Verraderlijke taal

Screenshot 6

(Vertaling: E.J. Bron)

Alleen bij de Gaza-oorlog is het duidelijk wie de slechte en wie het “onschuldige slachtoffer” is. Dat geldt vooral voor de koppen in de Duitstalige media. Daar is het bijna altijd Israël dat aanvalt en de wapenstilstand schendt. Dat “daarvoor” naamloze “militanten” raketten op Israël hebben afgevuurd, komt de opmerkzame lezer pas te weten bij het intensief lezen van de meest warrige teksten over een ondoorzichtig oorlogsgebeuren in de “meest dichtbevolkte grootste openluchtgevangenis” van de wereld. Een integraal bestanddeel van zulke berichten vormt het aantal doden, “meer dan 1800” bij de Palestijnen. De toevoeging “overwegend vrouwen en kinderen” ontbreekt zelden. Opmerkelijk is ook, dat er in de Gazastrook weliswaar “activisten” en “militanten” zijn, wat dat ook moge zijn, maar geen één strijder of militair. Ook de toegevoegde foto´s moeten bewijzen dat er in de Gazastrook alleen maar burgers tussen de puinhopen, uiteen gereten lijken van kinderen en geen gewapende mannen liggen.

Aan Israëlische zijde zijn het dan 67 soldaten en drie burgers, dus overwegend strijders en geen “normale” mensen. De hoge politiek versterkt deze indruk. Meermaals was er wereldwijd protest op het hoogste niveau. Israëlische granaten zouden VN-faciliteiten geraakt en kinderen gedood hebben. De ontsteltenis was groot. De Amerikaanse president Obama had heftige kritiek op Israël. De VN riep een speciale vergadering bijeen. Spanje en Groot-Brittannië stopten zelfs hun wapenleveranties aan Israël. Dat de VN in haar scholen in beslag genomen raketten aan Hamas teruggaf, werd niet genoemd.

“Iron Dome” – een geluk voor Hamas  

Überhaupt wordt slechts zelden genoemd dat de waarheid anders is. Zo “begon” de oorlog zogenaamd op 8 juli, toen Israëlische troepen de Gazastrook binnentrokken, en niet drie weken eerder, toen Hamas met een massale raketbeschieting de Israëlische inval bewust provoceerde. Niet ten onrechte dacht Hamas om met huis aan huis gevechten tussen met elkaar door mijnen verbonden gebouwen en met boobytraps uitgeruste tunnels de Israëli´s meer schade te kunnen toebrengen dan alleen met de raketbeschieting.

Wat Hamas en de mensen in de Gazastrook echter redde, was het verrassende succes van het Israëlische raketafweersysteem “Iron Dome”. Daarmee konden alle doelbewust op steden zoals Beër Sjeva, Ashdod, Ashkelon Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa in het noorden afgevuurde raketten worden onderschept. Bovendien zijn de Israëli´s bij ieder raketalarm gedisciplineerd de beschermende ruimte in de eigen woning of de openbare schuilkelders in gerend. Daarom vielen er verbazend weinig slachtoffers onder de Israëlische burgerbevolking. De Israëlische reactie zou ondenkbaar hard geweest zijn als dit relatief nieuwe en vreselijk dure afweersysteem niet bestaan zou hebben. Enkele voltreffers op kleuterscholen, woonhuizen in Tel Aviv of groentemarkten en dienovereenkomstig veel dodelijke slachtoffers zouden ongetwijfeld tot een massale intocht in Gaza en dienovereenkomstig veel doden onder de Palestijnen geleid hebben.

Intussen hebben grote buitenlandse mediaondernemingen zoals de BBC en de New York Times de door het Palestijnse ministerie van Gezondheid verstrekte informatie omtrent dodelijke slachtoffers in de Gazastrook eens nader onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de zogenaamde “civiele” slachtoffers mannen in de beste vechtleeftijd zijn, onder wie ook jongens en teenagers vanaf 12 jaar. Vrouwen vormen in Gaza de helft van de bevolking en kinderen de absolute meerderheid. Dat alleen al bewijst dat Israël geen niets ontziend bloedbad op de burgerbevolking pleegt, zoals door de Palestijnen en anderen beweerd wordt.

Uit andere onderzoeken blijkt dat er meerdere malen sprake was van dodelijke slachtoffers met dezelfde naam en geboorteplaats, de ene keer als kind en een andere keer als oude man. Het Israëlische “Meir Amit Onderzoeksinstituut” kwam er bij de helft van de gepubliceerde namen achter tot welke strijdgroepen, zoals de Al-Qassam-brigades of de Islamitische Jihad, zij behoorden.

Verbazingwekkend emotieloos

Terwijl bij de oorlog om de Gazastrook het leed van de mensen op de voorgrond staat en desbetreffende emoties veroorzaakt, presenteren de media andere crises en oorlogen in de wereld verbazingwekkend emotieloos. De “Süddeutsche Zeitung” noemde zaterdagavond enkele gedode strijders en een gedode Koerdische journaliste in Irak. Verder bericht de krant over positieve dingen, zoals: “Ook de verzorging van de civiele bevolking met hulpgoederen werd voortgezet: het Pentagon verklaarde dat drie transportvliegtuigen watercontainers en bijna 30.000 maaltijden boven de berg Sinjar hadden afgeworpen. De hulpgoederen zijn bestemd voor duizenden Irakese burgers, die door ISIS worden bedreigd.” Dat klinkt als een levering van McDonalds of van braadworsten. Onduideljik blijft wat hiermee bedoeld wordt: “die door ISIS worden bedreigd.” Vreselijke berichten over bloedbaden, terechtstellingen, verkrachtingen en andere wreedheden blijven de lezer bespaard.

Daartegenover leest de lezer uit berichten over Gaza regelmatig van een “humanitaire catastrofe”vanwege de Israëlische “blokkade”. Dat Israël stroom en drinkwater levert en dagelijks honderden vrachtwagens met medicijnen, luiers, vers fruit en andere “humanitaire goederen” de Gazastrook binnenrijden, wordt niet genoemd.

Het leed van de mensen verzwegen

Ook bij andere kranten, zoals de “Neue Zürcher Zeitung” of de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ), wordt verbazingwekkend emotieloos bericht over de oorlogen in Irak, Libië of Centraal-Afrika. Doden of ander leed van de mensen worden verzwegen als er bericht wordt over “ingenomen steden”, gevechten tussen milities of de verovering van een “strategische stuwdam”. Een “enorme vloedgolf zou steden, dorpen en velden kunnen wegspoelen”. Ook zouden er akers kunnen uitdrogen of de stroom uitgeschakeld worden. Dat klinkt bijna alsof het gaat om landbouwirrigatie. Zolang verzwegen wordt dat met het opblazen van een stuwdam miljoenensteden zoals Mosul en Bagdad getroffen en minstens een half miljoen mensen gedood kunnen worden, kan de lezer niet eens vermoeden wat daar broeit.

En wie nog nooit gehoord heeft van een oorlog in Centraal-Afrika, mag zich verheugen over de melding: “Seleka-rebellen gaan akkoord met wapenstilstand.” Absurd is daarbij de informatie dat buitenlandse interventietroepen klaarstaan om “bloedbaden” te voorkomen. Omdat er geen melding wordt gemaakt van vroegere bloedbaden en doden of er zelfs een aanwijzing volgt wie elkaar daar zouden kunnen vermoorden, klinkt de beschikbaarstelling van deze troepen als het project van een pacifistische mensenrechtenorganisatie, die vreedzame taken voor soldaten heeft bedacht.

De “FAZ” heeft een bericht over “hevige gevechten tussen vijandige milities in Libië” overgenomen. Daarom zouden er zelfs buitenlanders worden geëvacueerd. Opnieuw wordt er geen dode of gewonde genoemd. Je zou kunnen denken dat de vijandige milities in Libië een sportieve wedstrijd met elkaar uitvechten. Taal kan verraderlijk zijn.

Bron:
www.weser-kurier.de
Auteur: onbekend

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, mainstream-media. Bookmark de permalink .

11 reacties op Verraderlijke taal

 1. Harry zegt:

  Verhelderend stuk ! Eigenlijk weet je het ongeveer wel , maar zo duidelijk verteld en op een rijtje gezet besef je ineens dat het veel erger is dan je eigenlijk dacht .

  Like

 2. Theodoor zegt:

  De Duitser, de meeste vind ik aardige mensen, worden massaal geïndoctrineerd op een simpele maar o zo geraffineerde foute manier.
  Is eerder gebeurd en ja de geschiedenis herhaald zich steeds maar weer.

  Like

 3. Er moest gevangenisstraf staan op bewust onjuiste informatie door de media gegeven!Media hoort objectief te zijn en feiten te vermelden;geen aannames of verdraaiingen van de waarheid omdat dat beter uitkomt.Zelfs kranten zijn momenteel niet meer dan roddelblaadjes!Maar daarvan verwacht je tenminste nog dat je ze met een zak zout moet nemen;van een krant of journaal mag je op zijn minst de waarheid verwachten,maar die is wordt hier al jaren onder het kleed geveegd.Want de bevolking moet stom gehouden worden!Vandaar ook het oerstomme stemgedrag;recht de eigen afgrond in!

  Like

 4. Prachtig stuk!
  En laten we niet vergeten: opgespoord en vertaald door Ome Bert!

  Like

 5. Jan zegt:

  In Trouw enkele dagen terug een artikel (1) van de Israëlhater Sander Becker die de Israëliërs graag mag typeren als racisten van Arabieren. Om zich in te dekken citeert hij de mening van Aloef Benn, columnist in Israël-haatkrant Ha’aretz.(2). Nu maakt Becker gebruik van de mening van Israëlhater Nir Baram die Israëliërs in feite ziet als geesteszieken en volk dat zich superieur beschouwd aan Arabieren en bovendien misleid door de regering die ‘angstpropaganda’ verspreidt. Citaat Baram:
  “De steun komt voort uit de angstpropaganda en de holocaustretoriek van onze premier Benjamin Netanjahoe. Natuurlijk is de militante Palestijnse Hamas-beweging gevaarlijk, maar ze vormt absoluut geen existentiële bedreiging voor Israël. Dat is een heel belangrijk onderscheid. Hamas kan ons niet verpletteren, daar zijn we militair veel te sterk voor. Toch zit de angst voor totale vernietiging er bij Israëliërs diep in, met dank aan Netanjahoe. Die blijft maar herhalen dat de volgende holocaust eraan komt. Is het niet via Iran, dan wel via Hamas-raketten, en nu weer via die tunnels. Wat een flauwekul.”

  1. http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3710252/2014/08/03/In-Israel-heerst-ziekelijk-gevoel-van-superioriteit.dhtml
  2. Om zijn ‘gelijk’ aan te tonen citeert Becker dan ook de opinie van Aloef Benn, columnist in haatkrant Ha’aretz. Benn was in enkele jaren terug ziedend dat Israëliërs geen enkele interesse toonden in de ‘Arabische Lente’ Verder is Benn bekend om zijn hekel aan ‘kolonisten’, zijn steun aan het Goldstone-rapport
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3380452/2013/01/21/Een-betere-premier-is-er-niet.dhtml

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De PERS in heel Europa, is overgenomen door de RODEN. En de RODEN zijn de 5e colonne van de ISLAM. Zo klaar als een klontje!

  Like

  • Igor zegt:

   Je ziet het haarscherp Tom. Geen speld tussen te krijgen. Komt de laatste weken ook steeds meer boven water. Zie die achterlijke moslimteef werkzaam als:
   “SENIOR BELEIDSADVISEUR MINISTERIE V. JUSTITIE EN VEILIGHEID”
   Ook bij ons is de 5e colonne binnengedrongen op hoge posities bij de overheid.
   En dan heb ik het dus ook over de helpers van deze 5e colonne, zijnde de PvdA’ers en de D’66 ers.
   Het linkse rode hersenspoelen is al 40 jaar bezig en begonnen via de schoolopleidingen
   en daar zijn nu dus de islamitische hersenspoelingen maar vooral leugens aan toegevoegd.

   Like

 7. Jan zegt:

  “overwegend vrouwen en kinderen” is simpelweg gelogen. De meeste doden vallen binnen de 18-28 jarigen, dus de terroristen

  Analysis Of Gazans Killed So Far In Operation Protective Edge
  http://honestreporting.com/analysis-of-gazans-killed-so-far-in-operation-protective-edge/

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  De domme massa laat zich weer eens hersenspoelen door de foute MSM.

  Like

 9. Jan zegt:

  Eerst stemming maken en vervolgens terugkrabbelen, maar de toon is dan weer gezet en het doel bereikt, namelijk stemming maken.

  BBC and NYT Admit Gazan Civilian Casualty Stats Not Credible
  http://honestreporting.com/bbc-and-nyt-admit-gazan-civilian-casualty-stats-not-credible/

  Like

 10. lucky bee zegt:

  In Duitsland zijn de Hitlers aanhangers nog steeds heel groot; voor al in het Zuid westen, van West Duitsland en natuurlijk in de vroegere DDR.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s