Het lot van Israël is het lot van ons allen

Screenshot 3

Door Eric Hoffer, filosoof en ontvanger van de presidentiële vrijheidsmedaille, de hoogste Amerikaanse onderscheiding. Zelf niet-Joods, schreef hij deze open brief al in 1968. De brief wordt keer op keer herdrukt, vorige week nog door The Wall Street Journal. De brief laat zien hoe de houding van de wereld ten opzichte van Israël was, en hoe weinig er veranderd is de afgelopen halve eeuw.

De Joden zijn een merkwaardig volk: wat andere landen mogen, is verboden voor Joden.

Andere volkeren verdrijven duizenden, zelfs miljoenen mensen en is er geen vluchtelingenprobleem. Rusland deed het, Polen en Tsjecho-Slowakije deden het, Turkije verdreef een miljoen Grieken en Algerije een miljoen Fransen. Indonesië smeet de hemel weet hoeveel Chinezen er uit – en niemand zegt een woord over de vluchtelingen.

Maar in het geval van Israël zijn de ontheemde Arabieren voor eeuwig vluchtelingen geworden. Iedereen staat erop dat Israël alle Arabieren terug moet nemen. Arnold Toynbee noemt de verplaatsing van de Arabieren een grotere gruweldaad dan die van de nazi’s. Andere landen die overwinnen op het slagveld dicteren de vredesvoorwaarden. Maar als Israël wint, moet het smeken om vrede.

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het lot van Israël is het lot van ons allen

 1. Driek zegt:

  Mooie zin en helemaal juist:
  Ik heb een voorgevoel dat mij niet wil verlaten; het lot van Israël zal het lot van ons allen zijn. Mocht Israël verloren gaan, dan komt een Holocaust over ons.

  Die Holocaust komt er, daar hoeft niemand aan te twijfelen.

  Like

 2. Doornroosje zegt:

  Het is zo als u zegt, er is verdorie niets veranderd. Die brief kon pas nog geschreven zijn. Hoe is het mogelijk. Zijn mensen ziende blind? Hebben ze niet door wat voor eenzijdige voorlichting de kranten en TV geven? Worden die kranten en TV daar misschien voor betaald? Je zou het haast denken.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Prachtig, stond al ergens anders, blijft mooi.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Maar niet vergeten dat Jezus Christus ook een Jood was.en hij is God die tot mens naar ons toe kwam.

  Like

 5. Jan zegt:

  IDF-Soldaat vermist

  Public Asked for Help Finding Missing Soldier
  The Israel Police seeks the public’s help in search of a missing soldier, David Menachem Gordon, 21, who was last seen on Sunday at about 12:00 pm in the Medical Corps facility in Tzrifin.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/184192#.U_Nw-MZVUgk

  Like

 6. @geertwilderspvv WETEN JULLIE @LodewijkA @MinPres @APechtold @keesvdstaaij DIT NIET?LOT v Israël is t LOT v ons ALLEN http://likud.nl/2014/08/het-lot-van-israel-is-het-lot-van-ons-allen/#.VCL0ynnhuVw.twitter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s