was deze uit te oefenen.

Maar zo functioneert nu eenmaal iedere religie met een politieke heerschappij-aanspraak. Zij sluit de maatschappelijke gevangenis hermetisch af, tot in de zielen van de mensen, zodat deze zijn onderwerping ervaart als geloofsdaad. Zwaar gesluierde vrouwen, die verklaren vrijwillig de boerka, de chador of de hidjab aan te trekken, leveren hiervan het symbool.

Moderne civilisatie daarentegen betekent niets anders dan de vrije samenleving van de joods-christelijke cultuurkring. Wat op zijn beurt weer betekent: onderzoek en wetenschap, literatuur, filosofie en kunst en überhaupt de ontembare lust in verandering en ontwikkeling floreren.

Het resultaat is datgene, dat Karl Popper, de grootste filosoof van de moderne democratie, de “open samenleving” genoemd heeft. Popper bedoelde daarmee een samenleving, die zich ontwikkelt volgens het principe poging en vergissing – alleen al dit principe is in de ogen van ware islamitische gelovigen van de duivel.

Maar exact dit principe, sinds het begin van de Verlichting successievelijk ingeoefend – en niet in de laatste plaats tegen de katholieke kerk doorgedrukt –, is de reden van het enorme succes van de westerse wereld evenals zijn afstand tot de islamitische cultuur.

Zo pleegt de prinsenbende van de Arabische heerschappijen van willekeur weliswaar via de iPhone te communiceren – de eigen cultuur echter is tot geen enkele vergelijkbare technische prestatie in staat. Ook zijn de pronkende potentaten wereldwijde investeerders – voor het werk thuis zijn ze echter aangewezen op vakmensen uit de samenleving van de ongelovigen. Met hun fondsen, propvol door het uitbuiten van fossiele energiedragers, kopen ze zich in westerse ondernemingen in – maar verbieden hun vrouwen om auto te rijden.

Terwijl de computergestuurde beurs de afwikkeling van globale zaken in nanoseconden mogelijk maakt, in de permanente gelijktijdigheid, in het absolute nu, leeft de islam een bewustzijn, waarvan de historische tijdzone honderden jaren terug ligt.

Voor de mensen van deze cultuurruimte diep in de bron van het verleden betekent dat: belemmering van intelligentie, van nieuwsgierigheid, van ambitie, van eigen verantwoordelijkheid – van leven! En weliswaar niet alleen maar voor vrouwen, bij wie immers iedere spontane en nieuwsgierige verandering van de kijkrichting al moeilijk wordt gemaakt door de hoofddoek.

Nee, ook mannen, zeker de jonge mannen, worden in hun ontwikkeling belemmerd door de door de koran geleerde zelfverzekerdheid. Het volstaat dat ik een man ben! De consequentie van deze jammerlijke macho-identiteit is de onderdrukking van de vrouw – een mannelijk opvoedingsrecht, volgens de koran, soera 4 vers 34, inclusief de lichamelijke tuchtiging.

Al die dogma´s gelden tot op de dag van vandaag, en wel dusdanig, dat de door westerse ondernemingen gevleide Arabische gesprekspartners na hun terugkeer van bijeenkomsten in Zürich, Frankfurt of Londen Jihadisten financieren: Saoedi-Arabië en Qatar zijn al jarenlang de weldoeners van de moorddadige vijanden van democratie en rechtstaat.

Als dit echter niets met de juist begrepen islam te maken zou hebben, zoals het mantra van de beroepstoleranten ons dat constant probeert wijs te maken, dan zou er toch op zeker moment en ergens islamitisch verzet tegen het misbruik van hun religie moeten bestaan: bewegingen van duizenden en tienduizenden, ja, miljoenen gelovigen, die de bloedbaden en de terreur niet meer willen accepteren – en uitdrukking verlenen aan deze onwil.

Waar zijn ze? Altijd als er in westerse democratieën sprake is van politiek onrecht, komen de burgers de straat op en leren hun elites het vrezen – of dit nu in Washington, Berlijn of Tel Aviv is.

Vergelijkbare massale manifestaties van moslims tegen islamitische macht – zij zouden betekenen dat de islam in de 21e eeuw is aangekomen.

De voormalige Duitse president Christian Wulff liet na zijn korte ambtsperiode maar één opmerkelijke zin na: “De islam hoort bij Duitsland.”

Het was het antwoord op de verkeerde vraag. De juiste vraag luidt: “Hoort de islam in onze tijd?”

Bron:
www.blick.ch
Auteur: Frank A. Meyer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

15 reacties op Totalitaire religie

 1. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  De Islam is een “heruitvinding” van zeer oude heidense afgoderij kompleet met lichamelijke verminkingen, bijgeloof, en kinder- en mensenoffers. Dat is dus 3000 jaar terug niet 300 😦

  Like

 2. jans zegt:

  De islam is al ca 1400 mensen kapot te maken.
  De islam is de kanker in de maatschappij, de islam vernietigd alles dat je lief is.

  Like

 3. cat zegt:

  Ik heb een diepe diepe haat jegens de Islam. Islam is de ebola van de wereld, vernietigend. Dodelijk voor zelfs moslims en niet moslims. Kinderen, dieren, alles

  Like

 4. Avidia zegt:

  Het is een walgelijke “religie”, was het maar een religie, dan zou alles wat er nu gebeurt niet gebeuren. Het is een waanzinnig volk, voort gekomen uit incest, ze missen alles wat een mens een mens maakt. En de regeringsleiders willen ze nog steeds overal toestaan. Die missen ook een deeltje in hun hoofd. Ik heb meer intelligentie in mijn pink dan die regeringsleiders. Waar zij ons allemaal mee opzadelen, niet te geloven. Ik wilde dat ik aan de macht kwam, mijn eerste stap zou zijn, al die mensen terug naar hun eigen land, weg met dat achterlijke volk.

  Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  De conclusies van de schrijver en de blog-reaguurders zijn meer dan 100% juist. ISIS en de jihadisten zijn er op uit de civilisatie af te breken. Ze zijn ook al een eind op weg naar resultaat.
  WIJ moeten in verzet komen.
  Het moet NU gebeuren. Ons afscheiden van de islam. Dat betekent de islam uit onze samenleving verwijderen. Weg met imam en moskee. Daarvoor is geen plaats in onze westerse samenleving.
  HAMAS gedraagt zich als een kronkelende giftige slang. Als deze niet onmiddellijk gedood wordt, moet – zoals Israel doet – deze slang opgesloten worden in de kooi die GAZA heet. De linksche goedmenschen moet aan het verstand gepeuterd worden dat ze zich hebben laten inpakken door een stel beestachtige moordenaars: ISIS, Boko Haram, Hamas enz.enz.
  We zullen het onder ogen moeten zien. WO3 is het geciviliseerde westen tegen de islam. Ga er maar aanstaan. Optimisten, die denken dat ook voor de islam een verlichting zal aanbreken rekenen buiten de machtswellust van de moslimman.
  De cultuur van deze moordenaarsbende geeft de man een volstrekte macht over de vrouw, die slechts geldt als lustobject (achter de deur) en broedmachine. Westerse vrouwen, wees u bewust van wat u te wachten staat in een islamitische samenleving. Laat de strijd niet, uit gemakzucht of onverschilligheid, over aan uw mannen maar kom ook in VERZET!
  Zoals ik eerder adviseerde: Verenigt u. Vorm cellen. Er is NU actie nodig om het kwaad uit ons midden te verwijderen. Het kan nodig blijken om eerst de linksche goedmenschen van hun ‘troontjes’ te stoten. Pijnlijk, maar de Van Agts en de Meulenbelts moet de mond gesnoerd worden. Ook de blinde Pechtolds moeten opzij geschoven worden.

  Like

 6. Piet zegt:

  Waarom steken we de die haat cafés van dit volk niet in de fik!!!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel, Vederso. Allah is niet meer of minder dan een “afgod”. Het is een maangod, net als isis. Dus is het een achterhaald en heilloos wezen. Het ergste is nog, dat de volgelingen ervan, totaal geen zelfstandig denkende mensen zijn, maar stug vasthouden aan hun gruwelboek; de Koran.

  Like

 8. roeldupree zegt:

  De islam is een totalitaire mensonterende ideologie met wereldheerschappij als doel, dat met middelen als: onderdrukking, bedreiging, discriminatie, het zaaien van haat en tweedracht, en aanzetten tot strijd en geweld, moord en doodslag bereikt moet worden.

  http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Quran-Hate.htm

  Een kwaadaardig gezwel in de wereld dat verspreidt wordt door mensen die zichzelf moslims noemen.

  Like

 9. Dr.Kwast zegt:

  De hele westerse beschaving is daar schuld aan. Alles blijft zitten niemand staat op voor de revolutie. Wapens blijven verboden verdedigen onmogelijk. Lief zijn uit angst.

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Begrijp de auteur van dit voortreffelijke artikel niet met “Totalitaire religie” dat deze veroveringsideologie ‘Totalitair’ is, dat staat als een paal boven water. Enfin de islam en al zijn extreme uitwassen wordt door het westen als strategie gebruikt door de NWO globalisten.

  Welke met een nog een groter en omvangrijker voor het oog van de wereld onttrokken strategisch project bezig zijn waarbij de islam als breekijzer fungeert mijns inziens.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Bijzonder goed stuk.
  De laatste zinnen:
  – De voormalige Duitse president Christian Wulff liet na zijn korte ambtsperiode maar één opmerkelijke zin na: “De islam hoort bij Duitsland.”
  Het was het antwoord op de verkeerde vraag. De juiste vraag luidt: “Hoort de islam in onze tijd?”

  Daar kan dít nog bij:
  Hiermee verklaarde Wulff (én iedereen die ook zo ‘denkt’) zich tot achterlijke.
  Even achterlijk als de hele uiterst licht (religieus) gesausde veroverings- en moordenaars-ideologie die men islam noemt.

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  “De Islam hoort bij Duitsland.” Aha. Was dat een uitspraak van die Wulff?
  Nou, daar had die Duits-Turkse het dan zeker vandaan waar onze mede-reageerder Thomasson het laatst over had en die hem/haar in een chat- of twittercontact een anti-islamitische houding verweet: Die zei dat precies zó.
  En voorts slaat de auteur van dit artikel de spijker op de kop met de stelling, dat het bij de moslims uitsluitend draait om: “Het volstaat, dat ik een man ben.” Maar je snapt niet, dat de vrouwen daar maar onverkort genoegen mee blijven nemen.
  Als het nou nog zó was, dat die mannen ter compensatie hun partners overlaadden met gunstbewijzen en respectbetuigingen, viel het nog beter te begrijpen, maar dat is immers nooit het geval!

  Like

 13. alidas1 zegt:

  De joodse mensen zijn niet meer veilig maar de christen mensen ook niet.
  Jihad strijders komen terug en worden weer met open armen ontvangen en krijgen weer hun uitkering waar hebben ze die naar toe gestuurd toen ze aan het vechten waren?
  We vragen er zelf om waarom niet een demonstratie om te laten zien dat we dat niet langer pikken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s