Amsterdam verandert uiterlijk van Zwarte Piet geleidelijk

Screenshot 36

Van der Laan wil zich niet bemoeien met de inhoud van evenementen

(Door: Shari Deira) 

De gemeente Amsterdam gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter over Zwarte Piet. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) stapt naar de Raad van State, omdat hij de vergunning voor de Sinterklaasintocht van 2013 opnieuw moet bekijken.

Van der Laan zegt dat negatieve stereotypering van Zwarte Piet bij de intocht langzaam wordt afgebouwd. Hoe de gemeente dat precies gaat doen, wil Van der Laan nog niet zeggen.

‘Ik denk dat Piet wel een bepaalde vorm van een geschminkt zwart gezicht zal houden, omdat hij door de schoorsteen is geklommen,’ zegt Van der Laan.

Traditie

De burgemeester vindt dat de discussie over Zwarte Piet moet worden gevoerd in de samenleving en niet in de rechtszaal. ‘Het is veel meer dan een juridische discussie.’ Bovendien is het niet alleen een Amsterdams feest, maar een landelijke traditie.

Van der Laan vindt ook dat hij zich als burgemeester niet met de inhoud van evenementen moet bemoeien. ‘Dan kom je in de rol van zedenmeester terecht.’

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Amsterdam, Appeasement, discriminatie, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, political correctness, Racisme, Rotzakken, Slavernij, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Amsterdam verandert uiterlijk van Zwarte Piet geleidelijk

 1. bobzelf zegt:

  Mag ik die van der Laan, zijn P. v.d A kop een keer volschijten ??

  Like

 2. Sjaak zegt:

  AAN M’N REET !
  DE ZWARTE PIET BLIJFT
  EN DE TAPIJTENVRETERS
  EN VAN LAAN DE LAAN UIT !

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Nederland is naar de kloten. Met behulp van Demonen 66 rechters, en de rode/socialistische verradersbende. In 40 jaren tijd, hebben ze het voor elkaar gekregen, dat moslims en zwarten, HIER de dienst uit maken. En de autochtone Nederlander, dient voor dat TUIG te werken, en de mond te houden. Ik weet genoeg! Voor mij ongezien de tyfus voor al deze verraders van de politiek!

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Daarom van mij geen cent meer naar de Sint. Ik ben er klaar mee.

  Like

 5. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  In plaats van dat Vander Laan schaterlacht en zegt FUCK de VN, wij gaan hier in Nederland precies doen wat we willen en wie het niet leuk vindt die rot maar op. Vuile dhimmy vander laan!!

  Like

 6. meneertje zegt:

  Zo.
  Dus Quinsi Gario heeft gewonnen.
  Wel op Nederlandse manier: Zwarte Piet wordt niet in één klap afgeschaft, nee, stukje bij beetje.
  Het ene jaar de oorringen weg, het volgende jaar de typische Zwarte Piet-kledij aangepast en zo verder.
  Totdat wij over een aantal jaren een witte man overhouden, niet te onderscheiden van de meerderheid van de andere Nederlanders, behalve dan dat hij een baard heeft en zo’n lange witte moslimjurk draagt. (En geen gebroken Nederlands spreekt, doch koranverzen reciteert.)

  Je hoeft maar een neger uit de Antillen te zijn en je kunt bereiken dat de Nederlandse folklore naar jouw smaak wordt gewijzigd. We leren er weer iets bij: niet alleen moslims krijgen hun zin als zij iets eisen; negers hebben datzelfde voorrecht.

  Ik herhaal wat ik al enige tijd geleden heb aanbevolen.
  Amsterdammer, blijf weg bij de officiële intocht van Sinterklaas. Boycot de Quinsi Gario-versie.
  Zeg tegen uw kinderen dat dit niet de echte Sinterklaas is.
  En Mokumers, organiseert intochten van Sinterklaas in uw eigen wijken. Met Zwarte Pieten in hun volle, traditionele ornaat uiteraard.

  Misschien is er iemand die zo’n rubbermasker kan vervaardigen, zoals dat bij carnaval worden gedragen.
  Die zou dan zo’n masker met het gezicht van Quinsi Gario kunnen maken. Als dat voor een redelijk
  prijsje bij feestwinkels te koop zou zijn, zouden veel van die Zwarte Pieten in de wijkfeesten een Quisi Gario-masker kunnen dragen. (Maar verder uiteraard wel volledig als Zwarte Piet zijn uitgedost.)

  Dat zou de feestvreugde ongetwijfeld sterk verhogen
  (behalve dan bij Quinsi Gario.).

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Achterbakse linkse klootzak !!!!! Wat is tegenwoordig links……PvdA, VVD, D66, SP, Gr.Links en nog een paar kleine landverraderlijke partijtjes die zich Ghristelijk noemen..

  Like

 8. dot zegt:

  Als buitenlander vind ik deze beslissing belachelijk en zelf schrokkend ! Een Somalische collega zei ooit tegen mij dat een Zwarte Piet discriminerend was en ik antwoordde dat het traditie is. Zie je, je ontvangt ze, je geeft ze onderwijs, onderdak en uitkering, een gesubsidieerde baan en dan komen ze met een wil om de Nederlandse cultuur te veranderen. Ik woon 30 jaar in Nederland en nooit heb ik gedacht dat ik iets moet claimen omdat het mij niet ziende !

  Like

 9. dot zegt:

  Buitenlanders zijn hier de gast en moeten zich aanpassen. Willen ze dat niet of vinden ze het niet leuk dan gaan ze terug waar ze vandaan komen, zo simpel is dat, hier is het Nederland en niet Somalië of waar dan ook waar ze op de grond met hun handen eten ! Zwarte Piet moet blijven !!! Ik vind het Sinterklaas feest zo leuk en ook zo deftig en gezellig voor de kinderen.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  En zo ‘geven’ de verraders ons langzaam aan ‘weg’…
  Alles brokkelt af; héél geleidelijk zodat de sukkels er aan kunnen wennen.
  Mogen we nu verdorie zelfs niet eens onze eigen tradities houden?

  Voor mij hoeft Sinterklaas niet meer; jammer dat ik een fantastisch manuscript (al zeg ik het zelf) heb klaar liggen voor een humoristisch boek over Sinterklaas dat ik naar een uitgever wilde sturen. En daarin komen een stuk of 100 git-Zwarte Pieten in voor!

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Die laatste ‘in’ is natuurlijk overbodig.

  Like

 12. Republikein zegt:

  De intocht van 2014 komt toch niet in gevaar?

  Like

  • meneertje zegt:

   De intocht in Amsterdam zal volgens de Quinsi Gario-versie zijn, want Van der Laan heeft hem zijn zin gegeven (dit jaar nog gedeeltelijk, volgend jaar weer wat meer en zo verder).

   Vorig jaar is door een actie op Facebook gebleken dat een overweldigende meerderheid van de Nederlanders voor handhaving van de Sinterklaasviering op de traditionele wijze is.(compleet met traditionele Zwarte Piet). Lang niet iedereen heeft Facebook (ik bijvoorbeeld niet). Bij een algemene enquête in heel Nederland, waaraan iedereen kon meedoen, zou de meerderheid zonder twijfel nog veel en veel groter zijn geweest.

   WIJ MOETEN NIET TOESTAAN DAT AAN DE OBSESSIE VAN ÉÉN AGRESSIEVE NEGER MEER WAARDE WORDT TOEGEKEND DAN AAN DE WENS VAN VRIJWEL HEEL NEDERLAND.
   En dat die infantiele neger dan zo maar zijn zin krijgt, omdat men het makkelijker vindt toe te geven aan de eis van een krijsend verwend kind .

   Daarom moet de Quinsi Gario-versie van de intocht van Sinterklaas worden geboycot.
   Mensen, blijft thuis en viert Sinterklaas dit jaar in eigen wijk met eigen intochten..

   Uiteraard geldt dit niet alleen voor Amsterdam, maar voor heel Nederland.

   Nog een toevoeging aan wat ik eerder in deze draad schreef.
   Ik stelde voor Zwarte Pieten in vol ornaat te voorzien van een Quinsi Gario-masker. Uiteraard zou een Van der Laan-masker (in het zwart) ook heel goed boven zo’n zwarte pietenpak passen.

   Wanneer mensen zich massaal van deze maskers zouden voorzien, zouden zij zelfs rustig de intocht van de Quinsi Gario-versie van de intocht kunnen omlijsten. Dat zou nog een duidelijker signaal afgeven dan wegblijven.

   Als u dit een goed idee vindt, verspreidt het dan, zodat degenen die dergelijke maskers vervaardigen, tijdig weten dat zij op een goede afzet kunnen rekenen..

   Like

   • bobzelf zegt:

    zegt u daar Neger , beste meneertje ??
    DAT MAG NIET !!
    ROEP IK LEKKER KUT MAROKKAAN , MAG LEKKER OOK NIET ,

    WANNEER KOMT DAT STANDBEELD VAN ONZE KANJER GEERT WILDERS EIGENLIJK ?

    NA 10 JAAR GELIJK TE HEBBEN TOCH MINIMAAL EEN MEDAILLE HOOP IK ?

    gr, bob

    Like

  • meneertje zegt:

   @Bobzelf,
   “Neger” is gewoon afgeleid van “negro” en dat betekent zwart.
   Het is altijd het gewone woord gewest voor mensen met een zwarte (of zeer donkere) huidskleur. Het heeft niets met discriminatie te maken.
   “Blanke” of “witmens” zijn toch ook niet discriminerend?
   Ik weet dat er nu mensen zijn die vinden dat je “zwarte” moet zeggen in plaats van “neger”.
   Onzinnig, want “neger” en “zwarte” betekenen gewoon hetzelfde.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ meneertje

    Ik ben het volkomen eens met wat u schrijft over Zwarte Piet!
    Ik begrijp niet waarom bepaalde negers zo snel op hun *piep* getrapt zijn want ik heb er zelf bijv. helemaal geen probleem mee als men mij een ‘bleekscheet’ noemt.
    Kijk, als je nou ‘nikker’ tegen een neger zou zeggen, zou ik me nog kunnen voorstellen dat die neger ontstemd zou raken.

    Zwarte Piet verbieden; zucht, waar gáát het nou helemaal over?

    Het is maar goed dat dit programma niet meer bestaat; hadden we nog meer neger-klaagzang gehad!

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_and_White_Minstrel_Show

    Like

   • Harry zegt:

    Het is geloof ik , toch wat ingewikkelder dan U denkt , Meneertje .
    “Blanke” of “witmens” zijn toch ook niet discriminerend ? schrijft U .
    Nee , maar tot voor enkele jaren was dat WEL iets om trots op te zijn .
    Qua beschaving , qua vakmanschap , qua redelijkheid , qua lerend vermogen , etc , etc .
    We leefden in zo ongeveer het beste land in het beste werelddeel , met een enorme verscheidenheid aan oude originele culturen en verschillen . Het was allemaal leuk .
    Nou ja , U hebt het allemaal meegemaakt .

    Maar die arme zwarte, die heeft toch al een fobie van die kleur , in heel Afrika smeren ze s’nachts hun bakkes in met een soort nat rottend rijstpoeder waarvan ze denken dat het wit van die smurrie het zwart aan de ondergrond onttrekt .
    Ook net een mombakkes , maar dan andersom .
    Ze discrimineren dan ook als gekken , een ieder die een donkerdere tint heeft dan de ander wordt in een hoek getrapt .
    Ik vroeg daar eens een medewerker ( in Nigeria) “waarom hun toch zo zwart waren” , om te jennen natuurlijk , negeren , zeg maar ,( met de klemtoon op de eerste e , sorry geen accenten op dit toetsenbord ).
    Dat was omdat er ooit oorlog tussen Europa en Afrika was geweest , die hadden ze verloren en daarom had god ze voor straf zwart gemaakt .
    Ineens begreep ik de hele wereld een stuk beter .
    ” Maar” voegde ie er aan toe , ” als er WEER oorlog komt , dan winnen wij en dan worden wij wit en jullie zwart ” . O jee !
    We zijn gewaarschuwd . Als we niet zwart willen worden . Tenminste, degenen die wit geboren zijn .

    Een van de problemen die de Gario-isten hier opwerpen is dat ze van mening zijn dat als ze voor een blanke moeten werken , dat ze dan meteen een soort slaaf zijn .
    Ze zijn liever zelfstandig !
    Zelfstandig je uitkering ophalen , zelfstandig een overvalletje doen , etc , etc .
    Dat sublieme gevoel van vrijheid ! Geen baas die zich ergens mee kan bemoeien !
    Ik ken dat gevoel !
    Alleen moet ik er nog wel een beetje bij werken .
    Ook voor die met een kleurtje .

    En ik beloof hierbij dat ik NOOIT meer een zwarte auto zal kopen . Wat een rotkleur !

    Like

   • bobzelf zegt:

    iK BEN AFGEHAAKT IN NEDERLAND MET AL DIE MAFKETELS ,
    TOEN DE DISCUSSIE BEGON OVER :

    NEGERZOENEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    gr. bob

    Like

   • meneertje zegt:

    @Harry,
    Ik heb met interesse uw commentaar gelezen. Sommige dingen wist ik al, andere niet.
    Het is natuurlijk waar dat de blanke zeker in het verleden als superieur werd gezien aan de neger (niet door mij overigens).

    Maar dat heeft volgens mij niets te maken met de vraag waarom het hier ging: mag je “neger” zeggen of is dat discrimineren?
    Volgens mij dus een onzinnige vraag.

    Er moeten in de taal nu eenmaal (om puur praktische redenen) woorden zijn om de huidskleur van mensen aan te duiden.
    En ’t is steeds zo geweest dat iemand met een witte huidskleur “blanke” werd genoemd en iemand met een donker huidskleur “neger”.
    En méér is er niet over te zeggen. Dit is echt het hele verhaal.

    Like

  • Republikein zegt:

   Met alle reacties ben ik het eens.
   Ik vroeg me alleen af of je een gebeurtenis uit het verleden kan terugdraaien.
   De intocht 2013 heb ik al meegemaakt, of droom ik!
   Werpt de aanstaande intocht zijn schaduw vooruit?

   Like

 13. fleckie zegt:

  ‘DE AMSTERDAMSE AANPAK’,. NIW 8.8.2014, door Frank Kromer.
  Op vrijdag .1augusrus,twee dagen voor de pro-Gazademonstratie in de hoofdstad,riep burgemeester Van der Laan de Ned.Pers bijeen in zijn persoonlijke vergaderruimte.Door de oplopende spanningen in A’dam voelde hij zich genoodzaakt om een duidelijk signaal af te geven.” Wij worden nu geconfronteerd met een botsing van vrijheden,namelijk de vrijheid om te demonstreren en de vrijheid om niet gediscrimineerd te worden”, zei Van der Laan.” Daarom is het beter om heel duidelijk te zijn.Het gaat allemaal om bestaande regeld,maar we zitten er nog strakker op door direct en zichtbaar op te treden”. Tijdens de demonstraties mogen geen hakenkruisen. Worden getoond,geen ISIS of hamasvlag.De Hitlergroet en h.verbranden van vlaggen is verboden.Taegen gezichtsbedekking in combinatie met bepaald gedrag wordt ook opgetreden.” Normaal gesproken is politie erg terughoudend bij demonstraties.Soms is het beter om even te wachten.Maar als de vrijheid v.d.Joodse gemeenschap bedreigd wordt dan kan je niet terughoudend zijn.Het is vervelend als een demonstratie escaleert,maar dat is dan maar zo”, aldus Van der Laan………….Tijdens de persconferentie vertelde Van der Laan dat hij sinds. Het oplaaien v”h.oorlogsgeweld in het Midden-Oosten veel bezorgde sms-jes en telefoontjes krijgt van Joodse Amsterdammers.” En daar zitten ook geluiden van emigreren bij,van mensen die dat gevoel vroeger totaal niet hadden.Dat is zeer ernstig en zorgwekkend”. Tegelijkertijd wil hij het gesprek tussen Joden en moslims blijven bevorderen.Zijn boodschap aan de Joodse gemeenschap in A’. dam is:”Joden zullen in deze stad altijd beschermd worden”.#############################

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘HOE NU VERDER’,NIW 8.8.2014. : Gastcolumn Harry v.d.Bergh.
   ‘Ik neig ertoe te vermoeden dat ik inderdaad enigszins naïef ben geweest..’………’ Ik had het voorrecht een aantal jaren actief te zijn in de dialoog tussen Nederlandse Joden en moslims.Alweer twaalf jarengeleden werd daartoe het Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam voor opgericht en ik had het genoegen daarbij te mogen zijn.Die oprichting was geen eenvoudige zaak,want ondanks redelijke persoonlijke contacten bleek er toch een forse kloof te zijn tussen de Joodse en Marokkaanse deelnemers.Om pragmatische redenen werd in eerste instantie gekozen voor een gesprek tussen Joodse Nederlanders en moslims van Marokkaanse afkomst.Het feit dat er bijvoorbeeld geen Turkse Nederlanders bij waren was een toevalligheid………..Dat gesprek verliep de eerste jaren redelijk goed,voornamelijk omdat het palestijns-Israelisch conflict uit de weg werd gegaan.Totdat men besloot aan dit heikele onderwerp toch aandacht gegeven,omdat een onderliggend gevoel van wantrouwen en ongemak maar eens uitgesproken moest worden.En inderdaad,het gesprek dat volgde was emotioneel en heftig.Zonder twijfel was dat goed want deelnemers wisten wat ze aan elkaar hadden. ……….Een bezwaar was dat de dialoog zich beperkte tot een kleine groep.Ik geloof dat men aan de Marokkaanse zijde niet wist door te dringen tot grotere groepen meer traditionele moslims,en dat ook aan Joodse zijde de deelnemers uit een beperkte groep kwamen. Ondanks dat moest men heel blij zijn met zelfs deze beperkte groepen,omdat de dialoog op zichzelf in de A’damse verhoudingen van historische betekenis was en is. ………..Het is geen vorm van excuus achteraf wanneer ik meld dat ik mij vele malen heb afgevraagd welke nu de dieper gaande betekenis was van deze dialoog.M.a.w.:ondanks alle goede bedoelingen was sprake van een dialoog die niet doordrong tot de kern v.d.zaak,die de gevoelige onderwerpen vermeed.De dialoog was beperkt tot een soort van Amsterdamse elite.Toch voor alles was hier een activiteit zichtbaar van grote betekenis en wellicht met veel meer potentieel dat er uiteindelijk uit is gekomen. juist omdat een heel aantal mensen,waaronder ikzelf,gedurende een aantal jaren tijd en energie hebben gestoken in de Joodsz- islamitische dialoog zijn de gebeurtenissen rond de Gaza-oorlog – de demonstraties en de uitingen eromheen- als een meer dan koude douche aangekomen………Om welke gebeurtenissen gaat het? De demonstraties in verschillende steden met meer dan fanatiek. Uitingen van Israel- en Jodenhaat, de onaanvaardbare bedreigingen aan het adres van individuele Joden;de voortgaande en noodzakelijke bewaking van alle Joodse instituten en instellingen in Nederland.Tel uit je winst,zo kort na de Tweede Wereldoorlog.Het gaat om de openlijke STEUNBETUIGINGEN aan terreurorganisaties als Hamas en Isis en het volkomen negeren v.d.gevaren voor Israel,afkomstig van een enorm aantal raketten………..Is door deze gebeurtenissen nu sprake van een waterscheiding,tenminste v.d.Joodse Nederlanders met een hele grote groep islamitische Nederlanders.Ik vrees met pijn in het hart,dat het antwoord ja is.Dat antwoord spitst zich niet eens zozeer toe op de houding v.al die demonstranten en hun aanhang jegens Israel.Die houding kan ik enigszins begrijpen.Maar daar gaat het niet om.ik vraag mij,zoals de Franse filosoof en journalist Bernard Henry Levy onlangs deed,af waarom deze woede van Nederlanders,die overigens vaak goed geïntrigeerd zijn,zich zo exclusief toespitst op Israel en de verregaande huichelachtigheid van deze mensen hen belet niet razend te worden op voortgaande moordpartijen op zeer grote schaal( Gaza is peanuts bij.) in Irak,Syrie en -nog maar kortgeleden – in Algerije.Wij hebben daar in ieder geval in h.openbaar niets van gemerkt. Noch dat men er kennelijk geen enkel bezwaar in ziet dat een enorm aantal raketten wordt afgevuurd op de burgerbevolking in Israel en dat zelfverdediging van Israel als oorlogsmisdaad wordt aangemerkt………….Ik heb het moeilijk met het antwoord dat de verklaring van al deze verschijnselen is terug te voeren tot het antisemitische karakter van de islam.Ik heb regelmatig het voorrecht gehad als naïef bestempeld te worden wanneer ik betoogde dat de islam niet antisemitisch was,of zich althans zo had ontwikkeld dat de moderne islam afstand zou hebben genomen van archaïsche en pijnlijke teksten in de koran.Zoals dat ook in de Joodse traditie is gebeurd met tal van teksten uit de Tenachhuis.Ik neig ertoe te vermoeden dat ik inderdaad enigszins naïef ben geweest………..Veel belangrijker is nu de vraag wat de doen.Het allereerste is dat onze overheden wakker zijn geworden en inzien dat de Joodse gemeenschap wordt bedreigd.Alle mogelijke bescherming is nu nodig,want de incidenten die wij gezien hebben herinneren ons aan een periode waarvan wij dachten dat die werkelijk voorbij was.Ik denk ook dat ,zoals zeker in beginsel al gebeurd is,de moslimleiders moeten laten zien dat die verschrikkelijke uitingen van antisemitisme tot op het bot bestredenmoeten worden.Zij hebben nog heel wat Te doen! ……….Ten slotte:alle Joodse en moslim-krachten van goede wil moeten zich mobiliseren om gezamenlijk het gevecht aan te gaan tegen de duivel van vooroordeel en antisemitisme bij een generatie die al beter had moeten weten. het is nog net niet te laat’!
   Harry v.d.Bergh is lid van de Raad van Toezicht v..d.Hebrew University,oud-Kamer.id voor de PvdA en voormalig voorzitter van het Joods-Marokkaans Netwerk#####################<##<<<

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘STELLING van de WEEK:Israel nu bekritiseren is verraad’.NIW 8.8.2014
    ‘HOOGVERRAAD’..P.H.’Hamas voert geen vrijheidsstrijd en geeft niets om de bevolking van GAZA’.Israel is niet de agressor,maar HAMAS.Nu gebeurt hetzelfde als tijdens de vorige GAZA-oorlog. De wereld Inc.usief de VN valt over de. Grote aantallen burgerslachtoffers en laat zich kritiekloos informeren door het dictatoriale regime van Hamas. Maar achteraf werd Hamas wel veroordeeld voor oorlogsmisdaden.Bovendien bleek h.aantal burgerdoden een stuk lager dan Hamas had aangegeven.Daar heb ik niets over gelezen of gehoord. ……….Ja,burgerslachtoffers zijn vreselijk.Maar Israel heeft nu geen andere keuze en vecht voor haar veiligheid,er is tenslotte maar EEN Joodse staat. Ik heb niemand gehoord over de HONDERDEN raketten die Hamas op Israel heeft afgeschoten sinds de laatste Gaza-oorlog.De bewoners v.Gaza wetendonders goed welke misdaden Hamas pleegt,maar de westerse linkse media hebben hier geen aandacht voor.In Gaza kost kritiek op Hamas je leven.Wat hebben ze gedaan met de bouwmaterialen die Israel doorliet? Ze hebben er tunnels mee gebouwd.Waarvoor?Voor het invoeren van medicijnen?Egypte heeft de grenss met Gaza afgesloten met een muur die 30 meter diende grond in gaat.Israel leeft te midden van EEN MILJARD vijandige moslims in het Midden-Oosten en een paar MILJARD opportunistische antizionisten in Europa die alle schuld voor de slachtoffers van deze oorlog bij Israel leggen.Kritiek op Israel nu is meer dan verraad. het is HOOGVERRAAD’.
    P.H.is gepensioneerd ondernemer,oorspronkelijk uit A’dam,woont sinds 1990 in België.#########################################################################
    ‘VOELT ALS’, M.Schr. ‘Ook laten horen als ik het niettegenstaande ben met h.beleid v.Israel,
    geen zinnig mens kan volhouden dat er gebrek is aan kritiek op Israel. De media in Nederland zijn dezer dagen nog enthousiaster ANTI-ISRAEL geworden. Schapen als Ahmed Marcouch en Fatima Elatik veranderen in wolven in schaapskleren.Nazi.’s,bloeddorst en volkerenmoord,dat zijn de kwalificaties voor Israel die zij legitimeren,ja zelfs propageren.Geen woord over 3000 raketten op Israel,kinderen als menselijk Hamas-schild,of raketten in UN-scholen.Het topje van de ijsberg.Onder de stinkende vuilnishoop van anti-Israelgeluiden kruipen nu zelfs de moslimfanatici van groepen als ISIS uit hun holen.Niemand schijnt te willen beseffen dat zij niet alleen uit zijn op het bedreigen van Joden. De christenen van Mosul weten inmiddels wel beter. Natuurlijk word ook ik aangesproken op die oorlog. an vraagt men:’Waarom nou?En al die kinderen,en al dat geweld.Waarom nou geen vrede?” Weet u, mevrouw,meneer,natuurlijk wil Israel vrede,maar zonder duizenden raketten,zonder terroristentunnels en zonder. Hamas-terroristen die zich in bussen opblazen’.Natuurlijk,natuurlijk,het is allemaal verschrikkelijk wat er gebeurt. Moet ik het ook laten horen als ik het niet eens ben met het beleid van Israel?Ik zou niet weten waarom.Voor mij zou dat voelen als verraad. En daarbij:het anti-Israelgeluiden komt ruimschoots aan bod. daar zijn geen Joden voor nodig.Echt niet.#################################################
    M.Schr.directeur verzekeringsbedrijf,lid liberaal Joodse Gemeente A’dam,leidt met enige regelmaat sjoeldiensten.#########################################################

    Like

 14. oud-marinier zegt:

  Ik schrijf het opnieuw : ” De intocht en viering van Sinterklaas en Zwarte Piet” , is een LIVE nagespeeld (stukje theater) , omtrent de oorsprong van een Bisschop die VRIJGEKOCHTE slaven bij zich in dienst had. Zij waren vrij om te gaan , maar uit dank bleven zij werkzaam voor de betreffende bisschop MET salaris , onderdak en kost . Tijdens de verjaardag van deze betreffende bisschop , DEELDE hij cadeautjes uit aan kinderen EN volwassenen , i.p.v. cadeau’s te ontvangen. (Is dat nu zo moeilijk te begrijpen voor al die mensen die TEGEN de viering van Sinterklaas MET Zwarte Piet zijn ? Dat is ABSOLUUT GEEN discriminatie noch heeft het er ook maar iets mee te maken . Verder , als deze mensen (die dus geen weet hebben van de historie van het Sinterklaas feest en viering) , dus klein van geest zijn , zullen we dan ook al die films , waarin negers als slaven worden neergezet , vervangen door blanke acteurs ? Kijken wat dat oplevert aan reacties . Durft te wedden , dat ze schreeuwen dat het NIET waarheidsgetrouw is. Nou , zo is het ook met het Sinterklaas en Zwarte Piet . Is volgens mij toch niet zo moeilijk om te begrijpen. Of ben ik nu gek ?

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Zie ginds komt de stoomboot uit Afrika in Amsterdam weer aan.
  Hij brengt ons negers (geen Zwarte Pieten!) en jihadstrijders, ik zie ze al staan.
  Hoe huppelen zij vrolijk op het dek heen en weer.
  Zij verwachten van de linkse “Sinterklazen” een uitkering, brood, poen en een toffe peer.
  En de PvdA en linkse politici staat te lachen en roepen richting de boot toe:
  We houden van jullie, niet van ons eigen volk en wie van jullie stout zijn krijgen lekkers en wie lief zijn de roe!
  O lieve islamietjes en moslimextremisten, komen jullie toch vooral bij ons bezoek en wees blij.
  En rij op jullie dure scooters, die van belastingsgeld wordt afbetaald, toch niet stilletjes jullie linkse vriendjes voorbij!

  Sinterklaas zag dit alles alleen met lede ogen aan.
  Hij zou het er niet bij laten zitten en riep zijn Zwarte Pieten bij zich en ze gingen voor hem staan.
  En Sint zei: we gaan dit linkse en moslimextremistische uitschot GEEN pepernoten, marsepein of cadeautjes geven maar nemen hen in de zak mee naar Spanje toe!
  We zorgen ervoor dat zij NOOIT meer in Nederland terugkomen en hierna moeten jullie hen minutenlang op hun huichelachtige reten slaan en met een zeer stevige roe!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s