REPRISE (VIDEO): Brigitte Gabriel geeft antwoord aan islamitische studente (Nederlandse vertaling!)

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens een bijeenkomst van de Heritage Foundation, waarbij het ging om de verantwoordelijkheid voor de moord op ambassadeur Stephens en de schandaleuze omstandigheden in Benghazi ging die daartoe geleid hadden, stelde een jonge islamitische studente in de rechten de podiumdeelnemers een vraag, schrijft Barbara Boland op CNS News. CNS News documenteert het antwoord van Brigitte Gabriel, de oprichtster van ACT! For America, die daarvoor staande ovaties ontving:

Saba Ahmed:
Ik weet dat de islam en alle moslims hier slecht worden gemaakt, maar er zijn 1,2 miljard islamitische gelovigen. In dit land leven 8 miljoen Amerikaanse moslims en het lijkt net alsof ze hier helemaal niet vertegenwoordigd zouden zijn [op de hoorzitting omtrent het Benghazi-schandaal].

Mijn vraag luidt daarom, hoe kan men een ideologische oorlog met wapens bestrijden? Hoe kan men ooit een einde maken aan deze oorlog? De jihadistische ideologie, waar u het over hebt – dat is een ideologie. Hoe kan men hier ooit een einde aan maken als we dit niet ideologisch aanpakken [Ahmed draagt een hidjab en haar hoofd is op traditionele, islamitische wijze verhuld].

Brigitte Gabriel:
Ik vind het verbluffend dat hier sinds het begin van de discussiebijeenkomst – we zijn hier om te praten over de aanslag op Amerikaanse medeburgers in Benghazi – nog niemand de moslims genoemd heeft of gezegd heeft dat wij hier tegen de islam zijn. Wij zijn hier, omdat er vier Amerikanen gestorven zijn en vanwege hetgeen onze regering doet.

We zijn hier niet om op moslims in te houwen. U bent het geweest die de focus heeft gevestigd op “de meeste moslims” – niet wij. Maar omdat u het genoemd heeft, staat u mij toe iets uitgebreider antwoord te geven.

Op dit moment zijn er 1,2 miljard moslims op de wereld. Natuurlijk zijn die niet allemaal radicaal. De meerderheid zijn vreedzame mensen. De geheime diensten in de hele wereld schatten dat het aantal radicalen tussen de 15 en 25% ligt.

Dat betekent dat 75% van de moslims vreedzame mensen zijn. Maar als je kijkt naar deze 15-25% van de islamitische wereldbevolking, dan zijn dat 180 tot 300 miljoen mensen die de westerse beschaving willen vernietigen. Dat komt overeen met de grootte van de Verenigde Staten.

Waarom moeten wij ons zorgen maken over deze 15 tot 25% radicalen? Omdat het de radicalen zijn die moorden. Omdat het de radicalen zijn die onthoofden en afslachten.

Kijkt u maar naar de geschiedenis. Uit de geschiedenis weten we dat de meeste Duitsers vreedzaam waren. Toch hebben de nazi´s hun plannen doorgedrukt. Met als resultaat 60 miljoen doden, 40 miljoen in concentratiekampen, 6 miljoen van hen waren Joden. De vreedzame meerderheid was irrelevant.

Kijkt u eens naar Rusland. Ook de meeste russen waren vredelievende mensen. Maar de Russen hebben desondanks 20 miljoen mensen vermoord. De vreedzame meerderheid was irrelevant.

Kijkt u bijvoorbeeld naar China. Ook de meeste Chinezen waren vreedzaam. Desondanks hebben de Chinezen 70 miljoen mensen vermoord. De vreedzame meerderheid was irrelevant.

Kijkt u naar het Japan van voor de Tweede Wereldoorlog. Ook de meeste Japanners waren vreedzame mensen. Desondanks hebben de Japanners in Zuidoost-Azië 12 miljoen mensen afgeslacht, de meesten van hen met bajonetten en spades. De vreedzame meerderheid was irrelevant.

Op 11 september woonden er 2,3 miljoen moslims in de Verenigde Staten. Het waren maar 19 vliegtuigkapers – 19 radicalen – die op deze dag Amerika op de knieën gedwongen, het World Trade Center vernietigd en bijna 3000 Amerikanen vermoord hebben.

In naam van de rede en voor al diegenen die over gematigde en vreedzame moslims willen praten, ben ik blij dat u hier aanwezig bent. Maar waar zijn de anderen die hun stem verheffen? [het publiek applaudisseert].

En omdat u hier de enige islamitische vertegenwoordiger bent, hebt u zichzelf in de schijnwerpers geplaatst in plaats van er over te spreken waarom onze regering – ik neem aan dat u Amerikaanse bent [Ahmed bevestigt dit]…. Als Amerikaans burger zit u hier in deze ruimte en in plaats om na te vragen waarom er vier Amerikanen gestorven zijn [in Benghazi] en wat onze regering doet om het probleem aan te pakken, stat u hier om een lans te breken voor vreedzame, gematigde moslims.

Ik zou willen dat u nog tien andere medestrijders had meegebracht, zodat we er over konden praten hoe wij onze regering ter verantwoording kunnen roepen.

Het wordt hoogste tijd dat we de political correctness aanpakken en op de vuilnisbelt gooien, waar ze thuishoort [staande ovaties van het publiek, ongeveer 150 mensen]’

Saba Ahmed:
Als vreedzame Amerikaanse moslima denk ik niet dat ik irrelevant ben. Ik ben heel verdrietig over diegenen die in Libië hun leven verloren hebben en ik hoop dat we in de zin van hun families gerechtigheid zullen vinden. Maar ik denk dat deze oorlog niet op militaire wijze gewonnen kan worden.

Radiopresentator Chris Plante:
Ik denk dat iedereen het er over eens is dat dit niet alleen militair kan geschieden. Kunt u me vertellen wie op dit moment de voorzitter van de islamitische vredesbeweging is?

Saba Ahmed [beteuterd]:
Ik denk dat ik dat op dit moment ben.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op REPRISE (VIDEO): Brigitte Gabriel geeft antwoord aan islamitische studente (Nederlandse vertaling!)

 1. Dot zegt:

  Haatdragende uitlatingen van een Belgisch politicus zorgen voor ophef bij onze zuiderburen. “Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler, red.) de Joden aan het uitroeien was.”

  De bij de christendemocratische CD&V betrokken winkelier Hassan Aarab meldt dat op Facebook. “Een uitspraak die expliciet het nazi-geweld op de Joden goedkeurt, kan op haar beurt aanzetten tot geweld op grond van iemands afkomst”, reageert Jozef de Witte van het Interfederaal Gelijkekansencentrum. “En dat is strafrechtelijk verboden.”

  Aarab heeft daar volgens de Gazet van Antwerpen echter compleet maling aan. “Ik wil uiting geven aan mijn woede over wat Israël doet in Gaza”, meent hij. “Daarom deze provocatieve uitlating. Als het om Joden gaat, dan reageert plots iedereen. Ondertussen worden Palestijnen uitgemoord, maar doet niemand iets, ook mijn eigen partij niet trouwens.”

  Partijvoorzitter Wouter Beke nam inmiddels afstand van Aarabs uitspraken. Aarab heeft een bakkerij in Deurne en won in 2014 de ‘Gouden Glimlach’ voor meest klantvriendelijke winkelier.

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/08/joden_slecht_daarom_liet_hitle.html

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ik bedacht nèt, dat het bij zo ’n kopvoddentrut, Saba, ook geen moment opkomt, dat ze bij zo ’n gelegenheid direct veel meer gehoor en goodwill zou kweken, als ze bereid zou zijn, het kopvod even achterwege te laten……
  Wat ik bedoel: Ze vinden het nog steeds niet meer dan normaal als niet-moslima”s er in hún bijzijn één om doen, uit zogeheten ‘respect,’ maar dat dit gebaar wederkerig zou kunnen zijn, nee, dat kwartje wil voor geen meter vallen.
  Ze doen maar, maar enige toenadering kunnen ze dan wel vergeten, althans, van de kant van anderen dan kontlikkende goedmenschen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 9 augustus 2014 om 21:25

   Ja maar Theresa, die lappenpop MOET dat kopvod nou eenmaal dragen uit ‘religieus’ oogpunt; dat mogen wij natuurlijk nooit vergeten!
   Dat dienen wij te respecteren! *walg*

   Like

 3. Dot zegt:

  Een uitspraak van de Belg CD&V’er Hassan Aarab zorgt voor commotie. “Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler, red.) de Joden aan het uitroeien was”, schreef Aarab op Facebook.

  http://www.gva.be/cnt/dmf20140807_01207937/ophef-rond-anti-joodse-uitspraak-van-cd-v-er

  Like

 4. Republikein zegt:

  Lijkt op Lingo, gaat ook weg.
  Studenten lezen ook flauwekul?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Geboortejaar_van_Mohammed

  Like

 5. treintrien zegt:

  Republikein bedankt
  In de favorieten!
  Was ‘even’ afgeleid met je link 😉
  (ruim 2 uur verder dus 😉 )

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Nooit zal de perfide ISLAM vrede teweeg brengen, nergens en nooit. In 1400 jaar tijd heeft de duivelse ISLAM meer dan 278 miljoen slachtoffers gemaakt. Dat hebben Stalin, Hitler, Mao,Pol Pot, en Castro, Pinochet, Franco, tesaam niet bij elkaar gekregen. En liegen, bedriegen en veinzen is het handelsmerk van de moslim.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  75% van de moslims zouden zogenaamd vreedzaam zijn, maar waarom houd dan 74,9% hun bekken dicht als die andere 25% aan het moorden zijn ??
  Vreedzaam ???? aan me hoela !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s