“Wirtschaftswunder” hapert

Screenshot 12

(Door: trias politica)

Het vurig gehoopte ‘Wirtschaftswunder’ blijft vooralsnog uit. Sterker nog, de Duitse industrie boert achteruit.

Voor euro-researchers en kritische volgers van het internationale economische nieuws wekt dat geen bevreemding. De euro blokkeert de economische groei in de hele eurozone. Ganz klar! In een artikel in het e-paper van het Duitse Handelsblatt wordt zelfs gesproken van ‘Deutschland ist kein Champion mehr. Die heimische Wirtschaft schrumpft und zieht Europa mit nach unten’. Vrij vertaald: Duitsland is geen kampioen meer. De Duitse economie krimpt en trekt Europa mee omlaag. Verbazen doet dit niet, wij van DDS hebben al jaren geleden voorspeld dat dit zou gaan gebeuren.

Immers, de rente staat voor Duitsland verkeerd. Door het Euro Pact kan er geen rentedifferentiatie worden toegepast en ook geen wisselkoersmechanisme. Als verreweg de belangrijkste economie van de eurozone en de EU is Duitsland bepalend voor het geheel. En als dan door de eenheidseuro de Duitse economie oververhit raakt, dan heeft heel ‘Europa’ daar last van. Het is interessant om te lezen wat het Handelsblatt schrijft:

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, euro, Eurocrisis, EUSSR. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Wirtschaftswunder” hapert

 1. Sjaak zegt:

  AAN M’N HOELA WIRTSCHAFTSWUNDER !
  MANNIPULATIE VAN DE BOVENSTE PLANK !

  Sterker nog, de Duitse industrie boert achteruit !
  ——————————————————————-
  NOG STERKER, HIJ BOERT AL JAREN ACHTERUIT
  WAT NU VRUCHTEN BEGINT TE DRAGEN !
  MAAR WEL VUILE VRUCHTEN !
  En dat op kosten van het soziaalsystem dat
  op alle evenen onevenaarbaar is !
  Het grootste manipulatie gebouw (EZB Bank Franfurt)
  groeit nu al in richting hemel en heeft de statiek van een
  kaartenhuis ! En de hele EU klotenlandjes zijn de klanten
  met een mafiapas die als normale klant geen voor geen
  cent kreditwaardig zijn !!
  NU ALLEEN NOG AFWACHTEN HOE SNEL ALLES
  TEZAMEN KLAPT !
  2016 ??!!

  Like

 2. fleckie zegt:

  ‘OPVALLEND. ADVIES’, NIW, 8.8.2014………………..De voormalige president v.d.Centrale Raad va Joden in Duitsland,Charlotte Knobloch,deed onlangs in de krant KOLNER STADt ANZEIGER, een opvallende en dringende oproep a”d.in Duitsland wonende Joden:’Presenteer je voorlopig niet openlijk als Jood,anders is het risico doelwit te worden van een aanval te groot.’.Volgens Knobloch worden Duitse Joden steeds vaker bedreigd en is ‘ de tijd die we momenteel beleven,de moeilijkste en bedreigendste sinds 1945’.De dringende oproep v.Knobloch komt nadat in korte tijd verschillende antisemitische incidenten in Dld.zijn geweest. Zo probeerden drie mannen met molotovcocktails een synagoge in Wuppertal-Barmen. In. brand te steken . een week eerder werd de synagoge beklad met ‘free palestine’.Ook bij anti-Israeldemonstraties liep het een paar keer flink uit de hand. In Frankfurt kregen demonstranten het voor elkaar om vanuit een politiewagen omstreden leuzen te roepen. De schuldige was een betoger die de agenten ervan overtuigd had dat hij de verhitte gemoederen wel tot bedaren kon brengen#############################

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Over wirtschaftswunder gesproken !
  Vandaag in de Telegraaf !
  ————————————————
  Nederland heeft geen materieel meer over
  Tandeloos tegen ISIS !

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100027930/germany-is-itself-a-victim-of-emus-austerity-fanatics/

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/11035432/France-rebels-against-austerity-as-Europes-recovery-collapses.html

  Ook de Engelse ‘Telegraph is het ermee eens dat de EU faalt en ten onder gaat:

  “Degenen die verantwoordelijk zijn zo koppig, ideologisch, en zeker van hun zaak, dat ze bereid zijn om Europa over de rand te duwen om respect af te dwingen. Ze doen dat ook al krimpt het krediet steeds meer, de hoeveelheid geld; M3 [ http://nl.wikipedia.org/wiki/Geldhoeveelheid%5D, is tot stilstand gekomen, een derde van de eurozone verkeert in regelrechte deflatie, en nu staat Duitsland zelf onder druk. Het beleid is te krap, zelfs voor Duitsland zelf. Maar het gaat door, want anders zouden de zuidelijke landen er te gemakkelijk uitstappen”..

  Michel Sapin, France’s finance minister, sent tremors through European capitals with a defiant warning that his country would no longer try to meet its deficit targets and would not inflict further damage on its economy by tightening into the downturn. “I refuse to raise taxes to close any budget gaps,” he said.

  “Michel Sapin, de Franse minister van Financiën, stuurde liet de Europese hoofdsteden huiveren met een uitdagende waarschuwing dat zijn land niet meer zou proberen om haar streefcijfers voor het tekort te voldoen en het zou niet nog meer schade toebrengen aan de economie door de neergang nog meer aan te halen. ‘Ik weiger om belastingen te heffen om welke begroting dan ook te dichten’, zei hij”.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Als een stervende die nog een keer opbloeit, als ware dat hij toch aan de betere hand is en de dood overwonnen heeft, stort hij het volgende moment helemaal in elkaar en sterft. Zoiets zien we ook in Duitsland. Het kon maar niet op, maar nu breekt het moment van sterven aan. Het moest eens fout gaan met de E.U, Euro en de ongebreidelde intocht van gelukszoekers, cq handjes ophouders. En daar Nederland veel zaken met Duitsland doet…..En de Rus doet ook zijn best die hooghartige E.U. te treffen, zal het wel gauw gedaan zijn met de quasi opbloei van Nederland ! Ook de Nederlandse economie zal binnen een jaar gaan sterven !

  Like

 6. Jan zegt:

  De economie zal verder haperen:

  Duitse spaarders vluchten naar Nederland door lage rente

  Duitse huishoudens brengen hun spaargeld steeds vaker naar een buitenlandse bank die in Duitsland actief is. Sinds 2010 is dit bedrag met 80 procent gestegen naar 190 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van de centrale Duitse bank.
  http://www.z24.nl/geld/duitse-spaarders-vluchten-naar-nederland-door-lage-rente-497648

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s