Palestijn Bassam Eid: “We moeten af van Hamas.”

Screenshot 23De Palestijnse mensenrechtenactivist en politiek commentator uit Oost-Jeruzalem, Bassam Eid

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

“Meer dan 26 jaar van mijn leven heb ik besteed aan de verdediging van de mensenrechten. Ik heb alles gezien, oorlog en terreur. Maar vooral de laatste maand was moeilijk voor me”, schreef de Palestijnse mensenrechtenactivist uit Oost-Jeruzalem Bassam Eid (55). “De dood en de puinhopen in Gaza zijn net een tsunami. Beide volkeren lijden pijn, maar beide zijden ontkennen de pijn bij de ander. Maar als Palestijn moet ik toegeven: Ik ben medeverantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Wij kunnen onze verantwoordelijkheid omtrent de doden in ons volk niet ontkennen.”

“De meeste Palestijnen zijn tegen een raketbeschieting op Israël. Ze hebben Hamas in de wetenschap gekozen dat dit leidt tot de dood van het eigen volk. We wisten dat Hamas tunnels aan het graven was, die uiteindelijk tot onze eigen vernietiging leiden. We weten dat er op iedere m² in Gaza drie mensen wonen. Hamas weet ook dat een aanval op Israël tot een groot aantal dodelijke slachtoffers leidt. Maar de leiding van Hamas is alleen maar geïnteresseerd in haar overwinning, niet echter in het volk.”

“Het klopt, Hamas heeft de dood nodig. Dood geeft haar macht en geld voor nog meer wapens. Hamas was er nooit in geïnteresseerd om het Palestijnse volk van de bezetting te bevrijden. En Israël zal niet in staat zijn de infrastructuur van Hamas in de Gazastrook te vernietigen. Dat kunnen alleen wij, het Palestijnse volk, doen. De Palestijnen in de Gazastrook hebben de verantwoordelijkheid om in opstand te komen tegen het Hamas-regime. We hebben allemaal geweten wat Hamas ons aandoet en desondanks hebben we het allemaal laten gebeuren.”

“Zullen we iets leren van deze tragedie? Ik denk het wel. We moeten eerst van Hamas af en de Gazastrook demilitariseren. Daarna de grensovergangen openen. En ik zeg dit als loyale Palestijn. En ik zeg dit, omdat ik me zorgen maak om de toekomst van mijn volk.”

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Palestijn Bassam Eid: “We moeten af van Hamas.”

 1. JooJootje zegt:

  Jep geheel mee eens jammer dat ook een Palestijn een roepende in de woestijn is.
  Hamas leeft bij het zwaard en zal alleen door het zwaard aan zijn einde komen.
  dus laat het gezond verstand zegevieren Gaza en IDF sla de handen ineen en roei deze handelaren in bloed uit.

  Like

 2. cat zegt:

  Wat dacht u van om Gaza helemaal te verlaten? Het is uw land niet. Ga fijn naar Jordanie. Plek zat. Israel is het land van kinderen van Israel. Wil je dit begrijpen? Bestudeer eens de geschriften, de Bijbel. Oude Testament. Het gaat niet om een stukje land. Moslims horen daar niet. Palestijnen bestaan niet. Voordat Israel werd gesticht, was het een stuk woestijn. En zie nu: bloeit en groeit.
  Jeruzalem staat niet 1 x in de Koran.
  Ik word kotsmisselijk van de palestijnen. Ik heb genoeg van jullie taqiyya, leugens en bedrog. Palestijnen houden van de dood. Wat je zaait zul je ook oosten. Wie wind zaait, oogst een storm.

  Like

  • Ik zou tegen de “Palestijnen”, de moslims, willen zeggen: Bestudeer je eigen geschriften nou eens! In de Koran, sura 5-21 én sura 17-104 staat heel duidelijk dat dit land van de kinderen van Israël is en dat zij er eeuwig mogen wonen. De moslims, álle moslims, wonen daar illegaal volgens hun eigen boek. Als zij hun boek nog enigszins serieus nemen, pakken ze hun koffers en gaan terug naar waar hun voorouders vandaan kwamen. En dat is níét Israël met z’n door Israëli’s geplante, miljoenen olijfbomen….

   Like

 3. Jan zegt:

  Palestijn Bassam Eid: “We moeten af van Hamas.”= “Wij moeten af van de SS, maar laten de rest voor wat het is”

  Het is de islam, stommeling!

  Like

 4. Dr.Kwast zegt:

  Leuk en aardig gezegd ! Volgens mij bestaat er geen Palestijns volk. Het vermoorden van Arabieren mag hij Palestijnen noemen maar geen volk. Een zooitje rotzooi bij elkaar schoffelen daar krijg je geen volk mee.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad de Palestijnen, als volk bestaan niet. Trouwens er is al een Palestijns land, Jordanië. En Israël heeft volledig het recht, op de grond waar zij wonen, en wat hun onder ede van de G’d van Abraham, Isaac en Jacob is beloofd. Buiten dat bijbelse gegeven, heeft het ook recht daar te zijn op grond van het Verdrag van San Remo uit 1923, waar aan de Joden het land is toegezegd!

  Like

  • Anneke zegt:

   INDERDAAD Tom…’het Palestijnse volk an sich bestaat niet. Zij hadden in 1948 de kans naar Jordanië te ‘rennen’ en naar (bijvoorbeeld) Libanon, Syrië was eveneens een mogelijkheid, maar het merendeel was zo eigenwijs om in Israel te blijven. De voormalig PLO-leider Arafat was een rasechte Egyptenaar!!! De huidige Palestijnen zijn een mengelmoes van verschillende Arabische stammen/- volken. In het huidige Jordanië zijn ze eveneens niet echt een geliefd clubje, velen vertoeven daar nog in tenten-kampen; de voormalige vluchtelingen-kampen??? Het broeit meer en meer hier op de planeet, het oude Babylonië tegenover het moderne Babylonië!!! Het lijkt er tevens heel erg op dat al die OUDE KONINKRIJKEN / – MACHTEN proberen te herrijzen, uit het stof. Neem Europa zelf als voorbeeld, het moderne Romeinse Rijk. Klein-Azië met z’n nieuwe SULTAN Erdogan; of wel een modern Ottomaans Rijk en als prijs op som Irak en Iran met hun fanatieke IsIs-strijders…Het oude Babylonië is weer tot leven aan het komen en hoe??? Vol DOOD en VERDERF naar de burgers, of ze nu Mohammed-aanhangers zijn, of christenen. Dat maakt deze IsIs-doodsstrijders niets uit…Iedereen moet even uit de weg worden geruimd. En hier in het moderne Babylonië komt een oorlogje tussen de Multi-KULLEN tot stand; als de politiek op d’r lauweren blijft rusten. Democratische vrijheid en blijheid….allang achterhaald. Chaos, Chaos, Chaos is ontstaan, velen weten zich niet staande te houden in die zogenaamde vrijheid. Met al ‘haar’ gevaarlijke MISLEIDINGEN. Misbruik van het woord -democratie- is al tijden aan de gang; specifiek door de linksebollige islam-fans. “Het is NIET ZONDER REDEN intens – / muisstil in Den Haag en Brussel. De politici verkeren feitelijk in paniek, men weet zich totaal géén raad met deze ontstane situatie”. SHALOM ISRAEL…Shalom Jerusalem, ooit zal de regie vanuit dit capitool actief de wereld worden ingeblazen!!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Anneke: 09.44. uur. Helemaal waar, Anneke. Maar uiteindelijk zullen de satanische krachten, waaronder de Islam, Bilderberg en de NWO, het niet winnen. Christus overwint!

    Like

   • Ahava zegt:

    Anneke, dank voor je mooie en ware woorden.
    Tom Jan Cat en anderen: idem.

    Like

 6. Anneke zegt:

  Dank aan Tom en Ahava…We kunnen ISIS net zo goed de Islamitiche Waffen-SS van het herrijzende Oosterse Babylonische Rijk noemen. Mohammed en Hitler zijn hun super (grote) idolen!!! “Nou, veel plezier en vertier…Voor de ‘schone – en mors-DOOIE’ schijn. Mensen bid voor al de lijdende medemensen op deze planeet. Mensen die letterlijk onthoofd worden door (o.a.) die nw.Oosterse heetgebakken/-gepeperde Waffen-(i)S(i)S. Hun ribben worden letterlijk uit hun lichamen gereten, deze feiten mogen wij zeker NIET VERGETEN. Laten deze ontwikkelingen in Irak,Iran en Syrië een grote EYE-OPENER zijn voor onze totaal VERDWAASDE politici. ( “Van de ervaringen in de Pakistaanse – en Afgaanse regionen heeft men BLIJKENS niets geleerd” ) Hopen de politieke dwaze kaaskoppen nu eens gaan ONTWAKEN uit hun hypnose. Wij burgers kunnen dan wel wakker zijn, maar wij hebben NIETS in te brengen!!! Onze stemmen tellen absoluut niet mee, maar worden wel gehoord door ons aller Vader G’d. De Vader van onze aartsvaders Abraham, Isaac en Jacob = ISRAEL. “Adonai El Shadai ….Haleluyah Amen”. Niks géén allah HAK-bar…..

  Like

 7. Anneke zegt:

  VRAAG….Is het waarheid dat die heetgepeperde Waffen – (i) S (i) S al in de Gaza-strook ‘zittten’. Als dit waarheid is, dan zal VERLOSSING heel dichtbij zijn. Dan is de cirkel rond en komt realistische waarheid meer en meer uit de VRUCHTBARE ISRAELISCHE grond. HOOP houd levend, dus doet leven!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s