Comment en oproep van Ya´akov Siepman

Screenshot 25

Shalom allemaal,

Helaas is mijn schrijven en mijn grammatica nog niet optimaal mijn excuses daarvoor. Het schrijven gaat me nog steeds moeilijk af. Helaas ben ik nog niet geheel hersteld van een herseninfarct van 2 maanden geleden. Mededeling: wij houden daarom  rust tot aan september a.s. Dus tot half september geen nieuwsbrief.   

In wat voor een gestoorde wereld leven we eigenlijk tegenwoordig? Linkse sympathisanten van Hamas , die tegelijkertijd de bombardementen op ISIS ondersteunen, terwijl ISIS in eerste instantie bewapend is door Obama. Deze idioten begrijpen niet dat ISIS en Hamas & jihadisten dezelfde ideologie hebben. Namelijk een islamitisch kalifaat c.q. een islamitische wereldorde waar geen plaats is voor anders denkenden of gelovigen. Waar je maar één keuze hebt, bekeren of de dood. We stonden toe dat de vlaggen van ISIS gedragen werden in de recente marsen van Hamas aanhangers etc.

Al weken heeft men het over het antisemitisme in Nederlandse media. De Telegraaf heeft er een levensgrote pagina aan gewijd in de vorm van een advertentie waar BN’ers  een handtekening hebben geplaatst. Geert Wilders zijn handtekening werd echter niet geplaatst, onbegrijpelijk.

Esther Voet heeft hierop behoorlijk commentaar gekregen, hierbij een reactie van Ratna Pelle, waarin zij aangeeft dat het niet handig was om Wilders te weren, en een reactie van Martin van Vliet.

Ik persoonlijk vind het een belediging voor de aanhangers van Wilders, die bijna allen zeer pro- Israël zijn en sympathiseren met het joodse volk. Bedenkelijk vind ik dat op de gepubliceerde lijst nogal wat namen voorkomen van personen die zich doorgaans niet alleen beperken tot billijke kritiek op Israël, maar in mijn ogen het liefst Israël van de kaart zouden zien verdwijnen. Zoals Bram van Oijk van GL, die er een speerpunt van heeft gemaakt om Israël af te schilderen als een boevenstaat. Opvallend is dat kereltje Pechtold D66 niet heeft getekend.

Ik kan Esther begrijpen dat ze geen hard oordeel durft te uiten over het islam-antisemitisme. Bang dat er een bom naar binnen geworpen wordt in het gebouw van het CIDI of dat haar medewerkers belaagd worden door ISIS-aanhangers etc. Maar dat neemt niet weg dat ze Wilders van de lijst verwijderd heeft, een blamage voor het CIDI als organisatie. En daardoor sympathie onder de aanhang van Wilders kan verliezen.

Kijken we naar eigen land, dan lijkt het erop dat de Schilderswijk in Den Haag een kalifaat wordt en een tikkende tijdbom is volgens de Telegraaf. Ook  Leon de Winter heeft weer een bevestiging geschreven dat Jodenhaat inherent is aan de islam.  Ook Hans Jansen, de arabist, geeft commentaar op GL en aanhangers. Het is dan ook van uiterst belang om zowel de aanhangers van ISIS en dergelijke groepen evenals politieke partijen die hen ondersteunen te bestrijden.

Laten we hopen dat Esther niet alleen rechts-extremisme de schuld geeft, maar ook gaat inzien dat zowel islam-antisemitisme als socialistisch antisemitisme  bijdragen aan het huidige klimaat. De twee laatste baren me veel meer zorgen.

Iets anders. Wij van de werkgroep vragen om uw steun, wij willen op onze website www.tolereergeenintolerantie.nl in samenwerking met gelijkgestemde websites zoals PopNed, E.J.Bron, Filantropius en anderen wekelijks een videocolumn met een Nieuw Onderwerp plaatsen. Ongeveer vergelijkbaar met die van Pat Condell en Danny Ayalon.

Onze bedoeling is dan ook diverse schrijvers te vragen om een column te schrijven, die o.a. ikzelf dan voordraag. Ook willen we interviews houden met diverse BN’ers, debatten filmen en willen we onze lezingen opnemen, zodat onze lezers die door omstandigheden niet in staat waren om er bij aanwezig te zijn alsnog in de gelegenheid stellen het te zien.

Eveneens zijn we van plan om documentaires te maken over diverse spraakmakende onderwerpen die niet algemeen bekend zijn bij het brede publiek. Maar ook onderwerpen die juist meer in het daglicht moeten komen. Documentaires worden gemaakt onder de enthousiaste en zeer  deskundige begeleiding van Roelf Jan Wentholt. Wij zijn dus op zoek naar een videocamera. De Camcorder die wij op het oog hebben is een Sony HXR NX30. 2e hands is ook prima. De genoemde camera komt in de diverse testen als beste uit de bus. In het bijzonder voor de doeleinden waarvoor wij deze camera willen gebruiken.

Helaas hebben wij van de werkgroep niet de financiële middelen om zo’n camera aan te schaffen. Onze huidige financiële middelen worden gebruikt om e-boeken aan te schaffen.  Kosten Camcorder bedragen € 2000,- met toebehoren.

Daarom vragen wij u dan ook uiterst vriendelijk om financiële ondersteuning om dit project te doen slagen. Iedere bijdrage is welkom, want vele kleine bijdragen worden gezamenlijk groot.

Helaas zijn we, of gelukkig, geen anti-Israël organisatie, want dan hadden we een aanvraag kunnen indienen bij één van de NGO´s. Er zijn geen pro-Israël organisaties die o.a. mede gefinancierd worden door de regering waar men een verzoek ter ondersteuning kan indienen.

Iedere bijdrage van u is daarom dan ook zéér welkom. Met uw bijdrage kunnen wij de benodigde camera en toebehoren aanschaffen en u blijvend up-to-date informatie, debatten, lezingen/ bijeenkomsten, bevindingen en documentaires in de toekomst laten zien en horen.

U kunt de zeer welkome bijdrage aan het Video-project overmaken op:

Naam en bankrekeningnummer: J.P. Siepman Sneek ING 3607055 onder vermelding van: donatie-Video-Camera-Project.
IBAN: NL 92INGB0003607055
BIC: INGBNL2A

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gulle gift.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op:

Mail: yaakov.siepman@live.nl

Mvgr, Jolanda van der Vorst – Molleman & Ya’akov Siepman

Namens de werkgroep ”Tolereer geen intolerantie”.

Screenshot 26

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Comment en oproep van Ya´akov Siepman

 1. Republikein zegt:

  Beterschap.

  Like

 2. desmond zegt:

  Tegenwoordig IBAN misschien handig de nieuwe bankrekening nr hier op de site te zetten!

  http://nl.ibancalculator.com/

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Mooi initiatief en ja het complete banknummer dus met IBAN zou wel handig zijn.
  Succes met het inzamelen en als het even kan koop een nieuwe camera probeer een deal met een firma te maken door in de aftiteling te vermelden dat ze gedoneerd hebben of spullen ter beschikking hebben gesteld.
  Wie niet waagt wie niet wint.

  Like

 4. Jan zegt:

  @Ya’akov

  Hoe geschift links volk is liet het zien tien Navi Pillay van de Israëlische regering eiste dat zei de Iron Dome ook aan Hamas zou leveren zodat zij zich kunnen beschermen tegen aanvallen van Israël. Aangezien dat natuurlijk niet gebeurde (Bibi zal wel gedacht hebben dat dat mens nu helemaal van de pot gerukt is) zei zij dat de weigering als oorlogsmisdaad gezien kan worden, de zoveelste op een rij.

  UN Condemns Israel’s Latest War Crime: Not Sharing Iron Dome with Hamas

  Navi Pillay told reporters following yet another “emergency” meeting of the Geneva-based UN Human Rights Council that Israel was not doing enough to protect civilians. “There is a strong possibility,” said the known Israel critic, “that international law has been violated, in a manner that could amount to war crimes.”
  Among the UN’s long bill of particulars against the beleaguered Jewish state comes the almost unbelievable accusation that Israel’s refusal to share its Iron Dome ballistic missile defense shield with the “governing authority” of Gaza – i.e. Hamas, the terror group created to pursue the extermination of the Jewish state and now waging a terrorist war against it – constitutes a war crime against the civilians of Gaza.

  The UN chairwoman criticized the U.S. for helping fund Israel’s Iron Dome system which has saved countless Israeli and Palestinian lives. “No such protection has been provided to Gazans against the shelling,” she said.
  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2014/07/31/UN-Condemns-Israel-s-Latest-War-Crime-Not-Sharing-Iron-Dome-with-Hamas

  והחלמה מהירה

  Like

 5. Jan zegt:

  Overigens heeft de mohammediene in het cabaret van Cameron laten zien wij haar werkelijke standpunt is, namelijk, pro Hamas en anti Israël en hierin staat zij niet alleen.

  Warsi’s resignation exposes Tory divisions, Middle East policy failure
  “UK must push for international justice and accountability for alleged war crimes on both sides.” Warsi emphasised that “Israel as an occupying power has a responsibility not just to its own, but to those whose land it’s occupying.”

  Nearly two-thirds in one opinion poll taken on 28 July believe that the government of Israel is guilty of war crimes. What is more telling is that 57 percent of conservative voters believe that too.
  http://www.middleeasteye.net/columns/warsi-s-resignation-expose-not-just-tory-divisions-middle-east-policy-failure-35459626

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het Joodse volk zal beslist mijn sympathie niet verspelen, maar het CIDI heeft dat allang geleden gedaan !!!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Meneer Siepman, van harte beterschap, en ik ben het volledig eens met uw artikel.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Sterkte en beterschap Ya´akov!

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Ook shalom en beterschap,
  maar van mij geen cent, ik neem het de Joodse politici ontzettend kwalijk dat zij er alles aan gedaan hebben (en doen) om de islam te importeren in ons land en te bedeleven onder subsidies. Laat zij uw camera betalen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Paul Weston: Het racisme van links

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  Shalom Ya’akov, hartelijk dank voor uw inzet, geweldig en beterschap natuurlijk. Kunt u misschien aangeven t.z.t. hoeveel er opgehaald is ? Een soort (tussen) stand van zaken, aangezien er al een eerdere oproep heeft gestaan? Bij voorbaat vriendelijk dank en hartelijke groeten. 😉

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  @Ya’akov

  Schrijf iets dergelijks in het Engels en ik gooi het op een internationale site als topic met veel internationale herbloggers .

  Wil je prive mailen vraag Heer Bron maar mijn adres .

  Of plaats een comment hier in een van de topics met de naam Ya’akov
  http://warsclerotic.wordpress.com/

  Like

 13. Republikein zegt:

  Meneer Siepman,

  Als ik me niet vergis stond er enige tijd geleden ook 2 mille tekort!
  Alvorens ik overweeg om iets bij te dragen!!!
  Hoe staan de zaken er echt voor?
  Vriendelijk dank voor uw antwoord.

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  @Ya’akov

  Beterschap toegewenst !

  Als je weer ergens toe is staat bent komen we er wel op terug.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s