“Apotheek verdient aan niet bestaand gesprek”

Screenshot 52

DEN HAAG- Apotheken rekenen geld voor een gesprekje met de klant bij de uitgifte van een nieuw medicijn, maar voeren dat gesprek niet of gebrekkig. Dat concludeert de Consumentenbond na een klein onderzoek waarbij ‘mysterypatiënten’ een nieuw middel kwamen afhalen. Van de 39 apothekers die de bond bezocht, voldeed slechts een aan alle voorwaarden van het zogenoemde ‘eerste-uitgiftegesprek’.

Apothekers mogen een bedrag van rond de 6 euro rekenen voor de uitgifte van een medicijn en nog eens 6 euro als het gaat om een medicijn dat voor de klant nieuw is of dat hij of zij langer dan 12 maanden niet heeft gebruikt. Ook als de dosering verandert mag er nu nog extra geld worden gevraagd. Daarvoor moeten medewerkers wel een gesprek met de klant voeren om onder meer de werking en eventuele bijwerkingen uit te leggen, evenals de mogelijke wisselwerking met andere medicijnen. Ook moet duidelijk worden of de klant de informatie begrijpt.

Lees verder>>>
(h/t delamontagne)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Apotheek verdient aan niet bestaand gesprek”

 1. Cathja zegt:

  Mag ik het krankzinnig noemen als een apotheker 6 euro rekent voor uitgifte van een medicijn, en nóg eens 6 euro als het gaat om een nieuw medicijn voor de patient? Waar slaat dat eigenlijk op? Vooral die 6 euro voor ‘het gesprekje’ vind ik te gek voor woorden! Makkelijk verdienen zo hè? Ik zou zeggen: houden jullie je gesprekje maar voor je, geef me een duidelijke bijsluiter, en die 6 euro daar kunnen jullie naar fluiten.
  Vroeger was het volstrekt normaal dat je in een apotheek informatie vroeg als je daarom verlegen zat, maar tegenwoordig moet ook al voor PRATEN worden betaald!
  Is het gek dat de gezondheidszorg jaar na jaar duurder wordt? Ha…, dat kwam toch door ‘de vergrijzing’? Laat me niet lachen! Alle zakkenvullers zijn inmiddels wel ontmaskerd.
  Maar wij draaien er voor op.
  Schande!

  Like

  • Driek zegt:

   Ik was een keer vergeten mijn recept in te wisselen bij mijn apotheek, ik verbleef op een Bloemendaalse camping, dus ik ging naar een Zandvoortse apotheek en moest maar liefst 15.- Euro instapkosten betalen. Ik ging helemaal door het lint. Maar ik moest die medicijnen wel hebben. Wat een land is dit toch geworden.

   Like

   • delamontagne zegt:

    De reden ik vanochtend dit bericht doorstuurde was dat ik me er weer groen en geel aan ergerde. Dat hele zieken-kosten-gedoe in NL is EEN grote oplichterij.
    In contrast wat U in die apotheek in NL meemaakte, maakten wij hier in Fr een 1/2 jaar terug het volgende mee. Een van mijn medicijnen werd door een goedkopere vervangen.Toen we bij de pharmacie vroegen of het mogelijk was het oorspronkelijke DUURDERE te blijven gebruiken bleek dat te kunnen……MAAR………….we moesten het dan contant betalen en het HELE bedrag bij de verzekering terugvragen. (dus lood-om-oud-ijzer…,geen kostenbesparing.)
    Het is hier n.l. zo dat als je een chronische kwaal hebt, je voor 100% verzekerd bent. De medicijnen kosten dan niets. Een eigen risico bestaat hier niet. Vind ik trouwens heel a-sociaal voor mensen die chronische ziekte hebben en de rest van hun leven medicijnen moeten slikken.

    Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ik ken het zakkenvullende fenomeen!
  Mij is ook een keer die 6 euro in rekening gebracht voor een ‘verhelderend gesprek’ over een nieuw medicijn.
  Dat gesprek heeft echter nooit plaatsgevonden omdat men dit volgens zeggen telefonisch had willen doen maar men mij niet had kunnen bereiken.
  “Ja, en dan houdt het voor ons natuurlijk op”, liet men mij weten!
  Een keer extra proberen was kennelijk te veel moeite.

  Ik heb geen behoefte aan die dure ongevraagde ‘uitleg’; die staat inderdaad duidelijker op de bijsluiter en op internet kan ik zelf ook nog wel één en ander over de desbetreffende medicijnen vinden!

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Patentrechten farmaceutische industrie jagen zorgkosten op.
  Vergrijzing

  De kosten van de gezondheidszorg in Nederland zijn sinds 2000 meer dan verdubbeld. Volgens deskundigen komt dit hoofdzakelijk door de vergrijzing van de bevolking. In de samenstelling van de Nederlandse bevolking groeit het aantal ouderen sneller dan de jongeren. Omdat ouderdom nu eenmaal met zich meebrengt dat de gezondheid achteruitgaat maken ouderen meer gebruik van de gezondheidszorg dan jongeren. Op zich lijkt deze redenering logisch maar rechtvaardigt geenszins de verdubbeling van de zorgkosten in tien jaar tijd. Wouter Bos, partner KPMG en consultant voor overheid en gezondheidszorg, heeft in het programma “Buitenhof” van november 2011 gezegd dat de zorgkosten in Nederland jaarlijks twee keer zo hard stijgen dan het bruto nationale inkomen. Dat dit niet alléén door de snelgroeiende vergrijzing van de bevolking kan komen moge duidelijk zijn.
  Zorgverzekeraars en zorgverleners
  Wanneer we achter de werkelijke oorzaken van de explosieve stijging van de zorgkosten willen komen kunnen we beter de zorgverleners, zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie onder de loep nemen. Deze drie conglomeraten spelen elkaar voortdurend de bal toe en onder het mom van ‘streven naar efficiency’ doen zij precies het tegenovergestelde. Zorginstellingen worden steeds duurder om hun winsten op te kunnen voeren of in ieder geval te consolideren en tevens hun bestuurders almaar hogere salarissen en bonussen te kunnen betalen. De premies voor de zorgverzekeringen worden om de haverklap aangepast en de dekkingsomvang van de zorgpakketten wordt uitgehold door de bedragen van het eigen risico’s stapsgewijs steeds verder op te voeren in ruil voor het recht op het verlenen van minder zorg . Dit alles om zogenaamd de kosten van de vergrijzing op te kunnen vangen. Daar tegenover staat de onverschillige houding van de verzekeraars om de farmaceutische industrie te bewegen de absurde prijzen van hun gepatenteerde medicijnen te verlagen naar voor de samenleving aanvaardbare niveaus.
  Farmaceutische industrie
  De farmaceutische industrie doet er alles aan om wetenschappelijk te bewijzen dat het leven zelf een ziekte is en zij de ‘goddelijke’ opdracht hebben om de ‘gezondheid’ van de schepping te vervolmaken met hun gepatenteerde chemische brouwseltjes (die overigens vol zitten met schadelijke neveneffecten). Zodoende slaan zij twee vliegen in één klap. Ten eerste werpen zij zich op als ‘redders’ van de mensheid en, ten tweede verzekeren zij zich hiermee van astronomische omzetten omdat wij immers allemaal lijden aan deze ‘ziekte’ en hun medicijnen dus hard nodig hebben. Tegelijkertijd brengen zij de zogenaamde alternatieve geneeskunde met hun plantaardige medicijnen (zonder schadelijke bijwerkingen) in diskrediet door hen te bestempelen als gevaarlijke kwakzalvers.
  Medicijn ineens 50 x duurder
  De Haagse apotheker Paul Lebbink heeft op verzoek van kinderarts professor De Klerk een medicijn bereid voor een jongetje die lijdt aan een zeldzame ziekte, NAGS-deficiëntie. Zonder dit medicijn zou dit jongetje zeker overlijden. Hij moet dit medicijn zijn leven lang blijven gebruiken. De apotheker maakte dit medicijn voor hem van 1997 tot 2002. In dat jaar wordt de apotheker benaderd door het bedrijf Orphan Europe. Zij vertelden de apotheker dat zij Europese subsidie hebben ontvangen om een geneesmiddel te vervaardigen voor de zeldzame ziekte waaraan het jongetje lijdt. Het middel kon dus voortaan gewoon op de markt besteld worden. De apotheker was hier blij mee omdat het bereiden van het medicijn een hoop gedoe met zich meebracht. Orphan bracht het medicijn op de markt onder de merknaam CarbaGlu. Toen de Haagse apotheker het middel bestelde bij Orphan moest hij tot zijn schrik constateren dat het middel 50 x duurder was dan zijn eigen medicijn. Het medicijn dat apotheker Lebbink bereidde kostte op jaarbasis € 3.000, terwijl het middel van Orphan Europe jaarlijks € 150.000 moest gaan kosten. Dit vond de apotheker te gortig dus bleef hij het medicijn voor zijn patiëntje zelf maken. In 2007 wordt hij door Orphan voor de rechter gesleept om hem te verbieden het medicijn nog langer te maken. Orphan verliest dit proces op alle fronten maar de apotheker gooit op een bepaald moment de handdoek in de ring en stopt met het maken van het medicijn. De belangrijkste reden om ermee te stoppen was de onverschillige houding van de verzekeraar, in dit geval “Delta Lloyd”. Het boeide deze verzekeraar niet of ze nou 3.000 of 150.000 euro per jaar moesten betalen voor hetzelfde medicijn. Hij moet gedacht hebben : “Als het de verzekeraars al niet boeit, wat zal ik me dan druk maken”?
  Het betekent wel dat hieruit blijkt dat de farmaceutische industrie door het bezit van de patenten op hun medicijnen de gezondheidszorg net zo duur kunnen maken als zij zelf willen. >>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/01/patentrechten-farmaceutische-industrie-jagen-zorgkosten-op/

  Like

 4. alidas1 zegt:

  Dan lees je toch de bijsluiter op internet als die hebt.
  Doe ik ook

  Like

 5. Ik wilde zeggen:Nederland is ziek,maar ik geloof dat de hele westen verziekt is .

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Dit WANGEDROCHT hebben wij te danken, aan HOOGERVORST VVD! Niet vergeten, deze VVD vind en vond het nodig om alles te privatiseren, want dan konden hun vrindjes- de kapitaalkrachtigen op de achtergrond- flink gaan graaien!

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja Tom dit is een uitvloeisel van het beoogde VVD beleid, niets meer en niets minder. Herinnert men zich het strategisch stemmen nog in september 2012, waar vele PVV’er op de VVD stemden om dat zij Emile Roemer niet in de regering wilden hebben, volkomen een logische gedachtegang dat is zeker, maar de wijze waarop het uiteindelijk is uitgepakt deed mij ook voor raadsels staan, fuck de PvdA en VVD fuck de hele reguliere politiek, viva Widers.

   Like

 7. Villan zegt:

  Lego Education Begrenzte
  Wir sind der direkte Händler von allen Arten von Lego Star Wars, Lego Gemüsehandlung, lego Market Street, Lego Cafe Corner,
  Lego Eiffelturm zu schaffen und, Lego Grand-Karussell Creator, Lego Mindstorms Nxt.All unsere Produkte sind nagelneue Vorlage werkseitig versiegelt Kasten

  überprüfen Versorgung in kleinen und großen Mengen Maßstab und unsere Preise sind erschwinglich und reasonable.For Anfragen kontaktieren Sie uns über E-Mail

  : legowars20@gmail.com
  legowars20@outlook.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s