Dortmund: Critica van hoofddoek raakt baan kwijt

Screenshot 3

(Vertaling: E.J. Bron)

Gerda Horitzky, voorzitter van de CDU-Dortmund-binnenstad-Noord en plaatsvervangend districtsburgemeester van Dortmund-Noord, raakt vanwege haar kritiek op teveel moslims in Dortmund-Noord haar baan kwijt als districtsburgemeester. Met haar politiek incorrecte kritiek op slecht geïntegreerde moslims, die hun reactionaire instelling duidelijk tentoon spreiden middels de hoofddoek, heeft zij datgene uitgesproken wat de meeste mensen denken (hier). In een politiek functie heeft het uitspreken van de waarheid echter zoals bekend vaak genoeg negatieve gevolgen.

De “WAZ” schrijft:

De SPD wil van de CDU-politica af. Zodoende zijn er in het districtsbestuur genoeg stemmen om haar niet te herkiezen. (…)

De veroorzaker van het schandaal was een lezersbrief aan onze redactie, waarin de 72-jarige Gerda Horitzky op CDU-briefpapier op de ruzie rondom een hoofddoek dragende verpleegster in het Johannes-ziekenhuis (hier) had gereageerd. Daarin schreef ze o.a.: “Ik als inwoonster van de noordelijke stad zou in geval van ziekte naar het St.-Johannes-ziekenhuis gaan om een tijdje zonder hoofddoeken te zijn.” In een persmededeling motiveerde de SPD haar beslissing ermee dat de uitlatingen van Horitzky “in hun ongedifferentieerdheid islamvijandig en migrantenvijandig” zou zijn. “Ze zijn in tegenspraak met de taken en de functie van een plaatsvervangend districtsburgemeester in een stadsdeel met een groot aantal moslims en migranten en de hieruit voortkomende noodzakelijkheid om integratie mogelijk te maken.”

(…) Daarbij benadrukt de SPD echter ook dat zij Horitzky´s uitspraken als “aanvaardbaar” zou beschouwen als zij deze als haar persoonlijke mening had geuit. Dat heeft ze echter “helaas” niet, “en dat ondanks vele inspanningen achteraf.” Daarom heeft de SPD “geen andere mogelijkheid dan haar niet meer te herkiezen.”

Genoeg stemmen om niet herkozen te worden

Met de beslissing van de SPD zijn er vermoedelijk genoeg stemmen om haar niet meer te herkiezen. Het verzoek tot haar ontslag uit de functie moet volgens de gemeenteregels door een meerderheid van de districtsvertegenwoordiging worden ingediend, voor de daadwerkelijke motie van wantrouwen is een tweederde meerderheid nodig. Voor de districtsvertegenwoordiging Dortmund-binnenstad-Noord met haar 19 zetels betekent dit voor de eerste stap 10 en voor de tweede stap 13 stemmen. Bij de huidige zetelverdeling zullen zoals het er nu naar uitziet behalve de SPD (7 zetels) ook de Groenen (3 zetels)  en Die Linke (3 zetels)  tegen Horitzky stemmen.

De Groenen hadden enkele weken geleden al een verzoek tot haar ontslag ingediend, een desbetreffende stem van Die Linke geldt als zeker. Horitszky heeft haar aftreden van de hand gewezen.

En zo zal de noordelijke stad van Dortmund monter verder van bevolkingssamenstelling worden veranderd en gedevalueerd. Critici worden met niet steekhoudende motivaties monddood gemaakt en op dood spoor gezet. Als de burgers van Dortmund iets anders willen – want dat schijnt gezien de talrijke lezersbrieven en publieke uitlatingen het geval te zijn – moeten ze gewoon op andere partijen stemmen. Nu krijgen ze echter datgene dat ze verdienen.

Screenshot 4

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, demoniseren, Duitsland, Groenen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op Dortmund: Critica van hoofddoek raakt baan kwijt

 1. Peter Klaasing zegt:

  Ook in Nederland moeten wij steeds meer nonsens over het tolereren van de tabula-rasa (de veredelde barbaren) slikken en verder je bek houden. Het resultaat daarvan, zien wij in de Haagse schilderswijk. Het wachten is nu op de eerste bom aanslagen en mischien dat de linkse sukkeltjes dan wakker schrikken.

  Like

 2. Fred zegt:

  Wanneer een gemeenschap steeds verder afdrijft van de waarheid zullen degenen die de waarheid verkondigen steeds feller en met alle middelen bestreden worden.
  (vrij naar George Orwell)

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Deze vrouw is 72 jaar en heeft haar dikke pensioen !
  Finanzieel afgezekert is het dan ook geen probleem
  je mond open te trekken !
  De jongeren egaal welke politike couleur ook, die op
  staatskosten een zetelpoeperbaantje uitoefenen van
  die zal geen enkel antiislaamwoord over de lippen komen !
  TOTDAT de pleuris uitbreekt en deze stille statelijk
  islaam infizeerten kontkruipers wat op hun vieze smoel
  krijgen van de nieuw gekozen president Geert Widers !
  Want islaamkontkruipers zijn evenzo smerige
  inviduen als deze tapijtvreters met hun kopvoddenwijven !

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Dhimmitude laffe landverraders !!

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Ik zie in de stelling van de SP en uiteraard ook die Linke en de Groenen (vanzelfsprekend), duidelijk het gedrag van de Nationale Socialisten van weleer terug maar nu tegen de Germanen zelf.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Schandalig, deze mevrouw mag van de RODEN dus niet de waarheid zeggen. Overal zijn de volgers der Islam, een PLAAG voor de EIGEN BEVOLKING, in Duitsland, maar ook in Nederland en de rest van Europa. En de GROENEN, de GOEDMENSEN en de POLITIEK CORRECTE kliek, gaat ook nog mee in het achterstellen van de EIGEN BEVOLKINGEN, en het VOORTREKKEN van MOSLIMS!

  Like

 7. hcoelemadirkje5 zegt:

  Het is een grof schandaal dat deze vrouw meteen gestraft wordt omdat ze enige kritiek over de moslims uit. Maar in Nederland is het niet anders. De afgelopen 40 jaar hebben we kunnen vaststellen dat het voortrekken van moslims nooit anders is geweest, sinds de massa-immigratie en ze in alles “met rust gelaten moesten worden”, Er was dan ook geen enkel recht van spreken om je ongenoegen te kunnen uiten, over het onaangepaste gedrag van deze immigranten, waarvan de meeste mensen nog niet zo op de hoogte waren van hun afkomst en de daaraan verbonden eigenschappen. Deze hebben zich in de loop der tijd in rap tempo uitgezaaid tot de chaos waar de beleidsmakers bewust geen halt hebben toegeroepen. En ze doen mee aan de uiteindelijke zegeviering van de moslims: het stichten van een kalifaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s