De Russische Bril: De Koude Oorlog is terug

Screenshot 31

Hierbij presenteren wij onze zomercolumniste Anna Grebenchtchikova. Bekend als wiskundemeisje, GeenPeil-ster en voorzitter van de pensioencommissie CNV Jongeren. Tevens geboren in Rusland. Zij blogt de komende weken in de serie ‘De Russische Bril’ over de oplopende spanningen met Rusland en de effecten van de sancties.

De Koude Oorlog is terug van weggeweest. Op 29 juli bereikte de EU overeenstemming over de derde sanctieronde richting Rusland. Naast nieuwe (weinig-effectieve) sancties tegen personen, zijn nu ook banken, energiesector en defensie het doel. Rusland reageerde op deze sancties door een paar dagen later haar eigen sancties in te voeren. Zodoende is de handelsoorlog tussen Rusland en de EU nu echt los gebarsten. Het Europese doel: Poetin op zijn knieën krijgen. Hij is immers de agressor in Oekraïne, hij stal de Krim en hij is (indirect) verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 – dat is, als we de media geloven, duidelijk voor iedereen. Bekijkt men echter de situatie met een Russische bril, dan ontstaat er een ander beeld.

Lees verder>>>
(h/t Zrast)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, NAVO, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Russische Bril: De Koude Oorlog is terug

 1. Monalisa zegt:

  Een citaat van een ander.
  Met dat verschil dat wij in het westen net zo geïndoctrineerd worden door de media als de Russen.
  Alleen is het hier andersom. Kijk maar alleen naar alle anti-Russische berichten die in de kranten verschijnen en oproepen tot meer en meer acties terwijl er, tot op heden, nog niet het minste bewijs is geleverd dat Rusland betrokken is bij MH17.
  Zelfs de VS heeft dat, zij het schoorvoetend, toegegeven.

  Als Rusland dreigt met een boycot dan staat het in zwart groots op de voorpagina. Maar als Kiev besluit om alle gasdoorvoer naar de EU te blokkeren, dan wordt het, als het al gemeld wordt, liefst zo klein mogelijk achteraf op een pagina gezet.

  Want stel je voor dat de zorgvuldig geplande mening over onze nieuwe “vrienden” in gevaar zou komen.

  Dat is ook de reden waarom ik denk dat zelfs als Oekraïne wél betrokken zou zijn bij MH17, dit nooit bekendgemaakt zal worden om te voorkomen dat er anti-Oekraïne sentimenten zouden ontstaan.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Monalisa: 10.11. uur. Inderdaad, men wil een Wereldoorlog III. En het is de EUSSR, de NAVO en de MOSLIM Obama, die daar voor gaan. ZIJ hebben er voor gezorgd, dat nu in Kiev een nazi regime is gevestigd. Denk maar terug, aan de klootzakken van Baalen, en Verhofstad, die de nazi meute opnaaiden om de democratisch gekozen president te verjagen.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  helemaal perfecto Monalisa,
  Ik heb de reacties onder het originele stuk gelezen !!!!!!!!!!!!!!!
  whahahahaha, wat een stenen tijdperk reacties !
  Ik heb niet eens de fut om op zoveel hersenloosheid te reageren !
  I.Q 80 , maar dan wel zo’n hele familie eerst bij elkaar optellen .
  Het merendeel is van het niveau , de nederlandse toerist in het buitenland die in Portugal op vakantie is, en gevraagd wordt op de wereldkaart aan te wijzen waar hij nu is !!

  WAAROP DE HERSENLOZE MOZAMBIQUE AANWIJST !

  en op een all-inclusive park in Turkije hebben gezeten , en daarom deugen die onbeschofte ussr – russen dus niet !
  WHAHAHAHAHA
  WEL EENS NEDERLANDERS OP EEN CAMPING WAAR OOK TER WERELD MEEGEMAAKT ?

  DAN SCHAAM JE , JEZELF TOCH OOK DOOD ??

  IETS MET BALK EN SPLINTER OFZO ,

  gr. bob

  tegen zoveel domheid is niet te reageren , !

  Like

  • Monalisa zegt:

   Dank bob

   Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, ik denk dat Putin die 45.000 soldaten , en de nodige raketten en wat nieuwe tanks achterin die 280 vrachtwagens heeft gepropt , whahahahaha

    DONDERSTRAAL toch allemaal op , als Putin het zat is, is over precies 18 uur
    heel ukraine RUSSISCH !!!!!!

    mot bob wel een visum aan gaan vragan, , dat is wat minder !!

    al iemand wat gehoord over die kogelgaten in de cockpit ???

    waarmee dit hele feesie begonnen is ??

    4 weken zoeken, incl de black boxes ,

    RESULTAAT : ?????

    DE AMERIKANEN HADDEN NET OP DAT MOMENT EFFE GEEN SATELITE BOVEN
    OOST UKRAINE !!

    JOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!

    JEZUS CHRISTUS WAT STINKT HET HIER !!

    HOEZO , IS AMERIKA IN DE BUURT ?

    Like

 3. bobzelf zegt:

  WAAR BLIJVEN NA EEN KLEINE 4 WEKEN, :

  ” DIE OVERWELDIGE BEWIJZEN , VAN PUTIN DID IT “” eigenlijk ??????????????????

  NA AL DAT ZOEKWERK TOT NU TOE, BLIJKT 1 DING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  TOEVALLIG ????????????????????????? WAS ER OP HET MOMENT SUPREME

  GEEN SATELITE BOVEN UKRAINE ????????????? WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

  WAAROM DOET ME DIT AAN IRAK DENKEN ??? , MASSAVERNIETIGINGSWAPENS ??

  KOMT TIE NOG EEN KEER :

  WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

  Ik plaats gisteren en eergisteren , 6 antwoorden op Z24 , en 2 ervan met de gegevens waar U , de filmpjes van :

  DE KOGELGATEN IN DE COCKPIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  EN WIE ER ALLEMAAL VAN DE USA IN kiev WAREN DAN WEL ZATEN !!!

  EN ???????????????????????????

  BINNEN 5 MINUTEN ALLES VERDWENEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  EN DAN HEBBEN WE HET OVER RUSLAND ??, DAAR DEUGT NIKS !!

  WHAHAHAHAHAHAHA

  GR. BOB

  Like

 4. Benesha zegt:

  Die Grebentschikova moet niet spreken over ‘door een Russische bril zien’ maar over ‘gezien door een niet gebrainwashte, iets kritischer dan the sheeple bril’. Voor de rest huilt ze mee met de Westerse wolven;

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Een koude oorlog met ons beginnen terwijl aan hun zuider grens de islamistische staten de kalifaat willen beginnen?Hoewel ik moet toe geven ze hebben daar nog nooit een kalifaat meegemaakt ; hun baas was toen de sultan van Istanbul.

  Like

 6. Theo Prinse zegt:

  Goed artikel. Ik hoop dat er meer volgen. Hier een iets off topic comment
  Moslim CDA’er ‘Ibrahim’ Wijbenga
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/09/de_homohaat_van_cdaraadslid_ib.html
  De PvdA weet heel goed dat wat er de afgelopen weken is gebeurd met iSiS in Den Haag tegen de achtergrond van de iSiS gruweldaden in Syrie, Irak way over the top is en dat de Haagse taferelen de stijging in de peilingen door de MH17 volledig overschaduwd.
  De NOS policor reportages in Nieuewsuur van Twan Huys ineens gister over het bagatelliseren van iSiS en hun ‘je maintiendrai’ van de Shariah fur Nederland is enkel en alleen bedoelt om het op z’n PVV’s te brengen maar om het electoraat weer naar de PvdA te plooien.
  Vandaar de bijdrage van theedrinker Job Cohen eergister bij Eenvandaag radio en Claudia de Breij die ineens meer defensie wil vanwege iSiS .. maar wil zij de JSF ?

  Die marokkaanse moslims in de Nieuwsuur repo voordat CDAer moslim Wijbenga aan het woord kwam is koran dualisme om met een gevooisde theedrink meer euros (vroeger was dat club huisgeld) af te persen.
  Vanmiddag bleek al dat de NOS policor is begonnen om de aangekondigde PVV demo te marginaliseren met zoetgevooisde verhalen over islam dat een mooie religie zou zijn bang als dde PvdA is voor duizenden PVVers op 20 september in de Schilderswijk of op het Malieveld.

  2. De gister begonnen Nieuwsuur serie reportages over een diplomatieke oplossing voor de boycot over en weer met Rusland en de annexatiedrift van Europa met de oekraine vanwege Nato (zie ook Wierd Duk bij K&vdB geen Nato in Oekraine) werd ermee aangekondigd dat Europa (zie ook Joost Niemoller https://ejbron.wordpress.com/2014/08/13/hartje-zomer-wereld-in-brand-eu-niet-thuis/)
  wordt gebruikt door de elite in Amerika (ik emailde dat gister ook aan de Tweede Kamer maar dat was in vervolg op Pari Ibrahim (Stop Genocide Yezidis) bij K&vdB over weifelen Timmermans status genocide vanwege Obamas electoraal opportunisme dat hij alle Amerikaanse troepen uit irak zou halen en heeft gehaald met alle verschrikkkelijke gevolgen van dien

  Europa is door de Amerikaanse democratische en reublikeinsep elite in een twee fronten oorlog gerommeld

  1. US-IMF-EU-Nato vs Rusland-BRICS en
  2. door CIA opgezette worldwide Jihad Bellum omnium in omnes.

  ad.1. Pro en contra Europese regeringsleiders gebruiken de Oekraine mede om hun gezamenlijke electorale verlies van Cameron tot Hollande te maskeren terwijl beiden wapens en systemen aan Rusland leveren. Cameron is tegen Europa en Hollande wil een goedkopere Euro en Nederland en Duitsland willen bezuinigen en Duitsland een duurdere Euro. Timmermans speelt de abjecte meelijwekkende clown (laten stikken van Assyrische Christenen, Yezidis) en laat Nederland opdraaien voor tuinbouw schade van zowel Nederland als Zuid Europa want de Europese compensatie wordt uiteindelijk ook door Nederland betaald.

  ad.2. Prinsenvlaggers hebben een Israelische vlag op de gewraakte pro patria demo afgepakt. Daaraan ziet men dat neo-nsb extreem rechts TEGEN de steun van de PVV voor Israël en PRO Europa TEGEN Rusland laat uitkomen onder valse vlag tegen iSiS.

  Dus de Obama, Jarrett, Brennan, Ben Rhodes muslim brotherhood Hamas iSiS strijd tegen Israël en worldwide en het door Obama, Victoria Nuland, Zbigniew Brzezinski etc. ophitsen van Europa tegen Rusland dient om Iran het atoomwapen te laten verkrijgen met alle nucleaire wapenwedloop in de Perzische golf en wereldwijde ontwrichting tot gevolg.

  3. Here an important article from a converted christian former jihadi Walid Shoebat supporting my position that CIA 500 dr. Mengele nazis from 1950 under Dulles-Helms until 1974 and then dhimmie Carter Zia ul Haq, Khomeini until Muslim Brotherhood Clinton 1992 and then the Arab Spring launched with the Cairo Speech on june 4th 2009 culminating in Isis constitutes all along four era’s of Washington’s political elite to reduce the former Soviet Unions geo politcal sphere of influence in the islamic world by betraying secular people to islam fundamentalism.

  American Christians intellectually taken hostage by the Washington political elite to betray Christians in the islamic world as up to until this day. The EU-Russian Federation trade war instigated by Zbigniew Brzezinski, Victoria Nuland Geoffrey Pyatt, Michael McFaul, and corroborated by Hussein Obama, Frans Timmermans, Guy Verhofstad, Hans van Baalen etc. is the second front of the Washington elite.

  Here is Shoebats article and two alineas from it.
  An admission by Rollins that a consequence of Reagan’s policy has been stealth Muslim Brotherhood infiltration of the U.S. Government would be an admission of defeat and a tremendous tarnishing of Reagan’s legacy. While Rollins is just a microcosm of a much larger Reagan legacy protection team, a consequence of his (and others) defense of Reagan at all costs is continued infiltration.

  Another figure that was in and out of Pakistan during this time was Osama bin Laden, a man whose forces were backed by the Reagan administration. Iran-Contra was about fighting the same brand of communism Reagan was helping bin Laden fight in Afghanistan. [Important: Reagan’s decision-making is not the issue of focus here; it’s the refusal of those who so revere him today to dig deep in these places for the ugly truth].

  http://shoebat.com/2014/08/13/defending-reagan-costs-road-muslim-brotherhood-infiltration/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s