Boko Haram deporteert jongens en mannen

Screenshot 1

(Vertaling: E.J. Bron)

Nigeria lijdt onder ebola, nu slaat de radicaalislamitische terreursekte Boko Haram opnieuw toe. Onder het geroep van “Allah Akbar!” werden ongeveer 100 dorpsbewoners achter op terreinwagens gegooid en ontvoerd.

De Nigeriaanse radicaalislamitische groepering Boko Haram heeft volgens ooggetuigen tientallen jongens en mannen uit een afgelegen vissersdorp ontvoerd. De extremisten hadden enkele dagen geleden de nederzetting in het noordoosten van het land aangevallen en talrijke huizen in brand gestoken, berichtten vrijdag meerdere overlevenden van de overval. “Ze schreeuwden ´Allah Akbar!´ (Allah is de grootste!) en schoten constant in de lucht”, berichtte de dorpsbewoonster Halima Adamu na haar vlucht naar de ongeveer 180 kilometer verderop liggende stad Maiduguri.

De radicale islamieten hadden met wapengeweld jongens en mannen achter in de laadruimte van terreinwagens gegooid en waren met hen verdwenen, zeiden ook andere getuigen. Er worden nu bijna 100 dorpsbewoners vermist. “Ze hebben geen jongen en geen man achtergelaten, alleen maar kleine kinderen, meisjes en vrouwen”, vertelde Adamu verder. Zes oudere mannen werden doodgeschoten.

Boko Haram verbreidt al jarenlang angst en verschrikking in het Afrikaanse land. De naam van de organisatie betekent “westerse opvoeding is een zonde”. De extremisten hebben sinds 2009 duizenden mensen in Nigeria in overvallen en met bomaanslagen gedood. Ze willen in het noordoosten van het olierijke land een eigen islamitische staat oprichten. Bovendien houden de extremisten sinds april ongeveer 200 [webmaster: christelijke!] schoolmeisjes gevangen.

Ebola verdringt terreur uit het blikveld

Het dodelijke ebola-virus, dat in het Afrikaanse land met de meeste bevolking woedt, heeft de terreur van Boko Haram de afgelopen weken iets uit de openbare waarneming gedrongen. Desondanks: de aanslagen gaan door. Vooral de deelstaat Borno in het noordwesten wordt door Boko Haram geteisterd. Idayat Hassan, die het Centrum voor Ontwikkeling en Democratie (CDD) in de hoofdstad Abuja leist, zegt dat men de strijd tegen de terreur niet mag verwaarlozen: “We mogen niet vergeten dat bijvoorbeeld de meisjes van Chibok zich al 121 dagen in handen van de terroristen bevinden”, waarschuwt ze.

Maar niet alleen dat blijft zorgwekkend, maar ook het feit dat Boko Haram nu blijkbaar weer complete dorpen heeft ingenomen. “We hebben informatie dat de groepering politiebureaus en facilitaiten van het leger heeft overgenomen. Hun pogingen de dorpen de heroveren, zijn dus mislukt.” Boko Haram, daarvan gaat de directrice van de NGO uit, wint zelfs weer terrein. Een bevestigend signaal hiervoor is het feit dat de terroristen in enkele dorpen hun vlag weer hebben gehesen.

Verleden week hadden strijders van Boko Haram de stad Gwoza in de deelstaat Borno overgenomen. Daarbij kwamen meer dan 100 mensen om het leven, huizen werden in brand gestoken. Ook hebben er aanvallen plaatsgevonden op het politiebureau en het paleis van de emir. Deze overleefde de aanval echter, wordt intussen gezegd. Diens voorganger en vader werd eind mei door strijders van Boko Haram vermoord. Ondertussen probeert het Nigeriaanse leger Gwoza te heroveren. Volgens informatie van de krant “Vanguard” kwamen daarbij tot nu toe 30 soldaten en 50 terroristen om het leven.

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Moslims, Nigeria, Rotzakken, sharia, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Boko Haram deporteert jongens en mannen

 1. CrimiNelis zegt:

  Helaas maakt ebola geen onderscheid tussen Moslim en niet-Moslim. In de natuur is namelijk geen plaats voor racisme, behalve dat de sterkste zal zegevieren!

  Like

 2. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv ZIJ hebben iig aan kogels gn gebrek itt NL vlgns timmermans Boko Haram deporteert jongens en mannen http://wp.me/p1O7aM-hOd

  Like

 3. Van mij mogen ze allemaal ebola krijgen!

  Like

 4. Jaantje zegt:

  Die ontvoerden mannen zullen wel gedwongen worden mee te strijden en hakken anders loopt het slecht met het dorpje af…
  Het is zo vreselijk en mensonterend wat er in de wereld gaande is en zoveel oorlog en leed het is gewoonweg niet meer te bevatten allemaal gek geworden?
  Het heeft zijn weerslag op mijn gemoed denk dat meer mensen dat hebben.

  Like

 5. windwens zegt:

  Het is al zoveel jaren niet pluis in Nigeria waar de wegen vol met lijken liggen. Wat bijna voor de doorsnee Nigeriaan gewoon aan het worden is, vooral rond de Niger Delta die met hand en tand verdedigd moet worden omdat Boko Haram dat in handen wil krijgen. Eigenlijk zie je doorgaans de zelfde strategieën onder het moslim gespuis.

  Like

 6. Jan zegt:

  Boko Haram vermoordt 1000 Christenen in Gwoza

  The death toll from Boko Haram’s takeover of the predominantly Christian town of Gwoza is nearly 1,000, not the 100 included in many reports, Nigerian relations expert Adeniyi Ojutiku told Baptist Press.
  http://townhall.com/news/religion/2014/08/15/nigeria-death-toll-higher-than-reported-n1879392

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s