Het dilemma waar Israël dag na dag mee werd geconfronteerd

Screenshot 2

(Door: Michael Freilich)

Hoe komt het dat Israël zo hard terugslaat wanneer je weet dat er ‘slechts’ 65 Israëlische doden vielen, voornamelijk soldaten?

Waar onze pers weinig oog voor heeft is dat het gewone leven in Israël door de voortdurende beschietingen volledig ontwricht is. Scholen, kinderopvangcentra en zomerkampen blijven dicht. Alle sportevenementen en voetbalmatchen zijn afgelast. Het internationaal vluchtverkeer werd bijna volledig lamgelegd na beschieting op Ben Gurion Airport. Israëli’s moeten tot tien, vijftien keer per dag naar de schuilkelder rennen.

Mensen durven geen bad meer nemen omdat ze slechts vijftien seconden hebben om na een alarm in de schuilkelder te geraken. Gehandicapten met mobiliteitsproblemen durven de schuilplaatsen nauwelijks nog verlaten. Moeders verkeren in paniek om te gaan werken omdat ze niet zeker zijn of ze hun kinderen ’s avonds zullen terugzien en kinderen moeten elke avond in de schuilkamer slapen (elk huis in Israël dient bij wet één gepantserde ruimte te hebben). Het gaat hier om miljoenen Israëli’s. Zo’n 70% van de algehele bevolking leeft dag in dag uit onder de dreiging van raketten. Een regering heeft dan geen andere keus dan ervoor zorgen dat de stilte terugkeert.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het dilemma waar Israël dag na dag mee werd geconfronteerd

 1. meneertje zegt:

  Ik las op het internet een zinnetje (ik weet jammer genoeg niet meer wie het heeft uitgesproken) dat alles in minder dan vijftien woorden zegt (de oorspronkelijke versie was zelfs nog korter).

  “Hamas wil alle Israëli’s in Israël vermoorden en alle joden buiten Israël ook.”

  Je zou er eventueel nog aan kunnen toevoegen: “Israël wil absoluut niet alle Gazanen, Palestijnen, moslims, zelfs: niet alle Hamas-terroristen (hoewel dat wel een goede oplossing zou zijn) vermoorden.

  Dan hoef je eigenlijk verder al niets meer te zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s