Belastinggelden: EU gaat akkoord met 100 miljoen euro krediet aan Moldavië

Screenshot 55

De EU wil Moldavië met een miljoenenkrediet van Rusland losweken

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU is dinsdag akkoord gegaan met een krediet van 101 miljoen euro aan Moldavië. Het geld is bestemd voor de hervorming van de openbare financiën en de landbouw. Maar de autonome regio Gagaoezië is tegen de EU-koers. Zij dreigt met afsplitsing.

De Europese Commissie heeft dinsdag een pakket maatregelen voor Moldavië aangekondigd. Het land krijgt 101 miljoen euro financiële hulp.

64 miljoen euro hiervan zijn bestemd voor de hervorming van de landbouw. De resterende 37 miljoen euro moeten gebruikt worden in het kader van de hervorming van de openbare financiën, meldt de EUObserver. Tussen 2014 en 2014 dient Moldavië in totaal 120 miljoen euro voor de agrarische ontwikkeling te krijgen.  

Eind juni werd er een associatieverdrag gesloten tussen Moldavië en de Europese Unie. Rusland had na de ondertekening van het verdrag importbeperkingen op vleesproducten uit Moldavië ingevoerd. Bovendien bestaat er al een wijnembargo. Daarom heeft de EU de quota voor de tolvrije import van vlees en wijn uit Moldavië verdubbeld, bericht de “Wiener Zeitung”.

Moldavië, dat sinds 1991 onafhankelijk is, grenst aan Roemenië en telt ongeveer 3 miljoen inwoners. Sinds 1992 smeult er een conflict met het afvallige oostelijke landsdeel Transnistrië, waarin Russische soldaten zijn gestationeerd. In november vonden er parlementsverkiezingen plaats. De oppositionele Communistische Partij wijst de EU-koers van de regering af.

Maar ook de oorspronkelijk Turkse Gagaoeziërs van Moldavië zijn ontevreden met de EU-koers van de regering, meldt ETH Zürich. De leider van de etnische minderheid Mihail Formuzal maakt zich zorgen om de betrekkingen met Rusland. Deze minderheid woont in de autonome regio Gagaoezië. Daarvoor had Formuzal Chişinǎu met afsplitsing gedreigd, mits de centrale regering zich teveel op de EU zou oriënteren.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EUSSR, Moldavië, Oekraïne, Roemenië, Rusland. Bookmark de permalink .

31 reacties op Belastinggelden: EU gaat akkoord met 100 miljoen euro krediet aan Moldavië

 1. E.J. Bron zegt:

  De smeerlappen: hier wordt exact hetzelfde scenario als bij de Oekraïne toegepast!! Lokken met geld, onrust stoken, Rusland uitdagen en uiteindelijk de schuld geven! 😦

  Like

  • Monalisa zegt:

   E.J. Bron is boos, maar dat ben ik al een paar jaar. en wij de oudjes mogen inleveren.

   Like

  • Willie zegt:

   EJ , je kent hun bedoeling toch al langer dacht ik ??? Heb t hier al meermaals gezegd : BE PREPAIRED

   Like

  • Trucker zegt:

   O wat is het gemakelijk een beleid te voeren dat afstevent op een conflict met een slapende beer.
   O wat is het gemakkelijk een beleid te voeren waar je NOOIT op afgerekend wordt en waar je eindeloos met kan doorgaan.
   Poetin is toch echt een maatje te groot voor de despoten die eurabia HQ brussel leiden, hij is gepokt en gemazeld bij de KGB en figuren als toupetje barosso of schulz en van rompuy zijn of op ramkoers of heel dom en eigenzinnig, kan ook een combinatie van beide.
   Misschien denken ze ‘aprés moi le deluge’ (na mij de zondvloed).
   moslimbroeder hussein barack kijkt goedkeurend toe en doet zijn duit in het zakje bij monde van de onbenul kerry van buitenlandse zaken.
   De bedoeling is zoals onze webmaster pent, of … missschien willen ze toch nog “iets” verdergaan en een plaatselijk conflict laten escaleren om zodoende een legitiem optreden van de navo (die in de pocket vaneurabia HQ brussel zit) uit te lokken.
   Oekraine, islamiet en ebola is echt meer als we willen

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Leider Britse eurosceptici druipt af? Farage wil zetel in eigen land

  UKIP-leider Farage vertegenwoordigt het zuidoosten van Groot-Brittannië in het Europees Parlement – Foto: EPA
  De eurokritische Nigel Farage, voorzitter van de UK Independence Party en lid van het Europees Parlement, wil een zetel winnen in het Britse parlement. Bij de landelijke verkiezingen van 2015 wil hij meedingen om een zetel in South Thanet, in het zuidelijke graafschap Kent.
  Farage bevestigde dit na weken van geruchten zelf in zijn column in de Britse krant The Independent. ‘Ik ga er een gooi naar doen, maar er zijn nog andere kandidaten,’ schrijft de partijleider.

  Opgeven

  De in Kent geboren Farage zit sinds 1999 in het Europees Parlement namens de zuidoostelijke streek. Hij is sinds 2006, met een korte pauze in 2009, de leider van de UK Independence Party (UKIP), die al jaren pleit voor een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

  In het Europees Parlement is Farage tevens voorzitter van de eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie. Zijn zetel in het Europees Parlement zou hij, als hij verkozen wordt in zijn thuisland, moeten opgeven omdat een dubbelmandaat niet is toegestaan.

  Eerder

  Bij de nationale verkiezingen in 2005 probeerde hij al eerder South Thanet in het Britse parlement te vertegenwoordigen, maar kreeg toen slechts 5 procent van de stemmen, waarmee hij op de vierde plaats eindigde.

  Desondanks denkt Farage nu een goede kans te maken. ‘Natuurlijk denk ik dat ik een goede kans heb om te winnen. Ik heb al eerder om de zetel gestreden, ik kom uit Kent en vertegenwoordig het gebied […] in het Europees Parlement. Maar met UKIP-leden weet je het maar nooit’, houdt de partijleider een slag om de arm.

  PVV

  De UKIP moet de lijst van kandidaten voor de zetel nog bekendmaken, maar Britse media en inwoners van South Thanet zijn ervan overtuigd dat de naam van Farage er op zal staan. In mei won de partij nog overtuigend de Europese Parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië door 24 van de 73 Britse zetels binnen te slepen.

  Hoewel de partij qua eurosceptis raakvlakken heeft met de PVV, wenst Farage niet met zijn Nederlandse ‘tegenhanger’ Geert Wilders vergeleken te worden. De PVV probeerde de UKIP ervan te overtuigen samen een anti-Europese fractie vormen, maar Farage was hier niet van gediend: ‘Wij zijn geen anti-islam partij,’ zei hij destijds onder meer. >>>

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2014/8/Leider-Britse-eurosceptici-druipt-af-Wil-zetel-in-eigen-land-1578017W/

  Like

  • koddebeier zegt:

   Zoals ik al eerder vermoedde, Farage is een achterbaks mannetje, jammer !!

   Like

  • Trucker zegt:

   Jawel de aap komt uit de mouw.
   Goed mogelijk dat hij de laaste eurabia HQ brussel verkiezingen heeft gebruikt om één zijn populariteit in eigen land te toestsen en twee gewoon een uitgekookte haai is die zeer zorgvuldig zijn planning uitvoerd.
   Daarom ook dat hij niet geassocieerd wou worden met Geert Wilders en al helemaal niet met meisje Marine.
   Nu kan hij zich profileren als mister clean en is voor velen aanvaardbaar want hij is een beetje van dit en een beetje van dat maar niet uitgesproken rechtlijnig.
   Wist het al langer dat hij een scheet in een fles was (of voor wie geen Vlaamse spreuken kent : hij stelt niks voor, zijn enige gave is dat hij vlijmschrp kan uihalen maar dit niet gebruikt voor de goede zaak. Conclusie waardeloze vent.
   Zal een teleurstelling zijn voor velen die hoop op hem gesteld hebben en dachten dat hij alsnog een hardliner islamofoob zou geworden zijn.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Mee eens Trucker, liet mij meeslepen door zijn ‘legendarische’ speech die Farage hield in het Europarlement, welke grotendeels gericht was tegen van Rompuy, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

    Like

 3. Fred zegt:

  Zoals de “kredieten” aan Griekenland, die ook nooit terugbetaald zullen worden zekerst.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Bert , fijne goosert , je snapt het in 1 keer , geniaal
  ga zo door, makker !!
  whahahahahahaha
  gr. bob

  ben zo benieuwd wanneer die 45.000 soldaten uit die 280 PAARD VAN TROJE vrachtwagens komen ???
  jij niet ??

  Like

  • Monalisa zegt:

   bobzelf dat zou een mooi bak zijn Bob dan lach ik mij rot.

   Like

   • Monalisa zegt:

    bob zijn er al foto’s van die vernielde pantserwagens of is dit ook PROPAGANDA.
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/22970961/___Aanval_Oekraine_op_Russisch_konvooi___.html

    Like

   • bobzelf zegt:

    niet 1 tot nu toe, en het is 22.55 , dus 21.55 bij jullie
    maar alles kan natuurlijk , melk kan, koffie kan

    en al dat gelul er omheen
    van de navo ??
    en cameron ???
    denken jullie nou gloeiende , gloeiende, gloeiende echt
    dat als Putin oekraine binnen valt, dat hij dat met 47 vrachtwagens
    die volgens de Navo door een hek zijn gereden
    ZEI MENEER DE UIL VAN DE FABELTJES KRANT , JA LIEVE KIJKBUISKINDEREN

    doet zonder tanks ???????????????????????????
    MET 45.000 SOLDATEN AAN DE GRENS ??

    zitten er nou in die hele EU en Navo nou alleen maar MALLOTEN ?

    het antwoord is ja , HELAAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ALS PUTIN ECHT DE TERING IN KRIJGT ,
    TROUWENS WAT EEN GEDULD HEEFT DIE MAN , GEWELDIG

    DAN IS MORGEN ZATERDAG MIDDAG OM 18.00UUR URAINE HELEMAAL

    RUSSIES

    WIE ER OOK ALLEMAAL GILT OF SNIKT ( FRANSKE natuurlijk !!! ) DAN IS DAAR

    HELEMAAL NIETS AAN TE DOEN, NIET DOOR DE NAVO

    NIET DOOR EU , ( DIE WHAHAHAHAHA ZEKER NIET )

    EN OOK NIET DOOR DIE MAFKEES VAN ISLAMBAMA ,HUSSEIN ZELF !

    wat dan inhoudt dat we er met die EU er 40.miljoen straatarme lieve mensen bijkrijgen

    om daarna de boel hier op te schudden 250 miljard euro minimaal op mogen hoesten en Putin met een hele grote wijsvinger naar Obama zit te lachen .

    Ja, Putin is een boef, een schurk een KGB agent, die deugen niet !!!

    en die helpt de SEPERATISTEN !!!!

    dan roep ik altijd maar, :

    2013 USA LEVERDE VOOR 63 MILJARD AAN WAPENS AAN IEDER REGIME IN DE WERELD , WIT/ZWAT /GEEL OF GROEN HUIDSKLEUR GEEN ENKEL PROBLEEM

    VIETNAM, IRAK, LYBIE . EGYPTE , SYRIE AFGHANISTAN DUS IN 200 JAAR 220 OORLOGEN DOOR USA

    EN ALLEMAAL MET BINNEN ZONDER KLOPPEN , DAT MAG !!!

    ik groet u allen ,

    mocht u in de buurt van Volkel wonen , ik wens u sterkte

    gr. bob

    Like

   • bobzelf zegt:

    EN VRACHTWAGENS / PANTSERWAGENS DIE VERNIELD ZIJN ?????

    NEE WEL EEN COCKPIT VAN EEN VLIEGTUIG MET KOGELGATEN

    AL EEN WEEK OF 4 ONGEVEER

    GR.BOB

    Like

 5. Zijn van Baalen en Timmermans al onderweg? Er schijnt een derde wereldoorlog te MOETEN komen. De EU is nu echt crimineel bezig, uitlokking is toch strafbaar?

  Like

  • bobzelf zegt:

   NEE, WEL HEEFT BAROSO PUTIN GEWAARSCHUWD !!!!

   die is gelijk op vakantie naar de Krim gegaan met lachkrampen !!

   gr. bob ,

   Like

   • Trucker zegt:

    Ach dat is nieuw voor mij, barosso waar Poetin echt heel bang van is heeft Rusland “gewaarschuwd”…wat zou hij gezegd hebben wij gaan nog meer sancties afkondigen of iets van die strekking.
    Kan me best voorstellen dat ze daar in Rusland behalve de grote man allemaal de slappe lach hebben gekregen.

    Like

 6. Cathja zegt:

  Is dit het volgende wespennest waar de EU (en daardoor ook wij!) zich in gaat steken?
  Stelletje dwazen!
  Is er geen betere bestemming van het door de lidstaten bijeengebrachte geld, dan een krediet aan Moldavië te verstrekken?

  Logisch dat Rusland woedend is op de EU. Nu dit weer! Ik ben het met dhr. Bron eens; Rusland zal wel weer de schuld krijgen als men hier tegen protesteert!

  Like

 7. reageerbuis zegt:

  Ik ga geloven dat de EU-elite uit is op WOIII

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @reageerbuis: 16.54. uur. Dat zijn ze zeker! Dat is een vuil groot smerig complot. En de hele politiek in Nederland, buiten de PVV, is volledig op de hand van de oorloghitsers van de EUSSR, de NAVO , en de MOSLIM OBAMA. Ze hebben werkelijk lak aan ons burgers van Nederland!

   Like

 8. Harry zegt:

  Mooi ; en als we dat geld MET RENTE terugkrijgen kunnen we dat van het verlies van de hulp aan Griekenland aftrekken , toch ?
  Nu nog even een oplossing verzinnen voor die lui om zoveel geld te verdienen dat ze de rente en aflossing kunnen ophoesten .
  Maar als ik dat landschap zie , lijkt het me wéér weggegooid geld .
  Waarom werk ik nog ?
  Kom op Putin , red ons van die dwazen !

  Like

  • bobzelf zegt:

   hij komt er aan harry , hij komt eraan ,
   Putin The man , is zo in paniek van de waarschuwing van baroso en Obama
   dat hij momenteel :
   JA KOMT TIE !! WHAHAHAHA
   op zijn EIGEN Russische Krim op een strandstoel ligt met zijn mooie Isanbajeva,
   NOU DIE WAS WERELDRECORD HOUDSTER polsstokhoogspringen !!

   DUS RAADT MAAR WAT , deze top pokeraar, daar ligt te doen !!

   gr. bob

   Like

 9. Clara Klein zegt:

  eerst Estland, Letland, Litauwen, nu Oekraine en Moldavie! EU= rupsje nooit genoeg
  wat verwijten we eigenlijk Putin?

  Like

  • bobzelf zegt:

   U begrijpt er dus alles van !!! geweldig !!!
   Hem wordt verweten ,dat hij geen USA raketten wil op 500 km van Moskou !!
   en dat hij het vervelend vond , dat zijn Russische vloot op de Krim haast in Europa lag !
   En dat hij een nieuwe wereld oorlog voorkwam in Syrie ?
   lullig toch ?
   dat je dat niet wilt , gek hoor
   diepe buiging

   gr. bob

   Like

 10. Jean zegt:

  En die EU bende gaat maar door met ons geld te verbrassen een misdaad waar ze geen toestemming voor gekregen hebben, wij hebben geen behoefte aan Moldavië wij hebben zelfs geen behoefte aan die EU troep.
  Laten we heel snel die misdaadtroep dumpen dat is voor ons een win win situatie, we zijn vrij en we zijn verlost van roverstuig die miljarden euros per jaar verknoeien aan leeglopers en vriendjes. De toegevoegde waarde van die EU troep is zero, nul, noppes.

  Like

 11. 101 miljoen voor 3 miljoen inwoners?Nou,die zijn binnen;hoeven niet meer te werken!En hoeveel landjes wil Brussel nog toevoegen?En het gaat precies zoals Juncker zei:we doen het gewoon en als ze erachter komen wat het inhoudt,is het al gebeurd en niet omkeerbaar!

  Like

 12. Jade zegt:

  De eerste stap is meestal AL het goud van het land heimelijk
  transporteren naar het schuurtje van de Rothschild`s…
  Is daarover al iets bekend in het nieuws???

  Like

 13. Jaantje zegt:

  Er hoeft nu ook geen enkele twijfel meer te bestaan over wie er annexeert.
  De EU is gevaarlijk en crimineel bezig.
  Hebben veel geld betaald aan de Amerikanen voor advies tijdens de op/inrichting EU.

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Wie nou nog niet ziet wat er aan de hand is, heeft zijn oogballen in zijn binnenzak zitten. Haal je geld van de bank voordat de EU je helemaal stript.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s